מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון תאומים, רציתי לשאול אם יש חוקיות לגבי אישפוזחן07/06/2021
היי אני מטופלת בהריון בסיכון בבית חולים, רציתי לשאול אם יש חוקיות מתי מאשפזים לקראת לידה או שלא מחייב להגיע לאישפוז?
באילו מקרים יוחלט לאשפז?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
פרופ` דוד בידר08/06/2021לא מחייב אישפוז.
כאשר יש צירים מוקדמים, דימום או כל תלונה חריגה אז מקבלים החלטה מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא -תאומים או לא לאחר שאיבת ביציותשירלי07/06/2021
היי אשמח לחוות דעת אם תאומים או לא
שאיבת ביציות 2/5
החזרת שני עוברים טריים 5/5
בדיקת בטא ראשונה 18/5 382
בדיקת בטא נוספת 25/5 5471* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יותר סביר עובר יחיד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי07/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ..הפרשות משתנות..קאי06/06/2021
שלום,
בת 31, עברתי הזרעה שלישית עם הורמונים ב26/5, בטא תהיה ב9/6.
שלושה ימים אחרי ההזרעה הופיע כתמים קטנים ורדרדים וחום בהיר מאוד, הכתמים נמשכו שלושה ימים והפסיקו. מאז יש לי הפרשות משתנות, לפעמים צהובות וקצת יבשות (מעט גושיות), לפעמים נקודות ירקרקות, ולפעמים נוזליות... קראתי קצת ולא הצלחתי להבין אם זה אופייני או לא, מציינת שאין גרד, אדמומיות או ריח חריג. מצריך בדיקה או שזה נורמלי? למה זה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
פרופ` דוד בידר06/06/2021זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 יום לאחר הזרעה+אוביטרולליאת תורגמן05/06/2021
היי אני אחרי 13 יום מההזרעה+ אוביטרול
ביצעתי אתמול והיום בדיקת הריון ביתית לא יכלתי להתאפק ויצא לי חיובי מצרפת תמונה
מחר הולכת לבדיקת דם
יש סיכוי שזה באמת זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 13
פרופ` דוד בידר06/06/2021כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאזה לוטאלית קצרה מהרגיל- מחזורנוקי05/06/2021
יש לי 2 ילדים. הבכור ivf והשניה טבעי. בין לבין הנקות ארוכות ואמנוריאה לאחר לידה. קבלתי רק 3 פעמים בין הבכור להריון של הקטנה.
כעת וסת רביעית לאחר לידת הבת (חזרה לאחר שנה מהלידה). עוד מניקה אותה קצת (לא בלילה). מחזור אחרון בדיקת ביוץ בסטיק חיובית ביום ה15. ביום ה27 קבלתי מחזור. מחזור קודם, משהו דומה.
בעבר, לפני ההריונות הייתי מקבלת 14 יום מהביוץ.
למה זה ככה? בגלל ההנקה? זה יכול להפריע לי להיכנס להריון נוסף?
אני בת 34* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאזה
פרופ` דוד בידר05/06/2021קרוב לודאי בגלל ההנקה.
הדבר מוריד סיכויי הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמינות בדיקת ביוץ
נוקי05/06/2021והבדיקת ביוץ סה"כ אמינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי05/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסקרנית לדעת
סקרנית06/06/2021למה זה פוגע ביכולת להרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהעדר הפרשה הולמת של פרוגסטרון,הרירית אינה עוברת את השינויים המכשירים את רירית הרחם לקליטת עובר
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי06/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה היא כמה זה מעט מדי?
נוקי06/06/202111 יום פאזה לוטאלית זה מעט מדי? 12 יום?
לא מדובר על מקרים בהם זה רק 9-10 ימים שזה פוגע משמעותית בסיכוי להרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי09/06/2021חזקה על הרופא שלך שיהיה מצוי בפרטי המקרה שלך ובהתאם המלצות הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישורים לקבלת תרומת ביציות בכדי להיכנס להריוןאמה.04/06/2021
מה עושה אישה שאין לה ביציות מעוניינת בהריון ורוצה לפנות לתרומת ביצית
האם יש צורך האישורים כלשהם ומה בנוגע למימון האם רק נשים עשירות יכולות לפנות לתרומת ביצית? כי למיטב הבנתי התהליך לא זול בכלל תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עלייך להיוועץ עם מומחה בתחום הפוריות שיסייע לך לקדם את התרומה והשתתפות הקופה בהליך
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר וביקורת אצל הרופאיעל04/06/2021
שלום
מתוכננת לעבור בדיקת מי שפיר. לאחר מכן אמורה לקבוע ביקורת אצל הרופא המטפל.
הרופא עובד רק יום בשבוע כך שהאופציות מוגבלות. יכולה לקבוע ביקורת ביום השלישי לאחר הבדיקה או 10 ימים לאחר הבדיקה.
ההתלבטות היא מפני שהיום השלישי לאחר הבדיקה עדין מוגדר כיום מנוחה ונסיעה לרופא מצריכה נהיגה של 45 דקות לכל כיוון והליכה לא מבוטלת מהחניה למרפאה. מצד שני 10 ימים לאחר הבדיקה זה הרבה זמן.
לאור הנל, האם עדיף בדיקה 3 או 10 ימים לאחר מי שפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא משנה טוב באותה מידה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון יורד לאחר בדיקת בטא ראשונהאור03/06/2021
שלום. ביום ראשון עשיתי בדיקת בטא ראשונה. פרוגסטרון היה 41..יום שלישי בדקתי הכפלה הפרוגסטרון ירד ל31.. היום בדקתי שוב הכפלה ו הפרוגסטרון ירד ל22.. חוששת מאוד עקב הפלות קודמות.. לוקחת לתמיכה קרינון דופסטון ואסטרופם.. האם עליי לקחת משהו נוסף להעלאת הפרוגסטרון? חשוב לי לציין שזו החזרה של עובר קפוא על בסיס אסטרופם.. לא יודעת אם יש קשר אבל תמיד כשהחזרתי טריים הפרוגסטרון היה 190..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ` דוד בידר03/06/2021העלאה מלאכותית של פרוגסטרון לא תגרום להמשך תקין של הריון שלא נקלט בכלל.
ירידה כזו יכולה לרמז על אי הצלחה אך לא תמיד.
את מקבלת מספיק תמיכה ולדעתי עוד תמיכה לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אור03/06/2021מה הכוונה הריון שלא נקלט בכלל? הרי יש הריון ובדקתי הכפלות.. העלאה מלכותי לא אמורה לשמור על ההיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר03/06/2021כוונתי הייתה לומר שכאשר בודקים רמת פרוגסטרון לפני בדיקת בטא זה לא אומר כלום.
בזמן הכפלות בטא אין צורך לבדוק פרוגסטרון כי תמיד התמיכה היא טובה ואם בודקים פרוגסטרון, כמו שבדקת, ואת רוצה להעלות את רמתו על ידי פרוגסטרון נוסף ,זה לא יעזור להתפתחות ההריון.
לכן יש רק לבדוק פעמיים , שלוש הכפלות בטא ואחר כך לעשות אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17, תאומים- כאבים בחלל הבטןלי03/06/2021
כאבים בחלל הבטן, זה הגיוני או מצריך בדיקה?
ובעיקר האם כאבים בבטן תחתונה ומעין הרגשה של דופק שם (לא ממש יודעת להסביר) זה דבר לגיטימי? חשוב לציין, ללא דימום..
ועוד שאלה, במידה וצוואר הרחם מתקצר, מה הסימנים לכך? יש דרך להבחין בזה, כאבים, דימום או משהו? בלי בדיקת רופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושכחתי לשאול, איך אפשר למנוע התקצרות צוואר הרחם בתאומים?
לי03/06/2021תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע
פרופ` דוד בידר03/06/2021כאבים יש בכל הריון ובשבוע זה זה לא ספציפי דוקא לתאומים.
את בצוואר בודקים באולטרה סאונד ולא תמיד אפשר להרגיש התקצרות צוואר.
צירים ודימום יכולים להיות סימנים.
לכן בהריון תאומים יש יותר לנוח ולעקוב אחרי צוואר הרחם.
במידה ויש סימני קיצור אפשר לתת פרוגסטרון ועוד תרופות להשקות התכווצויות הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא נשים וזמן- אי פריון גיל 47רוחמה סתמית02/06/2021
הרופא נשים שלי לא הבין שלבן זוג שלי יש בעיית שתיה שלפעמים לא קיימת אבל בדרך כלל כן ושאז לא עומד לו ושזה קורה יותר מדי פעמים בביוץ שלי והחליט שיש לי אי פריון בגלל שאני בת 47 ובגלל שכשהייתי בת כמעט 45 היתה לי הפלה כשהמשכתי לעבוד בעבודה של דחיפת עגלות למרות שהיה לי קשה ופשוט לא היה לי את מי לשתף ולמי להגיד וכל המחשבה שלי אז לא היתה נכונה. ובאיזשהו שלב החלטתי לשתות המון קפה וגם היה לי שק הריון ריק בשבוע די מוקדם
בינתיים התבגרתי ואני חוששת לאיכות הילדים שיהיו לי מצד אחד ומאוד רוצה ילד מצד שני, ובגיל שלי גם לא נותנים לאמץ. אני חושבת לעזוב אותו אבל הוא אומר לי שאני אינטרסנטית וזאת מניפולציה שמשפיעה עלי. אני רוצה לבחור נכון אם לעזוב אותו ולהיות שלמה עם עצמי. לא מצליחה לסמן אבקש לקבל תגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא
פרופ` דוד בידר02/06/2021הי רוחמה
זה חא תחום העיסוק שלנו ולכן קשה לרופא נשים לתת לך עיצה נכונה.
מה שכן, שתי כוסות ליום של קפה זה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בערכי ההורמונים בדיקת בטאאוריאן02/06/2021
שלום. שלשום והיום עשיתי בדיקת בטא. הבטא הוכפלה תודה לאל אבל ערכי האסטרדיול ירדו מ 5500 ל 2500 ו הפרוגסטרון ירד מ43 ל 30..האם זה תקין שהערכים ירדו? קצת מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
פרופ` דוד בידר02/06/2021אין ערך לבדיקות אסטרוגן ופרוגסטרון.
מה שקובע סה עליית הבטא ו אולטרה סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה אחרי גרידה עם שארית ברחםמירי01/06/2021
שלום
עברתי הפסקת הריון בגרידה בשבוע 7.4
הריון היה תקין ונצפה דופק.סיימתי את ההריון מסיבות משפחתיות. דוח פתולוגיה חזר תקין.
עשרה ימים אחרי גרידה המשכתי להרגיש בחילות.עשיתי בדיקת בטא עשרה ימים אחרי גרידה והיא הייתה 1500
אחרי יומיים עשיתי עוד פעם והיא הייתה 1100
הלכתי לרופא וראו שארית ברחם עם זרימות דם.קבעתי תור להטרוסקופיה ניתוחית ליום חמישי.
האם הגיוני שבטא תהיה כזאת בעקבות שארית?
בעבר היה לי הריון מולארי.עשיתי גרידה ולא נזקקתי לכימוטרפיה.
האם יכול להיות שבטא גבוהה 12 יום אחרי גרידה לא בגלל שארית אלה בגלל מחלה טרמבופלסטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר01/06/2021ההורמון החל לרדת והיה יורד בהמשך ולא קשור לשארית ואין לך הריון מולרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם דם בשתן וליקוציטים מסוכנים? (הריון תאומים שבוע 17) הבנתי הם בכמות נמוכהלי31/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם
פרופ` דוד בידר01/06/2021לרוב זה לא בעיה בהריון
צריך לחזור על הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שעלת, תאומים שבוע 17לי31/05/2021
היי, אני שבוע 17, יודעת שיש עוד זמן אבל הבנתי שחיסוו שעלת עושים בשבועות 27-36 ושאי אפשר להזריק אפידורל כמה שבועות אחרי
השאלה שלי, מה קורה בהריון תאומים?
אם אני מתחסנת וצריכה קיסרי? יש דרך לעקוף את האיסור על האפידורל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` דוד בידר31/05/2021זה תלוי במרדים בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמונים ביום 8- הזרקת מונפורמרי31/05/2021
שלום לכם, אני מנסה כבר תקופה להקלט להריון ללא הצלחה. אני מזריקה מונפור 100.
ביום השמיני לווסת, עשיתי בדיקת דם, ערכים: fsh 13.9,
Lh 4.5, פרוגרסטרון 4.6, אסטרדיול 84,
האם אני לא מגיבה טוב לזריקות ? האם אני בביוץ ? יש לי אולטרסאונד רק ביום חמישי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שהתגובה אינה הולמת ועלולה להתרחש עליה בפרוגסטרון ללא ביוץ בפועל תופעה הקרויה לוטאיניזציה מוקדמת הנובעת בגלל רזרבה נמוכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי31/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הורמונים יום 8
מרי31/05/2021האם , אם ככה, החודש הזה אבוד? או שיש עוד משהו לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערכי הורמונים יום 8
מרי02/06/2021אשמח למענה.. האם החודש הזה אבוד? או שיכול להיות גיוס של זקיק וביוץ
לטעמי אבוד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/06/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)