מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אוביטרלחסויה23/10/2010
מחר אני אמורה לעבור הזרעה, אתמול ב 23:00 בלילה הזרקתי אוביטרל, על זקיק שכנראה עבר את ה 17 (ביוץ טבעי ללא הורמונים)....יש לי כאבים והפרשות חזקות כמו ממש לפני ביוץ וחששות שהביוץ הוא עכשיו, האם זה בוודאות רק אחרי 36 שעות (כמובן במידה ואין עדיין ביוץ טבעי ואני מניחה שאין כי בדרך כלל הזקיקים שלי עוברים את ה 23 מ"מ ואז מבייצים ) ואתמול הזרקתי על מקסימום 18....
האם אני יכולה להיות שקטה שאני לא מבייצת בזה הרגע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010זה לא משנה היות והביצית מחכה כיממה לזרע וגם אם בייצת עכשיו ההזרעה למחרת זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין והריוןשלי23/10/2010
פרופ' בידר שלום רב
22.8 הייתי אמורה לקבל ווסת בסוף התברר שאני בהריון ב-5.10 היתה הפלה טבעית ודימום שפסק ב-21.10 בבדיקת אולטראסאונד הכל נקי ותקין היום חשתי כאבים של ווסת ונראה שאכן קיבלתי ההאם זה יתכן כי רק לפני יומיים היה דימום של הפלה ולפני 5 ימים בטא מתחת ל-50
לי נראה שזה ווסת אני מטופלת באיקקלומין האם יש צורך לקחת איקקלומין עוד 3 ימים או לתת לגוף החודש לנוח עד לפני יומיים עוד היה דימום של הפלה ובטא רק עכשיו התאפסה
מבולבלת כי אולי זה לא ווסת למרות שאני בטוחה שכן מה עלי לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין והריון - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010להתחיל בוסת הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ בשבועות ראשוניםלימונית23/10/2010
שלום,
שאיבה ב-7/10/2010
החזרה ב-10/10/2010
לפי המחשבון, במידה ויש הריון, היום (שבת) אני בשבוע ארבע + 2.
רציתי לשאול האם פעולות בהן אני מרגישה מאמץ בטני תוך כדי, יכולות לגרום להפלה?
הכוונה למשל בהתכופפות בה הרגשתי מאמץ, או למשל בניפוח בלון (במקרה, נפחתי לאחייניתי), פעולות שמרגישים בהן לחץ בבטן, עשויות לגרום להפלה? כמובן שלומדים מטעויות ולומדים מה גורם ללחץ, אבל הפחד שלי הוא האם ייתכן וגרמתי נזק?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית23/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאמץ בשבועות ראשונים - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010לא ,זה לא עושה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןשלי23/10/2010
ד"ר שלום רב
האם כאשר לוקחים איקקלומין ביום ה-3 אם יש ביום הראשון דימום חלש שנראה עוד ככקדם ווסתי האם צריך להחשיב את זה כיום הראשון של המחזור כשלוקחים איקקלומין או ביום שאחרי שהדימום מתחזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין - תגובה
פרופ` דוד בידר24/10/2010מחשיבים את הדמם החזק ליום ראשון של וסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שינייםחסויה23/10/2010
אני נוטלת דקפפטיל וגונל ביום ראשון יש לי תור לרופא לעקור שן בינה האם מותר והאם לבעלי מותר גם לטפל בשן כמה ימים לפני שהוא צריך לתת זרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010מותר X 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 7דנה23/10/2010
שלום לכולם!
האם אפשר לקים יחסי מין בשבוע הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 7 - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהמירה23/10/2010
ביום של ההחזרה לא שכבתי בבית אלא בעיקר ישבתי...וגם בישלתי קצת-כלומר ימדתי כשעה...האם מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתחילה לךחשושאלה23/10/2010
אני כבר מתחילה לחשוש שאולי עשיתי נזק..
אני לקחתי הורמוני פוריגון תשעה ימים לפני ההזרעה. בפעם הקודמת עשיתי את ההזרעה ללא הורמונים והתחושה שונה לחלוטין
בפעם הראשונה (ללא הורמונים) היו לי כאבים בחזה בבטן הפרשות מרובות ובסופו של דבר לא היה הריון.
בפעם השניה עם ההורמונים התחושה שונה יש נפיחות בבטן, החזה קצת נוקשה ללא הפרשות מוגברות . אני לא יודעת אם התחושה שונה בגלל לקיחות ההורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתחילה לךחשוש - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לא נראה שעשית נזק כלשהו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתאלה23/10/2010
תודה רבה על המענה המהיר :)לא ממש הבנתי את התשובה? לאחר ההזרעה הרופא אמר שאין בעיה לשעות פעילות גופנית שאני מורגלת בה.
אם ביצעתי את ההזרע בשבוע שעבר כמה זמן עלי להמנע מפעילות גופני קרי: פעילות אירובית עם קרוס(לא ריצה) ואימוני כוח והאם יש מגבלה לעשות כפיפות בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010כפי שכתבתי - תלוי בעוצמת התגובה השחלתית שלך.
אם היה זקיק אחד לביוץ - אין כל מגבלה.
אם היו יותר - יש להגביל הפעילות בהתאם לעוצמת התגובה.
איני בקיא בפרטי הטיפול שעברת, לכן יש להתייעץ ספציפית עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל הזקיקאלה23/10/2010
בהמשך לשאלתי באולטרסאונט האחרון 4 ימים לפניההזרעה
אמרו לי שגודל הזקיק 19 מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל הזקיק - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010אנו מניחים שזקיק בקוטר זה מכיל ביצית בשלה להפרייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני השרשהאלה23/10/2010
עברתי בשבוע שעבר הזרעה (לאחר לקיחת הורמונים פיוריגון) ברצוני לדעת מהם הסימנים שמראים שהתרחשה השרשה?
אני פעילה מאוד בחדר כושר =אימוני כוח אירובי האם יש מניעה מלעשות אימונים אלה כולל כפיפות בטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני השרשה - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010אין סימנים להשרשה. באורח נדיר השרשה כרוכה בדמם רחמי קל.
לגבי פעילות גופנית - פעילות רגילה ושיגרתית אינה מפריעה לתהליך השרשת העוברים ברחם. לאחר גירוי שחלות יש לנהוג משנה זהירות, שכן השחלות גדולות, וגדושות בכלי דם. לכן רצוי להמנע מכל פעילות העלולה לטלטל את השחלות (ריצה, קפיצה וכד') או להעלות הלחץ התוך בטני (הרמת משאות כבדים). אין מיגבלה לגבי עבודה הנעשית בישיבה. הכל בהתאם לעוצמת התגובה השחלתית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמוניםיעל23/10/2010
האם מנוגון מזרז את צמיחת הזקיקים או רק מגדיל את מספרם? כלומר אם אני מבייצת בדרך כלל ביום ה- 12, זה יישאר כך למרות 2 אמפולות מנוגון ביום? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הורמונים - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010לרוב מועד הביוץ מקדים ביום - יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטראגסטון בתחת. שואלת ברצינות.ש.23/10/2010
מצחיק חחח .. אבל שואלת ברצינות.
כואב לי להזריק גסטון. יש לי דימומים ואגינאליים.
מה דעת הרופאים על החדרת נירות אוטראגסטון אנאליים?
דרך הפה זה לא נספג טוב.
דרך התחת נספג טוב. האם יש בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטראגסטון בתחת. שואלת ברצינות. - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010אין בעיה, זה בהחלט עשוי מוצא טוב לבעיה שאת מתארת.
למיטב ידיעתי, אין מידע קליני בספרות המדעית על ספיגת החומר דרך רירית פי הטבעת, ועל ההשפעה הסיסטמית.
יש לזכור כי מנגנון הפעולה של המתן הנרתיקי מתבסס על תבנית זרימת דם באגן, המאפשרת השגת ריכוזים גבוהים יחסית של פרוגסטרון באיבר המטרה: רירית הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותיעל23/10/2010
שלום,
לאחר כשנה של נסיונות באופן טבעי, הרופא המטפל המליץ על הזרעות על בסיס מחזור טבעי. ההזרעה הראשונה לא הצליחה ועכשיו אנחנו לקראת ההזרעה השנייה.
חשוב לציין שלבעלי יש בעיית מורפולגיה קלה.
האם יש סיכוי להזרעות על בסיס מחזור טבעי? והאם לא כדאי להתחיל ישר עם הורמונים על מנת לחסוך זמן יקר?
תודה רבה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010יש סיכוי .
בתהליך ההחלטה על טיפול מסוים, הרופא מתבסס על משתנים רבים, ובראשם - גיל המטופלת.
כיוון שאיני בקיא בכל המידע הרלוונטי, אני מציע לך לערוך שיחה בנושא תכנית הטיפול והשיקולים שברקע עם הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןמירה23/10/2010
היי יום ראשון עברתי החזרה. כשאני קמה מישיבה יש לי כאבים בבטן תחתונה. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
פרופ' שחר קול23/10/2010שרצוי לשוחח עם הרופא המטפל, שכן כאבי בטן עלולים להיות סימן לגיריו יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)