מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחוצה- בדיקת דופקסיון05/09/2010
שלום רב..
מחר אני אמרוה לעבור בדיקת דופק...משום מה אין לי שום תסמינים,או כל דבר שאני ירגיש הריון.
אולי קצת כאבי חזה..
יכול להיות שאין דופק?
כי כבר הייתי בהריון והייתי מקיאה בלי סוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
פרופ` דוד בידר05/09/2010זה לא אומר שאם אין סימנים אז לא יהיה דופק אבל כשיש הרבה סימנים כמו שהזכרת כמעט בטוח יהיה דופק.לכן סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית לפני החזרהקרן05/09/2010
יש לי שאלה, אני כבר שבועיים רצוף לוקחת 3 פעמים ביום אסטרופ דרך הפה ואחד דרך הנרתי אני נמצאת לפני החזרת עוברים מוקפאים ואין שום תזוזה של עובי הרירית, ההורונים שלי עולים יפה אך עובי הרירית עומד על 5.1-6 מקסימום, האם ניתן להפסיק טיפול זה ולהתחיל משהו אחר אשר יעבה את הרירית אן שפשוט ממתינים עוד חודש ומתחילים טיפול אחר אם יש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ` דוד בידר05/09/2010לפעמים זו התגובה לאסטרופם ולכן כדאי לנסות החזרה על מחזור טבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה אחרי הזרעהשיר05/09/2010
שלום רב,
ביצעתי הזרעה ראשונה ביום חמישי (לפני 3 ימים) ואתמול בערב החלה לי הפרשה חומה מועטה. מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה
פרופ` דוד בידר05/09/2010זה דם ישן שנובע מהקטטר וזה קורה ולא מפריע לכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה אחרי הזרעה
שירה06/09/2010תודה על התשובה.
ההפרשות התחילו בשבת בערב (יומיים אחרי ההזרעה) ועדיין ממשיכות כבר יומיים. זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
פרופ` דוד בידר07/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?דנה05/09/2010
שלום!
האם יכול להיות עיכוב במחזור לאחר טיפול באיקקלומין?ב- 3/09/10 היה צריך להיות מחזור,עד היום אין.... עשיתי בדיקת הריון ביתית תוצאה שלילית....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיכוב
פרופ` דוד בידר05/09/2010האם היה בכלל ביוץ? האם עשית מעקב אולטרסאונד ודם?
לא תמיד יש ביוץ על ידי הכדורים. אם היה ותלוי מתי תבוא וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון?
דנה05/09/2010זה חודש השני של הטיפול, בחודש הראשון היתה תגובה וכן היה ביוץ וכן היה וסת אחרי 28 יום,החודש רופא אמר שלא צריך לעשות מעקב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
חסוי05/09/2010אני עשיתי 4 טיפולים באיקקלומין 2 מהם היה לי עיכוב של שבוע במחזור יחד עם בדיקת הריון שלילית.
קחי נשימה, זה יגיע בסוף...בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר05/09/2010את צריכה לבצע בדיקת E2 ופרוגסטרון על מנת לודא שהיה או לא היה ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם....
דנה06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילאבי05/09/2010
ראשית תודה רבה דר אלכס על תשובתך.
שנית,הייתי אמורה להתחיל ולהזריק את הדקפפטיל 3 ימים לפני הוסת אך הקדים לדימה לי הוסת בול ב-3 ימים ובעצם הזרקתי את הדקפפטיל ביום הוסת האם זה בסדר ןלהמשיך כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט בסדר - המשיכי רגיל
פרופ' אלכס סימון05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בטאליאת05/09/2010
ההחזרה בוצעה ב-28.8.עובר אחד היות ובדיקת הבטא נופלת על ערב החג האם יש סיכוי לקבל תשובה אמינה ובטוחה ביום ה-11 להחזרה??
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר05/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור הקדים החרי הזרעהסבטה05/09/2010
שלום רב , יש לי ילד בן שנתיים כתוצאה מהזרעה +גונל אף שהצליח מפעם ראשונה.עכשיו אני רוצה ילד נוסף ועברתי כבר שתי הזרעות עם גונך אף אבל בשניהם המחזור הגיע ביום ה 10 לאחר ההזרעה.כמות ההורמונים לפני ההזרעה היו תקינים כלומר ביוץ היה בזמן.שאלה שלי למה זה קורה ומה ניתן לעשות בעתיד על מנת למוע זאת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר05/09/2010כבר עניתי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציותנורית05/09/2010
שלום רב
יש לי מספר שאלות ברשותכם
1 באיזה גודל של ביצית קובעים שאיבה?
2 באיזה ערך של אסטרוגין קובעים שאיבה?
3 אם האסטרוגן 1800 והביצית 12 ו 24 לאיזו ביצית יש סיכוי טוב להפרייה?
4 איזה מדד הכי קובע לשאיבה ערך האסטרוגן או גודל הביצית?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ` דוד בידר05/09/2010השאיבה נעשית על זקיקים סביב העשרים[18-22 מ"מ]
הרמה בדם של E2 תלויה במספר זקיקים כשכל זקיק גדול יכול לתרום כ400-6-- יחידות
זקיק 12 לא מתאים ו24 גדול מידי.
רצוי משני הצדדים סביב 20.
לא עוברים ערכים של12-13000 יחידות חדשות של E2.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-מעקב זקיקיםלייה04/09/2010
שלום, עשיתי בדיקת מעקב זקיקים אצל פרופסור והוא אמר שיש זקיק בגודל 14 מ"מ ואמר לי לקיים יחסי מין יומיים לאחר מכן כדי שאוכל להיכנס להריון, יום לאחר מכן עשיתי בדיקת אולטרסאונד אצל הרופא נשים שלי אולטראסאונד והוא אמר שהוא לא רואה זקיק ורואה נוזל...
מה זה אומר? יכול להיות שהיה לי ביוץ?
ושאלה נוספת בכמה מ"מ הזקיק גדל כעבור יום והחל מאיזה גודל הביצית משתחררת מהזקיק?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניראה היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון04/09/2010על כן ההכוונה של הרופא היתה במקום. שקיק יכול לבייץ מגודל 17 ממ ומעלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לפני אוביטרל -דחוף!!גלגל04/09/2010
נא עזרתכם
אמורה להזריק היום ב- 5 בבוקר אוביטרל
בשעה האחרונה התחילו לי שלשולים....
האם להזריק את האוביטרל בכל זאת??
לא יודעת מה לעשות- אין לי את מי לשאול!
ממתינה לתשובתכם בדחיפות!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר05/09/2010מה רמות ההורמונים בדם והאם יש הרבה זקיקים והאם יש בחילות.
אם כל זה לא קיים ויש מספר קטן של זקיקים וזה לא להפריה ורמות ה E2 רגילות אז אין בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלגילי04/09/2010
היי, קראתי מספר פעמים שלדבריכם הזרקת אוביטרל נחוצה כדי שיימצאו ביציות בשלות בתוך הזקיקים. בלי האוביטרל אין ביציות? אני הזרקתי מנוגון, הגעתי למצב של 4 זקיקים סביב 18 ואסטרדיול סביב 4600, אבל בהוראת הרופא קיימנו יחסים טבעיים ללא אוביטרל. האם גם במקרה הזה הייתי צריכה להזריק אוביטרל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון04/09/2010התרופה מבטיחה ביוץ אולם גם בלעדיה הגוף יכול להביא לידי ביוץ כמו במחזור רגיל. כל זאת כמובן שלא טופלת בדקפפטיל. אני מניח שלא כי ככל הניראה מדובר בטיפול סטנדרטי ולא הפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרון בשלב לוטיאליליאורה04/09/2010
שלום, מנסה להרות מזה מס' חוד'. יש לי מחזור סדיר כל 23-24 יום, שלב לוטיאלי של כ-10 ימים בלבד לפי בדיקות ביוץ, ביצעתי פרופיל הורמונלי ליום 5 שיצא תקין, מצורף פרופיל הורמונלי של יום 19 למחזור (אמצע שלב לוטיאלי) האם פרוגסטרון נמוך? האם כדאי לקחת תמיכה או שיתכן הריון באופן טבעי, תודה
שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
270 (pmol/L ESTRADIOL (E-2
11.8 nmol/L PROGESTERONE
פירוט תוצאות הבדיקה
:ESTRADIOL (E-2) הערות לבדיקות
Follicular phase 69 - 905
Midcycle 130 - 2095
Luteal phase 82 - 940
Postmenopausal ND - 163
:PROGESTERONE הערות לבדיקות
follicular phase 0.48-4.4
luteal phase 10.62-81.28
mid luteal phase 14.12-89
Postmenopausal females ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ` דוד בידר04/09/2010הרמה בסדר.
יש החושבים שכדאי לקחת תמיכה. זה לא ברור. לדעתי לא אך אולי במקרה שלך כדאי אין מה להפסיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא.ס04/09/2010
עברתי שאיבה ב18/08/10 החזרה 20/08/10 עד היום לא עשתי בדיקת דם (מחשש לאכזבה)האם יש סיכוי להריון או שהתמיכה מעכבת את המחזור אני רוצה להוסיף כאבים כמו לפני מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` דוד בידר04/09/2010התמיכה לא מונעת וסת, תעשי בדיקה יש סיכוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוקדםסבטה04/09/2010
שלום רב , יש לי ילד בן שנתיים כתוצאה מהזרעה +גונל אף שהצליח מפעם ראשונה.עכשיו אני רוצה ילד נוסף ועברתי כבר שתי הזרעות עם גונך אף אבל בשניהם המחזור הגיע ביום ה 10 לאחר ההזרעה.כמות ההורמונים לפני ההזרעה היו תקינים כלומר ביוץ היה בזמן.שאלה שלי למה זה קורה ומה ניתן לעשות בעתיד על מנת למוע זאת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר04/09/2010הוסת בא 11-14 יום מהאוביטרל ולכן את לא צריכה לעשות כלום.זאת לא הסיכה לאי הצלחה.\\\\\\
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה והחזרהשקד04/09/2010
שבת שלום,
בתאריך 24.8 היתה שאיבה של 9 ביציות, בתאריך 26.8 החזרת שני עוברים בני 4 תאים.
בשבוע האחרון סובלת מצריבה אחרי מתן שתן וכאבים בבטן תחתונה. לפני ארבעה ימים בבדעקה במיון נשים: בבדיקת אולטרסאונד שחלות קצת מוגדלות 8X5 כל אחת, רגישות קלה ברחם רירית 13.
אחרי השאיבה בדרך כלל אני מקבלת אנטיביוטיקה כדי למנוע דלקת והפעם לא קיבלתי.
היה חשד לדלקת ברחם וחשד לדלקת בשתן שבינתיים התברר שאין אחרי שנלקחה תרבית ויצא שלילי. והמליצו לי לשים נרות אגיסטן ומשחה, קיבלתי ריספרים ודלצין למשך שבוע.
הנרות לא עזרו לי והצריבה והאי נוחות ממשיכה, גם כאבי בטן בבטן תחתונה ממשיך.
הייתי מבקשת את המלצתכם בנושא.
והייתי רוצה לדעת אם אחרי 48 שעות מהשאיבה 4 תאים זה נורמלי?
בתודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי
פרופ` דוד בידר04/09/2010העוברים בסדר אירי יומיים.
התרופות לא יעזרו כי אלה תופעות של השאיבה ולא צריך אנטיביוטיקה.
ממליץ דרמהקומבין לגרד במשחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)