מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עוברים טרייםליטל01/09/2009
ד''ר שלום,
אני אמורה מחר לעבור החזרת עובר טרי אחד לאחר שאיבה שהייתה ב-30/08.
שאלות:
1. מתי אפשר לחזור לאימונים בחדר כושר ובבריכה (תדירות האימונים 4 פעמים בשבוע)לאחר ההחזרה שהאימונים לא יפריעו לתהליך קליטת העובר ב-12 ימים האלה עד לכניסה לההריון
2. במקרה ואם יושג הריון האם אפשר להמשיך באותם אימונים ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתרחסוי01/09/2009
לפני 10 ימים עברתי שאיבה, אחריי יומים היו אמורים להחזיר לי עוברים (יום לפני שוב לקחתי אוביטרל) אבל ביום שהיו אמורים להחזיר לי את העוברים הרגשתי לא טוב, בגלל גירוי יתר ולא החזירו .
יומים לפני השאיבה (12 יום)ה- E2 היה בערך 6500 .
עדיין מרגישה מנופחת ולא חשה בטוב, היום עשיתי בדיקת דם וה- E2 בערך 5231
מדוע E2 עדיין גבוה?
האם לא אמור לרדת אחרי השאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר
פרופ' שחר קול02/09/2009E2 יירד בימים הקרובים, ועם הגעת המחזור הגירוי יעלם לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקן תוך רחמיאריקה01/09/2009
יש לי שאלה עקרונית לגבי הגדרת אחוזי ההצלחה של התקן תוך רחמי למניעת הריון: האם כאשר מדובר על 98% הגנה מדובר על היומיים של הביוץ החודשי ? או שאם מקיימים יחסי מין "בימים הבטוחים" - תוך כדי שימוש בהתקן - זה אמור להעלות את אחוז ההגנה לקרוב יותר ל- 100%?
(אני קצת חוששת מהשני אחוז הנותרים - זה נשמע לי גבוה, ולקונדום אני לא מוכנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפורום גינקולוגיה
פרופ' שחר קול02/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןחסויה01/09/2009
שלום ד"ר, ביום ראשון לפני שבוע וחצי עברתי שאיבה וביום רביעי לפני 6 ימים החזרה הרופא נתן לי לתמיכה מיום חמישי טבליות אנדומטרין לנרתיק עם מקל מוליך, היום כאשר החדרתי את הטבליה לנרתיק כשהוצאתי את המקל היה עליו טיפה הפפרשה ודם (סליחה על התיאורים) יש לציין שאני עושה את זה מאוד בעדינות וגם אחרי ההחדרה יש לי כאבים ל-5 דקות ברחם ממש משהו קליל ועובר אני קצת מודאגת מה יכול להיות פשר הדם הזה כי זה בא מהנרתיק תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול02/09/2009יתכן ואלה סימנים מבשרים של מחזור.
יש להמשיך בטיפול, ולבצע בדיקת דם 14 יום לאחר השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות והריוןיפית01/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 9 אחרי IVF עשיתי באסף הרופא אולטרסאונד עד שבוע 8 וראו שק ודופק, היום שבוע 9 עשיתי אולטרסאונד בבריאות האשה ואמרו שיש לי ציסטות כנראה מהגירוי מהטיפול, האם זה מסוכן? מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ' שחר קול02/09/2009לא מסוכן, אין צורך לעשות דבר, מומלץ להימנע מפעילות פיזית נמרצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהא.01/09/2009
שלום, אני אחרי הזרעה ראשונה שהיום ביום ה-13 לפני שהייתי צריכה לעשות בדיקת דם קיבלתי מחזור. אני בעלת שחלות פוליציסטיות ובעלי עם מדדי זרע סבירים.
מהם סיכויי ההצלחה של ההזרעות? אני מטופלת באיקקלומין ואוביטרל, האם יש טיפול אחר לסוג בעיית פוריות כמו אצלנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול02/09/2009סיכויי השגת הריון מהזרעה - סביב 15% למחזור טיפול אחד.
לגבי שימוש באיקקלומין בנשים עם ביוץ סדיר - ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותש01/09/2009
עשיתי הזרעה לפני 9 ימים אני חלשה מאוד. היום עשיתי בדיקות דם פרוגסטרון 54.1 ובטא 1.5 מה זה אומר ?אני צריכה לקבל רק עוד 3 -2ימים לפי המחזור האחרון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גם ....
ש01/09/2009לציין שקיבלתי אוביטרל לפני 11 ימים.
ובדרך כלל בחודשים שעברו שעשיתי בטא תמיד יצא 1.20> והפעם זה שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
פרופ' שחר קול02/09/2009לפי פרוגסטרון - את לאחר ביוץ.
לגבי הבטא - לא ניתן להסיק מסקנות.
מציע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ודימוםשלומית01/09/2009
אני לאחר טיפול IVF ראשון שנכשל. ב- 12.8.09 קיבלתי מחזור ונבדקתי על מנת להתחיל טיפול נוסף. בבדיקה התגלתה ציסטה, ולכן קיבלתי גלולות כדי שיקטינו את הציסטה ואוכל להתחיל בטיפול. לקחתי גלולות כ- 12 יום עד ל- 24.8.09 ונראה שהציסטה לא קטנה מספיק (34X25). החלטנו לוותר על החודש ולהפסיק את לקיחת הגלולות. לאחר 3 ימים מהפסקת הגלולות התחיל לי דימום. אני מדממת כבר 6 ימים ובשלושה ימים האחרונים מאוד מעט, אבל במשך כל היום נראה דם בניגוב. הדימום שלי בווסת רגילה שונה מדימום זה, גם שם הוא 6 ימים, אך מהיום החמישי כבר כמעט אין דימום אלא יותר הפרשות חומות בהירות- לקראת סיום המחזור...
שאלתי היא :
1.האם הדימום נובע עדיין מהפסקת הגלולות (השינוי ההורמונלי) וצריך להסתיים ביום- יומיים הקרובים או שמא הציסטה היא זו שמדממת?
2. באיזה מצבים ציסטה מדממת וגינלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול01/09/20091. הדימום קשור לגלולות, או לשינויים הורמונליים הנגרמים ע"י הציסטה.
2. ציסטה שחלתית אינה יכולה לדמם וגינלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחסוי01/09/2009
אני אחרי החזרת עוברים טרים, היום בוצע בדיקת דם
בטא 13 , נאמר לי לבצע שוב ביום חמישי.
האם יש סיכוי להריון עם בטא נמוך כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול01/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והחזרה שאלה נוספתדנה01/09/2009
התכתבתי איתך לפני כמה ימים ורציתי לשאול אותך שאלה נוספת בבקשה .
אתמול עשיתי בדיקת דם 31/08 ההחזרה הייתה ב 28/08 הרופא אמר לי לא להזריק אביטורל לתמיכה , אז אני ללא תמיכה :
למה הוא אמר לא להזריק אביטורל ?
האם הבדיקת דם האלה תקינות ???
ולמה הוא שלח אותי לעוד בדיקת דם ב 3/09 משהו לא בסדר בבדיקות ???
לפי מה שאני יודעת אף אחד לא עושה בדיקות דם כל 4 ימים לאחר ההחזרה .
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l .1 | * 8429
2. הודעות לבדיקת Progesterone Urgent מתאריך 31/08/2009
127 nmol/L -מ לודג
:סוחי יכרע
FOLLICULAR 0.48 -4.45
LUTEAL 10.62-81.28
POSTMENOPAUSAL <2.32
PREGNANT FEMALES
TRIMESTER 1 35.68-286.2
TRIMESTER 2 81.25-284.3
TRIMESTER 3 153.9 -1343
.תודיחיל בל םיש
ng/ml תודיחיב םיכרע תלבקל
0.314-ב האצותה תא ליפכהל שי
תודה רבה על עזרתך ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול01/09/2009הבדיקות תקינות.
איני יכול להבין ההוראות ותכנית המעקב בלי לדעת את מלוא הפרטים הרפואיים אודות הטיפול שעברת עד כה.
מציע לשוחח עם הרופא המטפל ולקבל הבהרות ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על צילום רחםסיגל01/09/2009
רציתי לדעת משהו לגבי צילום רחם, אם בחורה מקבלת מחזור כל חודש ויש ביוץ לפי דברי הרופא, אז למה שולחים לצילום רחם?מה כבר יכולים למצוא? לפי הבנתי אם ביצית עושה את דרכה כמו שצריך עד להיותה מחזור אז הכל תקין שכן, אם הייתה בעיה אז לא היה מחזור, לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול01/09/2009לא כך עובדת הפיזיולוגיה של הרביה באישה.
גם לאישה ללא חצוצרות כלל יש ביוץ סדיר, ומחזור מסודר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלההללויה01/09/2009
שלום לרופאים,
עשיתי שש הזרעות שלא הצליחו. 3 על בסיס טבעי, אחת עם איקקלומין ושתיים עם גונל 150.
אני בעלת חצוצרה שמאל חסומה+ שחלה שמאלית שמעולם לא בייצה- מנוונת, והיא בקושי נראית.
רציתי לשאול - בשל נתוני השחלה המנוונת וכן החצוצרה השמאלית החסומה, מבחינת הסיכוי להקלט, האם ניתן לומר כי כאשר הכל תקין אזי שישה נסיונות כשלו, וכשמדובר בי, ניתן לומר כי היו למעשה רק שלושה נסיונות?
מודה לכם
ויקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויקי שלום
פרופ' שחר קול01/09/2009לא,כ י אם השחלה משמאל מנוונת הרי כל הביוצים היו מימין היכן שהחצוצרה תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
הללויה01/09/2009תודה על התשובה.
1. אם כך, מה ההבדל ביני לבין כזו ששתי החצוצרות תקינות אצלה? מבחינת הסיכוי
2. מדוע שלחו אותי ל- IVF? (בת 40 ללא הריונות קודמים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/09/20091. עקרונית - אין הבדל.
2. לאחר 6 הזרעות שנכשלו, IVF נראה הצעד הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים דחוףמיכל01/09/2009
ב20.8 היתה החזרה. אני אמורה לבצע בדיקת דם יום חמישי 3.9 היום עשיתי בדיקת דם ביתית- דרך השתן והתוצאות היו בפירוש שליליות. מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול01/09/2009אין לדעת.
רצוי לבצע בדיקת דם כדי לדעת בברור מה קורה.
ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה,תודה מראששיר מרמה"ש01/09/2009
הנני אישה בת 42 עם 8 הפריות שנכשלו מתוכם 5 הריונות כימיים,לפניי כשנתיים היה לי הריון ספונטני ,שלא החזיק מעמד 10 שבועות והייתה הפלה טבעית עם דימומים ועשו לי גרידה,שאלתי היא ,אני סובלת מכאבי מחזור קשים יש לי כאבי בטן ודימומים חזקים עים קרישי דם רבים,שמעתי שנותנים זריקות והן עולות המון כסף ושרק המטולוג יכול לאשר,האם הזריקות הנ"ל יכולות באמת לעזור לי להיקלט להריון?אני מנסה כבר 1/2 3 שנים וללא הצלחה,האם יש טיפול שיכול לעזור לי? הזמן הולך ואוזל לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול01/09/2009יש מקום לברור מסודר של הפלות חוזרות, ובמקביל גם לאבחן הסיבה לדימומים הקשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר IVFקמילה01/09/2009
שלום רב,
אני בשבוע 7+3 לאחר טיפולי IVF במחזור טריים .
מיד לאחר קבלת בטא חיובית קיבלתי גרד חזק ברגליים ובזרועות אשר חשבו שנבע מתגובה לאנדומטרין ולכן החליפו את התמיכה באוטרגסטן. הגרד המשיך ובנוסף הפנים התנפחו.
כמו כן קיבלתי כדורים נגד אלרגיה - לוטרדין וזילרגי אשר גם לא עזרו .
לאחר בדיקה פרוגסטרון בדם (מעל 190 ) הרופא החליט שאני אפסיק את הפרוגסטרון בשבוע ה 6 .
כיום לאחר כ10 ימים לאחר הפסקת התמיכה הגרד ממשיך , בעיקר בלילות, אני קמה כל שעה ומגרדת כמו מטורפת.
אתמול בבדיקה אצל הרופא , עשה אולטרסאונד והכל נראה בסדר גמור ואמר שהגרד הוא עדיין מתופעת ההורמונים ושאין הרבה מה לעשות ושבקרוב יעבור . האם המצב הזה נורמלי ? האם זה רק הפרוגסטרון או גם הזריקות השונות שלחקתי שעדיין משפיעות ? האם כדאי לפנות לרופא אלרגיה, רופא עור ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד
פרופ' שחר קול01/09/2009מציע לפנות לרופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)