מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גודש וכאבים בחזהמיכל23/11/2009
עברתי הזרעה לפני 6 ימים לאחר שימוש בסינראל + גונאל במשך 9 ימים - מינון 75 + אוביטראל 250
בימים האחרונים יש לי כאבים עזים וגודש עצום בחזה במיוחד בשעות הערב,
ובמיוחד כאשר אני קמה מישיבה או שכיבה החזה כבד וכואב עד מאוד.
אתמול שמתי לב שהופיעו וורידים כחולים באזור.
אני מניחה שעדיין מוקדם לסימני היריון.
האם זה יכול להיות מהשפעת ההורמונים שקיבלתי?
מעולם לא היה לי גודש כזה וכאבים כאלו עזים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש
פרופ' שחר קול23/11/2009כן: השפעת גירוי השחלות ורמה גבוהה של פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית לפני שאיבהעדי23/11/2009
קראתי שלא מומלץ לעשות פעילות גופנית כשבוע אחרי השאיבה בגלל הטראומה שהשחלות עוברות מהשאיבה ושרצוי לנוח. האם זה נכון גם לימים שלפני השאיבה? האם כדאי להפסיק פעילות גופנית כמה ימים לפני בגלל שהשחלות מוגדלות ואולי פעילות גופנית תגרום לגירויי יתר מוגבר יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
פרופ' שחר קול23/11/2009כן, עם תחילת גירוי השחלות יש למתן הפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
עדי24/11/2009הרופא לא הנחה אותי בשום דבר שיש לעשות או לא לעשות לפני ואחרי שאיבה או החזרה בIVF הראשון שלי והפעם הזו אני רוצה לדעת הכל ולהתנהג בהתאם כדי לא לפגוע בבריאות שלי ו/או בסיכוי להצלחת הטיפול, אילו עוד דברים אני צריכה לדעת על ההתנהגות לפני ואחרי שאיבה? לדוגמא זכור לי שקראתי משהו אז על שתיה מרובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתשובה בבקשה
עדי25/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמנם לא דוקטור אבל...
יעלי25/11/2009השתיה המרובה נועדה למנוע גירוי יתר של השחלות, משהו שהוא ושכיח בטיפולים הורמונליים (במיוחד אצל מי שמגיבה "טוב" ומייצרת הרבה זקיקים)... פרט לשלב הצום שלפני השאיבה- שתייה מרובה (2-3 ליטר ביום) נדרשת. כמובן שעדיף מים מאשר מוגזים למיניהם שיכולים ליצרו לחץ נוסף בבטן...
לגבי הפעילות- לאחר השאיבה וההחזרה מומלץ לנוח- זה לא אומר שצריך לשכב ולא לזוז, אבל בהחלט להימנע מכל מאמץ מיותר... הגוף אחרי פרוצדורה רפואית, והשחלות מוגדלות ותנועות מאומצות יכולות לגרום נזק פנימי...
שיהיה הרבה בהצלחה,
יעלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יעלי
עדי25/11/2009הרופא שלי טוב אבל הוא לא נוטה להסביר דברים כאלה וגם אם אני שואלת הוא עונה בחיפוף ולכן שואלת פה כי באמת רוצה לעשות הכל כדי שהטיפול יצליח ולא רוצה לעזוב אותו כי הוא באמת טוב.
תודה ובהצלחה גם לך באיזה שלב שלא תהיי :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריוןסיון22/11/2009
שלום,
ב-1.11 שאיבה. 4.11 החזרת 2 עוברים.
היום סיימתי 5 שבועות היריון (לפי המחשבון).
היום (יום 18 להחזרה) בטא 2600. הבנתי שזה תקין .
ושאלותיי:
1. רוב הסיכויים שבטא זו נמוכה עבור השתרשות 2 עוברים ביום ה-18 ?
כנראה מדובר בהיריון של עובר אחד?
2. מתי אוכל לראות דופק הכי מוקדם?
3. האם יש טעם לבצע US מוקדם לראות שק ו-US נוסף לדופק?
4. בזמן הזרקת המונופור נוצרה לי פריחה בבטן , בגב ובישבן.
הפריחה מתחילה לדהות (מלבד באיזור מסויים).
האם מטפלים בפריחה או ממתינים שתעבור לבד ? (סביר להניח שמקורה באלרגיה בשלב כלשהו של הטיפול). והאם רופא צריך לראות אז מדובר ברופא נשים, רופא הפוריות או רופא עור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול23/11/20091. אולי
2. 1.12
3. לא
4. רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של קרינון - אקנה ודקירות בחזהחיובית22/11/2009
שלום דר'
האם יכול להיות תופעות לוואי מהקרינון ?
התחלתי לקחת את הקרינון לפני 4 ימים , אני על טיפול טבעי ללא הורמונים הזרעה + השבחה .
ביום חמישי הקרוב אני צריכה לעשות בטא אך פתאום נהיה לי הרבה פצעים /אקנה על הפנים וכמו כן יש לי דקירות מידי פעם בחזה וגם אני מרגישה דקירות ברחם כאילו אני עומדת לקבל מחזור .
האם זה תופעות של הקרינון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול23/11/2009לא , קרינון מכיל פרוגסטרון בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי פרוגסטרוןמ.ש22/11/2009
שלום,
אחרי טיפול עם פיורגון, ביוץ ב1/11. תוצאות בדיקות דם:
17/11 Pr 58.6, Beta 237
19/11 Pr 50.7, Beta 571
22/11 Pr 57.2, Beta 3182
(יחידות של מכבי)
הערב הרופא אמר שהבטא בסדר, פרוגסטרון נמוך ושיש צורך בבדיקת א.ס. בהקדם.
1. מה ערכי הפרוגסטרון המתאימים לשלב זה (שבוע 5+1)?
2. מה הסיכון בערכי פרוגסטרון שקיבלתי?
3. מה מצפים לראות בבדיקת הא.ס.?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מעיין23/11/2009תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' שחר קול23/11/20091. תקין
2. אין סיכון
3. שק הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות הריוןנעה22/11/2009
שלום
רציתי לדעת כמה ימים לאחר הביוץ ההריון משתרש במידה שהיתה הפריה?וכמה ימים לאחר ההשתרשות ניתן לראות תוצאה אמינה בבדיקת הריון ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי22/11/2009ההשרשה כחמישה ימים לאחר ההפריה. הבדיקה כ 15 יום מההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם מוקדם מדי?רוז22/11/2009
שלום אני עשיתי החזרה ב13.11.09 ביום שישי בבוקר שני עוברים 1 עם 6 תאים ושני עם 8 תאים
היום ב22.11.09 עשיתי בדיקת דם (שהרופא אמר לעשות ב25.11.09 ביום רביעי)
התשובה יצא שלילית קטן מ2 היום
השאלה שלי עם עשיתי מוקדם מד' את הבדיקה ?
ומה זה אומר 6 תאים ו8 תאים למי יש סיכוי יותר גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוז
ד''ר דוד ישי22/11/2009הבדיקה מוקדמת מידי . לשניהם סיכויים דומים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקדם מדי
רוז23/11/2009קודם כול תודה על תשובתך
עם הכן אני בהריון מתי יתחילו הסימנים להופיע כמו בחילות חזה נפוח כי מאז הכמה ימים אחרי השאיבה החזה שלי מאוד כאב ויהיה נפוח והיום הוא ירד טיפה הוא עדיין נפוח
ועוד שאלה עם IVF לא מצליח עם אני אמרוה לקבל מחזור כמו טיפול הזרעה רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה.......
רוזי23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך....
רוזי23/11/2009קודם כול תודה על התשובה..
הייתי רוצה לדעת עם ביום רביעי הבטא יוצאת קטן מ2 אני אמורה לקבל מחזור? כמו אחרי הזרעה?
ועם לא מתי מופיעים סימני הריון עם עייפה קשורה לסימן כי השבוע אני מאוד עייפה ורוצה כול הזמן לישון
לעומת החזה שיהיה נפחות כמה ימים אחרי השאיבה היום הנפיחות וכאב פחת....
אני אשמח לתשובות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליק אסידמעיין22/11/2009
מתכוונת לעשות בדיקות קרישיות, בין היתר גם הומוציסטאין, נאמר לי שיש צורך להפסיק לקיחת פוליק אסיד כשלושה שבועות לפני ביצוע הבדיקה.
האם זה בסדר להפסיק את לקיחת הפוליק אסיד במהלך טיפול IVF למשך 3 שבועות?
(אני לוקחת ללא הפסקה מ8/2008).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי22/11/2009הבדיקה חשובה ושווה לעשות הפסקה בשבילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליק אסיד
שאלה23/11/2009עשיתי בדיקות לקרישיות יתר שיצאו תקינות אבל לא נאמר לי להפסיק לקחת את החומצה הפולית לפני. אני לוקחת רצוף 3 שנים. האם הבדיקות שעשיתי לא שוות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל22/11/2009
שלום. החזרה של שלושה עוברים ב8/11 . היום 22/11 . בטא 173 פרוגסטרון 127 אסטרדיול ...2716
אמורה להיות אצל הרופא ביום ג בבוקר ובכל זאת מה התכניות להמשך, מתי ניתן לעשות א.ס ומה מצפים לראות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
יעל22/11/2009וגם... אמורה להיות אצל הרופא ביום ג בבוקר. האם יש מניעה להשתמש באנדומטרין לפני הביקור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי22/11/2009אין מניעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רוית
ד''ר דוד ישי22/11/2009הערכים טובים. צריך לחזור עליהם בהפרש של יומיים ואח"כ להמתין לבדיקת אולטרסאונד , בד"כ בשבוע 7 אז צפוי לראות עובר עם דופק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול והריוןמיכל22/11/2009
שלום,
אני בשבוע 5 + 2.
כבר כמה ימים אני משתעלת.
רציתי לדעת האם השיעול יכול להזיק להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דניאלה
ד''ר דוד ישי22/11/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפוליםחסוי.22/11/2009
האם אישה שעוברת טיפולי הפריה והיא נמצאת כרגע במחזור ... יכולה לעבור טיפולים אלטרנטיבים כמו הילינג? רפלקסולוגיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי22/11/2009יכולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים........איילה22/11/2009
שלום,
ביום שלישי 17/11/09 , החזירו לי עובר אחד, וביום שישי 19/11 החזירו עוד 2 בלסטוציסטים......
זאת אומרת 3 עוברים.........
IVF ראשון, הבעיה שלי היא אי ביוץ...... אצל בעלי הכל בסדר.
מה הסיכויים להיקלט???????
אני מזה שומרת.... הורדתי הילוך כמו שאומרים.............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
ד''ר דוד ישי22/11/2009כ 30%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץאני22/11/2009
האם אלה ערכי ביוץ או אחרי הביוץ:
LH 121.8
E2 1192
PROGRESTRONE 4.0
לציין ששלושה ימים קודם לכן הערכים היו בהתאמה:
17.4
381
4.7
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי22/11/2009הערכים הם של כ 24 שעות לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ורד23/11/2009תודה על תשובתך המהירה.
עברתי הזרעה ראשונה על בסיס ביוץ טבעי (בשל בעיה באיכות הזרע של בעלי, אצלי הכל תקין) ביום שבו היו הערכים הנ"ל - כלומר יום לפני הביוץ לפי תשובתך. ההזרעה נכשלה.
לדעתך יש מקום לשאול את הרופא מדוע עשה את ההזרעה יום לפני הביוץ? או שאולי כך צריך להיות? (למיטב הבנתי ההזרעה צריכה להיות ביום הביוץ).
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ורד
ד''ר דוד ישי23/11/2009רצוי לתזמן את ההזרעה ליום הביוץ , אבל הזרעה יום לפני טובה גם היא. ( הזרע שורד 24 שעות ואפילו יותר )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאשחר22/11/2009
האם אפשר לקחת אקמול להורדת חום ושפעת, רגע לפני הבטא (מחר) במידה ואני בהריון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי22/11/2009את יכולה. אין קשר בין הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ביוץורד22/11/2009
האם אלה ערכי ביוץ או אחרי הביוץ:
LH 121.8
E2 1192
PROGRESTRONE 4.0
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך לענות כאן, הקפצתי למעלה
ורד22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך לענות כאן, הקפצתי למעלה
ורד22/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)