מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב הזרעהגלי18/05/2010
האם סופרים הזרעה מיום הזרעה עצמה או מהיום שלמחרת?
אם עשיתי ב04.05 הזרעה, המחזור צריך להגיע ב-18.05?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול18/05/2010סופרים 14 יום מההזרעה. אם לא מגיע המחזור - יש לבצע בדיקת דם להיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורגלי18/05/2010
רציתי לדעת האם זה הכרחי שמיום הביוץ ועד קבלת המחזור יעברו בדיוק 14 יום או שזה משוער והמחזור יכל להגיע קצת קודם או קצת אחרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח סביר 11-16 יום
פרופ' אלכס סימון18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה-התייעצותגלי18/05/2010
שלום,
אני מנסה להכנס להריון מזה כשנה והרופא שלי המליץ לי לעשות הזרעה. עשיתי בדיקות הורמונאליות וצילום רחם שיצאו תקינים וגם ספירת הזרע של בעלי יצאה תקינה. יש לי אנדומטריוזיס ולכן הרופא שלי המליץ לעשות הזרעה ללא כל טיפול הורמונאלי. קראתי באינטרנט שמקובל לעשות הזרעה עם תמיכה הורמונאלית, האם גם אתה היית ממליץ לא לשלב תמיכה של כדורים?
בנוסף, יש לי הפרשות חומות במהלך כמעט כל החודש, האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה?
פרופ' אלכס סימון18/05/2010לאחר שנת נישואין ובדיקות תקינות כדאי להתחיל מהקל אל הכבד. הזרעה בשלב ראשון היא רעיון טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גלי18/05/2010תודה על התגובה המהירה.
אך האם הכוונה היא להזרעה ללא הורמונים? האם עצם העובדה שיש לי הפרשות חומות במהלך כמעט כל החודש לא מעידה על כך שצריך תוסף הורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה במהלך החודש
פרופ' אלכס סימון18/05/2010שווה להתחיל ללא הורמונים ולסמן את הימים המדוייקים בהם יש הפרשה. לעיתים מדובר בהפרשה לאחר הביוץ או אז אפשר לתת תמיכה. אם ההפרשה היא גם לפני הביוץ יש מקום לשקול טיפול הורמונאלי אחרי שנשללה בעיה בצואר הרחם וחלל הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בטאא.18/05/2010
הבטא שלי:
94 ב 12.5 (היום ה12 לאחר ההחזרה)
504 ב 16.5
1705 ב 18.5
יש סיכוי לתאומים?
תודה מראש על תגובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל קול נוכל לדעת
פרופ' אלכס סימון18/05/2010הרמות מתאימות לעובר יחיד אולם תמיד יש הפתעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסילין, פרדינזוןשרון18/05/2010
שלום רב,
אני בת 34 ועוברת טיפול הורמונלי לקראת הפריה ואבחון טרום השרשה- עברתי שאיבת ביציות לפני שלושה ימים.
אתמול התחלתי לקחת דוקסילין, פרדניזון וקרינון ( בהחדרה ואגינאלית). היום בבוקר, לאחר כחצי שעה מלקיחת הטיפול התרופתי הרגשתי חולשה בגוף, כאילו האיברים כבדים יותר, וכובד בנשימה. ( לא יודעת אם זה קשור אבל אני גם מעשנת כקופסה ליום).
האם תופעות אלו טבעיות לטיפול התרופתי?
האם זה נכון שאסור לאכול מוצרי חלב ואסור להחשף לשמש כשנוטלים תרופות אלו?
מודה על ההתייחסות, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות וחולשה
פרופ' אלכס סימון18/05/2010כדאי לפזר את הטיפול לאורך היום ולא בבת אחת את הדוקסילין והפרדניזון. תמיד קיימת אפשרות שהחולשה תהיה קשורה לטיפול.
דווחי לרופא שלך אם התופעה חוזרת על עצמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי?שרון18/05/2010
שלום רב,
אני בת 34 ובחודש וחצי האחרון עוברת טיפול הורמונלי לקראת הפריה חוץ גופית. עד כה קיבלתי דקפפטיל, פוריגון, מונוגון ואוביטרל. לפני שלושה ימים עברתי שאיבת ביציות.
לשאלתי: כשאני נותנת שתן יש לי כאבים בצד של הבטן התחתונה ( בעיקר בצד שמאל) ובעיקר בתחילת מתן השתן . האם זה חלק המתופעות של ההורמונים/ שאיבת ביציות?
תודה חמה על ההתייחסות, שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
פרופ' אלכס סימון18/05/2010לעיתים לאחר סאיבה מתפתחת דלקת בשתן. על כן מומלצת שתיה מרובה, תרבית שתן ופניה לרופא מטפל לקראת ההחזרה של העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטוטק וגרידה+טיפולי פיריוןברוריה18/05/2010
שלום,
בשבוע 7+4 עברתי הפלה ע"י כדורי ציטוטק. בפעם הראשונה קיבלתי 3 כדורים ומאחר והכל לא יצא, קיבלתי 2 כדורים נוספים. לבסוף הוחלט על ביצוע גרידה מאחר ועדיין היו שאריות הריון ברחם.
אני מנסה שנה להיכנס להריון מתוכם קיבלתי 3 מחזורים של כדורי איקקלומין ומחזור וחצי של זריקות מנופור. הטיפול השני הופסק מאחר וגילו שתי ציסטות גדולות וחיכו שבועיים שהן יעלמו. לבינתיים באופן לא צפוי נכנסתי להריון שלצערי העובר לא התפתח.
שאלותי:
1. מתי אפשר להתחיל טיפול חדש? חודש אחרי לקיחת כדורי ציטוטק או חודש אחרי גרידה?
2. מאחר ויש לי בעיות הורמונליות שאין מחזור וגם לא ביוץ. אז מתי רצוי להתחיל לקחת כדורים לקבלת המחזור ?
תודה רבה וחג שמח
ברוריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול18/05/2010לא ברור - אם היה היריון ספונטאני ("באופן לא צפוי") הרי יש לשער שאת מבייצת.
1. חודש לאחר הגרידה
2. חודש לאאחר הגרידה, אם אומנם את לא מבייצת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור לאחר צילום רחםמיכל18/05/2010
לאחר צילום רחם היה דימום.
המחזור מאחר ללא היריון.
האם זה מצב נורמלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, יש לפנות לרופא
פרופ' שחר קול18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןחסוי18/05/2010
שלום לרופאים,
היום י צא לי גוש די גדול מהנרתיק, אני משערת שאלה שאריות של קרינון (למרות שזה ג'ל )
האם זה תקין ? מה עלי לעשות ?
תודה
אפרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
פרופ' מרתה דירנפלד18/05/2010זה מאד שכיח וידועעם קרינון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיכל18/05/2010
שלום,
עשיתי הזרעה ב-4.5 (טבעית וללא הורמונים). הרופא אמר לי שהביוץ שלי היה יום לפני כן בערב, קרי ביום ה-12 למחזור..
שאלתי היא- מתי ניתן לבצע בדיקת הריון, האם מחשבים לפי 14 יום ממועד הביוץ או לפי 28 יום ממועד קבלת הוסת הקודמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יערה
פרופ' מרתה דירנפלד18/05/201014 יום מיום הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןמיכל18/05/2010
שלום,
עשיתי הזרעה ב-4.5 (טבעית וללא הורמונים). הרופא אמר לי שהביוץ שלי היה יום לפני כן בערב, קרי ביום ה-12 למחזור..
שאלתי היא- מתי ניתן לבצע בדיקת הריון, האם מחשבים לפי 14 יום ממועד הביוץ או לפי 28 יום ממועד קבלת הוסת הקודמת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום מהביוץ.
פרופ' שחר קול18/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילאדוה17/05/2010
שלום רב,
ב-2 מחזורים של IVF
הזרקתי דקאפפטיל 0.1 בשלושת הימים הראשונים של המחזור.
מחזור IVF נוכחי הרופא החליט ללא דקאפפטיל.
החל מהיום ה-8 הוא רשם לי אורגלוטרן
בקודמים לקחתי צטרוטייד גם מהיום ה-8.
1. למה משמש הדקאפפטיל לשלושה ימים בלבד? איזה השפעה יש לו על התהליך בשלב הזה של המחזור?
2.הרופא אמר לי שלא צריך כי יש לי תגובה מצויינת....הגיוני שהיא הייתה הודות לדקאפפטיל או קשורה למנוגון ולגונאל שלקחתי?
אני ממש לא מבינה את השיקול שלו.....
אודה לכם על תשובתכם
אדוה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול18/05/20101. דקפפטיל גורם לשחרור LH ו - FSH מבלוטת יותרת המוח, השמפיעים על השחלה לגיוס זקיקים.
2. סביר כי התגובה היא לגונדוטרופינים (מנוגון, גונל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת גסטון בקירורמ.17/05/2010
עברתי טיפול IVF בימים האחרונים, וכיום מקבלת זריקות גסטון.
עד עכשיו שמרתי את כל תרופות הפריון במקרר, מכיוון שנרשם שעדיף להחזיק את התרופות בטמפרטורה של פחות מ - 25 מעלות, ובימים האחרונים היה חם יותר.
היום ראיתי על קופסת הגסטון רישום שצריך לשמור בטמפרטורה שבין 15 ל - 25 מעלות.
האם ניתן לשמור את הגסטון גם כן במקרר למרות מה שכתוב על האריזה? האם נוצר נזק אם נשמר במקרר בימים האחרונים?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטון
פרופ' שחר קול18/05/2010לא נגרם נזק.
יש לחמם לחום הגוף לפני ההזרקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין סכרת לטיפולי פוריותדנה17/05/2010
היי,
רציתי לדעת האם יש קשר בין טיפולי פוריות לבין כדורים לסכרת.
שמעתי שכדורים מסויימים של סכרת יכולים לעזור בטיפולי פוריות, האם נכון?
אם כן, איזה כדורים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרופה היא גלוקופאז'
פרופ' אלכס סימון18/05/2010מתאימה רק למטופלות עם סנדרום השחלות הפוליציסטיות (PCO) ולא לאחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסמתי כבר לפני יומיים בבקשה תענו ללירון17/05/2010
שלום
אני אחרי החזרת מוקפאים - תוצאה שלילית
היום יום שני למחזור זקיקים קטנים 5 מ"מ רבים וזקיק אחד 12.5 מ"מ
שחלות פוליציסטיות
התחלתי טיפול הפריה לא מתוכנן בעקבות תגובת יתר
האם להתחיל מחר מחזור טיפול חדש של הורמונים לקראת החזרה של מוקפאים נוספים
או לתת צ'אנס לזקיק 12.5 מ"מ האם ייתכן שיתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
פרופ' אלכס סימון18/05/2010החלטה על טיפול וצורת הטיפול נתונה בידי הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכל רופא - ובעיקר לפרופ' סימון
לירון18/05/2010שלום רב
זו פעם ראשונה שאני נכנסת לפורם פיריון מכל סוג שהוא ואני חייבת לומר שעם כל הכבוד תשובתך מאכזבת. ברור לי שאי אפשר לעבור טיפול דרך האינטרנט ולכן עד כה לא נכנסתי לאף פורום מעין זה
עם זאת לא ביקשתי שתאמר לי דרך האינטרנט עם איזה פרוטוקול ללכת
ביקשתי לדעת אם מקרה מעין זה מוכר בספרות המקצועית ובכלל על סמך הניסיון העתיר שלך
ביקשתי לדעת האם מוכר מצב שלאחר החזרת עוברים בפרוטוקול של פרוגינובה וקרינון או אנדומטרין
שהתוצאה יוצאת שלילית ייתכן שביום השני ושלישי למחזור נצפה זקיק מוביל?
חג שמח
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)