מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוטרוגסטן וכאביםאנה03/11/2010
שלום, האם נטילה של אוטרוגסטם 200 מג 3 בפעמים ביום דרך הנרתיק יכולה לגרום לכאבים בחזה (כמו בהריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרוגסטן וכאבים - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לאחר החזרת עובריםשני03/11/2010
שלום,
אני לאחר 10 ימים מהחזרת 2 עוברים ורציתי לשאול מס' שאלות-
1. יומיים אחרי ההחזרה תקפו אותי כאבים שהתבררו ככאבים של גירוי יתר לאחר מס' ימים הורגשה הקלה מסויימת אך מאתמול מרגישה את אותם הכאבים שוב- בטן נפוחה וכאבים חזקים בבטן התחתונה.שאלתי היא מדוע הורגשה הקלה וכעת הכאבים חזרו שוב?האם זה מעיד על בעיה מסויימת?
2. אני לוקחת 3 פעמים ביום אוטוגסטן של 300 האם קיים סיכוי שלמרות שעדיין אין דימומים הטיפול לא הצליח?
תודה רבה על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לאחר החזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון03/11/20101. לעיתים להפך,החמרה ותפיחות חוזרת מעידה על גירוי שחלות מאוביטרל, הפעם אוביטרל המגיע מתוך הגוף, הרי זה HCG, הורמון ההריון. נקווה שזה המצב שלך
2. המשיכי את הטיפול. ביום 12 לאחר החזרה בצעי בדיקה להריון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו תפקיד התמיכה בIVFשואלת03/11/2010
שלום רב,
ברצוני שלאול: מהו תפקידם של האסטרופם והאנדומטרין בתהליך ה-IVF
לוקחת 3 פעמים ביום כל אחד
התחלתי לקחת לפני החזרה וממשיכה אחריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו תפקיד התמיכה בIVF - תגובה
פרופ' אלכס סימון03/11/2010הדיקור והתרופות למניעת ביוץ מחלישות את השחלה ביכולתה להפריש הורמונים הנחוצים להריון ואלו הם האסטראדיול והפרוגסטרון - על כן הם ניתנים כתמיכה מבחוץ. הצורך באסטרופם בעיקר בשימוש עם אורגלוטראן או צטרוטייד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםאני03/11/2010
היי,
האם יש סיכויים גבוהים להצלחה בהזרעה ראשונה?
זקוקה לעידוד עברתי את זה אתמול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/2010כן, תלוי בגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויים
אני03/11/2010אני בת 27 וחצי
בעלי יצא תקין ולי היה חוסר בFSH שסודר על ידיי הזריקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקאקלומין והשפעה על ביוץ טבעיויקה03/11/2010
שלום,
אני ובעלי מנסים להכנס להריון מעל שנה.
בבדיקות שלי הכל תקין. הביוץ גם מתרחש.
כמות הזרע של בעלי נמוך. האיכות בסדר.
לכן הרופא המליץ על הזרעה.
היום, יום חמישי למחזור התחלתי לקחת איקאקלומין ל 5 ימים כדור 1 ביום להגברת ביוץ
השאלה שלי היא כזאת: האם לקיחת הכדור יכול להזיק לי? הרי הביוץ שלי תקין. לקחת הורמונים שהכל תקין קצת מפחיד אותי.
האם זה לא יעשה לי בעיות בפעמים הבאות שארצה להכנס להריון טבעי?
האם הכדור מזיק לשחלות? ה(גירוי יתר)....
האם אני יכולה לותר על לקיחת כדור (התחלתי רק היום , ז"א לקחתי כדור 1) ולסמוך על הביוץ הטבעי שלי?
אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקאקלומין והשפעה על ביוץ טבעי - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/2010אם יש ביוץ טבעי הטיפול עם איקקלומין אינו מוסיף.
זו דעתי האישית.
רוב רופאי הנשים חושבים אחרת.
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת
ויקה03/11/2010יש לציין כי גם אני נוטה לחשוב כך, למרות שאין לי את ההשכלה הדרושה (ברפואה).
למרות זאת, קשה לי גם לא לקחת את הכדורים ולהתעלם מהטיפול של הרופא המטפל.
השאלה שלי, האם אם אני אקח את הכדורים 5 ימים, אולי זה לא יוסיף, אבל האם זה יכול להזיק לי לעתיד?
האם הביוץ הטבעי יכול להפגע בגלל ההורמונים הנ"ל?
והאם הכדורים גורמים נזק לשחלות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת - תגובה
פרופ' שחר קול04/11/2010לא צפוי נזק לטווח ארוך, או פגיעה בביוץ הטבעי.
השיקול הוא אחר: האם יש תועלת? כיוון שאין הוכחות שיש תועלת, לדעתי הטיפול אינו מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו לחיזוק הביציותאנונימית03/11/2010
אני בת 38 לאחר 13 טיפולי IVF כושלים...
רציתי לדעת האם יש משהו כמו תוסף מזון או משהו טבעי שיכול לחזק את הביציות?
הייתי שמחה לשמוע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו לחיזוק הביציות - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/2010לא ממש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטןנירה03/11/2010
שלום
מה החשיבות של נרות אוטרגוסטן אחרי החזרת עוברים? מה חשיבותם בהצלחת הטיפול ומה יכול לקרות אם לא לוקחים אותם?
רננה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרגסטן - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/2010תמיכה לוטאלית על בסיס פרוגסטרון.
אם לא לוקחים - עלול לגרום לכך שלא יהיה הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור "מלאכותי"ממתינה03/11/2010
האם פרופיל הורמונלי שמתבצע ביום ה2 אן ה-3 של מחזור שהושרה על ידי אוטרגסטון הוא אמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור "מלאכותי" - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/2010לרוב, כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ל ד"ר דוד ישיתחריר03/11/2010
תוך כמה ימים אחרי הפסקת טיפול דופסטון צריך לקבל מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה ל ד"ר דוד ישי - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010עד 5-6 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ודימוםbeherion03/11/2010
שלום. אני יום לאחר החזרת 3 עוברים.גם השאיבה וגם ההחזרה עברו בקלי קלות (כרגיל) ללא כאבים וללא דימומים (נשאבו 8).
היום בבוקר, סליחה על התאור,בשרותים- הרגשתי כמו מן בועיות אויר קטנות כאלה יוצאות מהנרתיק ואז בניגוב ראיתי גושון קטנטון וחום. וזהו. עברו שעתיים ולא חזר.
זה נורא מוזר ולא קרה לי מעולם קודם לאחר החזרה.
האם נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה ודימום - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010זה נורמלי ואין לזה שום משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומים זהים- אפשרי או לא?חלי03/11/2010
האם יתכן שיתקבלו תאומים זהים בתהליך IVF מיקרומניפולציה?
עשיתי בדיקת בטא ויצא 850.
בהריון הקודם (תאומות בנות שנה וחצי) בבדירת הבטא הראשונה שהייתה גם שבועיים בדיוק לאחר החזרה התקבלה בבטא של 350.
החזרנו שני עוברים (4 תאים כל אחד), מה משמעות הערך הכל כך גבוהה ביחס לפעם הקודמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים זהים- אפשרי או לא? - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010לא ניתן להסיק מההבדל ברמת הבטא כלום. בלי קשר לזה יש אפשרות לתאומים רגילים ולתאומים זהים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות-מיואשתליטל03/11/2010
שלום רב,
שלושה מחזורים שכשלו עם איקקלומין. מחזור שלישי של זריקות מונופור ופרגניל ותמיכה של קורינון 8% כל בוקר. ביוץ אחרון ב-27/10 מחזור אחרון ב-10/10 בדיקות:זרע תקין, בדיקת דם AMH טובה 3,02) צילום רחם תקין.
1. אם היתה השרשה אז מתי לדעתך? ואם כן לא אמורים כבר להרגיש משהו?
2. בדיקת זרע נעשתה לפני כשנה והתוצאות היו תקינות. יכול להיות שמאז האיכות ירדה?
3. בעלי לובש תמיד תחתונים צמודים (בבוקר ובזמן השינה). תחתוני בוקסר כלל לא נוחים לו. האם יש חשיבות לכך? אולי זאת אחת הסיבות שאני לא נקלטת להריון?
4. אחרי שלושה מחזורים של איקקלומין ושלושה מחזורים של זריקות
במידה ואין הריון גם הפעם וכל הבדיקות תקינות,מה אתם ממליצים לי לעשות? אני כבר בת 39
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות-מיואשת - תגובה
פרופ' שחר קול03/11/20101. ההשרשה 6 ימים לאחר הביוץ. לא אמורים להרגיש.
2. יכול להיות (הכל ...)
3. אם הזרע תקין - חסר חשיבות.
4. IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת מוקפאיםחסויה03/11/2010
בת 31, אם לילדה בת 4.5, מזה 3.5 שנים אנחנו מנסים להרות שוב ללא הצלחה.
לאחר 5 הזרעות והפריה אחת, מתוכן היריון מחוץ לרחם והיריון כימי.
כרגע לפני החזרת מוקפאים.
בבדיקת זרע נאמר לנו כי איכות הזרע סבירה והעוברים יצאו" עוברים יפים מאוד",
שאלתי היא האם במידה והזרע חלש ולמרות שהעוברים יפים, האם יש לעוברים יפים שנוצרו מזרע חלש השלכה על הצלחת הטיפול? מתנצלת אם השאלה לא כ"כ ברורה פשוט נאמר לי ע"י חברה שבמידה והזרע חלש אז גם עוברים יפים לא מצליחים ל"היתפס" ובמידה וכן מושג היריון אז הסיכוי להפיל הוא גבוה וכי יש צורך קודם כל לטפל באיכות הזרע ורק אח"כ לפנות להפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני החזרת מוקפאים - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010המשמעות העקרית של זרע חלש הוא ביכולת ההפריה שלו . הסיכוי להריון מהעוברים במצב הזה דומה לסיכוי עם זרע תקין . כאשר נאלצים לעשות מיקרומניפולציה בגלל איכות הזרע , יש מעט יותר הפלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםמודאגת03/11/2010
שלום רב,
האם אחרי צילום רחם מותר לקיים יחסי מין ומתי?
היוד לא יפגע בזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010מותר . עד שיהיה הריון לא ישאר ליוד זכר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת בשעות הערב כדי לפצל את היום כמה שיותר ל-2?ד``ר אליעזר גירש03/11/2010
היום בערב אמורה לראשונה לחקת אנדומטרין. הרופא אמר לי פעמיים ביום. האם יש חשחבו לשעות קבועות? האם צריך לשכב אחרי? האם לקחת בשעות הערב כדי לפצל את היום כמה שיותר ל-2? או לפני השינה ? בתודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין - תגובה
ד''ר דוד ישי03/11/2010האופטימלי הוא טבליה בבוקר וטבליה בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)