מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- היריוןסיון19/11/2009
שלום,
לאחר IVF:
ביום 1.11 שאיבה.
ביום 4.11 אחרי 64 שעות החזרה של 2 עוברים 6 תאים דרגה A
ביום 15.11 (שבוע 4+0) בטא 44.
ביום 17.11 (שבוע 4+2) בטא 161 (הכפלה 3.65).
נאמר לי כי אין צורך להמשיך לבדוק הכפלות ולבוא בשבוע 7+2 לאולטראסאונד.
האם בטא 161 ליום ה-13 היא תקינה?
והאם הכפלה 3.65 מעידה על הקלטות של יותר מעובר אחד? (למרות שהבטא לא גבוהה).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה שלום
פרופ' שחר קול20/11/2009הכל נראה תקין.
בדיקת א.ס. תוודא מספר העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום 10 אחרי הזרעה1טלולה19/11/2009
שלום,
ביום ב' אני אמורה לערוך בדיקת דם hcg-b qualitative רציתי לדעת מה הערכים שמראים שיש הריון?
תודה
וסוף שבוע מדהים לכולם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל מספר חיובי.
פרופ' שחר קול20/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון גבוהברברה19/11/2009
התחלתי טיפול הפרייה שני אצל פרופ' עמי עמית.
קיבלתי פרוטוקול קצר, דקה 0.1 מיום המחזור ופורגון 150 מיום 2 של המחזור.
היום יום 6 של המחזור ובבדיקות דם נאמר שהפרגון מאד גבוה - 15 וכנראה נצטרך להפסיק את הטיפול.
היום אני אחרי 5 ימים של הזרקת דקה ו4 ימים של 150 פורגון.
ב 3 ההזרעות שעשיתי תמיד הזרקתי 82.5-100 בימים 5-10 כלומר בין 400-550 פורגון. הפעם למעשה הזרקתי כבר 600 ואני רק ביום 6 . האם זו הסיבה לפרוגסטרון הגבוה?
האם זה לא חסר אחריות שהרופא נתן לי כזה מינון?
מדוע לא עושים בדיקות דם לפני שמתחילים להזריק?
מה יכולה להיות הסיבה לפרוגסטרון גבוה ועל מה זה מעיד? הבנתי שפרוג' גבוה מראה שהיה ביוץ. האם יש סיכוי שזה הריון והדימום שחשבתי שהיה מחזור לא היה באמת מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול20/11/2009מינון הפיורגון הוא מתון, וסביר מאוד.
יתכן והדקפפטיל עורר לתחייה את הגוף הצהוב של המחזור הקודם ולכן הפרוגסטרון גבוה.
יתכן ויש לשנות פרוטוקול.
פרופ' עמית יידע לבחור פרוטוקול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךעדי19/11/2009
ביום רביעי לפני שבועיים ויום התחלתי להזריק דקפפטיל וביום שני האחרון אחרי פחות משבועיים בעצם עשיתי בדיקת דם ואולטראסאונד והתחלתי להזריק גונל 187.5 ביום כשאת המחזור קיבלתי ביום חמישי לפני שבוע, האם לא התחלתי את הגונל מוקדם מידי? ממה שקראתי כתוב שרק אחרי שבועיים של דקפפטיל מתחיל עם גונל אחרי שיש דיכוי.
2. אני מזריקה כל יום בשעה 6 גם את הדקפפטיל וגם את הגונל ורק היום לא הספקתי להגיע בזמן הביתה והזרקתי קצת אחרי 6 וחצי, האם זה עשוי להזיק? האם לא יוריד את יעילות הדקפפטיל כי איחרתי בהזרקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוך
פרופ' שחר קול20/11/20091. אם הבדיקות היו תקינות - אין בעיה
2. לא ייגרם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר החזרהחסוי19/11/2009
שלום,
ב-12/11 הוחזר עובר אחד (לאחר שאיבה) ביום השני, בגודל של 4 תאים. אני מקבלת תמיכה של קרינון 1 ביום.
באותו ערב ולמחרת החלו התכווצויות רחם קשות, וכן דופק מהיר. הערב שוב החלו ההתכווצויות. אני גם סובלת כל השבוע מבטן נפוחה ומעט מעצירות.
האם אלו תופעות נורמליות? האם יש סיבה לחשוש לתוצאות הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות
פרופ' שחר קול20/11/2009רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל הבקיא בפרטי הטיפול (שאינם נהירים לפי השאלה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל19/11/2009
שלום, שאיבה ב5/11. החזרה ב8/11. חצי אוביטריל ב10/11. אמורה לעשות בטא ביום ראשון 22/11. האם אפשר לעשות בדיקה ביתית ביום שישי 20/11???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טכנית - בוודאי שאפשר
פרופ' שחר קול20/11/2009אך רצוי להימנע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בירור קושי בכניסה להריוןמיכל19/11/2009
בת 34, ללא הריונות קודמים.
מזה מס' חודשים מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה
מחזור סדיר כל 28 יום, ללא גלולות
הרופא נשים שלי שלח אותי כבירור ראשוני לצילום רנטגן ובדיקת זרע. הוא יוצא מהנחה שאין בעיה הורמונלית , אך זה נראה לי מוזר.....
האם זו הפרוצדורה הרגילה?
אציין כי אני ללא רקע של דלקות .
האם לא ייתכנו בעיות אחרות בביוץ למרות מחזור סדיר?
אודה מאוד לעזרה
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
מיכל19/11/2009אודה להבין מהם שלבי הבדיקות המקובלות?
האם לעשות ראשית אולטראסאונד או הורמונים או נוגדינים לזרע
או ישר להתחיל ברנטגן רחם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול19/11/2009הוא די צודק...
אין מניעה לבצע בדיקות דם : פרופיל הורמונלי בסיסי, פרופיל לוטאלי לוידוא ביוץ.
אך צילום רחם משמעותי יותר בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המשך תמיכהNoam19/11/2009
2 עוברים מוקפאים הוחזרו ב-08.11.09. אמורה לבצע בדיקת בטא מחר - ה-20.11.09 לאחר 12 יום מההחזרה.
לוקחת תמיכה אמפולה אחת של גסטון ליום ו-3 פרוגינובה. בשל כאבי בטן שהתחילו אתמול, ביצעתי בדיקת בטא היום-11 יום לאחר ההחזרה.
תוצאות : בטא קטן מ-2
פרוגסטרון 76.4
אסטרדיול 381
האם יש טעם להמשיך את התמיכה היום ולבצע בדיקת בטא נוספת?
אודה על תשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להריון
פרופ' שחר קול19/11/2009מציע להקפיד על מועד בדיקת הדם להריון.
אפשר לאחר המועד, אך לא רצוי להקדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי להמשיך בתמיכה עד לבדיקה
Noam19/11/2009נוספת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיצה ברחםלירון19/11/2009
שלום רב: אני נמצאת בהליך של הפריה חוץ גופית שבועיים מתחילת דקפפטיל היום היתי אמורה להוסיף גונאל אף שנדחה בעקבות חש למחיצה ברחם שלפני תחילת טיפול עשיתי היטרוסקופיה בה נמצא כי הכל אצלי תקין בבדיקת אולטרסאונד שגרתי שנערכה לי במסגרת ivf נראה שיש לי מחיצה ברחם רציתי לדעת פרטים לגבי מחיצה ברחם כ'כ נדרשתי לחזור בדחיפות על בדיקת ההיטרוסקופיה לבירור גודל המחיצה מה הסיכוי שלא ראו זאת בפעם הראשונה ומה ההשלכות ? בבקשה אני בלחץ אטומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה
פרופ' שחר קול19/11/2009לרוב גורמת להפלות , לא לבעיות פריון.
סביר כי אם קיימת - קטנה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לדר' קולגל19/11/2009
שאלתי היא ביום 11.11.09 עברתי הזרעה, אני קצת מתביישת לשאול את הרופאה שלי אזי, היום ה-19.11.09 איזה יום זה מההזרעה? ומתי אפשר לדעת האם יש כאן הריון או שההזרעה כשלה.
תודה על תשובתך ושבת שלום גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל שלום
פרופ' שחר קול19/11/2009מציע בדיקת דם להריון ב - 25.11
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשחר19/11/2009
שלום. מתי עלי לבצע בדיקת בטא? אם הספירה (יום 1) מתחילה יום אחרי ההחזרה, הבדיקה נעשית ביום ה-12, או לאחר 12 יום, ביום ה-13? התבלבלתי (ראה "שאלות נפוצות" לא עזר) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול19/11/2009החישוב הוא מיום השאיבה, לא מיום ההחזרה.
למשל:
אם השאיבה היתה ב - 1.11 יש לבצע בדיקתדם ב - 15.11* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמיקי19/11/2009
האם ישנם סימנים מקדימים לקליטת ההזרעה יום לאחר הפרוצדורה?
כאבים חזקים ביום ההזרעה או בחילות יום לאחר מכן?
המתח הורג אותי.... :-)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליעינת19/11/2009
בת 35 , שבע חודשים אחרי לידה מוקדמת מאוד, העובר לא שרד ונפטר אחרי חודש בפגיה.
אני מנסה להרות שוב, כבר 5 חודשים. מחזור יחסית סדיר 30-34 ימים. בעבר הצלחתי להרות פעמים בנסיון ראשון.
קיבלתי תוצאות פרופיל הורמונאלי ביום השלישי למחזור :
TSH 1.78 miU/L
LH 10.3 IU/L
FSH 6.8IL/L
PROLACTIN 86 mlU/L
E- 2 172 pmol/L
Progesterone 2.8 nmol/L
האם יש משמעות לרמה של LH הגבוהה באופן משמעותי מ FSH ? על מה זה יכול להעיד ?
יש לציין שערך FSH היה בבדיקות לפני שנה 3.2 וLH 4.3.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול19/11/2009לעיתים יכול לרמוז על ביוץ לא סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם המחזור יחסית סדיר ?
עינת19/11/2009האם להערכתך יש צורך לטיפול כלשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול20/11/2009לוודא ביוץ ספונטאני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אם המחזור יחסית סדיר ?
עינת19/11/2009האם להערכתך יש צורך לטיפול כלשהו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים למחזורמיה19/11/2009
שלום רב,
כמה ימים יש ליטול פרוברה על מנת לקבל מחזור?
כמה זמן לאחר סיום הכדורים, מקבלים מחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחזור
פרופ' שחר קול19/11/2009מקובל 5 - 7 ימים.
לרוב, המחזור מגיע ימים ספורים לאחר סיום הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת פרוגסטרוןחיובית19/11/2009
שלום דר'.
קיבלתי את תוצאות בדיקות הדם ביום ה- 21 של המחזור
LH- 7.80
PROGESTRON-34.9
ביום ה - 15 של המחזור התוצאות היו:
LH- 11.10
PROGESTRON- 2.3
ביצעתי הזרעה + השבחת זרע ביום ה 16
אני על טיפול טבעי
הרופאה אומרת שהיה לי ביוץ אך היא משאירה לי מרשם לקרינון פעם ביום .
1. מה זה ?
2. האם התוצאה טובה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוג
פרופ' שחר קול19/11/20091. תכשיר המכיל פרוגסטרון
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
חיובית19/11/2009דר' שלום שוב
רמת הפרוגסרון היתה ביום ה - 23 ולא ביום ה - 21 .
אך יום ה - 23 היה בדיוק שבוע אחרי ההזרעה
האם בכל זאת רמת הפורגסטרון תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול19/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)