מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם דלקת ??????חסוי02/09/2009
אני מקבלת פרוטוקול ארוך דקפפטיל 0.1 מהיום ה21 לווסת
גונל אף ודוקסילין התחלתי לפני 9 ימים
בבדיקות שתן
5- NEGATIVE /ul NEGATIVE LEUCOCYTES - U STRIP
- POSITIVE NITRITE- U STRIP
7.6- 5 6.0 PH- U STRIP
15- 0 mg/dL NEGATIVE PROTEIN- U STRIP
75- 0 mg/dL NEGATIVE GLUCOSE - U STRIP
5- 0 mg/dL NEGATIVE KETONES- U STRIP
1.0- 0 mg/dL 0.2 UROBILINOGEN-U STRIP
0.4- 0 mg/dL NEGATIVE BILIRUBIN- U STRIP
5- 0 /ul TRACE-INTACT ERYTHROCYTES-U STRIP
1 1.035- 1.005 1.015 SPECIFIC GRAV-U STRI
REMARKS MICRO
הערות להזמנה REMARKS MICRO
צמיחה מעורבת Urine culture
B.Sc. ורה אולוב Name of technician
האם יש לי דלקת בשתן?
או זה כתוצאה מהטיפול?
אודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן
פרופ' שחר קול02/09/2009לא ניתן לקבוע שכן התרבית לא נלקחה כהלכה (צמיחה מעורבת).
סביר כי אין דלקת, אך מומלץ לחזור על התרבית, תוך הקפדה על נטילה נכונה ונקייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הזרע בדרך להזרעהקארין02/09/2009
עברתי הזרעה שכשלה ולא מזמן קראתי שצריך לשמור את הזרע בטמפרטורת הגוף אך כיצד ניתן לעשות זאת?
בהזרעה הקודמת נסענו באוטו כחצי שעה ממקום ההשבחה למקום ההזרעה וזה ביום אז מאוד חם אז הדלקנו את המזגן באוטו והבנתי שלא טוב לזרע קור אך אם לא היינו מדליקים את המזגן היה חחחחם מאוד באוטו שזה בטח גם לא טוב אז כיצד ניתן לשמור על הזרע בחום גוף?
שאלה נוספת, כשהגענו למקום ההזרעה חיכינו כמעט שעה אז האם לבצע הזרעה אחרי שעה וחצי מרגע ההשבחה לא מוריד את הסיכוי להרות? זה לא פוגע באיכות שלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת זרע
פרופ' שחר קול02/09/2009מומלץ לשמור צמוד לגוף בתוך החזייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שלא נענתה
קארין02/09/2009ומה עם הטמפרטורה באוטו? האם לשים מזגן או לא?
מה לגבי הזמן שאני מחכה מהרגע שבוצעה ההשבחה עד שאני מגיעה לרופא ועד שהוא מתפנה לבצע את ההזרעה? האם שעה וחצי זה לא הרבה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/09/2009אפשר מזגן כל זמן שהזרע צפון בחזייה.
שעה וחצי - רצוי לקצר משך הזמן ככל האפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצית לא בשלהמיטל02/09/2009
ד"ר שלום
עשיתי מחזור טבעי שבו נשאבה ביצית אחת ובמעבדה אמרו שהיא לא בשלה.
איך אפשר לטפל בכך אם רוצים שוב מחזור טבעי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בשלה
פרופ' שחר קול02/09/2009בהנחה שהטיפול בוצע לפי כל הכללים - לא ניתן לטפל בכך.
עניין של מזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.מה לגבי הזרקת 2 אוביטרל או
מיטל02/09/2009שאיבה יותר מאוחרת?
זה יכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/09/20092 מנות אוביטרל - יכול לעזור במצבים של משקל יתר ניכר.
שאיבה מאוחרת - מסוכן, שכן עלולים להפסיד הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנזרות לפני הזרעההילה02/09/2009
אני ובעלי לקראת טיפול שני של השבחה והזרעה בגלל ערכי זרע מעט נמוכים.
כמה ימים לפני ההשבחה רצוי להתנזר? אם ההשבחה ביום שני בבוקר, באיזה יום ובערך שעה כדאי לקיים יחסים לפני פעם אחרונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 ימים
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהמיטל02/09/2009
ד"ר שלום.בת 30 בטיפולי פוריות
לפני חודשיים עברתי היסטרו' ניתוחית להוצאת פוליפ מהרחם.
בצילום רחם שנעשה לאחר מכן כתוב "מילוי לא הומוגני של חלל הרחם"
1.האם הוצאת הפוליפ יכולה לגרום לצלקת או הדבקות ?
2.האם זה יכול לגרום לכך שאתקשה להרות?
3.יש צורך לבדוק מעבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול02/09/2009כללית: יש בעייה קשה עם שאלות המתחילות במילים: "האם יכול/ה" , שכן ברפואה הכל יתכן. לכן אני נאלץ להשיב בחיוב לשתי השאלות שלך.
לגבי שאלה שלישית: לא הבנתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאים ואוטרגסטןפאי02/09/2009
החודש ביצעתי הכנה להחזרת מוקפאים ובבוקר ההחזרה מסרו לי שאף אחד לא שרד (היו חמישה שהוקפאו במצב טוב).
1. האם הנ"ל סביר? מה אפשר לעשות למנוע זאת (בפעם קודמת מתוך 8 מוקפאים 3 שרדו את ההפשרה). האם יש הבדל בין בתי החולים במיומנות לכך?
2. מאחר ובשבוע הקרוב אני לא רוצה להיות במחזור (שכן אני ביום ה - 17 בלבד) נאמר לי שאני יכולה להמשיך עם האוטרגסטן 600 מ"ג ביום (פרוגסטרון) במשך שבוע-שבוע וחצי. ולהפסיק עם האסטרופם. אשמח לשמוע חו"ד על כך. האם הנ"ל בוודאות לא יגרום לי לדמם, האם יש תופעות לוואי? מה משמעות הפסקת האסטרופם (רק לתמיכה ברירית?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול02/09/20091. תלוי באיכות העוברים שהוקפאו. אין נתונים בדוקים כדי להשוות בין בתי חולים.
2. התכנית סבירה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלומית02/09/2009
שאלה לי,
בחודשים האחרונים ביצעתי מעקב זקיקים מספר פעמים,
בכל פעם נראה כי הביוץ מתרחש עם זקיק גדול יחסית-22-24ממ, ביום ה-16-17
האם הדבר עשוי להעיד על בעיה באיכות הביצית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת בייציותלירון02/09/2009
האם תהליך השאיבה חייב להתבצע בהרדמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
פרופ' שחר קול02/09/2009אך מומלץ לבצע בהרדמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונוליותליאת02/09/2009
שמי ליאת ועשיתי בדיקות דם הורמונליות יום לפני הביוץ האם הן תקינות?
תודה מראש
| mIu/l | (
0.35 *
1.23 )
5.5
|
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
80.3
|
FSH | IU/l | *
18.2
|
Estradiol (E2) | pmol/l | *
1541
|
Progesterone | nmol/l | *
3.7
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה שנכשלה?אלמונית02/09/2009
בוקר טוב, אחרי הזרעה רביעית עם 3 אמפ' מנופור במשך 6 ימים. בת 40, זקיק 18 ו - 13.
לאחר ההזרעה כאבי בטן קשים ביותר וכאבי אגן עד כדי קושי ללכת. ההזרעה נעשתה ביום שישי.
הכאבים באגן חלפו לאחר שנרדמתי וכאבי הבטן נחלשו אך נשארה רגישות כיומיים.
מתחילת השבוע עצירות ולחילופין קיבה מאוד רכה. אני יודעת שנשמע מוזר. כמו כן הפרשות כמו בביוץ ואני באמת כ - 13 לפני תאריך המחזור הבא.
ההזרעות הקודמות היו ללא כל כאבים רק מיחושים קלים בבטן שעברו תוך כחצי שעה .
האם כל זה אומר שההזרעה כנראה נכשלה?
אני קצת לחוצה כי אם לא הצליח גם הפעם אני עוברת ל - IVF.
אודה לתשובה מפורטת אם אפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול02/09/2009לא ניתן לקבוע על סמך הנתונים אם ההזרעה תשיג הריון או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה - ד ח ו ףלגיס02/09/2009
אני אמורה לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בעוד יומיים ונראה לי שזה נופל בזמן הביוץ. האם מותר לבצע את הבדיקה בזמן הביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSH גבוה בהריוןחלי01/09/2009
אחרי IVF שבוע 7 שני עוברים, הסטוריה של תת-פעילות בלוטת התריס, בבדיקה אחרונה ערך גבוה 4.85 אחרי 3 יומיים 6.2 TSH
לוקחת 100 מ"ג אלטרוקסין. ניסיתי לקבוע תור דחוף לאנדוקרינולוג אך ללא הצלחה (רק בעוד שבועיים) האם יש חשש שהדבר יגרום נזק להתפתחות העוברים בזמן הזה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפורום הריון בסיכון.
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה ארוכה כ-6 שעותנטע01/09/2009
שלום,
אני היום בשבוע 12 לאחר הפרייה,האם מותר לי לנסוע נסיעה ארוכה בערך 6 שעות או שזה יכול להזיק לעובר וכדי לוותר על החופשה.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני01/09/2009
מעקב US מהיום:
ימין: 20,15,14,14,13,10
שמאל: 26,19,14,13,8
רירית:6.6
בדיקות דם מהיום:E2 1860 , פרוגסטרון 2.7
היום ומחר ממשיכה גונל וצטרוטייד. בשלב זה, למה אני צריכה להמשיך גונל וצטרוטייד, האם אין מספיק זקיקים???
האם לא יתפתח גירוי יתר בשל כך אחרי או לפני השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנינו'ש?
חסויה01/09/2009שנינו'ש מה קורה מתוקה נו מתי השאיבה יש לך כבר תאריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חסוייה זאת שני
שני01/09/2009כנראה בשבוע הבא השאיבה. את אחרי כבר נכון? התנפחה לך הבטן או שכבר ירדה הנפיחות? זה הכי מפחיד אותי שיחשבו שאני בחודש רביעי לפני שאני בכלל בהריון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנינו'ש?
חסויה01/09/2009שנינו'ש מה קורה מתוקה נו מתי השאיבה יש לך כבר תאריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
פרופ' שחר קול02/09/2009רוב הזקיקים סביב 14 - 15 . הרופא כנראה ממתין שיצמחו לסביב 17, לכן הגונל והצטרוטייד.
הסיכון לגירוי יתר - קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - המשך שאלה
שני02/09/20091) האם הנתונים האלה שציינתי הם תקינים לקראת שאיבה?
2) האם יש סיכוי שאצטרך אסטרופם? או שאפשר להרות גם בלי?
3) האם הבטן מתנפחת יותר לאחר שאיבה ככל שנשאבות יותר ביציות? מתי היא חוזרת לקדמותה
אם אין הריון חו"ח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני וחסויה היי
דנה03/09/2009שני ,
הכל יהיה בסדר על תדאגי העיקר על תהיה לחוצה הכל יהיה טוב .
אני אחרי שאבה שבוע שעבר היה בסדר היום אני כבר לא כל נפוחה , ודיברנו על זה כבר , שזה לא מה שידאיג אותך , תדאגי להיכנס להריון זו המטרה שלך ולא משנה כמה תשמיני .
חסוי ,
הי מה שלומך , את כבר אמורה לקבל תוצאות ( בעזרת השם זה יהיה חיובי ) מחזיקה לכולנו אצבעות, את כבר אחרי החזרה לפני כמעט שבועיים , למה את לא עושה בטא ?
טוב בהצלחה לכולנו , וטוב שיש מישהו שיתמוך ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה ושני
חסויה03/09/2009היי נראה שהטיפול לא הצליח ואני לא בהיריון מאתמול התחילו לי כאבי מחזור וכל מחזור יש לי כאבים לפני כנראה אקבל בימים הקרובים יש לי את כל התופעות של המחזור אז ב-100% אני לא בהיריון לא נורא מה אפשר לעשות יהיה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/09/20091. כן
2. לא חיוני.
3. כן, אחרי המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםגלית01/09/2009
שלום רב,
אני לפני החזרת עוברים, שאיבה הייתה ב 12/08.
בבדיקה של א.ס ביום הרביעי למחזור נמצא גודל רירית 10, וזקיקים קטנים.
נאמר לי שזו רירית עבה מהצפוי. והומלץ לי על בדיקת הסטרוסקופיה, למרות שלפני כ 10חודשים נעשתה בדיקה כזו.
במצב כזה רצוי לבצע גם בדיקת פיפל?
תודה מראש
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)