מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ליסוע בסדרורדה22/10/2010
להרים 10 קג לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסוע בסדר - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010תלוי מה ההקשר של האלה. אם הכוונה לאחר טיפול הפריה התשובה כן, מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסיעה אחרי החזרת עובריםמירה22/10/2010
היי
האם מסוגן לנסוע ברכב 3 שעות מיד לאחר החזרה? והאם אפשר לקחת את הבן שלי 10 קילו על הידיים יומיים לאחר ההחזרה?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסיעה אחרי החזרת עוברים - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010כן, מותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץדנה22/10/2010
שלום
החודש אני במחזור טבעי להשבחה והזרעה.
היום בUS נצפה זקיק בגודל 14.5.
תוצאות בדיקות הדם מהיום:
E2 - 780
P - 1.1
LH - 16.1
אני מבינה לפי הערכים הגבוהים שהביוץ צריך להתחיל. איך זה קורה שערכי הביוץ גבוהים, אבל הזקיק עוד קטן? אולי טעו ב us?
דרך אגב בכל המחזורים שבדקתי הערכים תמיד התאימו לגודל הזקיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ביוץ - תגובה
פרופ' שחר קול22/10/2010כדי לדעת בדיוק את מועד הביוץ יש להמשיך ולעקוב ע"י בדיקות דם, בעיקר לוודא שאכן נחשול ה - LH החל (מבשר הביוץ).
בהחלט יתכן שזקיק קטן יחסית יבייץ, זה שכיח יותר ככל שגיל האישה עולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיערדורית22/10/2010
שלום ותודה מראש על המענה לשאלתי - מצטערת על האורך כבר כאן...
בת 33 (עוד מעט 4) ללא ילדים.
לפני כשנה, שני הריונות ספונטניים שהסתיימו בהפלות סביב שבוע 7.
בריאה - כל בדיקות הדם הכלליות תקינות כולל פרופיל הורמונלי ותפקוד בלוטת התריס כמו כן, בדיקות קרישיות תקינות.
משתדלת מאוד להקפיד על תזונה מאוזנת בתוספת חומצה פולית.
4 IUI - כאשר 2 עם איקקלומין והשניים האחרונים פיוריגון 100 ל 5 ימים ולאחר מכן תמיכה (בראשון אנדומטרין והשני קרינון).
סיימתי את מחזור הטיפול האחרון - שימוש בקרינון - לפני כשבועיים ומיועדת להתחיל החודש פרוטוקול ארוך לקראת IUI.
אני מקווה שנתתי את הרקע הדרוש על מנת לענות על שאלתי הבאה:
בשבועיים האחרונים החלה נשירת שיער חריפה מאוד!!!!! ממש עד מצב שהשער נראה דליל הרבה יותר. כל נגיעה בשער שלא לדבר על סירוק או העברת האצבעות בתוכו, משאירים ביד קבוצות נכבדות של שער (אני מדברת על כמויות באמת גדולות שאין לי ספק שחורגות מהנורמה של 100 שערות ביום).
האם אפשר ליחס תופעה זו לשימוש / הפסקת השימוש בהורמונים ובאופן כללי יותר לתהליכים שאני עוברת סביב המאמץ להשיג הריון (גוף ונפש) והתופעה עתידה לחלוף או שעלי להיות קצת יותר מודאגת? האם נשירת זיער היא תופעה שחיכה בקרב מטופלות פריון? האם עלי למצוא הסבר אחר לתופעה או שאפשר להרגע והמצב יחזור לקדמותו?
מצטערת על האורך זה מלחיץ אותי עד כדי כך שחלמתי על כך בלילה (חלום נוראי)... תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
פרופ' שחר קול22/10/2010נשירת השיער אינה קשורה לטיפול שקיבלת עם איקקלומין או פיורגון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון אחרי הפלה טיבעיתדקלה22/10/2010
שלום,
אני נמצאת בטיפולי ivf.
עברתי לפני כ-שבועיים גרידה בשבוע 10 ( אחרי שפסק דופק).
רציתי לדעת האם אחרי גרידה מתישהו יש ביוץ או שביוץ מתרחש רק אחרי שמופיע המחזור? אחרי כמה זמן יש מחזור?
לפני שנה עברתי הפלה טיבעית גם אחרי טיפולי ivf ובמקום מחזור גיליתי היריון חדש שגם נגמר בסוף בהפלה. מה האחוזים שזה יקרה פעם נוספת? או שהיריון אחרי הפלה ללא מחזור הוא דבר יותר נדיר שיקרה?
אשמח לתשובות על שאלותיי.
בתודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון אחרי הפלה טיבעית - תגובה
פרופ' אלכס סימון22/10/2010מחזור לאחר הפלה מופיע בדרך כלל לאחר 6 שבועות. דהיינו ביות לאחר חודש מהפלה. אולם זו לא דרך על מנת להמנע מהריון או להשיג הריון. המלצתי היא שלא להרות אלא לאחר 2 מחזורים לאחר הפלה. בהריונות מיד לאחר הפלה יש שכיחות גבוה יותר להפלה חוזרת אם כי לא ב-100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf ופוליפ.. עזרתכם בבקשה..רר21/10/2010
בת 44+ אחרי 7 נסיונות של הפריה חוץ גופית ivf
מייצרת 10 ביציות בכל טיפול מתוכן הפריה של 5 עוברים , התפצלות של עד 10 תאים +הנצה,
אך העוברים לא נקלטים.
לאחרונה התגלה ע"י אולטרסאונד וגינלי פוליפ בחלל הרחם 1.3* 1.5
נמצאת כמעט שבועיים תחת דיכוי של סינרל לקראת טיפול הפריה נוסף, בינתיים התגלה הפוליפ ומחכה להוצאתו.
שאלותי - -
1.האם הכרחי להוציא את הפוליפ? האם הוא יפריע או מפריע לסיכויי ההקלטות?
2.ברגע שקובעים תור להיסטרוסקופיה, ישנה אפשרות על המקום להוציא את הפוליפ?
או שקודם עושים צילום ורק לאחר מכן נקבע תור נוסף להוצאת הפוליפ??
3.במידה ואכן מוציאים את הפוליפ הנ"ל ,כמה זמן לאחר מכן ניתן לחזור לטיפולים ולעשות את השאיבה? (להזכיר אני עדיין לוקחת סינרל..) האם הוצאת הפוליפ יכולה ליצור "פצע" שיצטרך להחלים?
אודה מאוד לתשובה מהירה ומפורטת, היות וזמני הולך וקצר מפאת הגיל..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivf ופוליפ.. עזרתכם בבקשה.. - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010לגבי הוצאת פוליפ הדיעות חלוקות אך אנחנו בדרך כלל שולחים להוציא הפוליפ.
אם הוצאתו קשורה להיסטרוסקופיה באותו הרגע זה תלוי ברופא המבצע ויש לדון איתו קודם.
אם הולכים על הוצאת פוליפ לא צריך לקחת סינרל אלא להוציאו ,לקבל וסת אחת ולהתחיל טיפול.
מה שמפריע זה שעשית כבר 7 טיפולים וההצלחה הייתה כבר צריכה להיות ויש לעשות ברור הורמונלי ולהגיד לך האם המשך טיפולי הפריה יצליחו בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUI מחזור ראשון עם הורמוניםאני21/10/2010
שלום רב,
אשמח מאוד לעזרתכם.
זהו מחזור ה IUI הראשון שלי עם פיוריגון ואורביטל.
התחלתי להזריק 25CC ביום החמישי של המחזור וביום שבת אסיים חמישה ימי הזרקה.
ביום ראשון אני אמורה לעשות בדיקת דם וUS, לסמס לרופא את התשובה ואז הוא יחליט מה הלאה. הרופא בחו"ל ויש לי מספר שאלות בבקשה.
אני מזריקה ב11 בבוקר כל יום, איך אני אדע אם הוא לא ישיב (הפרשי שעות) רק עד אחר הצהריים אם להזריק יום נוסף או לא? כמה ימים אמורים להזריק?
הוא אמר לי לסמס לו את ה E2 כפול 0.272 ואת הP כפול 0.314, מתי ממשיכים פיוריגון? ובאיזה שלב מזריקים את האורביטל?
האם יום למחר ההזרקה של האורביטל עושים IUI? מה אמור להיות גודל הזקיק כשמזריקים את האורביטל? האם יש חשיבות לשעה ביום שמזריקים?
חבל לי שלא חשבתי על כל השאלות הללו כאשר הרופא היה זמין. אשמח מאוד לתשובות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI מחזור ראשון עם הורמונים - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010קודם כל למי שמתחילה טיפולים אלה חייבת לשבת ולהבין מהרופא המטפל את כל התהליך וגם לחתום שהבינה מהו הטיפול ומה הסיבוכים שלו.
ממה שאני רואה אז את לא מבינה כלום וזה לא טוב.
בקצרה- מזריריקים סביב ה 10 ימים כאשר עוצרים מידי פעם ובודקים תגובה.
אנחנו רוצים להגיע ל 2 עד 4 זקיקים סביב ה 20 מ"מ ואז מזריקים אוביטרל והביוץ יהיה אחרי 36 שעות.
הזרע טוב ל48 שעות והביצית מחכה לזרע כיממה.
יכול להיות הריון מרובה עוברים.
להסבר מקיף יותר את חייבת לשבת אם הרופא ולהבין הכל.
את צריכה לקרוא דף הסבר ולחתום שהבנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, זה הגיע לי
אני22/10/2010:)
לגופו של עניין - האם הגיוני לבצע IUI למחרת זריקת האורביטל כאשר עדיין לא עברו אפילו 24 שעות?... באופן הזה הזרע ממתין לביצית למיטב הבנתי ולא הפוך כפי שכתבת. לא?
הביצית מבשילה לאחר ההזרעה (36 שעות).
אודה על תשובתך25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי, זה הגיע לי - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010אפשר היות והזרע יהיה שם כשיהיה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי - מונוגוןבהריון21/10/2010
היי
היום קיבלתי זריקה שלישית של מונוגון - הזרקה בישבן 2 אמפולות.
אין לי תופעות לוואי - לא נפיחות, לא תיאבון מוגבר - רק קצת עייפות בלילה
האם זה מעיד על טיפול לא טוב ???
בנוסף- עברתי היום בדיקות דם כלליות - ערכי ה-HB ירדו ב-3 ערכים (11 היום) לעומת לפני חודשיים 14.
כמו כן ערכי הכדוריותהאדומות נמוכים
האם יש קשר לכך שסיימתי היום מחזור ? או קשר לזריקות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי - מונוגון - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010לזריקות בדרך כלל אין תופעות לואי שאת מתארת נהטיפול אם הוא טוב או לא תלוי בתגובה שלך.
לגבי המוגלובין יש לבצע ברור על ידי רופא המשפחה והירידה לא קשורה לוסת ,אלא אם הכמויות ממש גדולות וזמן ממושך. כמו כן אין קשר בין המוגלובין לזריקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וביוץשלי21/10/2010
ד"ר שלום רב
לאחר הפלה טבעית 18.10 בטא ירדה מ-260 ל-45 לאחר דימום של 15 יום והיום התחילו הפרשות שקופות ועליה בטמפרטורת הגוף ובדיקת ביוץ ביתית עם קו בהיר אך חלש מאוד
האם יכול להיות שיש ביוץ כל כך מהר רק היום בבוקר הפסיק הדימום?
עכשיו שהדימום הפסיק ניתן לבוא במגע או שרצוי לחכות מס' ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וביוץ - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010זה לא הביוץ אלא עדיין קו מהורמון ההריון.
לגבי יחסים אפשר ברגע שאת מרגישה שזה בסדר מצידך ולא צריך לחכות אלא אם את מרגישה משהוא לא נוח.
לפי התיאור שלך אין שום מניעה מיחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת פעם נוספת כי לא הבנתי...חסויה21/10/2010
היום ב 8 בבוקר היה לי זקיק 15 מ"מ....עשיתי בדיקות דם (לא נתנו לי את התשובות ) אבל נאמר לי מחר בלילה להזריק אוביטרל ולהגיע להזרעה בראשון בבוקר.
אני קוראת פה שצריך להזריק אוביטרל על מינימום 17 מ"מ , איך אדע מחר בלילה אם הגעתי ל 17....אני מזכירה שהיום בבוקר הוא היה 15....
מה כדאי לי לעשות?
תודה (מדובר בביוץ טבעי ללא טיפול הורמונלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת פעם נוספת כי לא הבנתי... - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2010ההמלצה סבירה, ולוקחת בחשבון אקסטרפולציה של קצב צמיחת הזקיק.
לא פשוט למצוא מרפאת פריון הפתוחה ביום שישי בלילה.
מציע לדבוק בתכנית שקיבלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NITRITE- U STRIP חיובי- מה זה אומראורית21/10/2010
הרופא שלי נתן לי לבצע בדיקת שתן ואם יוצא חיובי עם דלקת להתחיל אנטיביוטיקה(זינט בכדורים אותם קבלתי) האם להתחיל את הכדורים? NITRITE- U STRIP
יצא חיובי. אציין כי מיום לפני הבדיקה כבר לקחתי את משככך הכאבים סידורל. (האם זה משפיע על התוצאות.?)
NORMAL GLUCOSE
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl NEG
- BILIRUBIN
KETONES- U STRIP NEG mg/dl NEG
- KETONES
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.019 1.001
1.019
1.030
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - SPECIFIC GRAVITY
הוספה לטבלת מעקב
PH- U STRIP 5.5 /µl 4.8
5.5
7.4
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - PH-u
הוספה לטבלת מעקב
PROTEIN- U STRIP 10 mg/dl 0
10
30
הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - PROTEIN
הוספה לטבלת מעקב
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl NORMAL הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - UROBILINOGEN
הוספה לטבלת מעקב
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /µl NEG הערות והסבר
גרף
הערות לבדיקה - ERYTHROCYTES
הוספה לטבלת מעקב
NITRITE- U STRIP POS POS
גרף
- NITRITE
הוספה לטבלת מעקב
LEUCOCYTES - U STRIP NEG. /µl NEG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NITRITE- U STRIP חיובי- מה זה אומר - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010הסדורל לא משפיע אך הסטרים לא מראה שיש דלקת ולכן לא ברור מדוע את צריכה זינט אלא אם הרופא מתרשם שיש תהליך דלקתי בשלפוחית לאחר שבדק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןיעל21/10/2010
שלום
ההמוגלובין שלי 11.4. האם בווסת הקרובה ההמוגלובין יכול לרדת יותר? (אני נוטלת כדורי ברזל וחומצה פולית).
האם ברמה כזו או פחות ממנה אפשר להתחיל טיפול IVF (כלומר, האם זה משפיע על קליטת העוברים)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010ההמוגלובין בסדר ולא ירד בוסת ואפשר לבצע הפריה ואין קשר בין המוגלובין, רמתו וקליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכת ביוץאנה21/10/2010
שלוהראתה אתמול,
אני לא בטוחה שזה המקום לשאול את השאלה אבל בכל זאת,
ערכת הביוץ הראתה אתמול פס בהיר. היום שני פסים באותו גודל.
מתי אמור להיות הביוץ היום או מחר?
לא ראיתי עדין הפרשות, האם יכול להיות ביוץ ללא הפרשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בין 24-48 שעות מהופעת הפס
אני21/10/2010תתחילי לעבוד....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בין טיפולים ?הריונית :)21/10/2010
בת 26 בריאה . ב8.8 עברתי שאיבה ב10.8 החזרה של טריים
7.9 החזרה של מוקפאים .
8.10 החזרת מוקפאים .
במהלך התקופה לקחתי אסטרופם 3X ביום , אנדמטרין 4X ביום .
בין לבין וסת סדירה ושלושה ימים הפסקה מאסטרופם .
הפעולה הבאה היא שאיבה .
האם לתת לגוף מנוחה של שני מחזורים (ווסת) או מחזור 1 ואז להתחיל הורמונים לשאיבה ?
הרופא שלי אמר שבהחזרת מוקפאים הגוף "נח" והחצוצרות לא בפעולה ... לכן אין צורך בהפסקה.
זה בסדר לקחת את האסטרופם כל כך הרבה זמן ?
אני ממש מתלבטת אם לעשות הפסקה של כל הכדורים ולתת לגוף להתנקות ,
אשמח לתשובה ...
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בין טיפולים ? - תגובה
פרופ` דוד בידר22/10/2010אין צורך רפואי בהפסקה לאחר החזרת עוברים מוקפאים.
אין בעיה בלקיחת האסטרופן ואין צורך בניקוי הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול קצר מול ארוךלאה21/10/2010
שלום רב,
קראתי על מחקר (לא קראתי את המחקר עצמו) שמראה כי פרוטוקול קצר עם אנטגוניסט מוריד את סיכויי ההצלחה ב-20 אחוז(!), לעומת פרוטוקול ארוך. הסיבה שניתנה היא שהאנטגוניסט פוגע ברירית הרחם מבחינת ההרכב הביוכימי שלה (לא מבחינת העובי).
המשתתפות היו נשים אשר עברו טיפולי פוריות כדי להרות, ובמקביל תרמו מביציותיהן.
קבוצה א' - קיבלו פרוט' קצר.
קבוצה ב' - קיבלו פרוט' ארוך.
אצל הנתרמות - הן מקבוצה א' והן מ-ב' - היה אותו מס' של הריונות.
אצל המטופלות עצמן - היו 20% יותר הריונות אצל הנשים אשר עברו פרוטוקול ארוך.
האם מדובר במחקר חדש?
והאם יש דברים בגו?
רב תודות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול קצר מול ארוך - תגובה
פרופ' שחר קול21/10/2010לא מכיר ספציפית.
בוצעו מחקרים רבים על הנושא.
בשורה התחתונה - אין הבדל בין הפרוטוקולים באשר לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)