מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לד'ר אלכס, בהמשך לשאלה של אחרי IVFיסמין21/06/2010
דר' אלכס
לפי מה שרשמת
"אתמול אחרי 13 ימים מההחזרה סיימת שבוע 4 להריון. החישוב מכאן והלאה יעשה לפי וסת אחרון שיתוקן ל- 24/5/2010 . מתאריך זה יש לך עתה 40 שבועות עד ללידה
תשני איך שנוח לך. התופעות מהן את סובלת הן מהגדלת השחלות שמגיבות להריון "
אני עדיין לא מבינה איך לחשב את השבוע להריון שלי
במידה וסיימתי שבוע 4, איך חסר עוד 40?
והרי ההחזרה הייתה לפני שבועיים
תודה רבה שוב מראש ועל המענה המהיר
יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין - הנה החישוב
פרופ' אלכס סימון21/06/2010וסת אחרון מתוקן ל 24/5/2010 . כתבתי מתאריך זה !!!! לספור 40 שבועות. חשוב ההריון נעשה מוסת אחרון ולא מתאריך ההחזרה או תאריך הבטא. ככה זה וצריך להתרגל. כשיאמרו לך שהעובר מתאים ל 20 שבועות הריון הכוונה מתאריך וסת אחרון ואל תנסי להתבלבל יותר
עכשיו אני פותח לוח שנה. מקווה שיש בידך לעקוב אחרי
21/6/2010 - 4 שבועות הריון מלאים
28/6/2010 - 5 שבועות הריון מלאים
5/7/2010 - 6 שבועות הריון מלאים
12/7/2010 7 שבועות הריון מלאים
וכך הלאה כל שבוע עד 40 שבועות מלאים.
אנו נוהגים לחשב במהירות את תאריך הלידה על ידי הוספת 7 ימים לתאריך וסת אחרון והפחתת 3 חודשים.
אצלך במהירות זה יהיה - 31/2/2011 . אבוי אין בפברואר 31 יום, אלא רק 28 יום, ולכן נגלוש קדימה 3 ימים ונגיע לת.ל.מ (תאריך לידה משוער) 3/3/2011
עכשיו שיעורי בית, תבדקי אם זה נכון בלוח.
אז מה ת.ל.מ למי שוסת אחרון שלה 13.6.2010? נכון 20.3.2011
אם תרצי להתעמק יותר בנושא החישוב - הכל נובע מכך שהריון נמשך בממוצע 280 יום מתאריך וסת אחרון. אם בשנה 365 יום .... איך מחשבים מהר 280 יום? נכון - מוסיפים 7 ימים לתאריך ומפחיתים 3 חודשים (90-92 יום). מורכב? זו המתימתיקה שבהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' אלכסץ תודה רבה רבה על ההסבר
יסמין21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות מראות שאין הריוןפונדקאית21/06/2010
אני פונדקאית 11 יום אחרי ההחזרה . היום עשיתי בדיקות . ורציתי לדעת האם לפי התוצאות יש סיכוי שאני בהריון . או שכבר אין סיכוי להריון המיוחל .
פרוגסטרון-----12.90ng\ml
אסטרדיול ----447pg\ml
אני לחוצה מאוד ואודה לכם על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפונדקאית
פרופ' אלכס סימון21/06/2010מוקדם לקבוע אם יש הריון כי כל ההורמונים שנימדדים מקורם בטיפול המלאכותי שאת מקבלת. אין בשלב זה תרומה מההריון גם אם הוא ניקלט. נמתין עוד 3 ימים ונדע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד דחוף..עדן21/06/2010
הוזרק בטעות לזרוע יום הראשון לאחר קבלת המחזור האם נורא?
פרוטקול 3-4 ימים ולאחר מכן בדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קרה כל אסון
פרופ' אלכס סימון21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית - לפרופ' סימוןטלי21/06/2010
שלום, אני בהריון אחרי החזרה של מוקפאים:
1. לגבי גיל ההריון - הבנתי שבחלק מן המקרים הגיל מחושב שבועיים לפני ההחזרה ויש כאלה שמוסיפים את גיל העוברים. איך לחשב?
2. גיל הריון 5+2 - נצפה שק הריון אך לא נצפה שק חלמון. זה בסדר?
3. ראיתי שבהפרשה מן האנדומטרין יש צבע ורדרד. יש סיבה לדאוג? להיבדק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מחשב כך
פרופ' אלכס סימון21/06/2010שבועיים לפני ההחזרה יהיה יום וסת אחרון.
5+2 , ניתן להמתין עוד יומיים שלשה לוודא אם יש שק חלמון
הבדיקה לא תוסיף דבר כי צריך להמתין לראות מה קורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טלי21/06/2010לגבי גיל ההריון - למה בעצם את מחשב שבועיים לפני ההחזרה? למה גיל העוברים "לא נחשב"?
(אגב אם כך אז לא נצפה שק חלמון אצלי בשבוע 4+6 ולא 5+2 שזה קצת יותר מעודד לא?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם מעודד?
פרופ' אלכס סימון21/06/2010לא יודע. לא ציינת מתי ההחזרה שנדע מתי וסת אחרון מתואם.
ראי תשובתי הארוכה מאוד ליסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמועד ההחזרה
רחל21/06/201031.5 - עוברים מוקפאים בני 3 ימים.
אני חשבת שהיום אני בשבוע 5+3 כי הוספתי לשבועיים שלפני ההחזרה את גיל העוברים.
מהו גיל ההריון האמיתי שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PAP לא תקינה והמשך טיפול IVMליאורה21/06/2010
שלום רב,
עברתי בדיקת PAP לפני שבועיים והיום קיבלתי תוצאות שהבדיקה לא תקינה , כתוב שמה HPV+CIN1 שזה לפי מה שהבנתי מצב של אולי טרום סרטן צוואר הרחם.
הופניתי לבדיקת קולפונסקופיה להמשך בירור המצב.
א) האם תוצאות בדיקות הPAP אמורות להדאיג אותי?
ב) האם עקב תוצאות אלו אני יכולה להתחיל טיפול של IVM (כבר עברתי טיפול IVF אחד ללא הצלחה)?
אודה לתשובתכם בהקדם האפשרי ...אני מאוד לחוצה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CIN1 רחוק מאוד מסרטן
פרופ' אלכס סימון21/06/2010CIN1 מעיד על דלקת. מטפילם בדלקת וממשיכים לעקוב. כדי שנדבר על סרטן יש לעבור ל CIN2 ואחר כך CIN3 - המעבר אם בכלל מתרחש, לוקח שנים רבות. נשים עם CIN1 מטופלות , נשארות במעקב וחסל סדר ספור הסרטן.
ניראה לי שלא יפריע לטיפול ההפריה החוץ גופית ובתנאי שהדלקת תטופל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד מטפלים ב- CIN1?
דבי01/03/2011שלום,
רשמת שיש לטפל בדלקת כשיש CIN1 . אנא רשום כיצד מטפלים בה?
יש לי CIN1 והרופאים אומרים להיות במעקב עוד חצי שנה. איני רוצה להמתין בלי מעשה במשך חצי שנה? כיצד ניתן לטפל בזה כדי להעלים זאת?
תודה
דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי לא נתנו כלום לCIN 1
מודאגת01/03/2011עברתי קלופסקפיה וביובסיה - יצא תקין
ואמרו לי לעקבו ועשות שוב PAP עוד חצי שנה.
לא הזכירו את הטיפול בדלקת
מה אני אומרה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפצלות עובריעלה21/06/2010
שלום,
הוחזר לי עובר שהיה קפוא. החזרה ביום הרביעי והעובר היה מורולה (אי אפשר היה לספור את התאים).
שבועיים לאחר מכן בדיקת דם במראה תוצאה חיובית עם 558.
האם ייתכן שהעובר התפצל לתאומים? האם זה משהו שיכול להתרחש, התפצלות לאחר החזרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
יעלה23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפצלות לאחר החזרה
מאיה23/06/2010התפצלות של עובר בשלבים המאוד מוקדמים של היווצרותו- כך נוצרים תאומים זהים.
האם זה יכול לקרות גם כשההפריה נעשתה מחוץ לגוף? נראה לי שתלוי כמה כבר נתנו לעובר להתחלק בחוץ לפני שהחזירו אותו, ושאם הוא הוחזר מוקדם אז כן.
כמובן דעתי אינה מקצועית ומבוססת על ידע כללי בלבד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' אלכס סימון23/06/2010אלו רמות של הריון. נדיר אולם קורה שהעובר מתפצל להריון תאומים זהים. מה שקרה אצלך הוא השרשה מוקדמת עי העובר היה כבר מורולה ולכן שבועיים לאחר ההחזרה הוא למעשה 16 יום מהחזרה של עובר בן 3 ימים. לכן הבטא גבוה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות ודימום קל....ליאת21/06/2010
לרופאים שלום,
אני בת 28, עם שחלות פוליציסטיות. בנוסף לבעלי נצפתה בעיה במורפולוגיה ובעקבות הדברים הללו אנחנו בטיפולים, בהזרעה. כרגע אני אחרי הזרעה שלישית שנעשתה ב10.06 אחרי טיפול בגונל אף 75 מה01.06. יומיים לפני נראו 2 זקיקים 18 מ"מ ורירית של 5.3. יום לאחר ההזרעה התחלתי באנדומטרין 2 ביום.
לאחר ההזרעה ב13.06 מעט דם יצא עם המוליך וכך גם ב15.06
ב16.06 בבוקר התעוררתי עם הרבה הפרשה חומה ובערב שוב דם על המוליך
19.06 בבוקר התעוררתי עם דימום שנמשך עד הצהריים. למרות זאת הכנסתי אנדומטרין. לאחר הצהריים כל הזמן הפרשות חומות.
20.06 מעט הפרשות חומות אפורות ובערב שוב דימום קל על המוליך....
אמורה לבצע בדיקת דם להריון ביום חמישי אבל אני ממש מוטרדת מהדימומים האלו וההפרשות שלרוב לא מפסיקות...
1. האם זה תקין?
2. האם האנדומטרין לא מתאים לי?
3. אני מחדירה את המוליך עד הסוף ואז לוחצת- יכול להיות שזה עמוק מידי?
4. האם ההפרשות והדימומים האלו יכולים להפריע להקלט להריון?
5. האם הדימומים וההפרשות מעידים על בואו של המחזור?
אני ממש אשמח אם תענו לי על כל השאלות כי אני לחוצה מזה מאוד...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי....
ליאת21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה....
ליאת22/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
ליאת22/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו...אני ממש לחוצה
ליאת22/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאנונימית
דריה22/06/2010היי,
אני מבינה את הדאגה שלך, אך את בשלב כל כך מוקדם שאי אפשר באמת לדעת....
יכול להיות שזה סימן למחזור שמגיע ויכול להיות שזה סימן להשתרשות העובר ברחם.
אני רק יכולה לספר לך, שכשלי היה דימום כזה חום אדמדם - היתי בטוחה שזה מחזור ובעצם זה היה הריון :))
בהצלחה :))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימן טוב
רחלי23/06/2010היה לי בדיוק מה שאת מתארת וגם אני השתמשתי באנדומטרין ההפרשות החומות - נמשכו לי שבועיים
בסוף גיליתי שאני בהריון
מחזיקה לך אצבעות חזק חזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות לאחר הזרעה
פרופ' אלכס סימון23/06/2010בדרך כלל דימום לאחר הזרקה אינו רצוי. צריך לברר אם מקורו בצואר הרחם שניפצע בהחדרת מוליך או מקורו מהרחם ממש. זה יוכל לבצע הרופא שלך ולתת גם מענה, כי בכל זאת כניראה זו בעיה. אם מקורה בצואר - לא יפריע לקליטה. אם מקורה ברחם - זה עלול להפריע אולם לא בוודאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות של כולם
ליאת23/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות שמותר בזמן טיפוליעל21/06/2010
אני בתחילת טיפול ומזריקה פיוריגון. כרגע אני חולה (גרון, אף, ראש ותחושה כללית לא טובה). רציתי לשאול אם יש איזושהי הגבלה על תרופות לצינון בזמן טיפול? טיפות אף (משתמשת באלרין), דקסמול סינוס, נורופן.
האם צינון יכול לפגוע בטיפול? אני מרגישה מאד .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקחי מה שצריך ותבריאי
פרופ' אלכס סימון21/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "פספוס" ימי ביוץמירב21/06/2010
שלום,
התחלתי לפני 12 יום לקחת גונל F, ביום ה- 7 ביצעתי בדיקת דם וקיבלתי הנחיות להמשיך עד יום ראשון שזה היום 12 לקבלת התרופה. בבדיקות הדם וזקיקים לאחר בדיקה של הרופאה, נאמר לי כי כבר עברתי את הביוץ, ומקווים שקיימתי יחסי מין... ועכשיו יש לחכות עד למחזור הבא.
שאלתי: האם יתכן כזה דבר, לא סיימתי את המזרק השני, וכן יש לי תרופות המשך.
מה אני אמורה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ותגובה מוקדמת תתכן
פרופ' אלכס סימון21/06/2010ניתן ללמוד עתה שכדאי לבדוק אצלך ולעקוב אחר התפתחות הזקיקים לעיתים תכופות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןדורית21/06/2010
שלום רב,
אני לאחר החזרת עוברים והרופא אמר שאני צריכה לקחת קרינון אחד ביום.
אחרי 2 ימי החזרה לקחתי בטעות 2 קרינון (פעם אחת בלבד)
האם זה יכול להשפיע על השתרשות העובר ולעשות נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ישפיע
פרופ' אלכס סימון21/06/2010יש מקומות הנותנים 2 קרינון באופן שגרתי, מה שלא הוכח כיעיל יותר מפעם אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום הביוץהדס21/06/2010
היום עשיתי מעקב זקיקים,
תאריך קבלת ווסת אחרונה: 14.6.10
להלן הממצאים:
רחם:
אורך: 55 מ"מ
עובי: 38 מ"מ
רוחב: 48 מ"מ
הערות: מרקם שרירני
עובי רירית הרחם: 6 מ"מ , הערות : תלת שכבתי
שחלות: ימנית: 23 מ"מ * 28 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים
שמאלית: 27 מ"מ * 34 מ"מ , הערות: זקיקים קטנים הגדול מבינהם בקוטר 12 מ"מ
דוגלס/ שלפוחית השתן: ללא נוזל
1. רציתי לדעת באיזה יום יהיה הביוץ שלי:
2. האם עם רחם שרירני אפשר להרות ללא בעיה?
3. מה הכוונה לעובי רחם – תלתל שכבתי.
תודה ויום נפלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על קול
פרופ' אלכס סימון21/06/20101.קביעת יום הביוץ מחייבת בדיקות עוקבות ולא בדיקה אחת. תמיד צריך לציין את יום המחזור האחרון ויום ביצוע בדיקת העל קול. אחרת איך נדע מה לאמר לך?
2.רחם שרירני - תלוי בגודלו ובמיקום השרירנים. לעיתים יפריע להכנס להריון.
3. הרירית המתפתחת נראית בעל קול בנויה משתי שכבות וביניהם הד קוי לזק. ההד מציין את החלל הפוטנציאלי של הרחם, ושתי השכבות משני צידיו את רירית הרחם מדפנות הרחם.
תארי לך סנדוויץ, שתי הפרוסות הן רירית הרחם ומה שביניהם הוא החלל. במצב נורמאלי דפנות הרחם נוגעות אלו באלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה *רונית21/06/2010
הי
אתמול ב- 20.6 ביצעתי החזרת עוברים ואחרי כמה שעות התחילו לי כאבים בצד ימין שלא יכלתי לזוז וגם הבוקר עדיין כואב לא הלכתי לעבודה האם זה הגיוני או לפנות למיון על מה זה מעיד
מחכה לשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם הכאבים לא החמירו
פרופ' אלכס סימון21/06/2010אזי אין טעם ללכת למיון. אם יתמידו או יחמירו גשי למיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול IVFיסמין21/06/2010
שלום רב
אתמול אחרי 13 יום מאז החזרת העוברים קבילתי תשובה חיובית לבדיקת הריון ( BETA 297.8)
המחזור האחרון היה ב : 21.5, וההחזרה ב: 7.6
1-אשמח לדעת איך לחשב באיזה שבוע אני נמצאת.
2-קמתי היום בבוקר עם נימול עדין ללא כאבים ביד שמאל שטרם עבר (שעה) ובנוסף יש לי קצת לחץ בבטן התחתונה פלוס דקירות קטנות בצד שמאל, אתמול הייתי אצל הרופא והוא מישש את הבטן ולטענתו הכל תקין.
בכללי ההרגשה בסדר גמור אבל רציתי לדעת האם אילו תופעות נורמליות.
3-רציתי לדעת איך מומלץ לישון?
4-ובכלל כל טיפ שניתן לקבל על מנת לשמור על הריון תקין.
אני מצטערת מראש על כמות השאלות ומקווה שתבינו אותי
עברתי דרך ארוכה כדי להגיע לתוצאה המיוחלת אתמול ואני לא רוצה לעU, ום דבר שיכול לסכן את ההריון.
תודה רבה אתם עושים עבודה נפלאה, אני מאוד נהנת לקרוא בפורום ומאוד עזר לי במהלך הטיפולים.
תודה שוב
יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין, הערה חשובה ששכחתי לציין
יסמין21/06/2010שכחתי לציין שההחזרה בוצעה ב 7.6 אבל השאיבה חודש לפני ולא הייתה החזרה במיידי בגלל גירוי יתר שחלתי קל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ישמין
פרופ' אלכס סימון21/06/2010אתמול אחרי 13 ימים מההחזרה סיימת שבוע 4 להריון. החישוב מכאן והלאה יעשה לפי וסת אחרון שיתוקן ל- 24/5/2010 . מתאריך זה יש לך עתה 40 שבועות עד ללידה
תשני איך שנוח לך. התופעות מהן את סובלת הן מהגדלת השחלות שמגיבות להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופסור סימון בהמשך למה שכתבתמירב20/06/2010
תודה קודם כל על המענה המהיר.
שאלה- מה היית ממליץ עבורי שנעשה הלאה?
אני מרגישה די חוסר אונים.
האם ללכת ישר לטיפולי IVF? אני מאוד חוששת מטיפולים, הרדמות וכו'.. (עם זאת ברור לי שארצה ילד רק מזרעו של בעלי).
האם לפנות לבדיקה נוספת של זרע? ואם כן, מתי?
האם לפנות לאורולוג?
מה עושים?
האם גניקולוג מספיק יודע על מנת להפנותי ישר לטיפולי IVF?
תודה לך
ממירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירב
פרופ' אלכס סימון21/06/2010ניראה לי שהתייעצות מעמיקה עם הגינקולוג תיפתור לך את כל ההתלבטויות והרגשת חוסר האונים. תסכימי עימי שהאינטרנט אינו מקום ראוי למתן התייעצויות רפואיות מעמיקות ונטילת אחריות כה גדולה בהנף אצבע על מקלדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי... אך עוד שאלה
שרון21/06/2010תודה על התשובה.
נותרה לי עוד שאלה- האם פרוטוקול קצר המתחיל בפיוריגון ועובר למנוגון הוא הגיוני.
קיבלתי כזה טיפול בפרוטוקול הארוך אז לא מבינה ממש מה ההבדל בין הפרוטוקולים... האם רק אורך זמן הדיכוי עם הדקה?
שאלה אחרונה בהחלט- מדוע נותנים חצי דקה 01?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטוקול בהחלט מקובל
פרופ' אלכס סימון21/06/2010עדיין לא הוחלט אם כדאי רק מנוגון או רק פיורגון. אולי שילוב בניהם? כשימציאו את הפרוטוקול האולטימטיבי, כולם ישתמשו בו. דקפפטיל חצי, להפחית חשיפה לדקפפטיל. בעיקר בנשים מבוגרות יותר וכאלו שלא מגיבות טוב. אצלהן מתברר לדקפפטיל יש השפעה מוגזמת על השחלה. דבר שלא קורה בצעירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בפרוטוקול קצרשרון20/06/2010
שלום,
אני בת 40
מתחילה היום פרוטוקול קצר עם חצי דקה 01.
רציתי לשאול האם מומלץ לעשות את כל הטיפול עם תרופה אחת או לשלב בין מנוגון לגונל F?
איזו תתרופה מתאימה עם הדקה פיוריגון או גונל F?
האם לאור לקיחת הדקא אפשר לעשות ביום השלישי פרופיל הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול טיפולי
פרופ' אלכס סימון21/06/2010הרופא המטפל מחליט על פרוטוקול טיפולי. לטעמי אין העדפות כאלו או אחרות. האם מתקבל על הדעת שיש פרוטוקול מיוחד ומצליח אותו רק רופאי יחידי סגולה מכירים או שקיים פרוטוקול מוצלח שלא יומלץ לך על ידי הרופא?
פיורגון וגונאל הם אותו תכשיר רק מיוצרים על ידי חברות שונות. זה כמו לשאול מה עדיף - אקמול של חברת טבע או דקסמול של חברת דקסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)