מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ערכי אסטרדיאול אחרי הביוץטניה14/09/2010
שלום ! אני בחזרה לטיפולים, אני פוליציסטית, כבר חצי שנה אני מקבלת גלוקופג', אבל החודש לא קיבלתי שום הורמונים בגלל החגים, אז עשיתי מעקב חלקי
ביום ה11 למחזור יצא : צקיק 12,5 אסטרדיאול 354, LH -8, פרוגסטרון 1.1, רירית - 5.4
ביום ה-16 למחזור והתוצאות הן: ב US נצפא ממצא שיכול להתאים לגופיף צהוב בגודל של 14, רירית -8, אסטרדיאול -180, LH- 16, פרוגסטרון 3.4
השאלות שלי:
סביר להניח שכבר היה ביוץ?
האם ערך של E-2 180 תקין מייד אחרי ביוץ?
האם הניתונים האלה מאפשרים תנאים מספיקים להריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם היה ביוץ?
פרופ' אלכס סימון14/09/2010בהחלט יתכן שאסטראדיול ירד לרמה זו. וזה גם נורמאלי אחרי ביוץ. השאלה אם אומנם הי ביוץ וזה ניתן ללמוד רק במעקב פרוגסטרון.
אם היה ביוץ בהחלט ניתן להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- E2קרן14/09/2010
שלום
אני במהלך טיפול פריון עם גונל F
4 ימים 225 יח
ויומיים עם 450 יח'
תוצאת בדיקת דם של E2 היא: 2549
פרוגסטרון: 5.70
אני לפני השבחה+הזרעה
1. האם התוצאות תקינות?
2. מה המשמעות לגבי מספר הזקיקים?
3. האם יש סיכוי להריון תאומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר E2
פרופ' שחר קול14/09/20101. כן
2. יש לבצע א.ס. זקיקים כדי לדעת את מספר הזקיקים וקוטרם.
3. כן, אם בא.ס. רואים יותר מזקיק אחד לקראת ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש השתתפות של המשולם?סיוון14/09/2010
מישהו יודע אם יש השתתפות של כללית מושלם בטיפולים שמבוצעים ע"י רופא פרטי? האם יש החזר כלשהו על IVF שמבוצע ע"י רופא פרטי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה-דחוף
תותית14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי טוב להתקשר *2700 ולשאול
מלני15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו שהם לא נותנים תשובות בטלפון
תותית15/09/2010והם רק שולחים במייל עלון מידע שלא עונה על שאלותיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזר
שרון16/09/2010יש החזר של בערך 80 אחוז על ייעוץ עם רופא במידה ויש לו הסדר עם הקופה שלך, לגביי הטיפול עצמו, אנחנו משלמים לאסותא 600 ש"ח, השאר המושלם משלם...מובן שצריך לעבור ועדה שתאשר את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרון
סיוון16/09/2010תודה על התשובה, האם אתם מטופלים פרטי באסותא? גם אנחנו אמורים לשלם לבי"ח אלישע 600 ש"ח, ועוד 2500 לרופא הפרטי (בסבב של שאיבה והחזרה) השאלה שלי אם על ה- 2500 שקל יש החזר מהמושלם??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיון
שרון16/09/2010אנחנו מטופלים אצל רופא פרטי שעושה את השאיבה וההחזרה באסותא, לרופא אנחנו משלמים פעם אחת עבור יעוץ ומתן פרוטוקול 600 ש"ח ומקבלים על זה החזר מהכללית כי יש לו הסדר איתם. אין לי מושג למה אתם צריכים לשלם 2500... נראה לי המון. בכ"א, אם לרופא שאתם מטופלים אצלו יש הסדר עם הקופה שלכם אז צריך להיות החזר. תבררי עם הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא פרטי
א.ס16/09/2010גם אני בטיפול שהבאתי את הילדה הראשונה ן טופלתי אצל רופא פרטי שכלל את כל המעקב כולל בדיקות יעוץ שאיבה והחזרה ושלמתי בערך אותו הסכום וגם עכשיו גם אני מטופלת אצל רופא אחר וזה אותו הסכום . קצת יקר אבל אני רגועה שיש מי שזמין בכל שעה בשבילי והטיפול עובר בקלות יותר העיקר שהיה בהצלחה ושנקבל את התוצאה המדהימה במהירות האפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרים מכללית
סיגל18/09/2010שלום יקירה
גם אני בכללית ומטפלת באסותא משלמת 600 ש"ח לא פרטי
ואם אני רוצה פרטי חוץ מ600 ש"ח עליי לשלם לפרופסור עוד1200 ש"ח
איך יכול להיות שלכל אחד תעריף אחר?
אני כמובן אצור קשר עם הכללית לגבי החזרים
בהצלחכ לכולם
וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוג'סטרוןגילי14/09/2010
האם בדיקת דם לערכי פרוג'סטרון ביום ה- 12 לביוץ המשוער עדיין יכולה להעיד האם היה ביוץ או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולי
פרופ' שחר קול14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון IVF וצום יום כיפור???שירן14/09/2010
שלום רב,
אני כעת בשבוע 4+3 ובערב יום הכיפורים אהיה 5+0.
נקבעה לי בדיקת או"ס רק לאחר יום כיפור ב20/09.
הוחזרו שני עוברים והבטא-
10 להחזרה 112
14 להחזרה 538
ברקע אין הריונות בעבר, חיכיתי להריון הזה כבר שנתיים והוא תוצאה של IVF חירום שנעשה במקום הזרעה ותגובת יתר לפיוריגון.
(כמובן שזה IVF ראשון).
אני מטופלת בבית חולים ציבורי ולכן אין לי גישה לרופא כרגע עד לבדיקה הראשונה.
אשמח לדעת האם ניתן לצום רגיל ובאמת להיות רגועה שלא יקרה כלום???
או שרצוי לא לצום ולקבל היתר מרב לשתות לשיעורין? (אינני דתיה, אך חשוב לי הצום).
אשמח לתשובתכם המהירה בשביל לדעת מה להגיד לרב בנוגע להמלצת רופא.
שיהיה לכם גמר חתימה טובה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום ביום כיפור לאחר ivf
אלמונית14/09/2010לא כדאי לצום מסיבה אחת לא לגרום לסטרס והתכווציות מיותרות ברחם.
זה תשובה שקיבלתי מרופאים בבי"ח בלינסון.
כשאוכלים ושותים שזה יהיה מנות קטנות ללא הנאה.
ואוכל כמו פרוסה עם ממרח כלשהו ולא ארוחת חגיגית.
וכמובן מים.
לא רופאה רק מנסה לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני החלטתי שלא
דנה14/09/2010אני בשבוע 5 והרופא שלי אמר לי לא לצום.
כדאי שתבדקי עם הרופא המטפל שלך שמכיר את מצבך הכי טוב.
גמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לצום
פרופ' שחר קול14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוםאיילה14/09/2010
שלום רב,
אני כרגע בפרוטוקול של 150גונלF ודקאפפטיל יומי.
האם כדאי לי לצום יום כיפור? האם חוסר שתייה עלול לגרום לגירוי שחלתי?
גמר חתימה טובה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום - אפשר
פרופ' שחר קול14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא התייחסו לשאלתימיטל14/09/2010
אני 9 ימים לאחר החזרת מוקפאים, בימים הראשונים היה כתם קטן וחום שהנחתי שמדובר בקטטר ובתוצאות החדרתו.
אתמול הבחנתי בכתם נוסף (בגודלו של מטבע שקל לערך) בצבע חום כהה. מה יכול להיות פשרו?
בנוסף מאז שהתחלתי את טבליות ההורמונים (אסטרוגן ופרוגסטרון) אני לגמרי לא אני, בלי אנרגיות, מאוד חלשה, מאוד עייפה ובעיקר און אנד אוף משך כל היום.
בימים האחרונים הצטרפו גם כאבי בטן מציקים. האם כל זה נורמלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן תגובה לטיפול
פרופ' אלכס סימון14/09/2010ההורמונאלי אותו את מקבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פריות ללא הצלחהא14/09/2010
בת 25, סובלת מאנדומטריוזיס. נמצא מוקד רקטלי וגינלי בגודל 5 ס"מ.
עוברת טיפולי ivf, אך ללא הצלחה. הטיפול האחרון טבעי- ללא הורמונים, עם החזרת מוקפאים.
רמת הורומנים תקינה, גודל רירית תקין.
מהי הבעיה לאי קליטת העוברים?
האם המוקד,האנדו הוא הסיבה היחידה לאי הקליטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלונות טיפול
פרופ' אלכס סימון14/09/2010סיבות לכשלון בדרך כלל בגיל צעיר הוא מיעוט ביציות, איכות ירודה של ביציות , שיעור הפריה נמוך ורירית שאינה טובה להשרשה. אנדומטריוזיז יכול לתרום לכל זה.
צריך להמשיך ולנסות מפני שלמרות כל הנאמר אני משוכנע שניתן להשיג את הביצית הנכונה להשרשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
א14/09/2010תודה על המענה,
בכל הטיפולים הרופא אמר שהביציות טובות מאוד.
יש סיכוי שההגוף דוחה את ההריון כתוצאה ממוקד האנדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוקד לא גורם לדחיה
פרופ' אלכס סימון14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוזר?!?קסם14/09/2010
בוקר טוב לכול הרופאים !!
במשך שבוע וחצי כבר משתמשת במדבקת אוורל פעם ביומיים.אתמול בערב לחרדתי היו לי מין הפרשות ורודות כמו "תחילת מחזור"
האם זה יתכן???
(התחלתי את המדבקות ביום ה3 למחזור..)
מה זה אומר???
לתשובתכם המהירה אודה והמשך יום טוב !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיזה צורך השימוש?
פרופ' אלכס סימון14/09/2010יתכן ולא די במדבקה אחת. רמות האסטרוגן ממדבקה אחת נמוכות לעיתים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך פרטים...
קסם14/09/2010אני ליפני החזרת מוקפאים לאחר השאיבה היתה לי תגובת יתר ולכן לא החזירו פסבב הראשון קיבלתי אסטרופם אח הרירית הגיע ל5.3 ולא זזה משם כמה ימים הוחלט להפסיק עד המחזור... במחזור קיבלתי את האוורל לאחת ליומיים...
האם זה תקין ההפרשות הנ"ל ? יכול להיות שזה מחזור?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוורל
פרופ' אלכס סימון14/09/2010לטעמי המינון נמוך מידי וזו הסיבה לדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' אלכס
קסם14/09/2010יתכן ואצטרך להפסיק את הטיפול???
מה עושים במצב זה? האחות אמרה לי להגיע מחר לבדיקת דם ואולטרסאונד אם הדימום יתחזק אם לא לבוא ביום שישי כמו שנקבע מראש... מה ההשלכות של הפרשות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר נספגלילך14/09/2010
שלום, החזירו לי שני "עוברים" נאמר לי שיש רק אחד ושהשני נספג. מה זה אומר נספג? לאן? האם
אני לא אמורה לראות דימום במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ישי14/09/2010העובר בזמן החזרה הוא בגודל מיקרוסקופי ואם אינו מתפתח הוא נעלם ללא שום סימן או זכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןגילי14/09/2010
החודש מנסים להרות ללא טיפול, כמה ימים לאחר ביוץ יש הכתמות חומות קלות, האם זה אומר שהפרוג'סטרון נמוך? כדאי לקחת קרינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות
ד''ר דוד ישי14/09/2010לא בהכרח. אפשר לבדוק רמת פרוגסטרון. בכל מקרה קרינון לא יכול להזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי הפריה עקב סטיבוליטיסאילנה14/09/2010
שלום רב,
אני סובלת מסטיבוליטיס כשנתיים, מה שמגביל אותי מאוד בקיום יחסי מין.
נוצר המצב שבמקרה הטוב אנחנו מקיימים יחסים פעם אחת במהלך הביוץ.
לפני שלוש שנים ילדתי את הילד הראשון אז לא סבלתי מסטיבוליטיס ולא היה קושי מיוחד להכנס להריון (לקח כחצי שנה).
כעת אנחנו מעוניינים להרות שוב אבל עם הקושי שציינתי זה כמעט בלתי אפשרי.
למרות שאין לנו בעיות פוריות, האם ואילו טיפולי הפריה מקובלים במקרה כזה?
למי אני צריכה לפנות?
בתודה מראש
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסטיבוליטיס
ד''ר דוד ישי14/09/2010אפשר לעשות מעקב ביוץ ( אני מקווה שניתן לעשות לך אולטרסאונד וגינאלי ) והזרעה לנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןא14/09/2010
שלום וגמר חתימה טובה
החזרה ב21 לאוגוסט, היום ראו שק הריון בלי דופק, מתי אמורים לראות דופק?
עליה טובה של הבטא.
וגם, באיזה שבוע אני? אני קצת מבולבלת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי14/09/2010את גיל ההריון מחשבים מ 16 יום לפני ההחזרה. דופק ניתן לראות בשבוע 5.5-6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפולמיואשת!!!!!!!14/09/2010
בת 44 טיפול 6
7 מנופור 1דקא במשך 13 יום
אתמול בדיקות דם E-2 2679
פרוגסטרון 104.8
נאמר לי להפסיק טיפול ולעשות בדיקת הריון.
היום בדיקת הריון בטא 5
האחות אמרה אין הריון . ולהפסיק טיפול
ככה מפסיקים טיפול אין כדורים להוריד את הפרוגסטרון משהו לאזן????
מה ניתן לעשות אם בכלל????.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר דוד ישי14/09/2010פרוגסטרון הגבוה מעיד שהיה ביוץ ולכן אין טעם להמשיך בטיפול. הורדת הרמה של פרוגסטרון ( גם אם היתה אפשרית ) לא הייתה פותרת דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עוברים - שאלה דחופהמודאגת13/09/2010
שלום,
עברתי לפני כשבוע וחצי שאיבת ביציות, מספר הביציות שנשאבו עמד על 20, מתוך 20 הביציות הופרו 11 עוברים והוחזרו 2.
היום הודיעו לנו כי לא נותרו עוברים ששרדו ולכן לא הוקפא אף לא עובר אחד.
אציין כי מדובר בהפריה ראשונה אשר לפניה עברנו 3 הזרעות.
ככל שידוע לנו הבעיה הקיימת היא בעית ספירת זרע.
שאלתנו היא, מה הסיבה לכך שהעוברים אינם שרדו?
אשמח אם תענו לנו הבקדם האפשרי כיוון שאנחנו קצת לחוצים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה שמישהו יענה לי
מודאגת14/09/2010אתמול לאחר שהודיעו לנו שאין עוברים מוקפאים דיברתי עם הרופא שמטפל בנו, נאמר לנו כי יום לאחר ההחזרה כבר כולם לא המשיכו להתפתח ושהעוברים לא הצליחו להתפתח מעבר ל- 4 תאים.
אנחנו לא מבינים מה זה אומר לגבינו.
אנחנו ממש בלחץ, לא ישנו כל הלילה, בבקשה שמישהו יסביר לנו מה זה אומר ומה אנחנו צריכים לעשות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מדובר בתופעה שכיחה???
מודאגת14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
ד''ר דוד ישי14/09/2010יש גם קשר בין אכות הזרע ובין איכות העוברים. עוברים באיכות לא טובה מפסיקים להתחלק . כמעט בכל מצב של גידול עוברים במעבדה ליום נוסף , חלק מהם נעצרים ומפסיקים להתפתח. קשה לשפוט על פי מחזור טיפול אחד אבל כנראה שאצלכם הבעיה קצת יותר משמעותית ולכן כולם הפסיקו להתפתח . אבל אין מה להתיאש. כל זמן שיש עוברים , זו רק שאלה של זמן , יש סיכוי שיתפתח עובר תקין ויהיה הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
מודאגת14/09/2010ראשית תודה רבה לך על התשובה,
האם ישנה דרך לשפר את איכות הזרע באמצעות טיפולים?
לפני שהתחלנו בטיפולי IVF ידענו שהבעיה היא בעיית זרע ונאמר לנו שהפיתרון הוא טיפולי IVF,האם יתכן כי גם טיפולי ה - IVF לא יוכלו לעזור לנו?
אני ממש חוששת שלא אוכל להיכנס להיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
ד''ר דוד ישי14/09/2010הדגשתי בתשובתי שלא ניתן ולא צריך ללמוד מנסיון של טיפול אחד.
לצערי לא ניתן לשפר את איכות הזרע אבל אפשר גם אפשר לקבל הריון , למרות מצב הזרע עם הטיפול שאת מקבלת. ה IVF הוא בהחלט פתרון , אבל גם הוא לא נותן הצלחה של 100% וצריך התמדה וסבלנות כדי להצליח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
מודאגת14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
ד''ר דוד ישי14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ' שחר קול14/09/2010כדי לקבל תשובה אמינה מדויקת ונתמכת ע"י עובדות יש להיפגש עם הרופא המטפל, ולעבור על גורלה של כל ביצית וביצית.
אפשר רק לנחש כי העוברים הושארו למעקב בתקווה שיגיעו לשלב הבלסטוציסטים, שכן סיכויי ההריון מעוברים המגיעים לשלב זה הם טובים. יתכן ואף עובר לא הגיע לשלב זה, ולכן לא היה מה להקפיא.
אפשרות אחרת - איכות עוברים הייתה מתחת לסף הנדרש לשם הקפאה.
השיקול הבסיסי במקרים אלו - מה הסיכוי להריון לאחר הפשרה עתידית.
אם לפי מיטב השיפוט והניסיון העצום הנצבר הסיכוי קלוש - אין מקום להקפיא העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)