מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עיכוב בהחזרת עובר לאחר המועד המתוכנןאור24/05/2021
שלום. הייתי אמורה לעשות החזרת בלסטוציסט (ת. ב) ביום ראשון הקרוב. לצערי יש עיכוב של שבוע בהעברת העוברים לאסותא והרופא אמר שנחזיר יום ראשון שבוע לאחר מכן מהמועד המתוכנן.. אני קצת חוששת.. האם ניתן באמת לתזמן את ההחזרה ולדחות אותה בשבוע? אין חלון השרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2021כל עוד שלא התחלת בטיפול בתכשיר פרוגסטרון וקיימת סינכרוניזציה הולמת בין הסטטוס ההורמונלי שלך למועד הייעודי של ההיזרה לא אמורה חהיות בעיה-כמובן שלאחר שהדבר נתון לשיקולו ושיפוטו של הרופא המטפל שלך הנושא באחריות לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי המשך טיפולים בת 42שימרית23/05/2021
שלום
בת 42, לאחר 3 סבבי הזרעות ו5 טיפולי IVF. ללא הצלחה ):
חשוב לציין שהיה היריון כימי ובדכ נשאבות כ9 ביציות בממוצע ומופרים 4-5 עוברים באיכות טובה מאוד.
אשמח לשמוע את דעתך לגבי שימוש בביציות שהקפאתי לסבב הטיפול הבא. עייפתי פשוט מהזריקות והייתי שמחה לוותר עליהן. האם נכון להשתמש בביציות שהוקפאו לפני 5 שנים ולהפרות אותן עם הזרע של בעלי? או שכדאי להמשיך בעוד סבב IVF?
תודה והמשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות
פרופ` דוד בידר23/05/2021כל עוד הפרופיל ההורמונלי תקין יש להמשיך בשאיבות ולשמור על הביציות הקפואות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה
שירי24/05/2021מצטרפת לשאלה - אני נמצאת במצב דומה.
בעבר כתבת שהסיכוי לעובר תקין מבציות שנשאבות בגיל הזה עומד על 5%.
אני יודעת שקופות החולים מאפשרות שאיבות ו-ivf עד גיל 45 ומעריכה את זה, השאלה אם זה לא חסר סיכוי (מפחדת לפתח תקוות שווא)
ממש מתחבטת בנושא ואשמח לדעת למה בכל זאת כדאי להמשיך עם השאיבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת
פרופ` דוד בידר24/05/2021אם הפרופיל ההורמונלי תקין אני ממליץ להמשיך טיפול עד גיל 43, למי שלא ילדה בעבר ועד גיל 45 למי שכן ילדה בעבר, למרות הסיכויים הלא גבוהים.
בארצות חו״ל, עקב העלות הגבוה שלהו טיפולי הפריון והסיכויים הקטנים , רוב הנשים משקיעות הכסף בתרומת ביציות.
אצלנו ניתנת האפשרות לנסות , בגילים אילו, למרות הסיכויים שכתבתי.
היות וזה מסובסד אז יש הגיון לנסות.
ההחלטה תמיד של הזוג המטופל לאחר הסברים על כל סוגי הטיפול על ידי רופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרידה בלי ציטוטק לפני לאחר הפסקת דופקמורן23/05/2021
שלום.בשבוע אחרון עברתי גרידה בגלל הפסקת דופק בשבוע 7.הרופא לא אמר לי לקחת ציטוטק לפני.אני אחרי שתי לידות (אחת וגינלית ואחת קיסרית) ושתי גרידות.לידה אחרונה הייתה אחרי גרידה שניה.אני דואגת שרופא לא הנחה לקחת ציטוטק וזה יכול לפגוע בצוואר הרחם.כתוב במכתב סיכום שהיה הרחבת צוואר הרחם להגר 8. עד כמה זה נורא שלא לקחתי ציטוטק לפני מבחינת פגיעה בצוואר הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרידה
פרופ` דוד בידר23/05/2021אפשר לסיים הריון בגרידה או על ידי כדורי ציטוטק.
עברת גרידה וזה בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה בלי ציטוטק לפני
מורן23/05/2021הכוונה שלא קיבלתי כדורי ציטוטק כדי לרכך את צוואר הרחם לפני.עד כמה זה נורא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרידה
פרופ` דוד בידר23/05/2021לא
לא חייבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל עובר שבוע 12 שקיפות עורפיתיעל23/05/2021
שלום פרופ'
בשבוע 12 בדיוק עשיתי שקיפות עורפית (תקינה) לפיה גודל העובר התאים לשבוע 12+3 כלומר גדול ב-3 ימים.
היום שבוע 14+5 באולטרסאונד אצל הרופא העובר מתאים לשבוע 14+1 כלומר קטן ב-4 ימים.
מה משמעות הפערים? האם העובדה שפעם גדול לגיל ההריון ופעם קטן מעידה על בעיה? הרופא לא התרגש ואמר שהכל נראה תקין אבל אני מוטרדת כי בעצם ב-19 יום הוא גדל רק ב-12 יום.
אם זה רלוונטי אני סובלת מהיפרמיזיס, בינתיים רק יורדת במשקל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל
פרופ` דוד בידר23/05/2021היות והבדיקות נעות פלוס מינוס מספר ימים אני לא רואה בעיה בגודל העובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לטיפולים פוריות כדורים וקרינוןדנה23/05/2021
אני בטיפולי פוריות. עם תמיכה של כדורים וקרינון הסבב הזה נכשל וקיבלתי מחזור למשך יום יומים ואז דם חום של סיום לעוד שלושה ימים ופתאום התחיל לי דם אדום שוב כמו של מחזור למשך עוד יומיים וחצי ממש בסדר הזה. האם זה בגלל טיפולי הפוריות? בגלל התרופות ? אף פעם לא קרה לי ככה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט תגובתי לטיפול שעברת ולתמיכה ההורמונלית שקיבלת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך למחזור ולטיפולי פוריות
דנה23/05/2021הבנתי .
אם כך אני יכולה לעשות את הבדיקות הבאות שנעשות ביום ה שלישי או החמישי של המחזור ?זה לצורך רופא חדש ולא באמצע לבזבז מחזור שכבר קיבלתי... כי באמת אני לא יודעת איך להתייחס לדם הנוסף שהתקבל כמו שרשמתי לך בהודעה הראשונה ואולי אפשר לנצל את זה בשביל הבדיקות מה אתה מציע זה ייתן תוצאות מהימנות ?אלו הבדיקותfsh,אסטרטדיול,lh,טסטוסטרון,פרולקסן, tsh ? מה אתה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מניעה מביצוע הבדיקות שציינת אם נתוני האולטרסאונד מצביעים על התאפסות השחלות לאחר הטיפול הקודם
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה24/05/2021אתה יכול להסביר על פי מה שביקשתי ושאלתי אותך. איך אדע בעניין השחלות. אני צריכה ללכת לעשות אולטרסאונד בשביל לדעת אם אני יכולה לעשות את הבדיקות שביקשתי עכשיו שאני במחזור ?? לא ממש הבנתי. כי כרגע אני במחזור אבל שוב כמו שאמרתי לך בהתחלה מחזור שהמשיך כזה..
אתה יכול להסביר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
במקומך הייתי מבצע את הבדיקה ביום 3-5 לדימום לאחר הבדיקה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוניטור תקין יכול להעיד על לב תקין וללא מומים?נריה23/05/2021
1.האם בדיקת מוניטור תקינה אומרת שהלב של העובר תקין?
(לא עשיתי סקירת מערכות- שבוע 31)
אם למרות זאת יכולים להיות מומים, אילו מומים ? והאם הם יכולים לפגוע בחייו ותפקודו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין זו ערובה מוחלטת לתקינות אנטומית של הלב
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר לראות את מבנה הלב בא.ס רגיל אצל רופא נשים?
.23/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובת מומחה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2021לשלילת מומח לב עדיף לבצע אקו לב עוברי ייעודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אוכל ללדת רגיל למרות הגיל שלי?שביט23/05/2021
בת 51 בהריון שני מתרומת ביצית.
הריון ראשון היה קיסרי לפני שנתיים עקב מצג עכוז בשבוע 38
כיום שבוע 33 השיליה אחורית ולא ליד
הפתח ובינתיים הכל תקין מבחינת הבריאות שלי ושל העובר לא לוקחת תרופות כלשהן.
1.האם לפי דעתך אוכל ללדת רגיל ובמועד משוער או לפניו במידה ותתפתח לידה באופן טבעי?
2.באלו מקרים עדיף לבצע זירוז לידה ובאיזה שבוע? איזה זרור עדיף לאחר קיסרי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בנסיבות המקרה ולאור העובדה שעברת ניתוח קיסרי קודם והיריון בגילך המתקדם,הייתי יוזם ניתוח קיסרי אלקטיבי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי23/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בגלל חשש מקרע ברחם?
.23/05/2021ובכל מקרה באיזה שבוע עדיף ללדת? האם להמשיך את ההריון עד הסוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתוח קיסרי מוזמן בדבוע 38-9
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון- לאחר החזרה וביוץ טבעישירה22/05/2021
הי החזרת בלוציסט היתה ב 11/5
על ביוץ טבעי
איזה שבוע אני היום?
עשי בטא לאחר 9 ימים ב 20/5 יצא 108
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר23/05/2021שבוע 4.
הבטא בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16, הריון תאומים ואולטרסאונדלי22/05/2021
בגלל המצב בוטל לי התור למרפאה בסיכון..
הייתי בבדיקה שגרתית ונאמר לי שם שהכל תקין ברוך ה' וגם אמרו לי על הדרך שלא מומלץ לעשות פעם בשבוע אולטרסאונד, שזה לא בריא לעוברים..
מעוניינת לדעת האם באמת זה לא בריא ולמה?
ועוד שאלה, יש לי כאבי בטן תחתונה, עליונה ובצד.. ללא דימום, הכאב לא נוראי אבל מציק קצת (בעיקר בנשימה, שאני קמה מהספה או מסתובבת במיטה לקראת שינה) זה מדאיג או שזה טבעי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר23/05/2021לא נחוץ לעשות אולטרה סאונד כל שבוע אך אם תעשי זה לא מזיק לעוברים.
בהריון יש כאבים מבוכים שונים ונראה שמה שיש לך זה טבעי להריון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון עובר מוקפא מיום המחזוראוריאן22/05/2021
שלום. החזרת עובר קפוא על בסיס אסטרופם דופסטון וקרינון.. האם מחשבים גם במקרה הזה את שבוע ההיריון מיום המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע
פרופ` דוד בידר23/05/2021מחשבים לפי יום החזרת העובר לאחר שמחסרים אחורה
מיום ההחזרה כדי להגיע ליום הראשון של בוסת.
אם הוחזר עובר יום שלוש ,למשל, מחסירים אחורה 17 יום ואז יודעים את היום הראשון של הוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
אוריאן23/05/2021אם אני עושה את החישוב אז זה יום המחזור יוצא יומיים קודם לפני שקיבלתי באמת מחזור.. אז לחשב לפי ההחזרה או לפי יום המחזור? לא ממש הבנתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע
פרופ` דוד בידר23/05/2021לפי ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי ביום הרביעי למחזורנ21/05/2021
האם אפשר לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ביום הרבעי למחזור ולא ביום שלישי? כי היום השלישי נופל ביום שבת
אפשרי בהחלט,גם ביום החמישי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי21/05/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא חיובית בגיל חריגדני20/05/2021
שלום לך.
אשתי בגיל 46 וחצי(ואני מבוגר מימנה ב-3 שנים).לנו 2 ילדים מהריונות ספונטניים לפני 11-15 שנים.סבלה מתופעות שונות כמו חולשה,עייפות ועוד וגם היו 2-3 ימי איחור במחזור שלאחרונה הוא בסביבות 23-24 ימים.בוצעה בדיקת דם הבודקת דברים שונים וגם hcg ויצא שערכו 16.עד כמה שאני יודע זה חיובי-נא לתקן אותי אם אני טועה.אז ביום השלישי של האיחור לכאורה נידגם הבטא הזה ובסוף היום הזה התחילו סימני מחזור.קרוב לודאי שמדובר בהיריון כימי.
האם למרות ערך הבטא הנמוך שנידגם-גם במקרה הזה יש לוודא התאפסות?
ולצורך העניין מה נחשב להתאפסות?ערך בטא הקטן מ-5?
ושאלה נוספת-הנ"ל ניקלט באופן ספונטני.האם לאור זה עוד יש טעם לעשות ניסיון כמו למשל הזרעה(אולי אפילו הזרעה כפולה)הכוללת מתן תרופות פיריון לאישה מתחילת מחזור ועד לביוץ או שזה מיותר כי הסיכוי להריון תקין שאנחנו מעוניינים בו וללא תרומת ביציות(וגם ללא הפריה)הוא אפסי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר20/05/2021יש לחזור על הבדיקה עד לבטא פחות מ 5.
אין טעם לעשות טיפולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברחם-השתרשות תקינה ברחםרונה20/05/2021
שלום רב
עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה והיה פוליפ בגודל 6 מ"מ מהדופן האחורי והסירו בשיטת SEE&TREAT
האם ממצא כזה יכול להשפיע על השתרשות תקינה ברחם?
אני בתהליך של טיפול IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
פרופ` דוד בידר20/05/2021לא ישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
חלי20/05/2021היי
אשמח לשמוע על השיטה שרונה ציינה. גם לי יש פוליפ בקצה הפונדוס (מה זה???) והשאלה היא
1. קודם כל אם חובה להסירו לפני טיפול ivf
2. שנית מה השיטה המומלצת עם מינימום נזקים לרירית או לכל דבר שהוא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
פרופ` דוד בידר20/05/20211. השיטה היא אותה השיטה אלא שבאותה הבדיקה, ללא הרדמה אפשר להוציא הפוליפ.
2. אנחנו לא בטוחים אם הפוליפ מפריע אך עושים היסטרוסקופיה אבחנתית לראות מהו הממצא.
פוליפ זוהי חתיכת רקמה בולטת לחלל הרחם , שלאחרונה החלו להופיע עוד ועוד ממצאים לא ברורים הנקראים פוליפים .
מכאן העליה בביצוע היסטרוסקופיה כשלא תמיד ההתויה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חלי20/05/2021תודה על התשובות.
עוד שאלות
...
1. זו שיטה יותר עדינה? והאם אפשר לבקש שלמרות שאפשר בלי הרדמה ישתמשו בשיטה הזו עם הרדמה?
2. איך קובעים תור והאם הקופה ממנת הטרוסקופיה אבחנתית?
3. האם הסטרו' אבחנתית יכולה להבחין בין פוליפ למשהו אחר?
4. האם הסטרו יכולה ללמד אפ בכלל יש צורך להוציא את הממצא או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ` דוד בידר20/05/20211.זאת אותה שיטה אק בלי הרדמה. הפעולה היא לפי החלטת הרופא המטפל וניסיונו.
2.פונים לרופא נשים.
3.היסטרוסקופיה אבחנתית היא בשביל לראות מה זה, ואפשר לדעת .
4.כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותנ20/05/2021
ערב טוב היום ביצעתי אולטרסאונד גניקולוגי ביטני והתוצאות הן עובי רירית רחם 4 מ"מ שחלות ימין אורן27 מ"מ גובה 15 מ"מ
הערות זקיקים קטנים
שמאלית אורך27 מ"מ
גובה18מ"מ
הערות זקיקים קטנים
יש לציין שהיום קיבלתי וסת וסת סדירה מאוד
לא לוקחת גלולות ולא מקיימת יחסים
מתכוונת לעבור שאיבת ביציות לשימור פוריות
האם הנתונים תקינים כי לפי קריאה באינטרנט יש סיכוי שמצב זה מעיד על שחלות פוליציסטיות האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות
פרופ` דוד בידר20/05/2021המצב תקין וזה לא מצב של שחלות פוליציסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
נ20/05/2021הרירית רחם לא דקה מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ` דוד בידר20/05/2021הרירית גדלה לאורך תהליכי הביוץ ולכן בדיקה אחת שאנחנו לא יודעים באיזה שלב את לא אומרת כלום אחר שאת עוד לא עמוק לפני ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית אלכוהול לפני גילוי ההיריון - מה הסיכון?לילוש19/05/2021
שלום רב.
אתמול גיליתי שאני בהיריון לאחר איחור של מחזור במשך 19 יום (לא חשבתי שהאיחור קריטי מכיוון שגילו לי שחלות פוליציסטיות ותמיד היו לי איחורים גדולים במחזור - אבל היו לי סימנים נוספים כמו נפיחות וכאבי שדיים).
לפני 3 שבועות ישבתי עם חברים, שתיתי רבע כוס יין, שלוק מכוס בירה וצ'ייסר של וודקה.
אני יודעת ששתיית אלכוהול מסוכנת בהיריון, אך לא ידעתי בזמנו על ההיריון... מה הסיכון ומה יכול לקרות לי/ לעובר בהמשך??
אשמח למענה מפורט ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול
פרופ` דוד בידר19/05/2021אין שום סיכון בשתייה שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)