מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה חוץ גופיתליאת ביבי17/05/2010
שלום,
אני בת 22 בעלי בן 26 אנחנו מנסים כבר שנה להיכנס להריון
ללא הצלחה.
ביצענו בדיקת זרע בה נמסר לנו כי לבעלי יש בעיית זרע(מיליון זרעים
רובם מתים).
הוחלט על הפריה חוץ גופית.
רציתי לדעת אם יכול לקרות מצב שלא נצליח להביא ילדים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
פרופ' אלכס סימון18/05/2010בדרך כלל יש פיתרון לבעיות מהסוג שאת מציגה. כך שגם אם הדרך מורכבת יותר הריון ולידה יכולים להתרחש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא מס' 3ליליאן17/05/2010
היי
אז סוף סוף נקלט הריון, בטא היום 5174 שבוע 5+2.
1. נקבע לי לעוד שבוע תור לUS ראשון אצל טכנאית ולא אצל רופא. הגיוני?
2. האם ניתן לשלול בשלב זה הריון חוץ ריחמי בהיעדר סימפטומים ועל סמך הבטא?
3. האם ניתן לדעת אם זהו הריון מרובה עוברים?
תודה על הכל
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
ליליאן17/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילי
פרופ' מרתה דירנפלד18/05/20101. נקבע לי לעוד שבוע תור לUS ראשון אצל טכנאית ולא אצל רופא. הגיוני?- כל מקום והסידור שלו יש טכנאיות מעולות!לא פחות מרופא
2. האם ניתן לשלול בשלב זה הריון חוץ ריחמי בהיעדר סימפטומים ועל סמך הבטא?-לא
3. האם ניתן לדעת אם זהו הריון מרובה עוברים?-לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- הכתמות קלות-לחוצה
ליליאן18/05/2010אתמול והיום התחילו הכתמות חומות, מה זה אומר? האם כדאי לחזור על הבטא? לנוח? קצת מודאגת
כמו כן, האם יש מניעה לקחת תוסף של(1000 יוניטס) ויטמין D בהריון? פעם אחרונה (לפני 8 חודשים הערך היה 26).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ' סימוןשרה17/05/2010
בעלי אזוספרמי לא חסימתי מקבל טיפול הורמונלי פרגנל וגונל כשנתיים ללא שיפור במדדים. בהמלצתך הוא לוקח פמרה וובעקבות כך עלו מ0 המדדים של LH וFSH אסטורדיאל וכו' חוץ מהLH שהוא 0.48 כאשר המינימום זה 1.10 הכל עלה לטוח הנורמה. רציתי לדעת האם במצב כזה יש כבר אפשרות שימצאו תאי זרע בבדיקה רגילה. ואם לא בבדיקה רגילה האם בחיפוש מדוקדק כן. עברו כחודשים מאז שהמדדים החלו לעלות ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדקו אם כן את הזרע
פרופ' אלכס סימון18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותתמר17/05/2010
הי , בת 35 מזה שנים רקע קוליטיס כיבית .אני סובלת מתופעה של הפרשות חומות יום לאחר הביוץ , מנסה להיכנס להריון כשנה וחצי ללא הצלחה .
ביצעתי צילום רחם, היסטרוסקופיה , בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 ערך 30 , עובי רירית הרחם טובה .
הרופאים לא מתייחסים לזה , יש לי FSH 11 האם קשור ?
ממה זה יכול לנבוע ?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור FSH
פרופ' אלכס סימון18/05/2010הדימון נובע משינוי הורמונאלי בביוץ. תוספת הורמונים או טיפול הורמונאלי יכול למנע את התופעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבלה17/05/2010
אני שבוע מתחילת הטיפול עד עכשיו הזרקתי 1 מונוגון ו150 גונל היום לאחר בדיקת דם ואולטרסאונד
האחות אמרה להוריד את הגונל ל75 שאלתי למה אז היא אמרה שהפרוגסטרון גבוה קצת
מה זה אומר?
והאם זה יכול להשפיע על הצלחת הטיפול?
תודה מראש בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר דוד ישי17/05/2010פרוגסטרון גבוה יכול להפריע בסיכויים להרות. אם הוחלט להמשיך בטיפול , כנראה שהעליה אינה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי הפריההילה17/05/2010
שלום רופאים יקרים,
אני בת 37 ללא ילדים, היום בוצעה החזרת מוקפאים בפעם הראשונה, שני עוברים מושלמים כהגדרתם.
השאלה שלי היא איך כ"כ בטוחים בתיזמון של ההחזרה. בהנחה שאתמול בייצתי והיום החזירו לי את העוברים, האם התיזמון טוב? מדוע לא נוהגים לבצע בדיקת רירית ובדיקת דם לפני החזרה כדי לבדוק אם היה ביוץ או לא. אני לוקחת שני קרינון ביום ושלושה כדורי אסטרופם, הרירית שלי כפי שנראתה בפעם האחרונה לפני שישה ימים הייתה 12, האם על סמך נתונים אלה ניתן לקבוע שהכל תקין?
ביקשתי אולטראסאונד לפני ההחזרה אך זה לא נעשה.
מודה לכם וחג שמח,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון החזרת עוברים
ד''ר דוד ישי17/05/2010עם התרופות שקבלת אין ביוץ. החזרת העוברים נעשית בהתאם לעובי הרירית ( 12 מ"מ זה מצוין ) ואחרי יומים או שלושה מהתוספת של הפרוגסטרון ( קרינון ) , בהתאם לגיל העוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהמאיה17/05/2010
שלום רב,
הפסקתי לקחת גלולות בחודש ספטמבר ומאז, מלבד בחודש אחד בו היה לי איחור של 4 ימים, יש לי מחזור סדיר של 28 יום ודימום של כשלושה ימים. החודש לא קיבלתי מחזור. עשיתי בדיקה ביום בו הייתי אמורה לקבל מחזור והיא יצאה שלילית. יומיים לאחר מכן הופיעה הפרשה חומה קלה ומעט כאבי בטן. מה לעשות? האם יש סיכוי שאני בהריון ועשיתי את הבדיקה מוקדם מדי? ואם לא - מה זה אומר שהיתה הפרשה במקום דימום? האם כדאי להתחיל בבדיקות פוריות בכל מקרה בשלב זה?
בתודה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת לא רגיל
ד''ר דוד ישי17/05/2010זה יכול להיות הריון צעיר שעדין לא בא לידי ביטוי בבדיקה. זה יכול להיות שיבוש הורמונלי. חכי עוד כמה ימים וחזרי על בדיקת הריון . אם היא שלילית שוב גשי לרופא לבדיקה. עדין מוקדם להתחיל בבירור פוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאים - דלגתם על שאלתילירון17/05/2010
שלום
אני אחרי החזרת מוקפאים - תוצאה שלילית
היום יום שני למחזור זקיקים קטנים 5 מ"מ רבים וזקיק אחד 12.5 מ"מ
שחלות פוליציסטיות
התחלתי טיפול הפריה לא מתוכנן בעקבות תגובת יתר
האם להתחיל מחר מחזור טיפול חדש של הורמונים לקראת החזרה של מוקפאים נוספים
או לתת צ'אנס לזקיק 12.5 מ"מ האם ייתכן שיתפתח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צ'אנס
ד''ר דוד ישי17/05/2010אפשר לעקוב במשך כמה ימים ולראות האם הזקיק מתפתח , אבל הסיכוי נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לצ'אנס
לירון18/05/2010ד"ר ישי שלום
מעריכה את תשובתך
ברצוני לדעת למה הינך חושב שהסיכוי נמוך?
נצפו אצלי ביוצים טבעיים בממוצע פעם בחודשיים הגעתי לקבלת עזרה כי קשה היה לנו לעקוב אחר מועד הביוץ
הגבתי ביתר לטיפול ולכן התחלתי תהליך של IVF
התפתחו כ-20 זקיקים מובילים
הייתי מתוכננת להזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'אנס
ד''ר דוד ישי18/05/2010את יודעת בודאי שלנשים עם שחלות פוליציסטיות אין ביוץ טבעי ואם יש הוא מרוחק וקשה לאיתור.
לא הייתי סומך על מחזור כזה בהחזרה של עוברים מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקולשירה17/05/2010
שלום רב רופאים יקרים
האם אתם ממליצים על החלפת תרופה בפרוטוקולים שונים למרות שהתגובה טובה?
הרופא הפעם הציע לי מנופור במקום מנוגון שאליו הגבתי מצוין
עדיין יש לי ספקות, אמנם הטיפולים לא הניבו הריון לאחרונה למעט הטיפול הראשון ממנו נולדה לי ילדה, אולם למה להחליף אם יש תגובה טובה?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופור ומנוגון
פרופ' אלכס סימון17/05/2010האמת שזו אותה תרופה. המנופור נקי יותר מבחינת חלבונים נוספים שיש בתרופה. כך שלמעשה לא החליפו לך שום תרופה. "החליפו שמות".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובר אחדרונה17/05/2010
שלום רב,
אני בטיפולי IVF לקראת ילד שלישי, אחד החששות הגדולים שלי הינו הריון של תאומים. עד כמה החזרה של עובר אחד בלבד בכל פעם מקטינה את הסיכויים להריון? ( הבעיה היא בעיית זרע, אצלי הכל תקין, מלבד שני ניתוחים קיסריים שעברתי). האם הייתם ממליצים בכל תוקף להחזיר יותר מאחד ? אם יקלטו שניים האם ניתן לעשות דילול?
תודה,
מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר אחד
פרופ' אלכס סימון17/05/2010בקרוב יצאו המלצות מהאגודה הישראלית לחקר הפוריות בהן יאמר כי בגיל צעיר יש להחזיר עובר אחד. בקיצור אין חובה להחזיר עובר אחד. ההחזרה בהתייעצות עימכם. אין אישור משרד הבריאות לדלל לתאומים ל-1 . אם כי 2 קיסריים בעבר יכולים להוות סיבה לוועדה לאשר.
שימי לב טיוטא בלבד:
אשר על כן עמדתנו היא:
1. מספר קדם העוברים המומלץ להחזרה בשלושת הטיפולים הראשונים הינו עד שניים בכל טיפול .
2. במטופלת שגילה 25 שנים או פחות ואשר יש לה עוברים איכותיים, יוחזר קדם
עובר אחד בטיפול הראשון. במידה ולא הושג הריון ניתן להחזיר עד שני קדם עוברים בשני הטיפולים הבאים.
3. בנסיבות הבאות ניתן לשקול החזרה של מספר קדם עוברים הגדול משניים:
א. לאחר שלושה טיפולי הפריה חוץ גופית בהם הוחזרו עד שני קדם עוברים ללא השגת הריון.
ב. בגיל אישה מעל 35 שנים, אחרי 2 החזרות של קדם עוברים ללא הריון.
ג. בגיל האישה מעל 41 שנים, החל מהחזרה ראשונה.
4. בכל מקרה לא יעלה מספר קדם העוברים המוחזרים לרחם על 4 .
5. העלייה משניים לארבעה קדם עוברים צריכה להתבצע באופן הדרגתי.
6. בתרומת ביצית מספר קדם העוברים המוחזרים יקבע בהתאם לגיל התורמת.
7. בהחזרת קדם עוברים מופשרים יש לנהוג כנ"ל, בתוספת של קדם עובר אחד בכל הקטגוריות.
8. לצורך חישוב מספר המחזורים שעברה המטופלת יחשבו המחזורים של החזרת קדם עוברים טריים ומחזורים עם החזרת קדם עוברים מופשרים באותו אופן.
9. אישה שהרתה לאחר מספר טיפולי הפריה חוץ גופית, במחזור הטיפול שלאחר הלידה יוחזרו מספר קדם העוברים הדומה לזה שבו היא הרתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מיקה
בלה17/05/2010אני בלה וגם אני עכשיו בטיפול ivf ראשון לילד שלישי. יש לי תאומים וגם אני חוששת להחזיר שני עוברים מחשש שיהיו שוב תאומים, בכל מקרה לא משנה העיקר שזה יצליח והם יהיו בריאים
באיזה טיפול את ? והאם את עושה אותו טיפול שיצליח לך בהריונות קודמים?
בהצלחה בכל מקרה לשתינו ביי
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי בלה
רונה17/05/2010היי בלה,
שני ילדיי הראשונים הינם מהריונות ספונטניים. רק לקראת השלישי התגלו בעיות ונאלצנו לעבור לIVF. כך שאני די חדשה בעניין. כרגע בהחזרת קפואים לאחר שההחזרה הטרייה לא הצליחה. בכל אופן את צודקת, העיקר שיצליח ויהיו בריאים.
בהצלחה רבה רבה,
מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להחזיר עוברים רק אחרי 3 ימיםד``ר אליעזר גירש17/05/2010
האם כאשר עושים הנצה אפשר להחזיר עוברים רק אחרי 3 ימים ולא אחרי יומיים?
ואם זה נכון - למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנצה
פרופ' שחר קול17/05/2010אפשר על עוברים של יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנצה
ליליאן17/05/2010לפי מה שהבנתי הם מעדיפים לתת לעובר לגדול יום נוסף וזה מקל על תהליך ההנצה אבל לי עשו אחרי יומיים ואני כרגע בהריון. בהצלחה, לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר פעמים ביום סינרלפאי17/05/2010
בטיפול הנוכחי אמרו לי לקחת 3 פעמים ביום סינרל שאיפה אחת כל פעם.
במקום קודם אמרו 2 שאיפות בבוקר ו - 2 בערב.
מה ההבדלים ביניהם? מה עדיף? (האחות בטיפול זה אמרה לי שמה שיותר נוח לי), השאלה מבחינה רפואית של החדרת חומרים כימיים מצד אחד פחות אולם מצד שני לא מתעסקים בזה 3 פעמים ביום
אם לוקחים 3 פעמים ביום באיזה שעות?
אפשר לפעמים 3 ולפעמים 4 כאמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול17/05/2010היצרן ממליץ עם פעמיים ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך סינרל
פאי17/05/2010פעמיים ביום וכל פעם 2 ספריי? כי מדובר ב 4 שאיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםדנה17/05/2010
התוצאות לאחר הצילום: דפנות תקינים, ללא פגמי מילוי בתוכו.
מעבר תקין וחופשי של חומר הניגוד דרך חצוצרה שמאלית - תקין.
אין עדות למעבר חומר הניגוד מהרחם לחצוצרה הימנית - קרוב לוודאי סגורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום.
פרופ' אלכס סימון17/05/2010הצגת עובדות וממצאים של ציום. אין בגוף ההודעה שאלה שאליה צריך להתייחס.
אולם כפי שאת מבינה תתכן בעיה חד צדדית. אני אומר תיתכן כי יש מגבלות לצילום הרחם ויש בעיות טכניות שלא תמיד מדגימות את שני הצדדים. בכל מקרה אני בדרך כלל מקבל את הממצאים ומטפל בהתאם. דהיינו צריך להשיג את ההריון מאותו צד פתוח אך לא מוותר על ביוץ מאותו צד שדווח ללא מעבר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון/מחזוראפרת17/05/2010
שלום לרופאים,
האם כל עוד אקח קרינון לתמיכה לא יגיע המחזור למרות שאין הריון ?
אני אמורה לעשות בדיקה בחג, מה שלא יתאפשר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול17/05/2010לא בהכרח.
אם מחזור הפשרה - סביר שלא יגיע מחזור.
אם מחזור טרי - יתכן ויגיע למרות נטילת קרינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על השאלה שלי (מהיום בבוקר)לי16/05/2010
הי
בסוף חודש מרס השנה עברתי הפלה .
ב-24 לאפריל הגיע המחזור שנמשךעד 12 למאי .
לא הייתי לקראת הסוף צריכה לשים תחבושת אבל היו פה ושם הפרשות .
אני רוצה להיכנס שוב להריון.
עד ההפלה המחזור היה קצר וסדיר והיה קל לחשב את ימי הביוץ.
אז קניתי "מכשיר" בייתי לחישוב ביוץ שעזר לי בעבר ועדיין לפיו לא היה ביוץ
1)יכול להיות שיהיה השבוע ביוץ?והוא עדייו לא היה ??
או שלא , 2) למה לדעתכם יתארךהמחזור אף פעם הוא לא היה ארוך כל כך.
כי הבנתי שאחרי ההפלה קל יותר להיכנס שוב להריון..
מחכה לתשובתכם
תודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי הפלה
פרופ' אלכס סימון17/05/2010לאחר הפלה לעיתים המחזור משתבש עד שחוזר להיות כפי שהיית רגילה לו.
בכל זאת כדאי לבצע על קול לראות כי הרחם התרוקן לגמרי.
הפלה היא לא שיטה לשפר את הסיכוי להכנס להריון. אני מתייחס למה ששמעת "לאחר הפלה קל יותר להכנס להריון"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לפרופ'
לי17/05/2010תודה על תשובתך.
עשיתי את כל הבדיקות שניתן אחרי ההפלה
והרחם נקי. אני אכן מודעת לכך שיכול לקחת זמן עד שהמחזור יהיה סדיר
הגוף הרי עבר איזו טראומה.
ולגבי הסיכוים להיכנס להריון , תאמין לי שהייתי מעדיפה להישאר בהריון תקין וללדת תינוק בריא מאשר לבצע הפלה ,ושלא יהיה לי תינוק , לא קל לי הדבר בכלל !
יום נעים
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)