מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הגדלת מינון של גונלקרן13/09/2010
שלום
קיבלתי טיפול לזריקות גונל F במינון של 225 יח'.
אחרי ארבעה ימים היו 3 זקיקים בשחלה שאלית (בימנית יש חסימה) בגדלים: 12+14+16 מ"מ.
הרופא הגדיל לי את המינון ל- 450 יח' למשך 3 ימים נוספים.
ממה שקראתי קצת הבנתי שמדובר במינון גבוה.
האם זה נשמע נורמלי?
האם זה ייצור זקיקים נוספים או רק יגדיל את אלו שכבר קיימים?
האם אין חשש לגירוי יתר שחלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון
ד''ר דוד ישי14/09/2010המטרה שלנו היא להגיע למס' סביר של זקיקים ולרמה סבירה של הורמונים . התגובה של נשים שונות לאותו מינון של טיפול שונה ולכן , המינון של התרופה נקבע בהתאם לתגובה . אצל חלק מהנשים הוא נמוך ואצל חלק הוא גבוה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
קרן14/09/2010תודה על התשובה :)
מה נחשב כ"כמות סבירה" של זקיקים?
מה נחשב למספר זקיקים גדול מידי (שבו תדחה ההשבחה+הזרעה)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות סבירה
ד''ר דוד ישי14/09/2010בכוונה לא ציינתי מספרים. אנחנו משתדלים לא לעבור את הרמה של 10,000 של E2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןגלית13/09/2010
כמה זמן אחרי החזרה אפשר לדעת אם אני בהריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12-14 יום
פרופ' אלכס סימון13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rubellaמיטל13/09/2010
שלום רב לרופאים,
מטופלת פוריות בהזרעות, בדרך להזרעה שביעית שאם לא תצלח אועבר לIVF.
לפני כשנה ביצעתי בדיקות דם ובהם יצא שאני מחוסנת לאדמת - 30< Rubella.
בתחילת יוני התבצעו בדיקות חוזרות (במסגרת בדיקות כלליות שאני עושה עקב מחלת לופוס שבהם הרופא רצה לבדוק נוגדנים) ושוב יצא שאני מחוסנת.
מכיוון שהבדיקות שלי למחלקת פוריות בביה"ח הן מלפני שנה התבקשתי לעשות בדיקות חוזרות כדי לעדכן את התיק לפני מעבר ל IVF.
בבדיקה שהתבצעה הבוקר יצאה תוצאה של Rubella - 19.50 low titer.
איך יתכן שמתשובה חיובית לפני שנה ולפני 3 חודשים פתאום כעת זה הפך ל Borderline והאם זה אומר שאצטרך עכשיו להתחסן ולהמתין כמה חודשים לפני שאוכל לחזור לטיפולים?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת החיסון דעכה
פרופ' אלכס סימון13/09/2010לדעתי צריך חיסון חוזר. ממתינים רק חודש ולא יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיטל13/09/2010החיסון האחרון שקיבלתי הוא מהילדות ומאז ועד היום, כולל בבדיקה האחרונה מלפני 3 חודשים, הכל היה בסדר. האם יתכן כי רמת החיסון דועכת ברמה כזו תוך 3 חודשים? האם יכול להיות שהבדיקה אינה תקינה? נאלצתי לוותר על כמה וכמה טיפולים בשנה החולפת, מסיבות שונות, וקשה לי לחשוב על ויתור על חודש נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר טיפול בגונאלשרונה13/09/2010
ערב טוב.
טופלתי בגונאל במינון 75 במשך 7 ימים החל מיום 4 למחזור לקראת IUI. מאחר והתפתחו 9 זקיקים ש6 מהם עמדו לבייץ לפי גודלם ורמות ההורמונים ביום 12 למחזור לא נשלחתי לIUI. כרגע ביום 32 ועדיין לא קיבלתי מחזור. האם הביוץ התעכב בהרבה בגלל שלא קיבלתי אוביטרל ומספר הזקיקים היה גבוה? מתי אני צפויה לקבל מחזור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול13/09/2010יתכן מאוד שלא היה ביוץ, לכן המחזור מתעכב, וקשה לחזות מתי יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Cגילי13/09/2010
שלום, האם במהלך טיפולי פוריות ובמהלך ההיריון עצמו מותר לקחת 500 מ"ג ויטמין C מדי יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר?
יעל13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאי שאפשר
פרופ' אלכס סימון13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה עוברים מומלץ להחזירלילי13/09/2010
שלום רב,
היום נשאבו לי 16 ביציות. בעוד יומיים אני אמורה לבצע החזרת עוברים.
אני ובעלי נשאים למחלה גנטית מסוימת. לא עשינו PGD.
האם יש המלצה למס' העוברים להחזרה (1 או שניים) מבחינת הסיכון להיווצרות עוברים חולים גנטית ?
במידה ומחזירים 2 עוברים מהי הבדיקה הפחות מסוכנת לעוברים ? סיסי שיליה או מי שפיר? ובאיזה שבוע מומלץ לבצע את הבדיקה?
אנא תשובתכם הדחופה כי נושא הגניטיקה מאד מטריד אותנו לגבי מס' העוברים המומלצים להחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לענות כי אנחנו בלחץ
לילי13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהET
פרופ' אלכס סימון13/09/2010עוברים באיכות טובה די ב-1
החזרה של 2 עלול לסבך את העינין כי צריך מי שפיר לשני עוברים. הסיכוי שאחד חולה מתוך שניים גבה יותר ואז צריך הפחתה סלקטיבית.
מסיבות אחו כדאי 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסויה13/09/2010
שלום רב וערב טוב, לאחר החזרת עוברים, ביום 12 בטא הייתה 24, למחרת 30, היום יום 18 בטא 169 והרופא ביקש שאבוא שוב בעוד יומיים לבדיקת דם ואולטרסאונד, האם יש סיכוי שההיריון תקין?
בנוסף היה לי בצהרים דימום חלש מאוד חום והפסיק, מה זה אומר כל זה?
אני ממש בלחץ, אני מנסים להרות כבר 3.5 שנים,לפני שנה היריון מחוץ לרחם, האם בגלל שאני כה לחוצה זה משפיע על ההיריון ויכול להפיל אותו?
האם מניסיונך הרב ידוע לך על היריון תקין שהתפתח מבטא כה נמוכה ? האם העלייה סבירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
חסויה13/09/2010שאלה נוספת, לשם מה אולטרסאונד, הרי במילא לא ניתן לראות משהו בשלב כה מוקדם,לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
חסויה13/09/2010מישהו יכול לענות, אנא אנחנו מאוד לחוצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ' שחר קול13/09/2010לצערי, הסיכוי להריון תקין הוא קלוש.
לחץ נפשי אינו גורם להפלות.
הסיכוי לראות משהו בא.ס. הוא קטן, אך לדעתי הרופא שלך צודק, שכן יש מקום להמשך מעקב צמוד, כדי לשלול אפשרות של הריון חוץ רחמי.
על רקע עברך, את בסיכון גבוה יחסית לאירוע נוסף של הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EBV בהריוןטלי13/09/2010
אני בהריון שבוע 7. יש לי בדיקה חיובית לEBV כבר מזה שנה- גם Ig G וגם Ig M. אין לי קליניקה בכלל וגם לא היה. אני מודאגת לגבי Ig M, הרי זה סימן של מחלה אקטיבית וזה כבר שנה. האם יש בזה השפעה על הריון ועובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EBV
פרופ` דוד בידר13/09/2010לפי התיאור זה זיהום בעבר ויש לבצע בדיקת דם לכך.יש לפנות לרופא המטפל.
לדעתי לא צריכה להיות בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון אחרי IUIטלי13/09/2010
שלום רב.
אני בהריון שבוע 7 אחרי IUI. אני נוטלת קרינון. כמה זמן צריך להמשיך קרינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול13/09/2010יש לברר עם הרופא המטפל הסיבה למתן הקרינון, ומתי לדעתו יש להפסיק.
בהיעדר סיבה מיוחדת, ליתר ביטחון - עוד שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק היריון - שאלה דחופהשקד13/09/2010
שלום רב,
אני אחרי ivf שאיבה ב - 24.8 החזרת שני עוברים ב- 26.8.
בטא חיובית. מכפילה את עצמה כל יומיים.
אתמול בבטא 2491
הרגשתי לא טוב והגעתי למיון הרופאה עשתה אולטרסאונד ואמרה שעדיין לא רואה שק היריון לא בתוך הרחם ולא מחוץ לרחם. אין נוזל והיא ראתה הרבה ציסטות.
הייתי רוצה לדעת האם אפשרי הדברשעדיין לא רואים שק היריון בשבוע כזה ובטא של 2491?
האם ייתכן שהציסטות מסתירות את שק ההיריון?? או שההיריון לא תקין?
לתשובתכם המהירה אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון
פרופ` דוד בידר13/09/2010יש לחזור על האולטרסאונד עדיין קשה לראות שק בשבוע כזה.בעוד שבוע צריך להופיע שק קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שקד13/09/2010האם בבטא של 2491 לא היו אמורים לראות כבר את השק אם היה קיים?
יש מצב שזה היריון מחוץ לרחם והבטא כן מכפילה את עצמה כל יומיים?
או היריון כימי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה???
שקד14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שקד
דנה14/09/2010שק הריון ניתן לראות רק כשהבטא מגיעה ל- 10000. יש לך עוד מעט זמן.
בשבוע 6 כבר אפשר לראות שק הריון.
אל תילחצי... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש חלופה לאנדומטרין?גלגל13/09/2010
רופאים יקרים
קיבלתי תמיכה אנדומטרין 2 ביום.
שורף לי נורא, אני לא יכולה לשים את התמיכה יותר...
האם יש חלופה טובה או שכולן בערך אותו דבר?
וכמה זה קריטי לקליטה...? 5 ימים אחרי החזרה?
תודה על התשובות מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר13/09/2010אם התמיכה לאחר שאיבת ביציות אז אפשר להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמיכה היא לאחר החזרה
גלגל13/09/2010אני 5 ימים לאחר החזרה...
עד מתי צריך להמשיך עם התמיכה?
האם קרינון תחליף טוב לאנדומטרין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תמיכה
פרופ` דוד בידר14/09/2010קרינון טוב כמו אנדומטרין ויש לקחת התמיכה עד לבדיקת דם ואחר כך לפי הוראות הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיואשת!!!!!!!13/09/2010
היום בדיקת הריון באמצע טיפול הורמונלי
הרופא ביקש שהפסיק טיפול ואעשה בדיקה
תוצאה בטא 5iul
מה זה אומר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שלילית.
פרופ' שחר קול13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהיעל13/09/2010
עברתי הזרעה לפני 20 יום עדין לא קיבלתי מחזור ובדיקת הבתא יצאה שלילית.
האם יתכן שלאחר הזרעה המחזור יתעקב בכל כך הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ' שחר קול13/09/2010לא סביר.
יתכן ולא היה ביוץ???
אולי בעיית רירית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה המשך
יעל13/09/2010הרירית היתה 6 ס"מ וקיבלתי זריקת אוויטריל לפני ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול13/09/20106 ממ, לא ס"מ.
מתן אוביטרל עדיין לא מבטיח שהיה ביוץ.
אולי הזקיק לא היה תקין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהרונית13/09/2010
שלום .
בת 26 ..
אני חייבת לקבל חיסון אדמת לפני טיפול הפריה . קיבלת אחד .. ועכשב אומרים שאני חייבת עוד אחד היום זה ה 16 של המחזור האם אני יכולה לקבל בזמן הזה .??
אם אני לא מקבלת החודש דוחים הטיפול עוד חודש ..
מה אתה ממליץ ?? ומה זה מזיק אם מקבלת החזון בתקופה הזו ??מחזור כל 30 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
פרופ' שחר קול13/09/2010לא ברור מדוע חיסון חוזר.
באופן כללי, ועל בסיס זהירות יתר מופלגת (ואולי מוגזמת) , ממליצים שלא להרות 3 חודשים לאחר מתן החיסון.
אין קשר בין החיסון לבין יום מסוים למחזור. אפשר לקבל ביום ה - 16 במגבלה הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקוקלומין או ביוץ טבעי...חסויה13/09/2010
יש לי שאלה בבקשה...אנחנו מנסים להרות מזה 3 חודשים, בבידקת זרע נתגלתה בעיה בריכוז והתנועתיות גבולית......אנחנו בני 35, הורים לילדה (הריון ספונטני ומהיר) בת שנתיים.....אנחנו מתכוונים לחזור על בדיקת הזרע ואם עדיין תהיה בעיה בריכוז להתחיל הזרעות על בסיס טבעי מאחר ואצלי הכל תקין, ביוצים טבעיים, רירית טובה והכל נראה בסדר......רציתי לשאול מה ההבדל בין טבעי לאיקוקלומין מבחינה התוצאה....אני רואה שבסך הכל איקוקולמין אצל רוב הבנות מניב זקיק אחד....אם כך גם באופן טבעי יש זקיק אחד.....מה הייתרון של הכדור אם כן?.....והאם הייתם מציעים לי להתחיל על בסיס טבעי או באמת לקחת את הכדורים.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול13/09/2010לדעתי האישית, אפשר במצבך לוותר על איקקלומין , ולבצע הזרעות על בסיס הביוץ הטבעי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)