מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אנדומטריןהריונית :)06/09/2010
אני מחדירה שני נרות בוקר וערב , בהחזרה הקודמת הנרות הפריעו והרופא הוציא אותם ,
רציתי לדעת אם זה בסדר לא להחדיר את הנרות לפני ההחזרה ?
האם להחדיר אותם לאחר ההחזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטרין
פרופ` דוד בידר06/09/2010להחדיר לאחר החזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםהריונית :)06/09/2010
מחר אני מגיעה להחזרה של מוקפאים , בני יומיים בהקפאה.
רציתי לדעת מתי מפשירים את העוברים ? אם ההחזרה ב12 בצהרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ` דוד בידר06/09/2010מפשירים ברגע שאת מגיעה כדי להיות כטוח שלא ארע משהוא בלתי צפוי ואת לא יכולה להגיע.
ההפשרה לוקחת סביב ה 40 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה חוץ גופית ושימור פוריותשחר06/09/2010
שלום, אני רווקה ובקרוב אהיה בת 40. רציתי לשאול מספר שאלות בנוגע לשימור פריון והפרייה חוץ גופית
1. האם ניתן לבצע בארץ הפרייה חוץ גופית ושאינה חוץ גופית באופן פרטי (לא ציבורי) הפרייה מגבר שזהותו ידועה והינו נשוי
במידה וכן היכן ניתן לבצע זאת.
2. האם ניתן לשמר ביציות ללא הפרייה והיכן ניתן לבצע זאת במידה וכן
3. מה ניתן לעשות על מנת לשמר פוריות בשלב זה
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
פרופ' אלכס סימון06/09/20101. לצערי לא ניתן אלא אם תהיה הוראת ביתמשפט. ועד כמה שאני זוכר היה תקדים של מסורב גט.
2. בארץ בשלב זה לא ניתן לשמר ביציות לצורך שימור פוריות
3. שימור ביציות ניתן לבצע בחו"ל. עדיף בשלב זה להרות ולא לסמוך על שימור פוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשת מתוצאות בדיקת זרע, מה לעשות?חסוייה06/09/2010
שלום רב ביצענו בדיקת זרע ויש ערכים לא תקינים, אבקש לדעת אם יש פיתרון ומה הוא...תודה
ריכוז תאי זרע - 10 (כשכתוב בצד שתקין זה מעל 15)
ריכוז תאי זרע בזירמה 40 (נראה לי שזה דווקא תקין)
אחוז תנועה כללית 35%
חיות 60
מורפולוגיה 8 אחוז קרוגר
בסיכום כתוב לי NORMAZOOSPERMIA
ASTENOZOOSPERMIA
TERATOZOOSPERMIA
אני מבינה שזה לא תקין ....רוצה לדעת איך ממשיכים מפה ולאיזה אפיק לפנות...רוצה לציין שבעלי לוקח תרופת פרופסיה (שבזה הרגע הוא הפסיק כי אנחנו חושבים שזה משפיע) כי לפני שנתיים הבדיקה שלו היתה מצויינת ותקינה לחלוטין למעט מורפולוגיה 8 אחוז והרינו באופן טבעי ויש לנו ילדה בת שנתיים...איך ממשיכים מפה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחת אינה מעידה על דבר
פרופ' אלכס סימון06/09/2010בעלך צריך להבדק, לבצע בדיקה חוזרת בעוד חודש, לשקול טיפול נוגד חימצון ויתכן ביצוע הזרעה.
כל ההחלטות צריכות להיעשות בשיתוף רופא פוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות
חסוייה06/09/2010מה זה טיפול בחימצון?
והאם אפשר להרות עם זרע כזה? או שעד שלא נעבור להזרעות חבל על המאמץ....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאי שאפשר
פרופ' אלכס סימון06/09/2010קראי באינטרנט על נוגדי חימצון וזרע. לדוגמא סופר אצה, ויטמל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותכם
חסוייה06/09/2010בנתוני זרע כאלה כמה חודשים כדאי לנסות לפני פנייה לרופא פריון? אנחנו מנסים 3 חודשים תחת מעקב זקיקים ולא מצליחים...ואנחנו בני 35 עם ילדה בת שנתיים בבית מהריון טבעי....
בנתוני זרע כאלה כמה עוד כדאי לנסות בלי לבזבז זמן יקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכולן/ם בבקשה עזרו לי......מור06/09/2010
לרופאים היקרים שעושים עבודה נפלאה ... ולכל הבנות המקסימות שליבי יוצא אליהן...
אחרי שאני ובעלי הובחנו עם בעיות ואמרו לנו שהפתרון הוא הפרייה
אני אשמח אם תוכלו להסביר לי את תחילת הדרך להפריית מבחנה .
גם כרופאים שמומחים בנושא וגם כנשים שנאלצות לחוות את המציאות (והחוויה הקצת יותר קשה הזאת ) בדרכן להיות אמהות ....
מה עושים עכשיו ?
כמה זמן לוקח לקבוע תור להפרייה ?
ואם היא לא מצליחה כמה זמן אחרי אפשר ?
הכאבים נסבלים ?? יש בכלל ??
איפה עושים את הטיפול ?
האם כרוך בטיפול כסף ?
אני אשמח לשמוע מכם מה עוברת על כל אישה בדרכה להביא את האוצר שלה ..
אולי גם כמה טיפים ...
אני מאחלת לכולנו בהצלחה ... המון אהבה אני שולחת אליכן .....
מקווה שלכבוד ובזכות השנה החדשה כולנו נתבשר בבשורות טובות...
ולכל המאמינות וגם לכל אלה שפחות.....צפו לדברים טובים אנחנו בהשגחה עליונה נפלאה ששומרת אותנו בכל צעד ושעל בהיותנו על פני האדמה ...
באהבה רבה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
כרמית06/09/2010בדר"כ קופת חולים מפנה אותך עם השתתפות עצמית במהלת הטיפולים כול אישה מקבלת טיפול שונה בהתאם למצב בד"כ מתחילים בדיקות לאחר מכן מתאימים ל הורמונים בין אם זה הזרקה לבטן או כדורים תלויי.. כשאת באה מדיי כמה ימים לבדיקות דם כשההורמונים מתחילים להשפיע ויש גירויי לשחלה קוראים לך לשאיבת ביציות שזה לא כואב ותחת הרדמה קצרה ממשיכה עם התרופות ובעזרת השם אחרי כמימים חוזרת להחזרת עוברים שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמציע לך להכנס לאתרים של היחידות
פרופ' אלכס סימון06/09/2010בכל בית חולים וכל יחידה מספקת באתר הסבר מפורט על התהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנות עיזרו לי למיטב ידיעתכן האישי
מור07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לטוססיון06/09/2010
שלום וחג שמח
היום ברוך השם לאחר בדיקת דופק.
רציתי לדעת כמה דברים..
תכננתי ביום א' לטוס לאילת, האם זה יכול להזיק ...הטיסה,בריכה,ים..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לטוס
פרופ' אלכס סימון06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא אחרי החזרת עוברים IVFכרמית06/09/2010
19.8 החזירו לי שתי עוברים ב2.9 בדיקת בטא הייתה 70 היום ים שני 6.9 בדיקת בטא ירדה ל 30 אני מאז ההחזרה מטופלת בקרטיה במדמקת אבורל אחת ליומיים חמצה פולית כמובן ובאוטרוגסטן 3 פעמים ביום 4 פנינות אתמול פיספסתי שתי מנות יכול להיות קשור? יכול להיות שההריון לא תקין?? ואם כן מה זה יכול להיות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יכול להיות רק גרוע??
כרמית06/09/2010אין מצב שזה ישתנה לטובה? התוצאות זה ק משהו לא בסדר.???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחייב המשך מעקב
פרופ' אלכס סימון06/09/2010הביטא אומנם לא תקין. אין קשר לשיכחה בנטילת אוטרוגסטאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמשהי06/09/2010
וסת אחרונה 15.08. מקבלת מחזור מדי 26-28 יום
בבדיקות דם מתאריך 27.09:
e-2 262. pg/ml
lh 33.7 iu/l
progesterone קטן מ0.5
בבדיקות דם מתאריך 05.09:
progesterone 6.79 ng/ml
האם הערכים תקינים? האם היה ביוץ? האם רמת הפרוגסטרון יכולה להחזיק הריון?
יש לציין, עדיין מניקה מעט תינוקת בת שנה וחודשיים שנולדה בניתוח קיסרי לאחר נסיון ראשון להרות.
תודה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היה ביוץ
פרופ' אלכס סימון06/09/2010זו בדיקה אחת. רמת הפרוגסטרון תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקולאיילה06/09/2010
שלום רב,
זהו IVF שלישי שלי והיום אני אמורה להתחיל פרוטוקול חדש ושונה.
בעבר הייתי מקבלת פיוריגון 125 ואח"כ צטרוטייד במשך יומיים שלושה.
הפעם החליטו לנסות פרוטוקול שונה והייתי רוצה להבין אותו, כי קצת קשה לי להבין את ההגיון מאחוריו.
נטלתי גלולות בעקבות הפסקה של שבועיים שהייתי צריכה לעשות ויום חמישי הפסקתי לקחת. הרופאה אמרה לי להתחיל להזריק דקא החל מהיום במשך שלושה ימים ואחרי שלושה ימים להוסיף לדקא 112.5 גונל F. היום החלו סימני מחזור והיום אני אמורה להזריק את הדקא.
רציתי בבקשה להבין למה טוב פרוטוקול כזה?
שנה טובה לכולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקולים שונים
פרופ' אלכס סימון06/09/2010הפרוטוקולים בגדול אינם שונים. צריך לתת תרופה לגירוי זקיקים ותרופה שתמנע ביוץ מוקדם לפני השאיבה. את מניעת הביוץ מבצעים עם צטרוטייד או דקפפטיל. רק שאת הצטרוטייד לוקחים אחרי מספר ימים של פיורגון ואת הדקפפטיל מיד עם תחילת הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרות פרולקטין גבוה וFSHאלה06/09/2010
שלום,
בת 35 ללא ילדים כרגע לאחר 3 הפלות רצופות מהריון ספונטני-בשליש ראשון בשבועות שונים.
בבירור התגלתה בעיית קרישה וכן תסמונת השימוטו.
בפרופיל הורמונלי התגלה רמות גבוהת של פרולקטין .
מחזורים סדירים ללא בעיית ביוץ
האם לידיעתכם קיים קשר בין הפלות חוזרות לפרולקטין הגבוה?
לפני מספר ימים התחלתי טיפול להורדת הפרולקטין-באמת תוך יומים ירדה הרמה לנורמל אולם רמת FSH קפצה לה ל14.1 מה שעד עכשיו היה תקין.
האם עליי להתחיל בבירור בנושא FSH?האם ייתכן ממצא חד פעמי או שכל הזמן הזה רמות הפרולקטין הגבוהות דיכאו את FSH ועכשיו הוא מטפס?
האם ייתכן שההפלות נגרמו בכלל בגללת איכות ביציות ירודה?
הרבה שאלות שמתאימות לפסח אבל בכול אופן שתהיה שנה טובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לראש השנה
פרופ' אלכס סימון06/09/20101. פרולקטין ברמות גבוהות קשור להפלוץ ואני מגבר על ערך באלפים
2. ההפלות ככל הניראה קשורות לבעיית הקרישה יותר מאשר לכל דבר אחר.
3. רמת FSH יחידה חריגה אינה מעידה על דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קצרצרה..שואלת05/09/2010
אם החודש לא היה ביוץ,מה זה אומר?
שהמחזור הבא ייאחר?לא יגיע?יקדים?
מחזורים בד"כ דיי סדירים.
החשש שלי שהחודש לא היה ביוץ...(לראשונה בחיי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר06/09/2010בדרך כלל אין דבר כזה. אם אין וסת תבדקי אם את לא בהריון.
אם באמת לא היה ביוץ צריך לבצע בדיקות של הורמונים על מנת להגיד לך מה קורה ומתי צפויה וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ אלכס סימוןשואלת05/09/2010
שלום
במסגרת רצוני להכנס להריון התגלה כי פרולקטין שלי סביבות 1000
כשנורמה 619.
MRI - מיקרואדנומה 3 מ"מ.
יש לציין כי מחזורים שלי דיי סדירים כמו שעון ביולוגי.אבל הציעו לי בכל זאת לקחת פארילק.
כדי שאכנס במהרה להריון.
התחלתי לקחת כל יום חצי כדור פארילק ליום.
שאלתי:
במידה ולא אצליח להכנס להריון,האם ביום שאחליט להפסיק ליטול את הפארילק,
המחזור החודשי שלי יגיע לבד ?כמו שהיה לפני שלקחתי פארילק?
או שמעתה הוא יהיה תלוי בפארילק?
תודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארילק
פרופ' אלכס סימון06/09/2010הרמה אינה כל כך גבוה ובכל זאת עדיף לשמור על פרולקטין נמוך. ללא טיפול הרמה עלולה לעלות, המיקרואדנומה לגדול ולהפריש יותר פרולקטין. רמה גבוהה של פרולקטין תשבש את המחזור.
לאחר הפסקת פארילק, אם הרמה לא תעלה מעל 1500 יש סבירות שהמחזור ישאר סדיר כפי שהיה. אם כי יש נדשים שכבר ברמה של 1000 המחזור משתבש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פשר תוצאות?שואלת05/09/2010
יום למחזור אסטרדיול פרוגסטרון
11 482 1.6
13 1067 1.1 זקיקים 10,8
15 824 3.6
18 421 15.3 זקיקים 12,10,8
הטיפול הופסק עקב חוסר תגובה
שאלות
1 האם היה ביוץ?איך יודעים?
2 האם נלקח יותר מדיי הורמונים?6 אמ' ליום מונופור
3 מתי מחזור יגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר
פרופ` דוד בידר06/09/2010היה ביוץ מוקדם על זקיקים קטנים ביום 14.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דוד בידר
שואלת06/09/2010ראשית תודה על התשובה.
שנית מה לגבי השאלות הנוספות?טרם קיבלתי תשובה?
1 לפי הנתונים,מתי אקבל מחזור?יקדים?יאחר?
2 האם להערכתך ניתנו פבה יותר מדי הורמונים?6 אמ' ליום במשך 13 ימים...
תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שואלת06/09/2010מדוע חל ביוץ מוקדם?
הייתכן וזה קשור לזה שלפני 3 שבועות התחלתי לקחת כל יום חצי כדור פארילק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר07/09/2010לפעמים בטיפולים הורמונליים הגוף שלך גם מפריש הורמונים והם גורמים לביוץ זקיקים וזו אחת מתופעות הלואי של הטיפול אלא אם לוקחים חומר המדכא את הפעילות שלך.
פארילאק לא קשור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה דחופה!!!!אנונימי05/09/2010
אני לוקחת גלולות כבר כמעט שנה מסוג פמינט.
בחודש האחרון לקחתי 2 חבילות ברצף(ביעוץ עם הרופא) ולאחר מכן קיבלתי יום לפני היום הרגיל(נגיד שאני מקבלת ביום החמישי אז קיבלתי ביום הרביעי).
לאחר מכן התחלתי חבילה חדשה ואני ביום הרביעי ואני לא מקבלת.
מה לעשות?.
ולקחתי את כל הגלולות באופן תקין והכל בסדר עם הזמן והכמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ` דוד בידר06/09/2010אם סיימת גלולות ואת מחכה לוסת היא צריכה להגיע אך יכול להיות גם שלא תופיע עקב השימוש בגלולות ולכן יש להתחיל קופסה חדשה שבוע מסיום הגלולה האחרונה .לא יקרה כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםענבל05/09/2010
שלום. אני ובעלי בני 30, מנסים להיכנס להריון כ-10 חודשים. פרופיל הורמונלי שלי תקין,בדיקת זרע של בעלי תקינה. רופא פוריות המליץ לי לעשות צילום רחםבכדי לברר אם יש שם בעיה כלשהי שמונעת כניסה להריון.
הבנתי שעדיף לעשות צילום רחם במחצית הראשונה של המחזור, כלומר עד 14 יום מיום קבלת המחזור האחרון.
קיבלתי וסת אחרונה ב 31.8, והתור שנקבע לי לצילום הוא ב- 13.9 (כלומר ביום ה - 13 או ה--14 מיום קבלת הוסת האחרונה). כיוון שהביוץ שלי בד"כ מוקדם (לרוב לפני היום ה-14), הצילום יהיה או מעט אחרי הביוץ או ממש במהלכו.
רציתי לדעת האם זה מסוכן? האם צילום רחם במקביל לביוץ עלול לפגוע בסיכויי קליטה של הריון באותו החודש?
האם כדאי לדחות את הצילום לחודש הבא או לקיים אותו בכל זאת החודש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
פרופ` דוד בידר06/09/2010כל המטרה לעשות הצילום לפני הביוץ היא שלא יהיה הריון.
אם לא תקיימי יחסים עד הצילום אזי אין בעיה.
אין בעיה לקיים אחרי הצילום במידה ואין דמם או כאבי בטן.
אין סכנה אך יתכן שהסיכוי להריון יפחת.
ממליץ לא לדחות את התור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת
ענבל06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)