מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אינפרה אדום במהלך טיפוליםbesmile26/09/2010
שלום,
ברצוני להתחיל טיפול להורדת שיער- באמצעות אינפרה אדום-
אני בתהליכי IVF- האם זה בעייתי????
במהלך הזמן של עד שמגלים הריון- האם זה יפגע בעובר?
מה ההשלכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ` דוד בידר27/09/2010לא יפגע במהלך הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון....besmile26/09/2010
היי,
הוסת האחרונה- 3.9 אחרי IVF
עשיתי החזרה ביום ה- 16.9
קיבלתי - 4 חצאים של אוביטרל שהאחרון היה ב-25.9.
אמרו לי לעשות בדיקת הריון ב-29.9.
זה ערב חג- ורק למקרים דחופים (בעיני סופר דחוף- אני לא בטוחה שבעיני קופ"ח מאוחדת)
האם ניתן לעשות זאת יום קודם- יום ג' הקרוב???????
זה מאד ייקל עליי- כל המתח לא עושה לי טוב...
תודה חג שמח,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר27/09/2010אפשר ביום ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קולקרן26/09/2010
שלום
מנסה להכנס לראשונה להריון.
ללא הורמונים
יום 7 למחזור-זקיק 13 מ"מ
יום 10 למחזור-זקיק 11 מ"מ
לאור הבדיקה הנ"ל,(נסיגה של זקיק)
הוחלט לתת לי גונאל F
הבעייה שהיום יום 10 למחזור.
היום (יום 10 למחזור)-112 גונאל
ומחר (יום 11 למחזור)-112 גונאל
האם לא מאוחר מדיי להזריק גונאל?
יום 10 למחזור?
כי למיטב הבנתי נותנים הורמונים בימים ראשונים של מחזור?
האם להערכתך ההורמונים שניתנים מיום 10 למחזור והלאה,עשויים עדיין להשפיע?
או שלא מקובל לתת הורמונים אחרי 10 ימים?
אשמח לשמוע חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבריאלה שלום
פרופ' שחר קול27/09/2010כפי שכבר כתבתי, לדעתי, ההתנהגות של הזקיק אינה פיזיולוגית (קוטר בנסיגה) ולכן הסיכוי שיניב בהמשך ביצית טובה הוא קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת פיוריגון שישה ימים ברציפותשרון26/09/2010
שלום רב,
לקראת IVF, קיבלתי הדרכה מהרופא להזריק פיוריגון 350 יח' במשך 5 ימים ואז ביום השישי לערוך בדיקת דם להגיע אליו לאולטרסאונד, ואז יורה לי האם להמשיך ובאיזה מינון. הבעיה היא שהיו השישי יצא ביום שבת, משמע לא אוכל לעשות בדיקת דם והרופא גם לא מקבל ביום זה.
האם זה יהיה רצוי להמשיך להזיק עוד יום נוסף, ואז ביום השביעי לערוך את בדיקת הדם ולהגיע אליו לאולטרסאונד והנחיות נוספות?
תודה על העזרה.
שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול26/09/2010עדיף לבדוק ביום שישי בשבוע, או לאחר 4 ימים של זריקות.
מציע לתאם ישירות מול הרופא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצעוניםמודאגת26/09/2010
שלום רב,
אני 11 יום לאחר זריקת אוביטרל... ללא הורמונים לפני.
יצאו לי היום שני פצעונים קטנים בפיטמה (גם בין הפיטמה לעטרה)
זה מציק...
הוא זה סימן להריון?? :-)
זוכרת שבהריון הקודם פיצעונים כאלה היו לי בפנים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצעונים
פרופ' שחר קול26/09/2010לא, מציע לחכות עוד 5 ימים, ולבצע בדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריי הפרייה חמישית ללא הצלחה...קרן26/09/2010
שלום,
היום עשיתי בדיקת דם להריון ויצא לי ביטא-2- אין הריון שוב...
השאלה שלי היא האם זה בטוח כיוון שעדיין לא קיבלתי מחזור, יש לציין שעד הבוקר לקחתי פרוגינובה על בסיס של פעמיים ביום, אנדומטרין שלוש פעמים ביום ומיקרופירין פעם אחת.
האם אני עושה משהו לא נכון? למה אני לא נכנסת להריון? אני בת 26 בעלי צעיר יש לו זרע מעולה אצלי הכל תקין , עוברים יפים כל מחזור טיפול , הכל אופטימלי ובכל זאת שוב ושוב ללא הצלחה, למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול26/09/2010אם הבדיקה בוצעה בזמן, הרי התוצאה וודאית.
אפשר לשקול בהמשך "פיפל", ראי "שאלות נפוצות" לגבי פירוט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחת השפעת אוטרגסטןמירב26/09/2010
שלום רב,
אני בודקת חום שחר מזה 6 חודשים שבהם אני גיליתי שהשלב הלוטאלי שלי קצר , נע בין יום9-11,
אני גם חשה כאבי מחזור כבר מיום שמונה לביוץ.
הרופא שלי נתן לי טבליות של אוטרגסטן 200 מ"ג פעמיים ביום.
היום אני כבר ביום 11 מהביוץ ולמרות האוטרגסטן
חשה בכאבי מחזור "מרחוק".
האם כל עוד אני לוקחת כדורי אוטרגסטאן החום הלוטאלי שלי יהיה גבוה?(36.9)
מתי להפסיק עם הטבליות ?האם המחזור יבוא מעצמו או שאין דימום עם האוטרגסטאן?
תודה מראש על ,תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב שלום
פרופ' שחר קול26/09/2010יתכן דימום למרות נטילת אוטרוגסטן, כך שעדיף לבצע בדיקת דם להריון כשבועיים לאחר הביוץ.
אין לסמוך על הכאבים לצורך קבלת החלטות תרופתיות.
אוטרוגסטן מכיל פרוגסטרון המעלה במעט את חום הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התיחסותך המהירה!
מירב26/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסתהודיה26/09/2010
המחזור שלי בצבע שוקולד כמעט בכל חודש,מיזה כשנתיים או שלוש לא תמיד אני יודעת אם אני בכלל במחזור או שזאת הפרשה. האם זה תקין או נורמאלי שהמחזור יהיה בצבע שוקולד??? אני חייבת לציין שעברתי ניתוח של אנדומטריומה,לפני שנתיים, הייתה כריתה חלקית, כרגע היא בגודל נורמאלי ,לא מפריעה. האם זה בגלל זה או שזה יכול להיות מסיבה אחרת? האם דבר כזה הוא מהלך תקין של הגוף ? אני מנסה להיכנס להריון לפי הבדיקות הכל תקין אצלי,האם זאת יכולה להיות סיבה לחוסר פיריון או שאין קשר? פניתי כבר לרופאים שלי אבל הייתי רוצה עוד דיעה, אודה לך אם תגיד/י לי את דעתך המקצועית וכמובן,אל דאגה אני יודעת שהתשובה שלך לא נאמרת על סמך בדיקה אישית או היכרות אישית,אלא רק כמסקנה ממה שאני כותבת. אודה לך על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
ד''ר דוד ישי26/09/2010אם המחזורים שלך סדירים ואת מבייצת בצורה סדירה ואם רירית הרחם שלך תקינה , אין לצורת הדימום משמעות מבחינת הסיכוי להריון. איכות הדם בוסת אינה קשורה גם לאנדומטריוזיס/מה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורא26/09/2010
שלום,
אני בת 37, אף פעם לא הייתי בהריון. במחזור אצלי תמיד ישנם מין גושים כאלה, גושי גדולים של רקמות ודם.
1. האם זה נורמלי?
2. יכולה להיות שאני סובלת מקרישיות יתר של דם? (יש לנו הסטוריה במשפחה - אחיינית שלי - שיש לה בעיה של קרישיות יתר של דם ולוקחת כדורים).
3. מה המלצתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר דוד ישי26/09/2010לכל אישה דימום מעט שונה . לנתון הזה לבדו אין משמעות מבחינת הסיכוי להרות או הסיכוי שגם לך יש בעית קרישה. בלי קשר לצורת הוסת שלך , אם את בסיכון מוגבר לקרישיות יתר , כדאי לך לעשות את הבדיקות המתאימות. יש לזה משמעות לגבי ההריונות שלך בעתיד ולחיים בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטרדיול ופרוגסטרוןשיר26/09/2010
אני לקראת הפרייה ראשונה אחרי 7 הזרעות שכשלו.
היום ה-13 שאני מזריקה גונאל אף 300 בכל יום ומסניפה סינראל בוקר וערב...
עשיתי בדיקת דם היום והתוצאות הן:
E2 - 3408
P - 1.70
האם התוצאות טובות לקראת אוביטרל והפרייה?
מתי אצטרך ללכת לשאיבת ביציות והפרייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
ד''ר דוד ישי26/09/2010רמת האסטרוגן טובה . אבל היא איננה מספיקה כדי לקבוע מתי תהיה השאיבה. לצורך החלטה צריך לקחת בחשבון גם את גודל הזקיקים שמתפתחים. לצערי הנתון הזה חסר בדברים שכתבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על ריריתקרן26/09/2010
האם במצב שיש ציסטה ולא זקיק,האם רירית
הרחם מתעבה מיום ליום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר דוד ישי26/09/2010אם הציסטה מפרישה הורמונים ( מה שלרוב קורה ) , התשובה היא כן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוביטרלקרן26/09/2010
אם ביוץ טבעי מתחיל בצהרים,ואני מזריקה אוביטרל
בערב,האם האוביטרל ייקבע את הביוץ הטבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי26/09/2010ברגע שהתחיל תהליך הביוץ הטבעי , הוא שיקבע ולא האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה באופן כלליקרן26/09/2010
במעקב זקיקים באולטראסונד:
הרופאה שביצעה היום אולטראסונד ראתה זקיק 17 מ"מ.רק לא הייתה בטוחה אם
זה זקיק או ציסטה....להערכתה זה לא היה נראה צורה של זקיק...
השאלה שלי:
כשיש ציסטה ולא זקיק,הייתכן שיש הפרשת הורמון
אסטרדיול?
כי אסטרדיול בערך של 580* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול26/09/2010כן, ציסטה שחלתית יכולה להפריש אסטרדיול.
לכן לא ניתן בוודאות לדעת.
בהמשך, אם תהיה עלית פרוגסטרון יש לשער כי מדובר על זקיק ולא ציסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
קרן26/09/2010בהמשך לשאלתי הקודמת,יש לי שאלה נוספת ברשותך:
הייתכן שקודם לא ראו את הציסטה ורק עתה הבחינו בה?
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/09/2010ציסטה אינה ממצא קבוע.
חלק גדול מהציסטות מופיע ונעלם בתוך ימים, כך שקשה מאוד לענות על שאלתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת אורביטרלמודאגת26/09/2010
הבנתי שבעקבות זריקה זו מתרחש ביוץ תוך 36 שעות
אני קיבלתי אותה בערב ולמחרת בערב הרגשתי כאבי ביוץ (כך אני מרגישה גם בביוץ ללא זריקה) .
ייתכן כי בייצתי תוך 24 שעות כבר?
מדוע לא מומלץ לקיים יחסי מין בערב הזרקיה? למרות שאין לנו בעיית זרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול26/09/2010אוביטרל גורם לביוץ כ - 40 שעות לאחר הזרקתו, אלא אם החל נחשול LH טבעי לפני ההזרקה.
לדעתי, אם אין בעיית זרע, אין מניעה לקיים יחסים בערב הזריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני כבר לא יודעת מה עכשיו.. מדוכאתקסם26/09/2010
שלום לכולם!!
היום עשיתי בדיקת דם ו OS הוחלט שוב להפסיק את הטיפול..)-: ,
מיועדת לאחזרת מוקפאים לאחר גירוי יתר 43 ביציות שמתוכם 17 הוקפאו, מחזור ראשון לאחר 4 אסטרופם ביום בוטל לאחר שרירית הפסיקה להתעבות 5.5-5.3. מחזור שני מדבקת אוורל 100אחת ליומיים +2 אסטרופם ביום היום רירית 5.5-6 הוחלט להפסיק שוב ולחכות למחזור ... האחות אמרה לי להמשיך לקחת 2 אסטרופם ואנדומטרין פעמים ביום ולחכות למחזור...
* אסטרופם לא אמור לעקב את המחזור ?
*מוזר לי שאני צריכה להמשיך אסטרופם ואנדומטרין עד שהמחזור יופיע האם הוא אמור להופיע בכלל עם כל זה????
ומה הסיבה לקחת את כל אלו ??
(לא ידועה לי הרירית ליפני השאיבה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסם שלום
פרופ' שחר קול26/09/2010השילוב של אסטרופם ואנדומטרין מחקה את השלב הלוטאלי הטבעי, בו יש הפרשה של אסטרוגן (=אסטרופם) ופרוגסטרון (=אנדומטרין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)