מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיפלענת13/09/2009
שלום, בטיפול IVF בוצעה שאיבה ללא החזרה בגלל רירית דקה. כחודש נטלתי אסטרופם - לא שיפור. לכן, התחלתי ביום ראשון של מחזור חדש פרוגינובה 3 כדורים ליום והרופא הציע לעשות לי פיפל. 2 שאלות:
1. כמה זמן צריך לנסות את הפרוגינובה בכדי לראות אם יעיל או לא.
2. באיזה עיתוי של המחזור רצוי לעשות את הפיפל. בעקרון הרופא אמר שיעשה לי את זה ביום ה- 21 למחזור (כלומר אחרי 3 שבועות עם פרוגינובה). האם העיתוי מתאים?
תודה ושנה טובה לכל הצוות הרפואי המקסים של האתר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול13/09/20091. כשבועיים
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב עזרה בבקשהמאיה13/09/2009
באיזה מצבים רופא הנשים שולח ישר להפרייה,
ולא שולח להזרעות.
1. האם בעיית זרע בעייה באיטיות מצריכה ישירות הפריה או שמטרטרים ומחייבים בהזרעות קודם כל?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבים
פרופ' שחר קול13/09/2009איני מאמין שמישהו מבצע טיפולי פריון כדי לטרטר.
להזרעות: ריכוז מינימאלי של תאי זרע בתנועה: 1 מליון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהאינה13/09/2009
שלום,ביום שיש חזרת שני עובריםמאז תמיכת אנדומטרין, מס שעות לאחר השימוש ישנה הפרשה סמיכה לבנה (נראית כמו הפתילה...) האם זה תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת איקקלומיןשולה13/09/2009
לקחתי כדור 1 והפסקתי אתמול לאחר שהיו לי תופעות לוואי של התנפחות אצבעות הידיים,רציתי לשאול מה קורה כרגע עם לקיחת יום אחד של כדור אחד איך הביוץ כרגע מתי?ומתי הכדור מפסיק את התופעות ואת פעילותו?מתי ההורמונים הללו מתנקים מהגוף????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולה שלום
פרופ' שחר קול13/09/2009איקקלומין - תרופה עם זמן מחצית חיים ארוך יחסית, לכן רמתו תדעך לאט, עד שייעלם בעוד כשבוע. אם לקחת כדור אחד בלבד - ההשפעה היא די שולית.
לגבי ביוץ - לא ניתן לנחש, אלא רק לפי מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לד"ר קול
שולה13/09/2009אז זה אומר שכדור 1 כבר ירדה השפעתו ?כי אני עדיין מרגישה חולשה ממנו והזעות ובחילות מה שלא היה לי לפני נטילתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התרחש/יתרחש ביוץ?מיקי13/09/2009
ערב טוב,
בת 40 ועשרה חודשים, נשואה שנה ותשעה חודשים, ללא ילדים בדיקות דם תקינות ובלי הורמונים ביוץ מוקדם ביום 9-10 דימום כל 26 יום ומכיון שאני שומרת מצוות פיספסתי את יום הביוץ ולפני 10 חודשים התחלתי טיפול תחילה רק עם אסטרופם לדחיית מועד הביוץ אח"כ הוספנו אוביטרל וכשזה גם לא עזר עברתי לאיקקלומין שעשה לי ממש רע ומכיון שבדיקת זרע הראתה ריכוז ( פי 8 מהמינימום) ותנועתיות מצויינים אבל גם אגלוטינציה גבוהה ומורפולוגיה כמעט בקנטים (2%) הוצע לי לעבור להזרעות אבל...גם זה לא הצליח. הגונל הניב 5-6 זקיקים בכל מחזור טיפולי וגם אסטרופם קיבלתי לדחיית הביוץ אבל הריון יוק. השלב הבא שהוצע לי הוא IVF אבל אני מעדיפה להתנקות עד אחרי החגים משרידי ההורמונים ומהציסטה שנוצרה לי מהגונל ואכן בינתיים נספגה. אז החודש בלי הורמונים כלל רק עם תה ילקוט הרועים לקיצור ימי הדימום ועם קיו 10 לבעלי שכבר הוכיח את עצמו בהזרעה האחרונה כמדכא אגלוטינציה הגעתי לבדיקת זקיקים ביום ה 9 למחזור הזקיק היה 18*21 והרירת 5 ללא נוזל בדוגלס עברו יומיים של אכילת סלק מסיבית וביום ה11 הזקיק התפתח ל23*23 הרירית צמחה ל7.1 והציסטה מחודש קודם נעלמה לה ועדיין אין נוזל בדוגלס. באתי למרפאה ביום ה17 לבקש בדיקת דם לבדיקת קיום ביוץ ועל הדרך נכנסתי גם לאו"ס שהראה לא גופיף צהוב אלא את אותו זקיק מכווץ ל18*18 ריריתצ עדיין 7 מ"מ והתחיל נוזל בכמות מועטה.
האם ייתכן ביוץ? ואם כן מתי? מתי מומלץ לבצע בדיקת דם לאישור קיומו?
סליחה על המגילה ותודה מעומק הלב,
שבוע טוב,
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול13/09/2009התמונה בא.ס. אופיינית לביוץ "טרי" יחסית.
בדיקת דם עשויה לאשר זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלק אדום ועובי רירית
לני13/09/2009היי מיקי,
קראתי בהודעתיך כי הרירית היתה דקה ולאחר אכילת סלק הרירית צמחה ב-2 מ"מ.
אני אמורה לעבור שאיבה ביום שני הקרוב ואני מאוד מדוכאת בשל רירית דקה מאוד. כל הסופ"ש אכלתי סלק אדום וגם עד ההחזרה שכנראה תהיה בחמישי / שיש אמשיך לאכול סלק.
רציתי לשאול אותך האם זו פעם ראשונה שאכלת סלק לעיבוי הרירית ?
האם בד"כ הרירית אצלך דקה?
תודה רבה ובהצלחה גדולה לשנה החדשה.
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי, שאלתי מופנית אליך.תודה!
לני13/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלק ועיבוי רירית
מיקי13/09/2009היי לני
סליחה על התגובה המאוחרת- לא הייתי ליד המחשב עד עכשיו
זו אינה הפעם הראשונה שאכלתי סלק לצורך עיבוי הרירית ובד"כ זה תורם ומשפר.
הרירית שלי לא דקה בד"כ ומה שהתברר שכנראה הייתי עוד לפני ביוץ במס' ימים אבל בכל מקרה, ידוע שסלק עוזר לעיבוי הרירית
בהצלחה בטיפול ושנה טובה ומתוקה ובשורות הכי הכי טובות ומשמחות
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפנים - לרופאים ולבנות הפורוםמ.ש12/09/2009
שלום,
אני בעלת שחלות פוליציסטיות.
לקחתי איקקלומין במשך 4 מחזורים ומאז שהתחלתי יש לי הרבה פצעים בפנים.
האם יש קשר בין האיקקלומין לפצעים? או שהפצעים הם כתוצאה מהפרופיל ההורמונלי של שחלות הפוליציסטיות?
תודה,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעיין שלום
פרופ' שחר קול13/09/2009הפצעים הם כתוצאה מהפרופיל ההורמונלי של שחלות הפוליציסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
מעיין13/09/2009תודה על התשובה.
האם במהלך הריון עדין ישארו פצעים או שההורמונים המופרשים בגוף בזמן ההריון "מסדרים" את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן עובר מרגע הביוץ ועד המפגשיעל12/09/2009
של הביצית עם הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן
פרופ' שחר קול12/09/2009מדקות ספורות ועד שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ משתי חצוצרות?טלי12/09/2009
שלום,
בצילום רחם שעשיתי חצוצרה אחת לא נדגמה. נאמר לי שלא ברור האם זה ספזם או שהיא סתומה.
החודש עשיתי הזרעה אחרי 7 ימים שבהם הזרקתי פיוגון. בחצוצרה שבטוח פתוחה היה זקיק אחד בגודל 15*18 ובד שמאל (זה שלא נדגם בצילום) היו כמה זקיקים בינוניים ועוד אחד בגודל של הצד הימני.
האם זה אומר שבזמן הביוץ בייצו הזקיקים משתי החצוצרות? האם זה אפשרי, כל עוד הזקיקים מספיק בשלים, שיבייצו משני הכיוונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול12/09/2009הזקיקים מבייצים משתי השחלות, לא מהחצוצרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הביוץ לאחר טיפול באיקוקלומיןשושי12/09/2009
לא קיבלתי מחזור 3 חודשים, והרופא נתן לי פרימולוטנור. לאחר מס' ימים הגיעה הווסת. ספרתי 5 ימים והתחלתי לקחת איקוקלומין. לקחתי 5 ימים וביום השישי (יום שלישי) הייתי במעקב זקיקי נצפה זקיק מוביל של 14 ממ. ביום חמישי (לאחר יומיים) עשיתי שוב מעקב ונצפה זקיק של 21.5 מ"מ. הרופא אמר שצפוי ביוץ לקראת סוף השבוע, אבל היום כבר שבת ועשיתי עכשיו בדיקת ביוץ וזה עדיין לא מזהה ביוץ. מתי צפוי לי הביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושי שלום
פרופ' שחר קול12/09/2009ערכת הביוץ אינה אמינה במאה אחוז. הרופא צודק בהערכתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה עצמיתנורית12/09/2009
אני בת 40, לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח להוצאת ציסטה אנדרומטריזיס מהשחלה,
עשיתי בדיקת דם שמראה על כך שאני פוריה. (מעולם לא הריתי)
אני כרגע מטופלת בדיקור וצמחי מרפא לפריון ולמידור האנדרומטריוזיס, אני רוצה להכנס להריון עכשיו (ולכן העדפתי לא לקחת גלולות), הבעיה שהחבר שלי במעצר, אם אני מצילחה להוציא זרע מבית מעצר, האם ניתן לשמרו בצידנית עם קרח עד ההגעה הביתה,
והאם אני יכולה להשאירו בבית בהקפאה עד יום הביוץ ואז להזריקו לעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורית שלום
פרופ' שחר קול12/09/2009לא, הזרע ייהרס בקירור או בהקפאה ביתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נורית
בתאל12/09/2009היו תקופות שבעלי עבד בחו בזמן טיפולי הפוריות ,אז מה שעשינו הקפאנו מספר מנות בבנק הזרע שיש את זה כמעט בכל בית חולים, ובזמן שגופי היה מוכן הייתי נוסעת לוקחת את הזרע במבחנה רחוץ ומוכן לטיפול , את יכולה לשלב טיפולי הפריה/הזרעה באותו בית חולים שבו תקפיאו את הזרע
ואז גם טכנית יהיה לך קל ולא תצטרכי להתרוצץ, שיהיה לך המון בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ והפריהיעל12/09/2009
שלום,
יום לפני הביוץ קיימנו יחסים. רציתי לשאול :
כמה זמן זרעים יכולים לשרוד עד לביוץ והאם רק זרע אחד מצלחי לחצות את "המכשולים"ולחכות לביצית?
כמה זמן עובר מרגע הביוץ ועד המפגש עם הזרע וההפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול12/09/2009זרע יכול לשרוד מס' ימים.
ביצית - כ - 12 - 24 שעות.
באזור ההפריה יש לרוב כמה מאות או יותר תאי זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשבוע חמישישושה12/09/2009
אני בתחילת שבוע חמישי אחרי הזרעה, משתמשת בקרינון כתמיכה, יום לפני הבטא התחילו לי הפרשות של דם כהה כבר שבוע וחצי עכשיו אחרי ניגוב הופיע דם אדום כמה טיפות,האם כדאי ללכת למיון נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול12/09/2009אם כמה טיפות - אפשר להמתין למחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא ביוץ והפריהיעל12/09/2009
שלום, אני ללא טיפולים ומבקשת הסבר:
עשיתי מעקב זקיקים ביום ה- 12 (שלישי)למחזור ונצפה זקיק אחד של 12 מ"מ ורירית בעובי 5 מ"מ
ביום ה 14 נראה זקיק של 18 מ"מ ורירית של 7 מ"מ.
בבדיקת דם ביום ה 14: LH-58, EST-513 וPROG-5.3
שאלות:
1.בכמה מ"מ גדל הזקיק כל יום?
2.האם סביר שזקיק יגדל ב 6 מ"מ תוך יומיים?
3.אם ביום ה 14 גודלו של הזקיק היה 18 מ"מ מה עשוי להיות גודלו ביום ה 16,15?
4.באיזה גודל אופטימלי צריך להיות זקיק על מנת שיתרחש ביוץ?
5.מתי נראה שיתרחש אצלי הביוץ לאור הנתונים?
תודה רבה,
הילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול12/09/20091. הקצב אינו קבוע, ומחקה פונקציה אקספוננציאלית.
2. לא מתווכחים עם עובדות...
3. לא יגדל יותר, כי...
4. 5. הביוץ ביום 15.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בלתי נסבלים אחרי הסטרסקושני12/09/2009
ב 27 לאוגוסט הסרת מחיצה בהיסטרסקופיה ניתוחית
ב 8 לחודש התחלת וסת שכוללת חולשה עד כדי עילפון .. כאבי גב חזקים במיוחד.(שלא היו במחזורים קודמים) . בחילות.. דימום לא ברור פעם חזק פעם חלש פעם גושים האם כל זה נורמלי בגלל ההסטרסקופיה הניתוחית או שלא קשור בכלל ואם אין קשר מה יכולה להיות הסיבה לכל זה???????????????
האם זה קשור אולי לאנדורמטיס שמתפתח (בעבר - לפני 4 שנים-שללו את הממצא בלפרסקופיה ניתוחית- ) אך האם יכול פתאום להתפתח
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור
פרופ' שחר קול12/09/2009יתכן וקשור לניתוח שעברת. אנדומטריוזיס אינה מתפתחת "פתאום".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטון דחוףאביבית12/09/2009
שלום עקב איחור של 12 יום במחזור הרופא רשמה לי דופסטון 2 כדורים ביום לאחר 3 ימים , היום בבוקר הגיע בשעה טובה המחזור שאלתי היא האם להמשיך בכל זאת את כל הטיפול שזה עשרה ימים למרות שכבר הגיע המחזור? אוו להפסיק כבר עכשיו?
אנא עזרו לי יש לציין שאני כבר מאוד מאוד רוצה הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע להפסיק עכשיו.
פרופ' שחר קול12/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)