מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוות דעת על צילום רחםשלי14/09/2010
מצ"ב תמונה של צילום רחם שעשיתי
הרופא אמר שתקין,אשמח לקבל עוד חוות דעת
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` דוד בידר14/09/2010אם זה הצילום היחיד? בדרך כלל יש יותר אך לפי המעט שראיתי שני חושב שתקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי לימונית
קרן25/09/2010הבנתי את דבריך,בכל אופן,החלטתי ללכת לבי"ח אחר.
שם גם היו כבר הריונות מעל גיל 43
ושם הם גם טיפה יותר אופטימים.
אגב,יש פה מישהיא שכתבה כי נכנסה להריון בגיל 44
ובגיל 45 ילדה.וללא הורמונים.
אולי עדיין יש סיכוי.כל שכן שעדיין יש לי רזרווה שחלתית.ואף אחד לא יכול לנבא או לדעת מצב איכותן.לכן אני אמשעך לנסות.כי להגיע לתרומת ביצית,זה לא לרוחי.לא אהיה מעוניינת לגדל ילד לא שלי.
אז שיהיה גם לך הרבה בהצלחה מכל הלב!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היה פה ביוץ?אוסנת14/09/2010
שלום
לאחר טיפול בהורמונים (מונופור)6 יח ליום.לא התפתחו זקיקים..(הכי גדול 12)
רירית 7 מ"מ.לכן טיפול הופסק אחרי 18 יום.
מבדיקת דם:
יום 13 למחזור אסטרדיול 1067,פרוגסטרון 1.1
יום 15 למחזור אסטרדיול 824,פרוגסטרון 3.6
יום 18 למחזור אסטקדיול 421 פרוגסטרון 15.3
שאלתי:
האם היה פה ביוץ?
מתי אמור המחזור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר14/09/2010היתה תגובה לא טובה וביום 14 היה ביוץ של זקיקים קטנים . זה נקרא "ביןץ מוקדם" ןזה סיבוך של הטיפול לכן אפשר לשלב מדכאים של הציר ההורמונלי שלך על מנת שההורמונים שלך לא יעבדו במקביל לזריקות.
יש להתיעץ עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר-שאלה נוסת ברשותך
אוסנת15/09/2010ומתי להערכתך יגיע המחזור,במידה והיה ביוץ על הזקיקים הקטנים?
האם מחזור אמור לאחר?
י ש לציין כי לפני לקיחת ההורמונים מחזור טבעי שלי היה סדיר כמו שעון ביולוגי.
כעת חוששת שמחזור לא יגיע?/יאחר?
מה להערכתך יקרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר16/09/2010תוך מספר ימים ,זה לא קבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר-חייבת לשבח את תשובתך
אוסנת15/09/2010לפרופ' בידר שלום
אכן צדקת.נעשה ביוץ ביום 14 בדיוק!!!
ההוכחה לכך הינה המחזור שקיבלתי שממש תואם את יום הביוץ.
ייאמר לזכותך התשובה המדוייקת שלך.
אני לא סתם משבחת,פשוט לקחתי רופא פרטי בחודש שעבר.שהינו בדרג פרופ'
וממש ניסה לשכנע אותי כי לא היה פה ביוץ.
אך ההוכחות מדברות בעד עצמן.
האם יש אפשרות לטיפול פרטי אצלך?היכן?
תודה רבה
שנה טובה וחתימה טובה!
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר16/09/2010אני לא חושב שצריך. תגידי איפוה את גרה ובאיזה קופת חולים את ואמליץ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר-בהמשך לתשובתך
אוסנת16/09/2010הנני מתגוררת בפ"ת ושייכת לקופ"ח הכללית.
אשמח אם תוכל להמליץ לי .
תודה רבה
חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר17/09/2010יש לך רשימה מי עובד באיזור מטעם הקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ דוד בידר
קרן20/09/2010בהמשך להשתלשלות הקודמת
להלן שמות כמה רופאים שעובדים באיזור מגוריי:(אין מבחר גדול לצערי):
ד"ר מנשה יחזקאל
פרופ' פיש בנימין
פרופ' רון אלרפאל יעקב
ד"ר רבינוביץ ירון
פרופ' זיידמן-תורים אליו דיי ארוכים
אשמח אם תוכל לסייע לי מי יוכל לעזור לי.
להזכירך:
ברקע:בת 43 מנסה לראשונה להכנס להריון.
E2 158
LH 5.2
FSH 7.8
PROGESTRON 5.8
כשנתנו לי הורמונים 6 אמפ' ליום משך 13 יום-התפתחו זקיקים קטנים.ובאמצע הדרך היה ביוץ על זקיקים קטנים.
ללא הורמונים בכלל יש זקיק אחד של 18 מ"מ.
מי מומחה למקרים כאלה?אין לי את כל הזמן שבעולם שיעשו עלי נסיונות שווא.
אשמח אם תוכל לסייע לי ולהפנות אותי לגורם המתאים למקרה שלי.
בתודה מראש!
אוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה את השאלה-לפרופ' דוד בידר
קרן21/09/2010בהמשך להשתלשלות הקודמת
להלן שמות כמה רופאים שעובדים באיזור מגוריי:(אין מבחר גדול לצערי):
ד"ר מנשה יחזקאל
פרופ' פיש בנימין
פרופ' רון אלרפאל יעקב
ד"ר רבינוביץ ירון
פרופ' זיידמן-תורים אליו דיי ארוכים
אשמח אם תוכל לסייע לי מי יוכל לעזור לי.
להזכירך:
ברקע:בת 43 מנסה לראשונה להכנס להריון.
E2 158
LH 5.2
FSH 7.8
PROGESTRON 5.8
כשנתנו לי הורמונים 6 אמפ' ליום משך 13 יום-התפתחו זקיקים קטנים.ובאמצע הדרך היה ביוץ על זקיקים קטנים.
ללא הורמונים בכלל יש זקיק אחד של 18 מ"מ.
מי מומחה למקרים כאלה?אין לי את כל הזמן שבעולם שיעשו עלי נסיונות שווא.
אשמח אם תוכל לסייע לי ולהפנות אותי לגורם המתאים למקרה שלי.
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
פרופ` דוד בידר22/09/2010האם היית בעבר בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר
קרן23/09/2010בהמשך לשאלתך,לא הייתי בעבר בהריון וכן לא ניסיתי בעבר להכנס להריון.
כעת מנסה לראשונה להכנס להריון.
אשמח אם תוכל להפנות אותי לרופא פרטי.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` דוד בידר24/09/2010הי ימית.
במקום "לבזבז" זמנך על רופאים עלי לתת לך יעוץ שתביני מה קורה.
הסיכויים בגיל 43 לאישה שלא ילדה נמוכים מאוד ונמעט אין הריונות מטיפולים.
מה שקורה כשאת הולכת ליעוץ לרופאים השונים שציינת הם יגידו לך שהסיכויים נמוכים
ואם את מעונינת אזי תעברי מספר טיפולי הפריה עד גיל 45 ואז תקבלי יעוץ שיש לעבור לתרומת ביציות.
אך אז את תהיה כבר בגיל יותר מבוגר.מי שירויח מכך זה רק הרופא שמטפל בך.
מה שאני מציע לך ,וזה גם מה שהייתי אומר לך בקליניקה שלי ,שחבל על שנתיים של זריקות וממליץ לך לעבור לתרומה.
יש בארצנו מין מלכודת עקב סבסוד הטיפול על ידי קופת חולים רוב הנשים בגילך מגיעות לגיל 45 אחרי הפריות רבות ללא תוצאות, וזאת כי הטיפול חינם.בארצות אחרות אין טיפולים כאלה ואם בכל זאת מישהיא רוצה זה עולה לה כל סיבוב הרבה מאודכסף.
אני מבין שקשה לקבל זאת אך אני באופן אישי לא מוכן לטפל בטיפולי פיריון בנשים מגיל 43 ומעלה שלא ילדו כי אף פעם לא היו הריונות.
בכל אופן אם לא תבחרי בדרך שהצעתי אשמח לשוחח איתך בעוד שנתיים.
אם תחליטי אחרת אסביר לך מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר
קרן24/09/2010תודה רבה על התשובה המלאה והמפורטת,בכל אופן
צר לי לשמוע את דבריך.
אישית אני לא חושבת שאני מעוניינת בתרומת ביצית.
ולכן כל שנותר לי,להמשיך ולנסות בתקווה שאני אפול על האחוז למיליון שכן מצליח.
ואם לא,אזיי כנראה זה הגורל.
אבל להביא ילד שאיננו מדמי זה לא מה שברצוני.ולכן עדיף יהיה לוותר בשלב כלשהוא.
אז שוב תודה רבה על הפירוט המלא.
ימית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי גיל 40.5
שלומית24/09/2010האם תשובתך הייתה זהה (גם ללא הריונות בעבר. אך גם ללא נסיונות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל
פרופ` דוד בידר25/09/2010בגיל זה עדיין הייתי מנסה להשיג הריון ולומד מתגובת האשה ואז ממשיך לפי הנתונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפזית
לימונית25/09/2010פזית שלום,
קראתי כאן את השתלשלות ההתכתבות בינך לבין ד"ר בידר, וצר לי שלא נעשית הפרדה שחייבת להיעשות, בין מה שהרופא חייב להגיד לך (הסיכויים) לבין חובתו לטפל בךעד הגיל שנקבע כגג לשאיבת ביציות =גיל 45.
כל עוד שזה הנוהל, ועד גיל זה ממומנים הטיפולים על ידי משרד הבריאות וקופות החולים, חובה על כל היחידות להגיש לך טיפול. לצערי, בגלל שטיפולים כאלה הולכים להוריד לאותה היחידה את הסטטיסטיקה, אז יש רופאים המרשים לעצמם לסרב, וזה, לעניות דעתי, בניגוד גמור לחוק, כי זה בניגוד לנוהל של טיפולי IVF, וגובל אפילו באפלייה.
אני עצמי מטופלת מגיל 41+ וגם לי נאמרו הדברים באופן הכי ברור שאפשר לגבי הסיכויים, ובמיוחד עכשיו, כשאני כבר בת 44+ הדברים מודגשים לי שוב ושוב, אבל היחידה בה אני מטופלת מאפשרת לי להמשיך עד לגיל 45 במתכונת של שאיבת ביציות - בהתאם לנוהל.
אני קצת מתפלאת על דבריו של ד"ר בידר, כי אני בעצמי הייתי לפני מספר חודשים בקשר עם בית חולים תל השומר, שסרב לקבלך, והם אמרו לי בעצמם שאני צריכה לדעת שהם יאפשרו לי להיות מטופלת שם רק עד גיל 45, במתכונת של שאיבת ביציות.
אם לא תמצאי מישהו שיקבל אותך, לדעתי, תוכלי לפנות לפניות הציבור של קופת החולים אליה את שייכת, או לפנות ישירות לפניות הציבור של משרד הבריאות, ולהדגיש שאת יודעת שזה בניגוד לנוהל - המאפשר שאיבת ביציות עד גיל 45.
מאחלת לך בהצלחה,
ומבינה מאוד לליבך,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית לפזית
פרופ` דוד בידר25/09/2010מה שכותבת לימונית זה בדיוק מה שאני אומר.
אני עובד בתל השומר ואנחנו מטפלים עד גיל 45.
לא היה לנו בתל השומר אף פעם הריון מגיל 43 לאישה שלא ילדה בעבר.
מה שמיעצת לך לימונית, מתוך חוסר הבנה , שזה מושך אותכם לגיל זה ללא תוצאות.
אין לי בעיה לטפל בך בתל השומר אך כמו לימונית תגיעו לגיל 45 ללא ילד.
אז מה?
אני חושב שהבנת אותי וחבל לי על זמנכם בגלל קו הגיל.
דרך אגב אנחנו המלצנו להוריד גיל הזכאות ל43-44 עקב כל מה שכתבתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדוקטור שחר קולליאת14/09/2010
אני לאחר תשובה שלילית של החזרת מוקפאים לאחר 5 ימים בלסטוטיצטים.בעבר היה לי הריון לאחר זמן רב של טיפולים מעוברים טריים אך ההריון שהוא הראשון היה מחוץ לרחם. נתנו לי זריקה לעמסת ההריון אך לא הוציאו את החצוצרה הימינית שנפגעה. החצוצרה השמאלית תקינה לעת אתה. שאלתי היא הטיפול של המוקפאים בשיטה הזאת לא נקלטה מפני שהיה הריון מחוץ לרחם ויותר קשה להם להיקלט או שאין קשר? והאם עדין מפני שההית בהריון מעוברים טריים הסיכוי שאהיה הריון תקין נוסף הוא שבגלל שעברתי הריון מחוץ לרחם הסיכוי להקלט להריון יותר קטן או שזה לא קשור? וההריון שהיה לי עשו את שיטת AHA ICSI והאםימשיכו אם אותו שיטה והיא מגבירה את הסיכוי יותר להריון ומה זה השיטה הזאת?אשמח לקבל תשובה תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול14/09/2010יתכן וניגרם נזק לחצוצרה הימנית, המקטין את סיכויי העוברים להשתרש ברחם.
הרופאים קוראים לזה הידרוסלפינקס או סקטוסלפינקס.
אם זה המצב, כריתת החצוצרה החולה עשויה לשפר הסיכוי להשגת הריון.
ICSI - טכנולוגיה שטיפול בזרע באיכות נמוכה, ע"י הזרקתו ישירות לביצית.
AH - חירור מעטפת העובר כדי לסייע לו לבקוע מקליפתו. לרוב מבוצע באופן אמפירי. אין הוכחות ברורות לתועלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לקיצור קיבה ולאחריו IVFאופירה14/09/2010
שלום !
עשיתי במהלך השנה האחרונה שני טיפולי IVF, והחלטתי בהמלצת רופאיי להמתין עם
הטיפולים הבאים, במטרה לרדת במשקל באופן משמעותי באמצעות ניתוח שרוול קיבה.
ניתוח זה ישפר את איכות חיי וכמובן יגדיל את הסיכויים להצלחת טיפולי הפריון.
האם ידוע לכם כמה זמן יש להמתין לאחר הניתוח עד אשר ניתן לעשות שוב טיפול IVF ?
האם 3- 4 חודשים לאחר הניתוח יתאפשר לי להתחיל בטיפול שוב ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור קיבה
פרופ' שחר קול15/09/2010עדיף להמתין עד השגת משקל גוף תקין, וזאת, כפי שאת כותבת, כדי להגדיל הסיכוי להשגת הריון, ולא פחות חשוב - להקטין הסיכונים במהלך ההריון.
ואולם, יש לבסס את ההחלטה על מלוא הנתונים האישיים שלך, ובעיקר גילך.
ככל שהגיל גבוה יותר כך עדיף לחזור לטיפולים מוקדם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום יום כיפוררונה14/09/2010
שלום,
מנסה להכנס להריון שני.
אני אמורה לקבל מחזור 3 ימים לאחר יום כיפור (במידה ולא יהיה הריון).
שאלתי היא האם אני יכולה לצום ביום כיפור, האם זה יכול לפגוע בצורה כלשהיא בסיכויי הכניסה להריון?
מוטרדת
תודה,
רונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לצום
פרופ' שחר קול14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצת מוזרה...טלי14/09/2010
שלום
אני שבוע אחרי ההזרעה..אני ממש עייפה
אבל השאלה היא אחרת
שאני הולכת לעשות צרכים ושאני קצת "לוחצת" יש לי מן כאב כזה בפנים בטוסיק ..לא חזק אלה כאב שמקרין לבפנים לכיוון שטוסיק
חשוב לציין שבהזרעה קודמת היה לי הריון שככל הנראה היה מחוץ לרחם שנפל לבד,היה לי כזה כאב רק הרבה יותר חזק שהתחיל ביום שהתחיל הדימום
יש לי 2 שאלות
האם יתכן אחרי שבוע תסמינים כלשהם להריון תקין/לא תקין
האם זה כאב שידוע שהוא קשור להריון או שלא בהכרח?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול14/09/2010שבוע - פרק זמן קצר מידי לתסמיני הריון.
יתכן והכאב קשור לטיפול שעברת, אך בשלב הזה אין קשר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדינה14/09/2010
האם אחרי החזרת עוברים יש איסור לישון על הצד או על הבטן ויש לישון רק על הגב ?
שאלה קצת מביכה ישלי תופעה קצת מוזרה תמידב ערך אחרי ביוץ יש לי גזים וכאבי בטן חלשים מדי פעם עד המחזור ... למה ? על מה זה מעיד ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לישון
ד''ר דוד ישי14/09/2010אין שום מגבלות לגבי צורת השינה
יש תופעות שונות ומשונות שקשורות למחזוריות הוסת . לרובן אין לנו הסבר ברור . התלונה שלך אינה נשמעת לי כמו משהו בעל משמעות מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות זרענעמה14/09/2010
שלום, רקע של שחלות פוליציסטיות, אנחנו לפני התחלת טיפולים, התור לרופא הוא עוד חודש ואז הוא יחליט על סמך בדיקת הזרע אם מתחילים בהורמונים או ישר בהזרעה. אני במתח ורואה מספר דברים בבדיקת הזרע שנראים לא תקינים. זה סינית בשבילי והייתי מאוד שמחה אם מישהו היה מסביר לי מה אומרות התוצאות הבאות:
תודה מראש.
צבע: לבן אמור להיות: צהבהב
התנזלות: איטית
נפח: 1.8 מ"ל.
אגלוטינציה: אין. אמור להיות: 1.5-4.5 מ"ל
PH- 8, אמור להיות 7.2-7.8
ריכוז: 45 מיליון
תנועה 31% אמור להיות מעל 40%
סוג תנועה: פרוגרסיבית 8%, איטית 6% במקום 17%
טוטל מוטיל קאונט: 27 מיליון.
לפי קרוגר:
תאים תקינים: 16%
פתולוגית ראש: 78% פתולוגית צוואר- לא רשום, פתולוגית זנב 6%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
ד''ר דוד ישי14/09/2010יש שלושה מדדים עקריים שקובעים את איכות הזרע. הריכוז ואחוז התאים התקינים תקינים. התנועה מעט ירודה , אבל הריכוז הגבוה מפצה עליה. בסה"כ הזרע סביר בהחלט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
נעמה14/09/2010ד"ר תודה על תשובתך המהירה. בהזדמנות זו אני חייבת לומר שזה פורום נהדר, אתם כל כך סבלניים וזריזים, זה מאוד עוזר ומקל על המתח ועל החששות. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמר חתימה טובהגילי14/09/2010
לכל הרופאים כאן - אין לכם מושג עד כמה הפורום שלכם מסייע בתחום שכל כולו מתח, אי ודאות ולחץ. הזריזות, היעילות והסבלנות שלכם יוצאי דופן! שנה טובה לכם ולכל הבנות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת אלייך
רחלי14/09/2010ואל צופית. אני בכלל בעד שרשור הצדעה לרופאי הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגמרי מצטרפת
רחלי14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת מהם השיקוליםצופית14/09/2010
אותם שוקלים הרופאים-כשמחליטים על הפרוטוקול-ארוך או קצר?
האם גם נכונה העובדה שפרוטוקול ארוך הניב יותר הריונות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר או ארוך?
פרופ' שחר קול14/09/2010באופן טבעי מידי חודש אישה מבייצת ביצית אחת בלבד. כדי לשפר את הסיכוי להריון, נעשה שימוש בתרופות המגדילות את מספר הביציות שניתן לאסוף ולהפרות. תהליך זה מתבצע תוך כדי מעקב קפדני וצמוד ע"י בדיקות אולטרסאונד ("מעקב זקיקים"), ובדיקות דם. על סמך בדיקות אלו קובעים את המועד האופטימלי לביוץ. הביוץ עצמו מושג אף הוא ע"י שימוש בתרופות. כ - 35 שעות לאחר מתן הזריקה לביוץ נשאבות הביציות . פרוטוקול גירוי השחלות נקבע לפי משתנים רבים: גיל האישה, פרופיל הורמונאלי, ניסיון עבר, זמינות התרופות מבחינת סל הבריאות (יש לזכור כי תרופות אלו יקרות מאוד), לוח הזמנים המתאים למטופלים ולמטפלים. באופן כללי מבחינים 2 פרוטוקולים: "פרוטוקול ארוך" ו"פרוטוקול קצר". הטיפול הקצר מתחיל ביום 2 – 3 למחזור, במתן יומי של תרופה לגירוי השחלות, כאשר לאחר 5 ימים (לרוב) מוסיפים תכשיר שהוא אנטגוניסט ל – GnRH ותפקידו למנוע ביוץ מוקדם. ממשיכים בטיפול המשולב עד השגת זקיקים בקוטר של 17 מ"מ ויותר. מקובל כי זקיקים בקוטר זה מכילים בציות "בשלות" עם סיכוי טוב לעבור הפריה תקינה. הפרוטוקול הארוך מתחיל לרוב ביום ה – 21 למחזור (כשבוע לאחר הביוץ) במתן אגוניסט ל – GnRH . תפקידו של האגוניסט לנטרל את בלוטת יותרת המוח ובכך למנוע ביוץ מוקדם. בניגוד לאנטגוניסט הפועל בתוך שעות ספורות, האגוניסט מגיע להשפעה הרצויה רק לאחר כשבועיים. בתום פרק זמן זה בודקים רמות הורמונאליות, ובודקים באולטרסאונד כדי לוודא שאומנם הושג נטרול של בלוטת יותרת המוח. רק לאחר מכן מתחילים בגירוי השחלות. משך הטיפול בפרוטוקול זה הוא כ- 4 שבועות, וזה חסרונו העיקרי. לעומת זה, המידע בספרות הרפואית מצביע על יתרון מסוים של הפרוטוקול הארוך מבחינת הסיכוי להשגת ההריון. כאמור, אין פרוטוקול "טוב" ופרוטוקול "רע". תפקיד הרופא להתאים למטופלת את הפרוטוקול המתאים לה לפי הנתונים הרפואיים הספציפיים שלה. לכן, אין טעם להשוות לפרוטוקול שניתן למטופלת אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב תראו,אני ממש ממש חייבת
צופית14/09/2010לשבח את רופאי הפורום הזה.
אני חושבת שתשובה מיידית כל כך,מפורטת שכזו ועם זו עניינית וממצה-לא קיבלתי מאף רופא "לא וירטואלי" שנתקלתי בו.
כ ל ה כ ב ו ד
שרק ירבו כמותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות לא מתפתחות וזקיקים קטנים?לירז14/09/2010
היי
אני חדשה באתר ובת 26 ובכלל כ -3 חודשים מטופלת בגונאל F ופעמים פספסתי את יום הביוץ בשל שבמרפאתי ביישוב לא נתנו לי להיכנס לבדיקות דם כי היה לחץ ומאותו היום אני עושה כבר הכל במרפאת פוריות בלבד.
בחודש הראשון הזרקתי 75 בכל יום מהמחזור
בחודש השני הזרקתי 112 בכל יום מהמחזור
והחודש אני מזריקה 150 בכל יוםמהמחזור, ובכל בדיקות הדם הזקיקים שלי עדיין קטנים והביציות גם ..זה לא ממש קל לשמוע מהרופא שאין התפתחות למרות הזריקות האם מוכרת לכן התופעה?ומה זה אומר?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול14/09/2010כמובן שלא ניתן לראות ביציות בבדיקת א.ס.
כנראה שהמינון אינו מתאים, או שאת מגיבה בצורה איטית מהרגיל.
לא משהו נדיר במיוחד...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר צילום רחםאסתי14/09/2010
לפני כשלושה שבועות ביצעתי צילום רחם, היום אני באיחרו של 5 ימים, האם זה יכול להיות הריון? (בבדיקה ביתית התוצאה היתה שלילית) או שזה משהו אחר?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול14/09/2010בשאלה של הריון עדיף לבצע בדיקת דם, ובאותה הזדמנות גם לבקש שימדדו אסטרדיול ופרוגסטרון.
הבדיקות יבהירו גם אם היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לקראת IVFשואלת14/09/2010
שלום רב,
ביום שני בערב נמדדה רירית בעובי 6 והרבה מאוד זקיקים בגדלים שונים (~18).
אני אמורה לעבור שאיבה ביום חמישי והחזרה ביום ראשון.
האם יש סיכוי שהרירית תתפתח לעובי נורמלי/יפה/אפקטיבי כך שיוכל להשתרש הריון או שזה חסר סיכוי ?
שאלה נוספת, אני יודעת שכשמדובר בכ"כ הרבה זקיקים, יש סכנה לגירוי יתר - לכן, הרופא שלי הפסיק לגמרי את ההורמונים פרט לדקאאפפטיל עד לשאיבה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי לעזור או להקל על המצב ?
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול14/09/20101. כן, רירית בעובי של 6 ממ יכולה לאפשר הריון תקין.
2. להקפיד על מנוחה ושתיה מרובה לאחר השאיבה וההחזרה. לדווח לרופא אם יופיעו סימנים חריגים: עלית משקל מהירה, נפיחות גדולה בבטן,כאבים חריגים, מיעוט שתן, בחילה, הקאה, קוצר נשימה וכד'.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהגלגל14/09/2010
האם הפסקת התמיכה היא קריטית לתהליך?
השתמשתי באנדומטרין 5 ימים לאחר החזרה.
כרגע שורף לי נורא, אני לא מסוגלת לשים שום שבר.
קיבלתי מרשם לקקרינון אך פוחדת כיצד ישפיע...
האם התמיכה היא קריטית לתהליך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם התמיכה חשובה
פרופ' אלכס סימון14/09/2010השתמשי בקרינון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותאני14/09/2010
שלום רב,
אני בת 34, עברתי שני טיפולי IVF שלצערי כשלו ( בעיית זרע OTA.)
שני הפרוטוקולים היו קצרים -
הראשון גונל 187.5, צטרוטייד ואטוביטרל.(5 ביציות - לא היו בשלות, לא היו הפריות בכלל).
השני- 3 ימים מנוגון אמפולה 1+גונל 150 ומהיום הרביעי רק מנוגון 3 אמפולות, אורגלוטרן ואוביטרל.(6 ביציות - הפריה אחת, הוחזר עובר אחד).
איזה פרוטוקול יכול להתאים לי - בשל מיעוט הביציות ומיעוט ההפריות (אולי ארוך), לציין שאצלי הכל תקין.
תודה רבה מראש וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול קצר
פרופ' אלכס סימון14/09/2010ארוך לא יתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
אני14/09/2010מקריאה- הבנתי שפרוטוקול ארוך בד"כ מייצר יותר ביציות, ואז יש סיכוי גם ליותר הפריות.
מדוע אם כן - פרוטוקול ארוך לא יתאים לי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובה
אני15/09/2010מקריאה- הבנתי שפרוטוקול ארוך בד"כ מייצר יותר ביציות, ואז יש סיכוי גם ליותר הפריות.
מדוע אם כן - פרוטוקול ארוך לא יתאים לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתכם
אני15/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה ארוכה לדקפפטיל
פרופ' אלכס סימון15/09/2010עלולה לגרום לשחלה להניב פחות ביציות במקרים שבהם השחלות אינן מגיבות היטב. אצלך במינון של 225 יחידות משיגים 6 ביציות. צפוי היה להשיג יותר.על כן הייתי בוחר בקצר. הטוב ביותר הוא לבצע מה שהרופא שלך מציע כי הוא מכיר את התגובה שלך בצורה הטובה ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)