מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני IVFבהריון16/10/2010
שלום, בת 28 לפני טיפולי IVF עקב אל וסת -מעולם לא קיבלתי מחזור רק ע"י גלולות / הורמונים.
לא נמצא ממצא חד משמעי לסיבה זו- ביצעתי US , בדיקות גנטיות ודם.
מצ"ב חלק מהממצאים בקובץ :(הבדיקות בוצעו בתקופה בה לא נטלתי גלולות לצורך קבלת מחזור )
התחלנו טיפול לIVF אשר כולל:
1. נטילת פרוגילוטון (אותן אני נוטלת כבר כמס' שנים ואיתם אני מקבלת מחזור)
2. שימוש בסינרל החל מ 5 כדורים אחרונים של הפרוגילוטון והמשך שבעה ימים נוספים.
אמרו לי להגיע לבדיקות דם בתום 12 ימים / יום שלישי למחזורולאחר מכן יסבירו את המשך התהליך במקביל קניתי מונוגון ואורביטול.
היום הגיע המחזור ויום ג' אני אמורה לגשת לבדיקות.
צריכה בבבקשה קצת סדר בבלאגן...
- מה אמורים לראות בבדיקות דם לאחר השימוש בסינרל וביום השלישי לווסת ?
- לאור הבדיקות - האם נראה כי יש ממצא שיקשה על התהליך?
- אני קוראת מעט בפורומים על כל מיני תופעות כמו ציסטות - כיצד מגלים זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני IVF - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010לא צריך לעשות בדיקות בוסת ,זה מיותר . מה שרוצים לראות שכל הבדיקות נמוכות כמו בטבלה שצרפת אבל זה בטוח יהיה כך.
לגבי ממצא לא הבנתי איזה מבצע סך הכל אין לך תהליכי ביוץ תקינים ולא ברור למה צריךIVF.
לגבי ציסטות -כל העניין שמדובר בתהליכי גירוי שחלתי אותם את צריכה להבין ולקבל מהרופא המטפל את כל ההסברים לסיבוכים ולחתום שהבנת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבה ל- IVF
כמעט אמא17/10/2010היי
תודה על התשובה.
לגבי IVF - מאחר ובעלי ערך בדיקה והערכים שלו לא היו כ"כ טובים
הוחלט לבצע ישר IVF בלי ניסיונות להזרעה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לבדיקת זרע
כמעט אמא17/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת...
כמעט אמא17/10/2010האם זה תקין שהערכים יהיו נמוכים?
הערכים לא אמורים לעלות בעקבות הטיפול והשימוש בסינרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת... - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010הסינרל מדכה את ההורמונים ולכן הבדיקות תהיינה בסף הנמוך וכך צריך לגרות את השחלה כאשר המצב בדיכוי על ידי המשאף ואני בא מבחוץ עם ההורמונים ושולט בגירווי השחלתי ובתהליכי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין כמה ימים לפני שאיבהקארין16/10/2010
האם מותר לקיים יחסים ביום השאיבה בכדי לתת זרע להפרייה?
ובכלל האם מותר לקיים יחסים לפני שאיבה כ4ואו 3 ימים לפני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין לפני שאיבה - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010אפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות ודם בניגובפרופ` דוד בידר16/10/2010
שלום לכם,
24.9 החזרת עוברים
4.10 בטא ראשונה 133
6.10 בטא 244
8.10 בטא 507
לוקחת קרינון פעם ביום בבוקר.
יום שלישי יש לי אולטרסאונד ראשון
היום התחילו לי הפרשות חומות בניגוב ומעט מעט , כמעט בלתי נראה, פס של דם. האם יש סיבה לדאגה,?
מתי עליי לפנות לרופא?
תודה לכם רופאים יקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף
איילה16/10/2010שההפרשה היא יותר שחורה ועם נקודות שחורות- האם זה מהקרינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010ההפרשה החומה זה דמם ישן.
עלית הבטא היא גבולית ורק האולטרסאונד יגיד אם הכל תקין.
הפרשות כאלה יכולות גם לרמז על הריון לא תקין אך ,שוב, עד לאולטרסאונד לא נדע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות - תגובה
ד''ר דוד ישי17/10/2010המשמעות של הפרשות דמיות קלות כאלה היא קטנה. בהחלט אפשרי שזה בכלל קשור להחדרת הקרינון. התשובה לשאלה האם ההריון תקין תתקבל באולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפוליעל16/10/2010
שלום רב,
ב-6.9.10 קיבלתי ציטוטק. מאז דיממתי במשך חודש. כעבור חודש נתנו לי פרוגילוטון, אך הדימום התגבר, ולכן החל מהיום השישי לפרוגילוטון נתנו לי גם אסטרופם 1 מ"ג. בתחילה נאמר לי לקחת אסטרופם במשך 10 ימים ואח"כ נאמר לי עד סיום הפרוגילוטון.
חשוב לי שבווסת הבאה ההורמונים יהיו תקינים, כדי שאוכל להתחיל בטיפול הפריה.
עקב גילי, הוחלט לא להמתין אם ההורמונים יהיו תקינים, ובמקרה שרמות ההורמונים לא יהיו מתאימות לתחילת טיפול, עלי ליטול גינרה.
1) האם אפשר להפסיק את האסטרופם לאחר 10 ימים או עדיף להמשיך עד סיום הפרוגילוטון? (יש לי הפרשות חומות).
2) במידה ואצטרך ליטול גינרה, אפשר מהיום השני למחזור (לאחר הבדיקות) או שצריך להמתין 7 ימים כי נטלתי קודם את הפרוגילוטון?
סליחה על אורך המלל ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני טיפול - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010קודם כל מה גילך?
שנית לא ברור לי מה כל הטיפול הזה.
תמיד שתפסיקי התרופות ההורמונים יהיו תקינים עקב השפעת הפרוגילוטון על רמת ההורמונים בדם.
ברגע שסיימת פרוגילוטון זה בדיוק כמו לסיים גינרה כך שאני לא מבין מדוע בכלל לקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טווח הערכים של פרוגסטרון ושל ה- E2אני16/10/2010
שבוע טוב לרופאים
רציתי לדעת מהו הטווח הנורמלי שהפרוגסטרון וה- E2 אמורים להיות בימים הראשונים
של המחזור (יום 3-4) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח הערכים של פרוגסטרון ושל ה- E2 - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010נמוכים E2פחות מ200 יחדות חדשות ופרוגסטרון פחות מ2 יחדות חדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה יום היה ביוץ???סיגלית16/10/2010
נסיון כניסה להריון ללא הורמונים:מחזורים סדירים כל 30 יום.
ב 27/9
זקיק אחד 16 מ"מ
אסטרדיול 800
פרוגסטרון 1.1
באותו יום הזרקתי אוביטרל 20:00 בערב
ב 29/9 בוצעה הזרעה
ב13/10 קיבלתי מחזור ב 19:00 בערב
באיזה יום היה הביוץ?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באיזה יום היה ביוץ??? - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/10/2010ביום ההזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ אלכס סימון
סיגלית16/10/2010הווה אומר שהתיזמון היה נכון?
אז מדוע ההריון לא נקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivmמעיין16/10/2010
שלום,
רציתי לדעת האם ניתן לדעת תוצאות בדיקת הריון לאחר 13 ימים מעת החזרת העוברים ב- Ivm? (העוברים הוחזרו ביום ג'- 5/10)
והאם ניתן לדעת כבר בעת התוצאות האם נקלט עובר אחד או שניים (הוחזרו 2 עוברים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ivm - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/20101. כן
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת עוברים מוקפאיםתמרה16/10/2010
שלום,
אתחיל בשאלה ואמשיך בסיפור הרקע.
השאלה: האם בטיפולי IVF ניתן להשתמש בעוברים "טריים" כל הזמן, ואת יתרת העוברים להקפיא לעתיד? האם יש חוק? האם זה תלוי במדיניות ביה"ח? האם בהחלטת הרופא המטפל?
הרקע:
אני בת 41, בשנה האחרונה לאחר 6 הזרעות (חציין בליווי הורמונלי), שאיבה אחת ושתי החזרות עוברים מוקפאים, כולם ללא הצלחה.
כל הבדיקות מראות שהכל תקין אצלי, כנראה שהבעיה היא הגיל... בIVF היחיד שעשיתי במינון נמוך יחסית של הורמונים, נשאבו והופרו 10 ביציות מתוך 10.
בטיפול הבא ובבאים אחריו (אם ידרשו) אני מעוניינת לשמור את עוברים שלא מוחזרים בהקפאה אך להמשיך לבצע טיפול שאיבה נוסף. כלומר להשתמש כל הזמן רק בעוברים "טריים" כדי להגדיל את הסיכוי להצלחה וכדי לשמור עוברים מוקפאים לעתיד (הריון נוסף או הידלדלות עם הגיל במספר הביציות שישאבו ויופרו ויופשרו בהצלחה).
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת עוברים מוקפאים - תגובה
פרופ' אלכס סימון16/10/2010קופות חולים מחייבות החזרת המוקפאים טרם כיסוי כספי לטיפול הבא.
לו היית צריכה לשלם (כמו בארה,ב או חלקים נרחבים באירופה) על כל טיפול שאיבה מספר אלפי דולארים בעוג החזרת מוקפאים מאוד דולארים בודדים. האם עדיין זה מה שהיית עושה?
למרות שקיים הגיון במה שאת מבקשת הרי קובעי המדיניות ואלו שעליהם להוציא את ההוצאה הכספית הנ"ל מחייבים להשלים את הטיפול כולו כולל המוקפאים. בעל המאה, הוא בעל הדעה. אני חושב אולם שאם תבצעי את כל התהליך החדש על חשבונך, איש לא יתנגד להצעתך ההגיונית.
שימור פוריות ככלל עדיין לא מיושם למרות שאני מניח שיהיו תנאים למי מותר, כמה זה יעלה, מי יכסה את העלויות של הטיפול ומיזה גיל עד איזה גיל זה יבוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת וזריקות- דחוף בבקשהרונית16/10/2010
שלום פרופ' ורופאים
אחרי גרידה הגיע וסת כמעט ללא דימום (כי קיבלתי גלולות לקבלת הוסת שלא הגיע אחרי הגרידה). מכיוון שלא הנחתי שזה הוסת והחלטתי להתחיל טיפול חדש לא התחלתי להזריק ביום השני אלא ביום השביעי לאחר שנשלחתי לאולטראסנט ודם והבנו שזה היה הוסת.
שאלתי היא: האם לא מאוחר מידי להתחיל זריקות ביום השביעי לוסת גונל 225 ?האם לא צריך מינון גבוה יותר? והאם המנופור דוחה את הביוץ?
אני פוחדת שלא התחלנו מאוחר מידי וסתם מכניסה הורמונים לגוף
תודה ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת וזריקות- דחוף בבקשה - תגובה
פרופ` דוד בידר16/10/2010צריכים לראות את התגובה לאחר מספר ימים של זריקות ואז להגיד לך אם הכל בסדר .לפי דעתי כך זה יהיה.המינון בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק אחד בלבדסיגלית16/10/2010
שלום רב
מנסה להכנס להריון עי' הזרעה
ללא הורמונים יש לי זקיק אחד 18 מ"מ
עם הורמונים יש לי זקיק אחד 18 מ"מ+4 זקיקים קטנים 10 מ"מ
1 מדוע ההורמונים לא משפיעים?
2 מה עושים?3 הזרעות לא צלחו...
3 מה עושים כשנוצא רק זקיק אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק אחד בלבד - תגובה
פרופ` דוד בידר16/10/2010תלוי במינון. אם יעלו במינון יהיו יותר זקיקים.
מטפלים גם שיש זקיק אחד.
לגבי מה לעשות זה צריך לראות את כל הנתונים ואז להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
סיגלית16/10/2010אין מה לעלות מינון הורמונים קיבלתי המון 6 אמ מונופור ליום.יש רק זקיק אחד.שאר זקיקים קטנים 10 מ"מ.
הם ניתן לעשות הפרעה חוץ גופית על ביצית אחת טבעית?
האם זה הרדמה מלאה?
מה סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה שטרם נענתה..
סיגלית16/10/2010מה לעלות מינון הורמונים קיבלתי המון 6 אמ מונופור ליום.יש רק זקיק אחד.שאר זקיקים קטנים 10 מ"מ.
הם ניתן לעשות הפרעה חוץ גופית על ביצית אחת טבעית?
האם זה הרדמה מלאה?
מה סיכויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה שטרם נענתה.. - תגובה
פרופ` דוד בידר17/10/2010אם את מקבלת כזה מינון גבוה אולי זה לא הטיפול המתאים.אני מבין שלפי התגובה את מעל 40 וצריך לראות את הפרופיל ההורמונלי שלך ואז לייעץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןדורית16/10/2010
החזרת מוקפאים בוצעה ביום 1.9
ועובר אחד נקלט בשעה טובה.
האם סופרים בהריון שנוצר מהפריה בודקים גיל הריון החל מיום ההחזרה 1.9, קרי אני בשבוע 7 + 3 ימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010ראי "שאלות נפוצות".
הספירה מיום ההחזרה + גיל העובר ביום הקפאתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום-אני בלחץ..אתי16/10/2010
שלום
יש לי משהו מוזר שבחיים בחיים לא קרה
אני בסביבות היום ה 15,16 לווסת (אני לא בטיפולים כבר כמה חודשים)
לא לוקחת שום כלום, הווסת שלי כל 28.29 ימים ,מאוד מדוייק.
היום הופיע לי דימום, אני לחוצה
אפשר לעזור לי עד שאוכל להגיע לרופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקות דם ואולטראסאו
משה16/10/2010כמה ימים נמשך הדימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי בדיקות דם ואולטראסאו - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010אכן, יש להודיע לרופא המטפל.
אין מקום ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים של ESTRADIOL E-2לירן16/10/2010
לרופאים שלום!
שלום אני גבר בן 31 והגיעה אתמול תוצאה של בדיקת דם שעשיתי עם ערכים של 233 = ESTRADIOL E-2.
האם הערכים הגבוהים מצביעים על אי פוריות שיש לי? מה הדרך לטפל בזה ומה הסיבות לערכים כל כך גבוהים של ההורמון. אני מאוד מודאג אם תוכלו לענות לי על השאלות אודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים גבוהים של ESTRADIOL E-2 - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010יש לברר מדוע נלקחה הבדיקה, הם בוצעה בדיקת זרע? מה היו התוצאות?
האם נלקח רק E2 או בדיקות נוספות? מה היו הערכים?
האם בוצעה בדיקה פיזיקאלית, עם דגש על בדיקת אורולוג? מה היו התוצאות?
האם יש תלונות כלשהן?
מה גילך?
מה משקלך?
האם הצלחת להפרות בת זוג ביחסים רגילים? בטיפול?
לסיכום: יש לראות התמונה בשלמותה.
לרוב - ערכי ה E2 בטווח הנמוך אינם לגמרי אמינים.
מציע לא להילחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלילילך16/10/2010
בת 43.5 בטיפול IVF
מבקשת את עזרתכם האדיבה בפענוח הפרופיל ההורמנלי (יום שלישי למחזור)
פרולקטין- 275
טסטוטרון- 2.3
LH- 19.1
FSH- 8.3
א. לא צויינו יחידות המדידה
ב. האם לא חסרים ערכים?
ג.הבדיקה בוצעה לפני כ4 חודשים. האם יתכנו שינויים מאז?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010חסר E2 P
יתכנו שינויים בטווח של 4 חודשים.
יש לזכור, ערכי FSH ו - LH אינם קבועים, ומשתנים בחדות בטווח של יום.
יש לברר מה מטרת הבדיקה.
אם להעריך את הרזרבה השחלתית - עדיף AMF שערכו קבוע יחסית, לפחות בטוח הקצר של שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוגע לאיכות הזרעשיר15/10/2010
ידוע לי שלפני טיפולי הפריה הגבר עובר בדיקת זרע. האם בדיקה זו כוללת גם מידע לגבי איכות הזרע.כלומר האם יתכן שבעקבות טיפולי הפריה חוזרים ונשנים הבעיה היא בזרע אך זה עדין לא התגלה ואם כן,מאיזו בדיקה יש לבצע על מנת לדעת האם הזרע יכול להפרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לאיכות הזרע - תגובה
פרופ' שחר קול16/10/2010יתכן והזרע נראה תקין לחלוטין בבדיקת הזרע, אך הוא לא מצליח להפרות ב - IVF.
במצבים אלו מצליחים להשיג הריון עם ICSI.
לכן, הבדיקה האולטימטיבית ליכולת ההפריה היא IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)