מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי מחזור ביום ה11 להחזרת קפואים. שמישהו יעזור ליחנה26/08/2021
אני היום 11 להחזרת עוברים קפואים במצב טוב מאוד. וכול התקופה לא היה לי כאבים בכלל. ורק עכשו בסוף היום התחילו כאבי מחזור.
בבקשההההה תעזרו לי .האם זהווווווו ????? אין סיכוייי ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי
פרופ` דוד בידר26/08/2021אם זה מה שאת מרגישה תמיד לפני וסת אז זה סימן שההריון לא צלח.
בכל מקרה רק בדיקת דם היא הקובעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במשך שעה אחרי החזרת עוברים
פרופ27/08/2021הכאבים היו במשך שעה בערב ונעלמו. האם להמשיך עם התמיכה?
היום אין כאבים.
בנות תעזרו לי מישהיא עברה כזהה מקרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך תמיכה ולעשות בדיקת הריון מתי שאמרו לך.
פרופ` דוד בידר27/08/2021להמשיך תמיכה ולעשות בדיקת הריון מתי שאמרו לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי בדיקת דם להיריון בעקבות הכאבים
פרופ` דוד בידר29/08/2021אם חלפו מהר אין לזה משמעות.
תעשי בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת יתר או חסר של כדור אסטרופםנעמה26/08/2021
אני שבוע 9 + יום
אני אמורה לקחת 3 אסטרופם ביום: בוקר, צהריים, ערב
לא זוכרת אם לקחתי כדור בבוקר או לא.
האם אני יכולה לקחת 2 כדורים בצהריים?
האם נטילה של 4 כדורים ביום במקום 3 עלולה להזיק?
או האם עדיף להמשיך בשגרה, ולקחת אחד בצהריים ואחד בערב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יזיק
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטילה
פרופ` דוד בידר26/08/2021את לא צריכה יותר תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדשילה26/08/2021
שלום
עברתי החזרת עוברים ב-8.8, וסת אחרונה 23.7, הרופאה קבעה לי אולטרסאונד רק ב-12.09 , זה תקין? איזה שבוע אני אהיה ב- 12.09?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תקין תהי בשבוע 7
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי26/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיובית ללא דגימהדינה25/08/2021
2 שאלות
1.החל מאיזה ערך בטא נחשב חיובי?האם מעל 5 או מעל 25?
2. במחזורי הנוכחי הסתיים היום ה-26 ועדיין אין דימום.המחזור הקודם היה בן 21 ימים,זה שלפניו 23 וזה שלפני זה היה 26 ובו נידגמה ביומו האחרון בטא 16.
אם כך,האם ללא בדיקה סביר להניח לפי נתונים אלה שבשלב הזה יש לי בטא מעל 5?
ואם הדימום עדיין לא יופיע בימים הקרובים,באיזה יום של המחזור הנוכחי כבר יהיה כדאי לעשות בדיקת בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין את גילי
דינה25/08/202147 בעוד כחודשיים,ובעברי 2 לידות מהריונות ספונטניים בגילאים 31,35
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר26/08/20211. מעל 5 זה חיובי
2.אני חושב שהבטא יהיה שלילי וכבר כדאי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12 סובלת מטחוריםעלית25/08/2021
שלום רב,
האם יש משחה לטחורים שמותרת בהריון? אשמח לדעת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחות לטחורים הן בסדר לשימוש בהיריון
פרופ` דוד בידר26/08/2021כן
כל המשחות לטחורים הן בסדר לשימוש בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסים במהלך טיפול ivfאילנה25/08/2021
שלום, בת 43 התחלתי סבב חדש השבוע, מזריקה מונופור כבר ארבעה ימים. רציתי לדעתה האם ניתן לקיים יחסים עד למועד השאיבה? האם זה עלול לפגוע ברירית הרחם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום, אפשר,לא פוגע בכלום
פרופ` דוד בידר26/08/2021אפשר,לא פוגע בכלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ביום התשיעי להחזרהלא משנה25/08/2021
שלום. אני ביום התשיעי לאחר ההחזרה, היום בבוקר הבחנתי בכתם קצת כהה על התחתון ובניגטס היה ורדרד. במהלך ביום שוב כשהייתי בשירותים בניגוב פעם ורדרד פעם חום בהיר והיה פעמיים שהיה איזה משהו בצבע כהה קרוב לצבע שחור שזה כזה ארוך. מבחינת התחושה יש לי תחושה כמו לפני מחזור. אציין שאתמול היה לי יום לחוץ וכנראה אימתי שרירים ובערב התחילו לי תחושות לא נעימות למטה. מזה יכול להיות? קראתי על דימום אחרי החזרה אך הדבר השחור שראיתי בניגוב הדאיג אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט תיתכן החתמה לפני מחזור,אולם כל עוד לא הופיעה ווסת של ממש יתכן גם היריון,לעיתים הכתמה כזו יכולה להופיע מהשימוש בנרות התמיכה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי25/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבדיקות בהריון שצריךשיר24/08/2021
האם במהלך הריון צריך ייעוץ גנטי? אחות מידע גנטי?? בתחילה עשיתי ברגיל בגלל הגיל וכו' וזהו עשיתי את מה שצריך הומלץ על פי הגיל.
עכשיו ברוך השם אני בהריון אחרי טיפול ivf , שליש ראשון מתרומת זרע
מה התפיסה לגבי זה ? או שמספיק בדיקות כמו שקיפות עורפית וסקירת מערכות ?
הכל על מנת להיות שקטה .. מה ההמלצות שלכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש מעקב היריון מסודר שנקבע
פרופ` דוד בידר24/08/2021יש מעקב הריון מסודר שנקבע לפי התוויות משרד הבריאות ובכל חודש הרופא שעושה מעקב צריך להסביר על כל בדיקה ,ויש בדיקות שאת צריכה להחליט אם את עושה או לא ,כמו מי שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווסת אחרונה גיל הריון וביוץטינה24/08/2021
ראיתי שכתבם פה על ביוץ הריון ווסת אחרונה אני גם אחרי טיפול ivf . יחשבו את גיל העובר בשבועות מיום ההחזרה ? בעצם הרופא ייקח אחורה 14 יום ועוד 3 ימים של גיל העובר או מאיזה יום?? האם כך הדבר?
ואם לא ייצא לפי חישוב זה בדיוק התאריך שבו קיבלתי את הווסת אלא אחורה יותר זה תקין ??
ובלי קשר אשמח לדעת מה הקשר בין הביוץ לווסת האחרונה ? לא ממש הבנתי כי הרי מחשבים מהמחזור האחרון אז מה קשור הביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אכן כך מבוצע החישוב של גיל ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי24/08/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית עקב דמם מוגברלירון24/08/2021
שלום פרופ', בת 36 רווקה, לא קיימתי יחסים. אני צריכה לבצע בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית עקב דמם מוגבר וממושך בעת מחזור חודשי.
בבדיקת us יום 5 לווסת וביום זה היה וסת מוגבר
יש רירית 6 מ"מ. בוסת הרירית צריכה לנשור, אכן?
אם אכן אז זה לא תקין.
מה הסיבות לכך שיש עובי רירית בעת הוסת?
אשמח להסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוסת אין משמעות לבדיקת הרירית
פרופ` דוד בידר24/08/2021בוסת אין משמעות לבדיקת הרירית.
חשוב לבדוק רירית במהלך המחזור החודשי.
לדעתי ההיסטרוסקופיה מיותרת ואת יכולה להחליף לבדיקת אולטרה סאונד תלת ממדי במקום לעבור פעולה פולשנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לירון24/08/2021וסת זהו מחזור חודשי לא?
ביום חמש בעת המחזור החודשי הרירי 6. מראה על בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בודקים גודל רירית ביום 6 ולא בוסת
פרופ` דוד בידר24/08/2021לא בודקים גודל רירית ביום 6 ולא בוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים אחרי החזרת עוברים בבקשה תעזרו ליחנה24/08/2021
בבקשה שמישהו יעזור לי
אני אחרי 8 ימים של החזרת עוברים קופואים. ואני לא מרגישה כלום. אין כאבים בכלל. האם זה נורמאלי ? לפני חודש החזרתי טריים והייה כאבי מחזור והתכווצויות במשך שבועיים. לצערי בסוף לא נקלט אבל הפעם לא מרגישה כלום.
פליז שמישהו יעזור לי
ואם יש מישהיא שהחזירה קפואים מה היה שתספר לי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה להתאזר בסבלנות עד לבדיקת הריון
פרופ` דוד בידר24/08/2021זה שאין כאבים או תחושות לא אומר כלום.
בכלל חא צריכים להיות כאבים אחרי היזרה.
לפעמים חדירת הקטטר דרך צוואר אחם ונגיעת הקטטר בקיר הרחם יגרמו לתופעה שציינת.
צריכה להתאזר בסבלנות עד לבדיקת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור פוריות בעזרת בדיקה והאם היא מוצלחתAnona23/08/2021
שלום
רציתי לדעת האם קיים שימוש בארץ בבדיקת פרטילום (Fertilome)
והאם היא מוצלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה עומדת להיות מופצת על ידי חברה העוסקת בבדיקות גנטיות
פרופ` דוד בידר24/08/2021הבדיקה עומדת להיות מופצת על ידי חברה העוסקת בבדיקות גנטיות.
הבדיקה בודקת גנים שונים ומיתיימרת לתת הסברים, אולי, לבעיות פריון על
רקע זה.
בשלב זה הרוםאים לא ממליצים לעשות כל בדיקה שמופיעה בשוק ומיתיימרת לתת תשובה לבעיות הפוריות. מדובר בחברה מסחרית ולכן הכסף פה מדבר.
בכל אופן הרופאים תמעד בוחנים כל בדיקה שיוצאת , ולפי שעה, עד שלא נשתכנע שזה יעיל מציע לך ללכת לפי המלצת רופא מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר גדול לגיל הריוןיעל23/08/2021
שלום פרופ'
שבוע 27+2, הריון ivf, כך שגיל ההריון ברור וידוע. תרומת זרע.
הערכת משקל מתאימה לשבוע 27+4
BPD- מתאים לשבוע 30+2 אחוזון 98.9
OFD - מתאים לשבוע 29+1 אחוזון 93.5
HC - מתאים לשבוע 29+2 אחוזון 82.4
AC - מתאים לשבוע 27+2 אחוזון 41.4
FL - מתאים לשבוע 28+1 אחוזון 60.6
מבינה שהראש גדול ביחס לגיל ההריון. הרופא לא מוטרד אבל אומר שצריך מעקב.
אקבע כמובן סקירה שלישית.
כל הבדיקות עד כה תקינות - שקיפות, סקירה ראשונה ושניה, מי שפיר. בכל הבדיקות ציינו שגדול בכמה ימים עד שבוע. העמסת סוכר תקינה, סוכר בצום 70.
על מה יכול להצביע ראש גדול? מה צריך לבדוק? למה לשים לב?
האם עוד יכול להתאזן בהמשך ההריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקות אולטרה סאונד יש טווח של הבדיקה
פרופ` דוד בידר24/08/2021בבדיקות אולטרה סאונד יש טווח של הבדיקה ויכול להיות פלוס מינוס שבועיים כד שלושה.
אין שום סיבה לכך שהראש גדול וזה ככה מבחינה גנטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות ההריוןטלי23/08/2021
איך אני יודעת איזה שבוע אני?
אני בהריון ברוך השם אחרי טיפול ivf והייתי שמחה לדעת איך החישוב של השבועות האם זה לא מרגע תאריך ההחזרה מתחיל החישוב ?? או שזה מהמחזור האחרון שהיה עוד בשלב הרבה יותר מוקדם של זה .. לא ממש הבנתי .. הרופא אמר לי משהו אבל בגלל שיש לי בדיקות שאני אמורה לעשות חשוב לי לדעת שהוא אכן מדייק ולכן שואלת איך נעשה החישוב בהתחשב שעשיתי טיפול ivf והחזרה בתאריך מסויים.
שוב רוצה לדעת בגלל שיש לי בדיקות שנעשים בשבועות מסויימים של ההריון..
הרופא הפרטי שטיפל בי רשם משהו ואז השני רופא קופת חולים רשם לי אך זה נראה לי לא מתאריך ההחזרה יכול להיות?
יכול להיות שמחשבים את זה עוד לפני תאריך ההחזרה ?? לא הבנתי ...
אשמח לעזרה . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחשבים מהיום הראשון של הוסת האחרון
פרופ` דוד בידר24/08/2021הריון מחשבים מהיום הראשון של הוסת האחרון. באופן טבעי הביוץ
קורה ביום ה14 ולכן כאשר יש ביוץ בטיפולי הפריה מורידים 14 יום אחורה וכאשר מחזירים עובר בן 3 ימים סופרים אחורה 17 יום ,ואז זה יום הראשון של הוסת האחרון ,ולפי זה מחשבים גיל הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב שבועות. הריון המשך
טלי24/08/2021אם כך זה בסדר שתאריך הווסת האחרונה שלי (כתבתי את זה ברגע שקיבלתי ווסת ולכן בוודאות היה ב 16.6 אבל הרופא במכתב רשם לי 13.6 ?? אכן השאיבה הייתה ב 27.6 וההחזרה הייתה ב 30.6 אחרי 3 ימים אני פשוט רוצה לוודא שאכן הכל בסדר או שאני צריכה לפנות לרופא ליידע אותו..
פשוט יש בדיקות עכשיו שכבר נעשים לפי השבוע בו נמצאים ואם אני אחשוב לפי 16.6 זה יוצא שאני בשבוע אחר לעומת שאם אחשב לפי ה 13.6. וזה חשוב לי עכשיו למשל לשקיפות עורפית לכן ממש חשוב לי לדעת שזה בסדר מה שהרופא חישב כי כמו שאמרתי לפי העובדות בשטח קיבלתי מחזור ב 16.6 והוא רשם לי 13.6
האם זה נראה לך בסדר ? אין לי ממה לדאוג ? אני לא צריכה לפנות לרופא ולומר לו מה רשום אצלי. פשוט חשוב לי שהכל יהיה בסדר ב"ה בגלל הבדיקה והזמנים שלה ושהכל יהיה טוב
פשוט להתייחס לפי ה 13.6 תמיד ??
חשוב לי להיות רגועה ושקטה בעניין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת לפי מה שהרופא שלך קבע
פרופ` דוד בידר24/08/2021ללכת לפי מה שהרופא שלך קבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
טלי24/08/2021ז"א לא משנה אם ב 13.6 בכלל לא היה תאריך הווסת אלא רק ב16.6 והוא מחשב לי את שבועות ההריון מה 13.6 זה בסדר?
רק מוודא שהבנתי נכון אותך ....
סליחה אם שיגעתי עם השאלות
תודה פשוט רוצה שהכל ייצא טוב ב"ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתך כן
פרופ` דוד בידר24/08/2021כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמוניםשירלי22/08/2021
שלום פרופ', בת 45, מספר שנים ללא וסת מנופאוזה מוקדמת. מיזה שלוש שנים נוטלת קבוע פרוגילטון.
הרופא אמר לי שמיותר ליטול הורמונים כל עוד אני לא בהליך פוריות. אני מהססת (להקשיב לרופא) האם לכרגע להפסיק שלא יגרם נזק עתידי, כי בהמשך כן
ארצה להרות בתרומת ביצית.
האם בכדי "לשמור" על הרירית, הרחם ושיהיה לגוף תהליך חודשי מסודר (דמוי מחזור חודשי), יש להמשיך ליטול הורמונים באופן קבוע כל עוד מתכננים להרות?
או שאפשרי גם לא לקחת טיפול תרופתי/הורמונים, אלא לקחת בצמוד לצורך טיפולי פוריות?, ללא טיפול הרירית לא תתנוון?
אשמח לדעתך מנסיונך הרב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללקיחת הורמונים יש השפעה
פרופ` דוד בידר23/08/2021הרירית לא תתנוון.
ללקיחת הורמונים יש השפעה על כל התהליכים בגוף עקב גיל המעבר.
מציע לך לפנות לרופא גיל המעבר שיסביר לך על כל אפשרויות הטיפול והאם רצוי או לא לקחת פרוגילוטון.
בעל אופן בפסקת פרוגילוטון ואי לקיחת תרופות של גיל המעבר חא יגרמו לנוון הרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)