מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יכול להיות הריון תקין?חסויה10/09/2010
IVF 5 הוחזרו 2 עוברים בדרגה A 11 יום אחרי החזרה בטא 56 בדקתי שוב יום למחרת בערב החג כי לא רציתי לחכות את כל החג ולהפתעתי בטא 49 בנוסף הפרוגסטרון היה 78 ויום למחרת ירד ל71.
האם זה בהכרח מעיד על הריון כימי? או שיש עוד סיכוי להריון תקין????
ההוראות היו להמשיך תמיכה ולבדוק שוב ביום ראשון.
אשמח לתשובתכם המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול10/09/2010הירידה בבטא מקטינה הסיכוי להריון תקין, אך כמובן שיש להמשיך ולעקוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירמיכל10/09/2010
שלום וחג שמח
אני בשבוע 16 הריון IVF הפריית ICSI בת 33 ו3 חודשים . שקיפות עורפית סיכון לפי גיל 1-506 סיכון לפי בדיקה 1- 3346 כמבון שעשיתי גם את בדיקות הדם , סקירה וחלבון עוברי בשבוע הבא . שאלתי היא האם בגלל סוג ההפריה אצטרך לעבור בדיקת מי שפיר בכל מקרה? מה דעתך? הא יש סכון למומים גדול יותר וכדאי? מאחר וההריון הזה כ"כ יקר אני מאוד מאוד חוששת מהבדיקה . אודה לתשובתך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול10/09/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_הריון_ולידה_' id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי שפיר
פרופ' שחר קול10/09/2010לדעתי האישית - אין צורך בבדיקת מי שפיר רק משום שבוצע ICSI.
אך, מציע להתייעץ עם המומחים בשטח המיילדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותאיסי10/09/2010
היום התחיל לי דימום קל שנפסק..אני נמצאת 16 יום מאז החזרת עוברים.
האם יכול להיות השתרשות,או שאין סיכוי כל כך הרבה ימים לאחר ההחזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסי שלום
פרופ' שחר קול10/09/2010לא, ההשתרשות מתרחשת ביום 5 - 6 לאחר השאיבה.
יש לבצע בדיקת דם להיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ונפיחות בבטן?לי10/09/2010
שלום לרופאים,
ב 31.8- אוביטרל.
ב 1.9, 2.9 - הזרעות.
(אין טיפול מעבר לכך. הזרעות על בסיס מחזור ספונטני)
בשבוע האחרון חשתי נפיחות בבטן, תופעה שלא ארעה הבפעמים קודמות בהן נטלתי אוביטרל.
היום ירדה הנפיחות כלא היתה.
האם לייחס תופעה זו לאוביטרל?
האם עצם זה שהנפיחות ירדה, אומר שהריון כבר לא יהיה?
אם אכן נקלט הריון, האם הנפיחות אמורה להשאר?
(זהו אינו הריוני הראשון, כך שלא היה לי הגיוני שרואים נפיחות בשלב כה מוקדם, אך היות וכל הריון שונה מאחר, חשבתי לשאול...)
שנה טובה ותודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול10/09/2010כיוון שמדובר במחזור טבעי, ללא גירוי שחלתי, אין לייחס הנפיחות לאוביטרל.
כמו-כן, אין קשר להצלחת הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיולגילי10/09/2010
מה קורה לאסטרדיול לאחר ביוץ? יורד? ואם יש היריון - הוא עולה שוב או פשוט נשאר גבוה מבלי לרדת? תודה על המידע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרדיול
ד''ר דוד ישי10/09/2010רמת האסטריול עולה בהדרגה עד הביוץ. ממש לקראת הביוץ יש עליה מהירה וירידה מהירה ( פיק ) אבל בהמשך הרמה ממשיכה לעלות בהדרגה והיא נשארת גבוהה אם יש הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילאיסי10/09/2010
שלום. לאחר החזרת עוברים ב ivf קיבלתי תמיכה של פרגניל. כל 3 ימים-3 פעמים וזהו.
ככל שאני קוראת יותר,אני רואה שכולן מקבלות תמיכה שונה ואינטנסיבית יותר. מהי הסיבה שקיבלתי כ"כ מעט זמן תמיכה ורק של פרגניל? (לא שמעתי על אף אחת שקיבלה פרגניל כתמיכה)
האם עליי להתעקש על משהו אחר ונוסף?
מחכה לבטא אחרי החג,לאחר שיצאה נמוכה (אך לא מספיק לשלול הריון) ערב החג.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל
פרופ' שחר קול10/09/2010קיבלת תמיכה טובה מאוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16מיכל09/09/2010
שלום רב וחג שמח
אני בשבוע 16, איזה חודש זה האם 4 או תחילת 5?
תודה מראש על התשובה ועל התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ' שחר קול10/09/2010שאלה עם נופך פילוסופי...
באופן מעשי - רופאי הנשים מתייחסים לשבועות הריון, ולא לחודשים, לכן רצוי לאמץ גישה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץגילי09/09/2010
אם יש לי ביוץ - בהכרח מדובר בזקיק בשל ובו ביצית מתאימה להפריה? או שיכול להיות ביוץ (ביום ה- 17 למחזור) עם זקיק לא בשל ואין כלל סיכוי להיריון? תודה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר09/09/2010בביוץ משתחררת ביצית המוכנה להפריה והיא בדרך כלל בשלה ותמיד יש סיכוי להריון רק שהעניין שזה רק סיכוי ואין הריון ב100% ,למרות כל הנתונים הטובים ולכך סיבות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילאיילה09/09/2010
שלום וחג שמח!
התחלתי פרוטוקול בו אני לוקחת כל יום דקא במשך שלושה ימים ואחריו גונל F במינון של 112.5 מהיום.
יש לי מאתמול כאבי ראש חזקים במיוחד, האם זוהי תופעת לוואי? מעולם לא היו לי כאבי ראש חזקים כאלה. זוהי פעם ראשונה שאני מזריקה דקא, קודם הזרקתי צטרוטייד.
דבר שני, קשה לי מאוד להחדיר את המחט של הדקא, זה ממש כואב לי!
האם יתכן וזה בגלל שזה נמצא במקרר וזה קצת קר מהרגיל (רשום אחסנה של מתחת לשמונה מעלות). האם אני יכולה "להפשיר" אותה מעט בחוץ לפני ההזרקה?
בברכת שנה טובה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
פרופ` דוד בידר09/09/2010בדרך כלל לא צריכים להיות כאבי ראש אך יתכן שכך את מגיבה לתרופה אזי כדאי להחליף.
אפשר להפשיר לפני זריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח ושנה טובה לכל הרופאים והבנותשקד09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
ד''ר דוד ישי10/09/2010חג שמח גם לך ולכל הבנות האחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזור לאחר נטילת פרימילוטנאפרת09/09/2010
אני סובלת משחלות פוליצסטיות ובעיות של קרישיות יתר.
פעמיים בחודשיים האחרונים לקחתי כדורים לזירוז מחזור פעם אחת פרימילוטנור ופעם שנייה פרוברה וקיבלתי מחזור. בפעם השנייה גם נטלתי כדורים של איקקלומין פעם ביום לשם ביוץ. מכיוון שהזקיק לא גדל לגודל מקסימאלי (גדל ל 13 מ"מ = בשתי בדיקות שעשיתי הזקיק לא המשיך לגדול)ביקש הרופא שאתחיל סבב נוסף ושאקח שוב פרימיטלוטנור ואח"כ בעיקרון איקקלומין.
את כדורי הפרימילוטנור סיימתי לפני שבוע אך עדיין לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקת היריון ביתית שיצאה שלילית.
מה זה מעיד על כך שלא קיבלתי מחזור?
האם משהו לא תקין?
אולי יש קשר וכדאי לציין שבשנה האחרונה נכנסתי פעמיים להיריון באופן ספונטאני אך הפלתי בשל חוסר דופק (עברתי פעמיים גרידה ואח"כ היסטרוסקופיה ניתוחית בשל שאריות גרידה).
תודה מראש על כל סיוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט
פרופ' שחר קול09/09/2010כנראה רמת האסרדיול לא הייתה מספיק גבוהה כדי לגרום לצמיחת רירית הרחם.
כמובן שנזק מכאני לרירית עלול לגרום למצב דומה.
אם הרית ספונטנית יש לשער שאת מבייצת, לכן יש לשקול היטב האם להמשיך טיפול על בסיס איקקלומין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אפרת12/09/2010תודה רבה על ההעינות המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה וכלליתשואלת08/09/2010
1 במידה ולא היה ביוץ החודש,הווה אומר שלא אקבל מחזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר09/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' בידר-למה התכוונת שאמרת כן
שואלת09/09/2010כשאמרת כן,התכוונת שאכן אני לא אקבל מחזור החודש?
או שכן התכוונת שאני כן אקבל מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ` דוד בידר09/09/2010בדרך כלל אם הביוץ לא התרחש לא יהיה וסת כמקובל.
צריכים פעילות שחלתית על מנת לקבל את התהליכים הגורמים לוסת.
כאשר אין ביץ לא מופרשים ההורמונים שבעקבותיהם צריך להופיע דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בהכרח
פרופ' שחר קול09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול
שואלת09/09/2010ברצוני להרחיב קצת את השאלה.
עד עתה היו לי מחזורים סדירים כמו שעון ביולוגי.
לראשונה לקחתי 6 אמ' מונופור כל יום ,משך 13 יום.
האסטרדיול הגיע ל 1067 ופרוגסטרון ל1.1 זה היה ביום 13 למחזור.זקיקים היו 10,12,8
ביום 14 למחזור אסטרדיול 824 פרוגסטרון 3.6.זקייקם אותו גודל.
ואז הוחלט להפסיק טיפול כי זקיקים לא מתפתחים.
1 האם היה ביוץ?
2 האם מחזור יקדים?יאחר?לא יגיע בכלל??
3 כיצד ייתכן שללא ההורמונים הזקיקי הגיע ל18?ועם הורמונים הזקיקים לא גדלים?האין זה תמוהה?
אשמח אם תוכל להשיב לכל השאלות.
תודה רבה
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול09/09/20101. לא, על סמך המידע הקיים: רמה נמוכה של פרוגסטרון
2. לא ניתן לדעת בודאות.
3. כן, התגובה מתאימה למצב של רזרבה שחלתית נמוכה. אם זה כך, כנראה שאין תועלת רבה במינון המאוד גבוה שקיבלת, וכן בפרק הזמן הארוך יחסית של הטיפול (13 יום)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות כעס אחרי החזרת עובריםמיכל08/09/2010
עברתי ביום שני החזרת עוברים, אני מרגישה טוב בלי יותר מידי כאבים. היום קרה משהו שגרם לי להתפרצות כעס וצעקות
זה לא הילד הראשון שלי מ- IVF וידוע לי כי צריך לנוח ולהשתדל לא להתאמץ וכו'
שאלתי היא - האם התפרצות כעס יכולה לגרום לפגיעה בתהליך?
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כעס
פרופ' שחר קול08/09/2010לא.
בהצלחה.
שנה טובה ורגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לאחר החזרהגלגל08/09/2010
שלום רב
קיבלתי תמיכה של 2 אנדומטרין ליום, האם תמיכה כזו מספיקה?
האם לא עדיפה תמיכה של גסטון ליתר ביטחון?
מה צריכה להיות רמת הפרוגרסטרון בדם במידה ויש הריון?
כלומר, איך יודעים שהתמיכה מספיקה?
תודה רבה על התשובות ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ' אלכס סימון08/09/20102 ליום זו המלצת היצרן
אחרים נותנים 3 ביום
ואילו אנו כדי להקל על המטופלות נותנים 2 X פעמיים ביום.
לטעמי 3 מספיק. רמה של 20 די בה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר שחר קול או למי שיודעת?חסויה08/09/2010
ניתן לעשות מעקבי זקיקים מתאריך ה 22 עד ה 3 לספטמבר במרכז לבריאות האשה של מכבי??
או שהם יוצאים לחופש ארוך? אני פשוט רוצה לעשות הזרעה החודש והביוץ יוצא באזור החג....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 22 לספטמבר עד ה 3 לאוקטובר
חסויה08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכבי בחופש בחול המועד
פרופ' שחר קול09/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)