מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שלוםרונית23/10/2010
אני נמצאת בטיפולי IVF וכרגע אני אמורה לקבל את הווסת כדי להתחיל טיפול נוסף ומאחר לי המחזור מ 15.10
האם בדיקת הריון ביתית זה מוקדם לעשות ? או אפשר כבר לדעת?
אשמח לקבל תשובה בהקדם
והאם מחייב בשתן הראשון של הבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010בדיקת הריון ביתית עשויה לעזור.
כמובן שיש לדעת התמונה הקלינית במלואה, בעיקר את רשימת התרופות שהיו בשימוש לאחרונה, שכן הן עשויות לגרום לשינוי במועד הדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת החצוצרות ,ivf ו הידרוסלפינקסגלי 3923/10/2010
שלום,
אני בת 43 , ללא ילדים מתחילה לנסות להיכנס להריון עברתי צילום רחם השבוע שבו ניכתב:
"מילוי תקין של חלל הרחם עם גבולות תקינים.
מימין הדגמה של החצוצרה עם הרחבת החלק הדיסטלי. לא הודגם פיזור חופשי באגן
משמאל הדגמה קלושה של החצוצרה. לא הודגם פיזור באגן."
רופא הפוריות שלי רוצה שאתחיל יש ivf - ודעתי כדעתו
אבל - קראתי על הדרוספלנגיס ועל כך ש:
"מספר מחקרים הראו כי חולות עם הידרוסלפינקס המטופלות ב IVF, הינן בעלי שיעור ההתעברות נמוך יותר, מה שהוביל ל השערה כי הנוזל בחצוצרה חודר לחלל הרחם ומשנה את הסביבה המקומית או משפיע על העובר בצורה מזיקה. לכן, מומחים רבים תומכים כי לפני נסיון IVF בנשים עם הידרוסלפינקס יש להסירו."
וכן קראתי ש:
"אם קצה החצוצרה חסום באזור הפימבריה אין ניקוז טוב של הנוזל בחצוצרה וזה חוזר לזרום אל תוך הרחם. במצב שכזה החצוצרה לא יכולה להשתתף בתהליך הרבייה: הזרע לא יכול לעבור, הביצית לא יכולה להיקלט בחצוצרה והפרייה לא תתרחש."
1. השאלה שלי היא כמה זמן לאחר כריתת חצוצרות אפשר להתחיל טיפולי ivf?
2. אם ניתוח הכריתה נעשה בלפרוסקופיה?
4. האם ישנה אפשרות לבצע התקנת אשיור (אביזר המשמש לעיקור על ידי סתימת חצוצרות) במקום כריתה? האם ה"אשיור" יכול למנוע את "נדידת הנוזלים לרחם"...?
4. האם יש שינוי הורמונלי בגוף לאחר כריתת חצוצרות? האם לא אקבל יותר מחזור?
אני בת 43 עוד מעט ורוצה לא "לבזבז " זמן יקר בטיפולי ivf כושלים בגלל הימצאות הנוזל...(עלי לציין שמעולם לא הייתי בהריון וגם לא ניסיתי להיכנס להריון)
אשמח לתשובות
גלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת החצוצרות ,ivf ו הידרוסלפינקס - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/20101. במיידי
2. כן
3. לא, לא קשור לכאן.
4. לא
יש להעריך היטב גודל ההידרוסלפינקס על סמך הצילום וכן בבדיקת א.ס..
לא בטוח שהמילים: הרחבת החלק הדיסטלי" אכן מתארות הידרוסלפינקס שהוא משמעותי מבחינת הקטנת הסיכוי להריון.
אין בריריה, צריך לראות במו-העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך "רואים בעיניים" ?
גלי 3923/10/2010האם על ידי צילום שנקרא "צילום ממוקד"
והייתי רוצה לדעת אם "צילום ממוקד" הוא גם כמו צילום רחם (כלומר פולשני) או שזה צילום אולטראסאונד?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואיך "רואים בעיניים" ? - תגובה
פרופ' שחר קול24/10/2010רופא הפריון אמור ראות הצילום במו-עיניו ולהחליט על ההמשך לפי מיטב נסיונו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון, דחוףעוז23/10/2010
8 ימים לאחר החזרת העובר אישתי ביצעה בדיקת הריון שיצאה שלילית, היא טוענת שהבדיקה חייבת להיות חיובית כשבועיים לאחר ההחזרה בגלל ההורמונים שקיבלה ולכן אם הבדיקה שלילית זה ודאי לא הריון!!
האם טענותיה נכונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון, דחוף - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לא מומלץ לסטות מלוח הזמנים שהומלץ.
לבדיקה השלילית אין משמעות.
יש לבצע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לחו"לרונה22/10/2010
האם ניתן לטוס לחו"ל (אירופה) מס' ימים לאחר החזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי?
האם ידוע לכם אם צריך לדווח על כך לביטוח?( בהנחה שעדיין לא אדע אם אני בהריון או לא).
תודה על התשובות, רונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לחו"ל - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010ניתן לטוס.
מבחינת הביטוח - מציע להתייעץ עם סוכן המבין בכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ivf שניבת 2422/10/2010
ב 7.10 עברתי ivf ללא הצלחה. האם אני צריכה לטיפול שני בדיקות דם חדשות ובדיקת pap ?
כאילו להתחיל בדיקות מחדש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ivf שני - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לא, אין צורך לחזור על בדיקות השיגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהרויטל22/10/2010
ערב טוב, אני עוברת טיפולי פוריות,כרגע באמצעות הזרעה. עשו לי השבוע 2 פעמים ואני מרגישה היום כאב, כמו דקירות באזור הרחם ( נראה לי..) תחושות שלא היו בפעמים הקודמות, מה זה יכול להיות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010אולי על רקע גירוי השחלות שקיבלת לפני ההזרעות??
בכל מקרה, מומלץ לשוחח עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמתי את הבן שלי 10 קילומירה22/10/2010
לפחות מדקה! אתמול עברתי החזרה...האם סביר כי נגרם נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמתי את הבן שלי 10 קילו - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לא נגרם נזק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עדיף?ש.22/10/2010
בת 44 וחצי
עברתי ivf ראשון
שאבו לי 5 בציות ואף אחת לא היתה ראוייה להחזרה
אין לי ילדים
מה עדיף? להכניס לגוף הורמונים עם כל הסיכון או לעבור מייד לתרומת בצית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף? - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010אין סיכון ממשי בתרופות המשמשות לגירוי השחלות.
השיקול לעבור לתרומה נעוץ בהבדל העצום בסיכויי ההצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתי השאיבה ואגינלית ולא דרך הבטן?ש.22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ממתי השאיבה ואגינלית ולא דרך הבטן? - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010כבר כ - 20 שנים ויותר..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרולקטין גבוה-פארילק?סיגלית22/10/2010
שלום רופאים יקרים
במסגרת הכנות לקראת כניסה להריון,לראשונה.
התגלה בבדיקת דם שלי ,כי פרולקטין שלי גבוה.
נע בסביבות 950.נורמה 619.
יש לציין כי מחזורים שלי דיי סדירים ואפילו כמו שעון שוייצרי.
הכניסה להריון תתבצע עי' הזרעה.
שאלותי:
1 האם הכרחי להתחיל בכדור בשם פארילק על-מנת להוריד את פרולקטין?
2 אני מבייצת טבעי כל חודש.וגם אוביטרל שייתנו לי יגרום גם לביוץ.
האם עדיין הכרחי להתחיל בפארילק?
3 אם אתחיל בפארילק,האם ביום שארצה להפסיקו,יהיה אפשר להפסיק בבת אחת ולא יקרה כל נזק למחזור חודשי?או שתייווצר בעיה ואהיה תלוייה בכדור זה?
אנא התייחסות לכל 3 השאלות בבקשה.
תודה רבה!
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין גבוה-פארילק? - תגובה
פרופ' שחר קול22/10/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
סיגלית22/10/2010האם תשובתך -לא
מתייחסת גם לסעיף 3??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהשרון22/10/2010
שלום רופאים יקרים,
החודש עשיתי שתי הזרעות יום אחרי יום.
אני אחרי איקאקלומין+פרוגונובה ואוביטרל ביום ה-9
ההזרעה הייתה ביום ה-10 ויום ה-11
אם יש ליי שלב לוטלי ארוך (חודש שעבר הוסת הגיעה אחרי 16 יום מהביוץ -18 יום מאוביטרל)
האם גם ההשתרשרות מתרחשת מאוחר יותר אצלי??
נאמר לי לבדוק 10 ימים אחרי ההזרעה האחרונה..
יראו כבר בטא??
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הזרעה - תגובה
פרופ' שחר קול22/10/2010ההשרשה - 5- 6 ימים לאחר הביוץ.
מציע לבדוק בטא 14 יום לאחר ההזרעה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמירה22/10/2010
היי,
מה אסור לעשות אחרי החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010בדקי בשאלות נפוצות - מספר 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציטורדה22/10/2010
מה הסיכוי שהפשרת בלסטוציט מוקפא תביא להריון תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטוציט - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010אם הבלסטוציסט שורד את ההקפאה, סיכויי ההריון גבוהים ומגיעים במקומות שונים עד 50%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכוי שישרוד את ההפשרה
משה22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גסטוןקרן22/10/2010
שלום
קוראים לי קרן אני בת 31 בהריון חמישי בשבוע 11 ויומיים בשבוע 9 היו לי כאבים בצד שמאל ולאחר בדיקה במיון גילו כי יש לי ציסטה דרמואיד בשחלה שמאלית בגודל 10 ס"מ. לאחר שיחה עם רופאת הנשים ובדיקות בבי"ח הוחלט לבצע ניתוח לפקרוסקופיה במהלך ההיריון ולקבל זריקות לחיזוק ההיריון לפני ניתוח ולאחריו 100 מ"ג m.gestone רציתי לדעת להיכן מוזרקות זריקות חיזוק אילו כמה שיותר מהר כי הניתוח הוא עוד שבועייםוחצי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות גסטון - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010הזריקות ניתנות לשריר העכוז בדרך כלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהעינת22/10/2010
שלום,
עברתי שתי הפלות בשנתיים האחרונות- בתחילת ההריון
קיום אני בתחילת הריון חדש שבוע 4
בדיקות הדם בסדר,
ומאתמול התחילו לי הפרשות חומות ואף לפעמים קצת אדומות
שכשמנגבים רואים . ואף כאבים מתחת לבטן.
מה זה אומר?
יכול להיות שההריון לא בסדר או אפילו
שהייתה הפלה טבעית?
מחכה לתשובה
תודה עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010אומנם הפרשה דמית יכולה העיד כי משהו השתבש, מאידך הרבה הריונות יש בהן הפרשה דמית והם ממשיכים תקין. בהחלט מומלץ לבצע מעקב תכוף אחר הביתא ובדיקת על קול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)