מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרגנילאיסי10/09/2010
שלום. לאחר החזרת עוברים ב ivf קיבלתי תמיכה של פרגניל. כל 3 ימים-3 פעמים וזהו.
ככל שאני קוראת יותר,אני רואה שכולן מקבלות תמיכה שונה ואינטנסיבית יותר. מהי הסיבה שקיבלתי כ"כ מעט זמן תמיכה ורק של פרגניל? (לא שמעתי על אף אחת שקיבלה פרגניל כתמיכה)
האם עליי להתעקש על משהו אחר ונוסף?
מחכה לבטא אחרי החג,לאחר שיצאה נמוכה (אך לא מספיק לשלול הריון) ערב החג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל
פרופ' שחר קול10/09/2010קיבלת תמיכה טובה מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16מיכל09/09/2010
שלום רב וחג שמח
אני בשבוע 16, איזה חודש זה האם 4 או תחילת 5?
תודה מראש על התשובה ועל התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ' שחר קול10/09/2010שאלה עם נופך פילוסופי...
באופן מעשי - רופאי הנשים מתייחסים לשבועות הריון, ולא לחודשים, לכן רצוי לאמץ גישה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגילי09/09/2010
אם יש לי ביוץ - בהכרח מדובר בזקיק בשל ובו ביצית מתאימה להפריה? או שיכול להיות ביוץ (ביום ה- 17 למחזור) עם זקיק לא בשל ואין כלל סיכוי להיריון? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר09/09/2010בביוץ משתחררת ביצית המוכנה להפריה והיא בדרך כלל בשלה ותמיד יש סיכוי להריון רק שהעניין שזה רק סיכוי ואין הריון ב100% ,למרות כל הנתונים הטובים ולכך סיבות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילאיילה09/09/2010
שלום וחג שמח!
התחלתי פרוטוקול בו אני לוקחת כל יום דקא במשך שלושה ימים ואחריו גונל F במינון של 112.5 מהיום.
יש לי מאתמול כאבי ראש חזקים במיוחד, האם זוהי תופעת לוואי? מעולם לא היו לי כאבי ראש חזקים כאלה. זוהי פעם ראשונה שאני מזריקה דקא, קודם הזרקתי צטרוטייד.
דבר שני, קשה לי מאוד להחדיר את המחט של הדקא, זה ממש כואב לי!
האם יתכן וזה בגלל שזה נמצא במקרר וזה קצת קר מהרגיל (רשום אחסנה של מתחת לשמונה מעלות). האם אני יכולה "להפשיר" אותה מעט בחוץ לפני ההזרקה?
בברכת שנה טובה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` דוד בידר09/09/2010בדרך כלל לא צריכים להיות כאבי ראש אך יתכן שכך את מגיבה לתרופה אזי כדאי להחליף.
אפשר להפשיר לפני זריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח ושנה טובה לכל הרופאים והבנותשקד09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
ד''ר דוד ישי10/09/2010חג שמח גם לך ולכל הבנות האחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר נטילת פרימילוטנאפרת09/09/2010
אני סובלת משחלות פוליצסטיות ובעיות של קרישיות יתר.
פעמיים בחודשיים האחרונים לקחתי כדורים לזירוז מחזור פעם אחת פרימילוטנור ופעם שנייה פרוברה וקיבלתי מחזור. בפעם השנייה גם נטלתי כדורים של איקקלומין פעם ביום לשם ביוץ. מכיוון שהזקיק לא גדל לגודל מקסימאלי (גדל ל 13 מ"מ = בשתי בדיקות שעשיתי הזקיק לא המשיך לגדול)ביקש הרופא שאתחיל סבב נוסף ושאקח שוב פרימיטלוטנור ואח"כ בעיקרון איקקלומין.
את כדורי הפרימילוטנור סיימתי לפני שבוע אך עדיין לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה שלילית.
מה זה מעיד על כך שלא קיבלתי מחזור?
האם משהו לא תקין?
אולי יש קשר וכדאי לציין שבשנה האחרונה נכנסתי פעמיים להיריון באופן ספונטאני אך הפלתי בשל חוסר דופק (עברתי פעמיים גרידה ואח"כ היסטרוסקופיה ניתוחית בשל שאריות גרידה).
תודה מראש על כל סיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט
פרופ' שחר קול09/09/2010כנראה רמת האסרדיול לא הייתה מספיק גבוהה כדי לגרום לצמיחת רירית הרחם.
כמובן שנזק מכאני לרירית עלול לגרום למצב דומה.
אם הרית ספונטנית יש לשער שאת מבייצת, לכן יש לשקול היטב האם להמשיך טיפול על בסיס איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת12/09/2010תודה רבה על ההעינות המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה וכלליתשואלת08/09/2010
1 במידה ולא היה ביוץ החודש,הווה אומר שלא אקבל מחזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר09/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר-למה התכוונת שאמרת כן
שואלת09/09/2010כשאמרת כן,התכוונת שאכן אני לא אקבל מחזור החודש?
או שכן התכוונת שאני כן אקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר09/09/2010בדרך כלל אם הביוץ לא התרחש לא יהיה וסת כמקובל.
צריכים פעילות שחלתית על מנת לקבל את התהליכים הגורמים לוסת.
כאשר אין ביץ לא מופרשים ההורמונים שבעקבותיהם צריך להופיע דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
פרופ' שחר קול09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
שואלת09/09/2010ברצוני להרחיב קצת את השאלה.
עד עתה היו לי מחזורים סדירים כמו שעון ביולוגי.
לראשונה לקחתי 6 אמ' מונופור כל יום ,משך 13 יום.
האסטרדיול הגיע ל 1067 ופרוגסטרון ל1.1 זה היה ביום 13 למחזור.זקיקים היו 10,12,8
ביום 14 למחזור אסטרדיול 824 פרוגסטרון 3.6.זקייקם אותו גודל.
ואז הוחלט להפסיק טיפול כי זקיקים לא מתפתחים.
1 האם היה ביוץ?
2 האם מחזור יקדים?יאחר?לא יגיע בכלל??
3 כיצד ייתכן שללא ההורמונים הזקיקי הגיע ל18?ועם הורמונים הזקיקים לא גדלים?האין זה תמוהה?
אשמח אם תוכל להשיב לכל השאלות.
תודה רבה
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/09/20101. לא, על סמך המידע הקיים: רמה נמוכה של פרוגסטרון
2. לא ניתן לדעת בודאות.
3. כן, התגובה מתאימה למצב של רזרבה שחלתית נמוכה. אם זה כך, כנראה שאין תועלת רבה במינון המאוד גבוה שקיבלת, וכן בפרק הזמן הארוך יחסית של הטיפול (13 יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות כעס אחרי החזרת עובריםמיכל08/09/2010
עברתי ביום שני החזרת עוברים, אני מרגישה טוב בלי יותר מידי כאבים. היום קרה משהו שגרם לי להתפרצות כעס וצעקות
זה לא הילד הראשון שלי מ- IVF וידוע לי כי צריך לנוח ולהשתדל לא להתאמץ וכו'
שאלתי היא - האם התפרצות כעס יכולה לגרום לפגיעה בתהליך?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס
פרופ' שחר קול08/09/2010לא.
בהצלחה.
שנה טובה ורגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהגלגל08/09/2010
שלום רב
קיבלתי תמיכה של 2 אנדומטרין ליום, האם תמיכה כזו מספיקה?
האם לא עדיפה תמיכה של גסטון ליתר ביטחון?
מה צריכה להיות רמת הפרוגרסטרון בדם במידה ויש הריון?
כלומר, איך יודעים שהתמיכה מספיקה?
תודה רבה על התשובות ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ' אלכס סימון08/09/20102 ליום זו המלצת היצרן
אחרים נותנים 3 ביום
ואילו אנו כדי להקל על המטופלות נותנים 2 X פעמיים ביום.
לטעמי 3 מספיק. רמה של 20 די בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר שחר קול או למי שיודעת?חסויה08/09/2010
ניתן לעשות מעקבי זקיקים מתאריך ה 22 עד ה 3 לספטמבר במרכז לבריאות האשה של מכבי??
או שהם יוצאים לחופש ארוך? אני פשוט רוצה לעשות הזרעה החודש והביוץ יוצא באזור החג....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22 לספטמבר עד ה 3 לאוקטובר
חסויה08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכבי בחופש בחול המועד
פרופ' שחר קול09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה ימים לאחר החזרת מוקפאיםאורה08/09/2010
והחשק למתוק הוא עז. אני מטבעי לא אדם שאוהב מתוק ומקפידה מאוד על בריאות. האם יתכן שזה תופעת לוואי של הכדורים אותם אני נוטלת או שמא (הלוואייי) זה יכול לבשר על הריון שנקלט לבטח אני סתם פזיזה ומרחיקה לכת סליחה מראש על כך ושנה טובה של אושר בריאות ופוריות. לא קשור אבל מי יתן ושבו בנים לגבולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר להריון
פרופ' אלכס סימון08/09/2010יתכן קשור לטיפול ההורמונאלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה ביתיתר.י08/09/2010
אם עשיתי בדיקת הריון ביתית ויש פס אחד כהה והפס השני בהיר מאוד אך עדיין יש 2 פסים,
מדובר בהיריון ? או שזה לא וודאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ודאי
פרופ' אלכס סימון08/09/2010כדאי לבצע בדיקת דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון לאחר הפלהטובה08/09/2010
שלום רב
אני בת 31, יש לי בת בת 7. לפני שנתיים הייתי בהריון ולאחר חודשיים של דימום רחמי כולל שמירת הריון של 3 שבועות הייתה לי הפלה בשבוע 21 עם ביקורת לאחריה. שנה לאחר מכן לא הייתי מעונינת בהריון ובשנה אחרונה (כ13 חודשים) אני מנסה להרות ללא הצלחה. עשיתי צילום רחם ובדיקות דם והכל תקין. יש לי ביוץ תקין. אני חושבת שייתכן עקב חשיפה כה ממושכת לדם של העובר שהופל, נוצרו בי נוגדנים כנגד אנטיגנים של בעלי ולכן אני לא מצליחה להיכנס להריון וגם IVF לא יעזור. בבקשה תענו לי איזה אבחנות סבירות (לפי סדר הסבירות) יש לי ואם החשד הכי גבוה לתאוריה שלי של נוגדנים- האם יש דרך לאבחן את זה מעבדתית ? האם המסלול של זריקות הורמונליות, אינסמינציה, IVF הינו מסלול בכל מקרה או אם יש לי נוגדנים אז לא יעשו לי כלום?
תודה רבה !!
שנה טובה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיאוריית הנוגדנים מופרכת היא
פרופ' אלכס סימון08/09/2010כדאי לבדוק גם את הזרע. לעקוב אחר ביוץ ובתיאום עם הרופא לחשוב על טיפול מתקדם יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי רגליים קשיםמיכל08/09/2010
שלום רב ושנה טובה
אני בשבוע 15 + 4 מאתמול בערב כאבי רגליים קשים לא יכולה לעמוד על כפות הרגליים , הכאבים מלווים בנפיחות קלה. מה זה? האם תופעה מוכרת? לציין כי אתמול התאמצתי ייתכן שמזה?
האם אני צריכה להיבדק? והאם חס וחלילה קיי סיכון לעובר שלי?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים
פרופ` דוד בידר09/09/2010קודם כל אין סיכון לעובר.קרוב לודאי שזה ממאמץ.
בדרך כלל זו לא תופעה שכיחה ואם זה לא עובר לאחר מנוחה צריך לבדוק את כפות הרגליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןשואלת07/09/2010
שלום
אחרי ביוץ,עד איזה ערך יכול פרוגסטרון לעלות?
ומתי הוא יורד?
באיזה ערכים לערך, מגיע המחזור?
אם היום הוא 16,מתי לערך יגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' אלכס סימון08/09/2010מתחלי לכלות אחרי הביוץ, מגיע לשיא שבוע לאחר הביוץ ומתחיל לרדת. ממש כמו דבשת של גמל חד דבשתי. רמתו המקסימאלית אינדיבידואלית ונעה בין 20 ל 60 . בטיפול הורמונאלי היות ויש מספר ביוצים או קיימת תמיכה בפרוגסטרון רמתו יכולה להיות גבוהה יותר. לא בהכרח לאמור שרמה גבוה יותר היא טובה יותר. מחזור מגיע 12-14 יום לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)