מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטן נפוחה וכואבת עקב נטילת אסטרוםמאיה24/06/2010
התחלתי לקחת אסטרופם 4 מ"ג ליום בי"מ 9, ביוץ היה ביום ה 16 (לאחר טיפול באיקקלומין וזריקת אוביטרל)
החל מהי"מ 19 החלו לי דקירות בבטן ונפיחות כמו של חודש שני בהריון בערך. היום נמצאת בי"מ 21.
האסטרופם נלקח עקב רירית דקה שהיתה בבביוץ- סביבות 5 מ"מ, ונאמר לי כי מומלץ להמשיך עם אסטרופם עד לשבועיים לאחר הביוץ, כדי לעבות את הרירית, וכי ההשרשה מתרחשת בד"כ כעבור 5-10 ימים מהביוץ ולכן מומלץ להמשיך לנסות לעבות את הרירית כמה שיותר.
שאלתי היא- האם הכאבים והנפיחות בבטן יכולים להגרם בעקבות האסטרופם? האם כדאי שאפסיק לקחת? האם זה יכול להיות סימפטום של הריון בשלב כה מוקדם?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' אלכס סימון24/06/2010יותר נכון להאשים את האיקקלומין. אם תבצעי על קול, יתכן ותראי שהשחלות מגורות עם מספר ציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה וכואבת עקב נטילת אסטרופם
מאיה24/06/2010לא הבנתי האם כדאי להמשיך עם האסטרופם ? האם התגובה לאיקקלומין יכולה לבוא בכזה איחור (הפסקתי איקקלומין שבוע וחצי לפני שהתחילו הכאבים) ?
מה המשמעות של התופעה שציינת (שחלות מגורות עם ציסטות) ? האם זה יכול לפגוע בהתפתחות הריון ?
הבנתי שאחד הסימטפומים של גירוי שחלתי הוא בטן רכה ולי אין. האם זה עדיין מתאים לתופעה שציינת?
ממש ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהOHSS
פרופ' אלכס סימון24/06/2010תוכלי להפסיק אסטרופם. כדאי אולם לעשות זאת באישור רופא מטפל שלך
גירוי יתר מתרחש אחרי הביוץ שזה בוודאי אחרי שמתן קלומיפן הסתיים. אני ממליץ לך לבצע על קול ולבדוק מה קורה עם השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה וכואבת עקב נטילת אסטרופם
מאיה24/06/2010לא הבנתי האם כדאי להמשיך עם האסטרופם ? האם התגובה לאיקקלומין יכולה לבוא בכזה איחור (הפסקתי איקקלומין שבוע וחצי לפני שהתחילו הכאבים) ?
מה המשמעות של התופעה שציינת (שחלות מגורות עם ציסטות) ? האם זה יכול לפגוע בהתפתחות הריון ?
הבנתי שאחד הסימטפומים של גירוי שחלתי הוא בטן רכה ולי אין. האם זה עדיין מתאים לתופעה שציינת?
ממש ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן נפוחה וכואבת עקב נטילת אסטרופם
ממש ממש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהשרון24/06/2010
שלום,
באיזה מצב ניתן אוביטרל כתמיכה? מתי לוקחים והאם את כל הכמות?
באיזה מינון לוקחים אספירין לתמיכה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכות
פרופ' אלכס סימון24/06/20101. אוביטרל כשופא רוצה שמקור הפרוגסטרון יהיה מהשחלות של האישה ולא ממקור חיצוני כמו הנרות. זה אולי נוח אולם מסכן את האישה בגירוי עודף של השחלה
2. אספירין במינון 75-100 מג ליום. טבע פירין, קרטיה. מיקרופירין - כולם אותו דבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצלה לרופא פריוןמירב24/06/2010
המלצה לרופא פריון בבעיית FSH גבוה מאוד האם מישהי מכירה את הבעיה כי הרופאים בקופ"ח אומרים שאין תקווה רק לתרומת ביצית.(מבוטחת בקופ"ח לאומית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירב
פרופ' אלכס סימון24/06/2010ה FSH הוא תגובה למאגר נמוך של ביציות. אין דרך לטפל ב FSH כי הוא תוצאה של בעיה. ומצד שני לא ניתן להעלות את מספר הביציות בשחלה - להגדיל את המאגר. על כן הומלץ לך תרומת ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת הריוןדנה24/06/2010
לפני 16 יום עשיתי הזרעה, והיום לפי עצתכם הלכתי לעשות בדיקת דם
התוצאות לא מובנות לי, אשמח אם תגידו לי שזה אכן הריון
IU\L * 292
תודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן הריון
פרופ' אלכס סימון24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... אין מאושרת ממני
דנה24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאבת שבע24/06/2010
שלום רב,
יום 11 אחרי החזרת טריים בני 3 ימים.
זריקת אוביטרל שלמה לפני 5 ימים.
בטא 25, אי2 3800, פרוג 157.
האם זה הריון או שאריות אוביטרל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית אוביטרל בשלב זה
פרופ' אלכס סימון24/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהשירה24/06/2010
שלום רב רופאים יקרים
באיזה שלב ועל שום מה מפנים מטופלת להיסטרוסקופיה?
ומה בעניין הפיפל, תהליך השנוי במחלוקת,
האם אתם בעדו?
האם מבחינת לא יועיל לא יזיק?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל - לא יועיל לא יזיק
פרופ' אלכס סימון24/06/2010תחושת רוב הרופאים שדיברתי עימם הוא שזה עוזר. אבל עם תחושות לא מנצחים
היסטרוסקופיאה - אם על קול מחשיד לבעיה בחלל ואם היו מסםר החזרות ולא הושג הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם הורמונליותיעל24/06/2010
אני מנסה להרות קרוב לשנה ונשלחתי לבדיקות דם הורמונליות. ביצעתי את הבדיקות ביום השלישי של המחזור.
בתוצאות, כל ההורמונים בהם טווח נורמה נמצאים בטווח. בנוסף
ESTRADIOL (E-2) 380
LH 7.5
FSH 6.5
פרולקטין 500
פרוגסטרון 2.2
אני מאוד מודאגת מכך שהאסטרדיול גבוה. מה עלי לבדוק עוד?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דאגה מיותרת
פרופ' אלכס סימון24/06/2010הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאמיכל24/06/2010
פרופ' סימון היקר
שאלתי- היום בדקתי בדם בטא, 14 יום אחרי החזרה עומד על 360 ברוך השם הטוב הבנתי שיש הריון
מה עושים עכשיו? איך אפשר לסייעלתקינות ההליכים? האם הבטא תקין?
בעזרת השם בשורות טובות לכל הבנות היקרות...........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא תקין
פרופ' אלכס סימון24/06/2010ביום א לחזור על בדיקה ולאחר שבוע - 4/7 בדיקת על קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין מחזור גם אחרי primolut-norרוצה כבר...24/06/2010
שלום רב.
בת 37, הפסקתי לקחת גלולולת לפני יותר משנה, בעברי בעיות בבלוטת התריס וחוסר ביוץ.
בפעם הקודמת שרציתי להיכנס להריון ולא קיבלתי מחזור כשנה אחרי שהפסקתיי לקחת גלולות, אחרי מספר ימים של אוטרגסטון קיבלתי מחזור, ואז לקחתי איקקלומין.
הפעם, שבוע של אוטרגסטון לא גרם למחזור להופיע.
שבוע של פרימולוט-נור, 3 פעמים ביום, וגם לא קיבלתי מחזור.
האם יש טעם פשוט לקחת את האיקקלומין ולראות מה קורה במעקב זקיקים?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט ניתן לעשות כך
פרופ' אלכס סימון24/06/2010לפני כן כדאי לבדוק על קול מה עובי רירית הרחם, מה האסטראדיול, הפרוגסטרון ובדיקת בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עולה, אבל שק הריון ריקמרינה24/06/2010
שלום רב,
נקלטתי להריון בהזרעה שלישית.
הבטא הכפילה את עצמה באופן תקין.
שלשום התחילו כאבים נוראיים וקצת הכתמה חומה.
הגעתי למיון וב-US אמרו ששק ההריון ריק. כמו כן, עשו לי בדיקת בטא נוספת ויצא 51,000 (ביום ראשון היה 20,000)
בהתחלה רצו לתת לי כדור שיגרום להפלה, אבל החליטו לחכות שבוע ולראות אם זה יפול לבד או שיקרה איזשהו "נס".
בכל דרך הם מנסים להימנע מגרידה כי יש לי היסטוריה של asherman אחרי לידה ראשונה ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית לפתרון הבעיה.
שאלותי:
1. כיצד ייתכן שהבטא עולה באופן תקין ושק ההריון לגמרי ריק בשבוע 5+5?
2. האם יש כזה דבר "התפתחות מאוחרת"?
בינתיים על דעת עצמי הפסקתי עם תמיכת הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא עולה
פרופ' אלכס סימון24/06/2010השיה יכולה להתפתח אולם התאים שיוצרים עובר לא מתפתחים. מקבלים שליה ושקית הריון ריקה. לצערי זה מה שיש לך. הפסקת תרופות היא במקום ונסיון גרימת הפלה בכדור היא ההמלצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידהלימור24/06/2010
שלום,
בשבוע 7, הריון לא תקין-עובר שלא התפתח,קיבלתי כדורי ציטוטק ולאחר מכן נעשתה לי גרידה ב-6 במאי. טרם קיבלתי את המחזור ועבר 6 שבועות מיום הגרידה.
בדיקת אולטרסאונד וגינלי ראשונה שנעשתה ב-27 במאי (שלושה שבועות אחרי הגרידה), הראתה שהכל תקין והרופאה אמרה שנראה זקיק בגודל 14 מ"מ ונראה לה שהביוץ יהיה בימים הקרובים כלומר בסביבות ה-28 עד ה-2 ביוני. משום מה לא הרגשתי כלום בגוף.
בדיקת אולטרסואנד שניה שנעשתה ב-14 ביוני, הראתה כי היה כבר ביוץ, שלטענת רופא אחר, בסביבות ה-12 ביוני.
בנוסף הרגשתי כאבים בצד ימין בבטן התחתונה מה-10/6 עד ל-16/6
לפי בדיקת שתן שנעשתה לי ביום הבדיקה ב-14 ביוני אני לא בהריון. וגם אם הייתי בהריון הייתי מרגישה בשינויים בגוף.
עכשיו אני לא מרגישה כלום.
לפני הגרידה עברתי טיפולים: זריקות מנופור ואוביטרל. אבל שני טיפולים כשלו ובאופן מפתיע (הפסקה של שבועיים בטיפולים בעקבות ציסטה)נכנסתי להריון שלצערי לא התפתח.
שאלותי הן:
1. איך יתכן שנראה זקיק בגודל 14 מ"מ ולטענת רופא ראשון הביוץ היה אמור להיות סביב תאריך מסויים ולפי רופא שני ביוץ היה בתאריך אחר? מתי היה בעצם ביוץ לפי התאריכים שציינתי?
2. אי קבלת המחזור - האם הבעיות שהיו לי לפני הטיפולים חזרו (אי קבלת מחזור וחוסר ביוץ)
3. מה כדאי לעשות? אני מאוד מיואשת
4. למה היו לי כאבים בבטן שבוע ימים? והאם עכשיו אני אמורה להרגיש משהו?
אני בת 38 ומנסה כבר שנה וחצי להיכנס להריון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיימי קודם את הסיפור של ההפלה
פרופ' אלכס סימון24/06/2010בדקי רמת פרוגסטרון שתדעי היכן את עומדת ומתי אמור להגיע וסת. בווסת תתחילי טיפול מחדש, הרי הרית בטיפול אז למה שלא תצליחי שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PROT-S ANTIGEN - ערך גבוהדורית24/06/2010
שלום ותודה מראש על התשובה...
נשלחתי לבצע בדיקות דם לקרישיות במסגרת בירור הפלות חוזרות.
הכל יצא תקין מלבד העובדה שערך PROT-S ANTIGEN חורג מהטווח העליון של הנורמה:
נמצא ערך של 133, כאשר הטווח העליון של הנורמה הוא 110.
על מה זה יכול להעיד?
זה קצת מלחיץ אותי והפגישה אצל הרופאה רק בעוד שבוע....
תודה רבה שוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון S או C
פרופ' אלכס סימון24/06/2010הבעיה היא כשהם נמוכים. אלו חלבונים המעכבים את מנגנון הקרישה. כשרמתם נמוכהף אין מישיעכב את הקרישה, ועל כן מתרחשת קרישת דם ביתר קלות. רמה גבוה מעל 100% היא חסרת משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץלימור24/06/2010
שלום,
אנחנו מנסים יותר משנה להיכנס להריון ועדיין לא הצלחנו. שנינו בני 40 פלוס.
אני כל הזמן חושבת על הריון וזה כבר התחיל לשגע אותי.
האם ללחץ יש השפעה?
אשמח לקבל ייעוץ ועזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעתי האישית
שרית24/06/2010היי.
אני לא רופאה אבל אני יכולה לומר לך שלי ולבעלי אין שום בעיה ונכנסנו להריון כעת לאחר מספר הזרעות, הפלה, IVF אחד והריון... לחלוטין אצלי זו היתה בעיה של לחץ.. אני בת 35, לחץ להיכנס להריון, לחץ מטורף בעבודה, רק שהורדתי לחץ זה קרה.
אני מציעה- נסיעה לתאילנד או נופש ארוך במקום כלשהו אם זה מתאפשר טכנית וכלכלית ואם את מחליטה להתחיל טיפולים אני יכולה להמליץ לך בחום רב על פרופ' מרגליות בשערי צדק ירושלים, גם אם את מחוץ לעיר הנסיעות שוות את זה.
כמובן לפני הכל בדיקת זרע , כי הרבה נשים עוברות המון בדיקות ולבסוף מסתבר שהבעיה היא אצל הגבר.
שיהיה המון בהצלחה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ
פרופ' אלכס סימון24/06/2010ללחץ נפשי יש תרומה בקושי להרות אך הוא לא העיקר. מדווח שנשים שנעזרו בשיחות וקבוצות תמיכה עם פסיכולוגים , הפיגו מתחים והרו מהר יותר מקבוצות ביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה אחרי iuiשקד24/06/2010
לרופאים שלום,
אני עברתי שלושה טיפולי iui שנכשלו. אחרי הטיפולים לא קיבלתי תמיכה הורמונלית כמו שנהוג לתת ברוב המקרים.
הייתי רוצה לדעת האם כולן צריכות לקבל תמיכה הורמונלית אחרי הטיפולים? הפרוגסטרון שלי אחרי הטיפולים היה 26 האם זה מספיק גבוה ולכן לא קיבלתי תמיכה? מה מינימום פרוגסטרון על מנת שיחזיק היריון?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה של 20 די בה
פרופ' אלכס סימון24/06/2010אין צורך בתמיכה לכל מטופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקים יום 10שרון24/06/2010
שלום
ביום 8 להזרקוות נצפו 6 זקיקים
היום נצפו 4 זקיקים ..
באותה יחידה עם אותה טכנאית
זקיקים יכולים להעלם ???
אני ממש לא יודעת לאיזה כיוון כל זה הולך , חשבתי שאני לפני שאיבה ומסתבר שאני באישושהי רגרסיה
יש דבר כזה ??
תודה על תשובתכם
דפני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העלמות זקיקים
פרופ' אלכס סימון24/06/2010לעיתים הזקיקים הקטנים שרואים בהתחלה לא ממשיכים להתפתח ולמעשה צופים רק בגדולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)