מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ספונטני ותוצאת ערך בטאאורי07/07/2021
בת 42.6 ילדתי לפני שנה וחצי.מניקה.גיליתי הריון ספונטני שבוע שעבר.מחזור סדיר 28 יום.וסת אחרונה ב4.6 ,הרגשתי את הביוץ ביום ה14.בדיקות הריון חיוביות כבר מיום 12 אחאי ביוץ.ביצעתי השבוע ביום ראשון בדיקת בטא.700. פרוגסטרון 84. הרופא אמר לי לבוא בעוד שבועיים לבדיקת דופק.השאלה שלי היא האם זה בסדר ולא צריך לבדוק הכפלה שוב לפני? למעט עייפות אין לי ככ תופעות ,לא בחילןת כמו בדרכ)מתי בדרכ מופיעות?)
2. האם ההנקה )פעמיים ביום) יכולה לפגוע בהריון? לאור הגיל,זה הריון מבורך וחשוב ולא הייתי רוצה לסכן אותו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר08/07/20211. הרופא שלך צדק לגבי האולטרה סאונד.
2. צריך להפסיק להניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה שונה של תרופות דומותקארין07/07/2021
שלום,
פרוטוקול קודם הזרקתי 7 ימים פרגובריס 225 וביום החמישי התחלתי גם אורגלוטרן 0.25 למשך עוד 3 ימים עד בדיקת דם ומעקב זקיקים
E2- pg/ml2640
פרוגסטרון- 1.38ng/ml
LH- 6.2IU/L
נצפו 9 זקיקים יפים, יום למחרת הזרקתי 3 דקפפיל 0.1
ויום וחצי אחר כך אוביטרל ושאיבה.
נשאבו 14 ביציות לא הופרתה אף אחת מהן, זרע מעולה.
בסבב הנוכחי הוחלט לשנות תרופות אבל להישאר באותם מינונים
מונפור 225 שילוב עם ציטרוטייד ביום הרביעי… אתמול עשיתי בדיקות דם ומעקב זקיקים, נצפו 5 זקיקיםקטנים 13-15
E2- pg/ml893
פרוגסטרון- 0.57ng/ml
LH- 0.5IU/L
יכול להיות שאותן מינונים של תרופות שונות (למרות שהתפקיד שלהן בגדול אותו הדבר) יניבו תוצאות כל כך שונות?
יכול להיות שבגלל שהערכים בפעם הראשונה היו כל כך גבוהים זה השפיע על איכות הביתיות?
מה לדעתכם הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הורמון האסטרוגן היה נמוך
פרופ` דוד בידר07/07/2021רמת הורמון האסטרוגן היה נמוך ביחס ל 14 ביציות שנשאבו. לכן צריך היה לראות מה היה גודל כל הזקיקים ולמה הרמה בדם לא תאמה את התוצאה.
אחת הסיבות לאי הפריה זה חוסר כניסת זרע לביציות ולכן צריך לחצי מהביציות לעשות מיקרומניפולציה.
אין גירטח שחלתי אחד דומה לשני ,ותלוי כמה זמן עבר מהגירוי הקודם.
לכן חסר נתונים כדי להעריך מה קורה ולמה זה קרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס ל-14 ביציות גירוי שחלתי
פרופ` דוד בידר07/07/2021ל 14 ביציות
וב סוף צריך להיות גירויי שחלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע לאחר השאיבה קיבלתי וסת
קארין08/07/2021שלום ד״ר,
שבוע לאחר השאיבה קיבלתי וסת וכבר התחלתי את הסבב השני,
7 מתוך ה14 נעשו בשיטת מיקרומניפולציה ועדיין רק אחד הופרה אבל גם לא שרד עד להחזרה. הגדלים נעו בין 17-20.
בת 32, אין ילדים, זרע תקין, לא ידועה בעייה בנתיים. יכול להיות שהבעייה בביציות? יכולות להיות תוצאות שונות בשאיבה השניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבב
פרופ` דוד בידר08/07/2021לא מתחילים מיד עם גמר הגירוי הראשון ,וקבלת וסת ,בגירוי שני מידית.
גם קופות החולים לא נותנות התחייבות אם עברו 45 יום בין השאיבות.
קדה לענות לך על השאלות בלי לערוב אחרי הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת בטא נמוכה מה המשמעותדניאלה06/07/2021
שלום רב מבקשת להבין את עניין ההכפלה
מחור אחרון 2.6
החזרה 20.6
בדיקת דם בטא ראשונה ב2.7 תוצאה 90.7 , תוצאת בדיקת דם שנייה ב4.7 בטא 134 , תוצאת בדיקת דם שלישית ב6.7 בטא 196
אין כאבים או דימומים אין היסטוריה של הפלות ביום חמישי 8.7 נשלחת לעשות בדיקת דם נוספת במידה והבטא ממשיכה לעלות אבל לא פי 2 מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה ה1 של דניאלה לעניין הכפלת בטא נמוכה
דניאלה06/07/2021האם יש סיכוי קטן להצלחה או שמא אפסו הסיכויים לאור הכפלות קטנות של הבטא ? מה צפוי לי להתרחש בימים הקרובים מבחנה גופנית האם יש עדיין ההסיכוי שהבא יוכפל כפי שצריך בהמשך או שמא מבחנה מדעית אין סיכוי לזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כשההריון לא מתפתח באופן תקין
פרופ` דוד בידר07/07/2021ההריון לא התפתח באופן תקין. בדלב זה צריך לעקוב אחרי ההורמון.
סיכויים גדולים שיתחיל לרדת ואז הבעיה נפתרה וזה היה הריון התחלתי שלא התפתח.
אם הבטא תעלה יהיה צורך לחפש היכן ההריון ולטפל בהפסקתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוך
דניאלה08/07/2021שלום רב , אז בהמשך להודעה הקודמת שלי אני מאןד לחוצה ןדי לא מבינה מה קורה איתי היום בדיקת דם נוספת של בטא יצא 270 עדיין לא מוכפל פי 2 , האם קיימת חובת ההוכחה להכפלה פי 2 ? האם זה חד משמעי לכך שהההתפתחות איננה תקינה ? אין שום סיכוי קטן שמשהו תקין בתהליך ? הרופא הסביר לי כי להמשיך לבצע בדיקת דם ביום א הקורב להמשך מעקב בטא , אם אין סיכוי להריון תקין אז מדןע נדרש להמשיך לבצע מעקב בטא הרי עד עכשיו זה במגמת עליה ושאלה נוספת אם בצעתי החזרה ישירות לרחם מדוע ישנה אפשרות שזה מתפתח מחוץ לרחם אם זה נכנס ישירות לרחם ההחזרה ? בבקשה אני מנסה להיאחז בזיק קטן של תקווה שאולי יקרה נס ובאמת זה תקין כי הבא הראשוני היה 90 שזה הבנתי יחסית גבוה אולי חישוב גיל ההריון שגוי ועדיין יש סיכןי קטן שזה יצליח ? סליחה על ההודעה הארוכה אני באמת מנסה להבין באיזה מצב אני וגם היו לי הפרשות חומות אבל ממש מעט למשך יום אחד בלבד מה המשמעות של זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא כאשר ההריון לא תקין
פרופ` דוד בידר09/07/2021ההריון לא תקין.
כאשר מחזירים עוברים לרחם הם מטיילים לחצוצרות וחזרה.
יש כוח שמושך את העוברים לחצוצרות , שלמעשה שם הם מתפתחים ואז חוזרים להשתרש ברחם ביום 5. בעיה כלשהיא בחצוצרה כמו הדבקות או דבר דומה, העובר יכול לא לרדת לרחם ו להשתרש בחצוצרה..
מעקב הבטא נעשה על מנת לראות האם הבטא יורדת או לא ,ואם היא ממשיכה לעלות, אזי צריך לטפל בבעיה בצורת תרופתית או התערבות כרורגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות פרוגסטרון בשבוע 9 להריוןאורית05/07/2021
שלום. נמצאת בשבוע 9..לוקחת לתמיכה 2 קרינון, 2 דופסטון, 2 אסטרופם ו מיקרופירין.. הומלץ לי לעבור לזריקות פרוגסטרון.. האם ניתן לוותר על הקרינון ודופסטון במידה ואני מתחילה זריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ` דוד בידר05/07/2021בשבוע כזה כבר לא לוקחים תמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרופא ביקש להמשיך תמיכה לפחות עד שבוע 12
אורית05/07/2021הרופא ביקש להמשיך תמיכה לפחות עד שבוע 12 בגלל דימומים.. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לתת זריקות פרונטוגסט לסירוגין
פרופ` דוד בידר06/07/2021לא ציינת דיש דימומים.
אפשר לתת זריקות פרונטוגסט 100 לסרוגין.
אני חושב שמספיק 5 זריקות יום כן יום לא ולא עד שבוע 12.
הרופא שלך חושב אחרת ולכן יש ללכת לפי הדרך שהוא מאמין בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש טיפול להמטומה סבכוריוניתאושרת05/07/2021
שלום. נמצאת בשבוע 9+2.שלשום היה לי דימום חזק עם גושי דם קרוש.. היום בבדיקת אולטרסאונד נאמר שיש המטומה סבכוריונית 37/13 ואם יהיה זיהום ההריון יסתיים. האם יש אפשרות למנוע את הזיהום ע"י תרופה כלשהי או להשלים עם המצב? זה הריון יקר אחרי שש שנות טיפולי פוריות ומפחדת לאבד אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם המטומה ניספגת לבד ואין טיפול
פרופ` דוד בידר05/07/2021המטומה ניספגת לבד ואין טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול פרגובריס במקום מונפורחלי05/07/2021
שלום רציתי להתייעץ עקב שינוי פרוטוקול .גיל 36 לאחר 2 שאיבות באחת הוקפאו 7 ובשניה נשאבו 6 הוקפאו 5.שניהם בפרוטוקול של שבוע אסטופם וביום שני למחזור 5 ימים גונל 450 ולאחר מכן מונופור 450.לקראת סבב שלישי שינו את הפרוטוקול ל5 ימים גונל בצירוף של לטרוזול 450 ולאחר מכן פרגובריס 450 ,האם פרוטוקול כזה יכול להניב יותר ביציות? האם פרגובריס יותר מומלץ ממונפור או שמא רצוי לעבור מהיום הראשון לפרוטוקול רק של מונפור ללא גונל לפני? אבקש חוות דעתך לאיזה פרוטוקול פוטנציאל מומלץ יותר לגיוס זקיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול מינון ההורמונים הניתנים לגירוי
פרופ` דוד בידר05/07/2021מה שחשוב בפרוטוקול הוא מינון הכונל, פרוגובריס וכל הדומים להם, שזה למעשה הורמון ה FSH שגורם ליצירת הזקיקים.
כל רופא מאמין בפרוטוקול שלו שלמעשה יתנו אותן מספר ביציות.
בשינויים לפרוטוקול אחר נותן לך הרגשה שמשתדלים יותר.
למעשה התוצאה של הגירוי בכל הפרוטוקולים תלויים בגיל שלך וברזרבה השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטרוזול מה מטרתה כתומך בטיפולים
חלי06/07/2021תודה,ומה מטרת הלטרוזול כתומך האם אכן יש לו יכולת להביא ליותר זקיקים בשילוב של הזריקות במינון גבוה של 450? או שאפשר לוותר עליו לדעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטרזול גורמת לשחרור יתר של הורמון ה FSH
פרופ` דוד בידר06/07/2021התרופה גורמת לשחרור יתר של הורמון ה FSH וזה תוספת לזריקות הגונל , מנופור ו פרוגובריס, שלמעשה גם הם כוללים את הורמון ה FSH.
כך יש יותר הורמון FSH בגוף שמטרתו לגרום ליותר גירוי ויצירת זקיקים בשחלה.
במצבים של גיל מבוגר יותר ורזרבה שחלתית נמוכה יש רופאים שמנסים בצורה זו לגרום לגירויי מקסימלי של השחלות.
אני אישית לא משתמש ב לטרזול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 16 יום אחרי ביוץנוקי04/07/2021
במעקב זקיקים אצל הרופא נאמר לי שהביוץ יתקיים ב18.6.
קיימנו יחסים ונכנסתי להריון.
היום זה 16 יום אחרי ביוץ ובטא=197.
זה לא נמוך?
בהריונות קודמים היה לי יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר04/07/2021לא נמוך
לעשות בעוד יומיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא ב6/7
נוקי07/07/2021עשיתי אתמול שוב ויצא 613
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ` דוד בידר07/07/2021אם זה בהפרש יומיים זה בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הכוונה בזמנים ללקיחת הורמוניםמילי04/07/2021
שאלות אך שונות,
דופסטון ואסטרופם שאומרים בוקר וערב (אמרו לי לקחת)
ערב זה יכול להיות גם לילה ? זה משנה ערב או לילה נגיד 22:00 בלילה את שניהם?
אם אני לוקחת את שניהם בוקר וערב ניתן לקחת אחד אחרי השני מיד או צריכה להיות הפסקה בין אחד לשני אם כן כמה זמן הפסקה של שעה, חצי שעה מיד את שניהם ביחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכוונה
פרופ` דוד בידר04/07/2021אפשר לקחת גם ב 22,00
אפשר לקחת ביחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יורד האם ההיריון נגמר?אוריה04/07/2021
שלום. הרופאה שלי שלחה אותי לעשות בדיקת בטא ופרוגסטרון בשבוע 8+4 בגלל דימום חלש יחסית אבל טרי. הבטא הייתה 153000..אתמול היה דימום מאוד חזק כולל גושי דם קרוש.. נשלחתי למיון ונצפה דופק.. היום שבוע 9+1 שוב עשיתי בדיקת דם ובטא ירדה ל 132000...תוכל בבקשה להגיד לי מה זה אומר? כי מצד אחד נצפה אתמול דופק ומצד שני הבטא יורדת.. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בשלב זה של היריון לבדיקות הדם והביטה אין ערך רק לבדיקת אולטרסאונד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי פרוטוקול הקפאת ביציותאני04/07/2021
בת 38 פרופיל הורמונלי תקין לגיל, בסבב ראשון של הקפאת ביציות.
פרוטוקול: אסטרופם 3 פעמים ביום החל מהיום השלישי של המחזור במשך 4 ימים. ביום 6 למחזור התחלת גונאל 300 ביום (באותו יום היה יום אחרון של אסטרופם. שאלתי למה קבלתי אסטרופם אם אני עושה הקפאה אמרו שזה לתזמן שהשאיבה לא תצא בשבת). ביום 10 למחזור הוספה של אורגלוטרן ביחד עם הגונאל. כרגע ביום ה15 למחזור. מזריקה בערבים, הבדיקות בבוקר. תוצאות בינתיים:
יום 2 למחזור: אסטרידיול 227, פרוגסטרון 1.5, lh 8.2
יום 12 למחזור: זקיקים קטנים בימין וארבע זקיקים בגודל 10 בשמאל. אסטרדיול 2115 פרוגסטרון 0.6 lh קטן מ1. רירית 12.
יום 15 למחזור (הבוקר): שני זקיקים בגודל 12 בכל צד והשאר קטנים עדיין. אסטרידיול 4972, פרוגסטרון 1 , LH 1.5. רירית לא השתנה.
התבקשתי להמשיך עם גונאל ואורגלוטרן ולחזור להבדק מחרתיים. פעם ראשונה שלי ומנסה להבין לאן זה הולך והאם בגלל שהזקיקים קטנים אולי כל הסבב יבוטל. ומה נקודת ההחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פעלי בהמלצת הרופא הטיפול אמור להבשיל זקיקים נוספים
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה שאלה נוספת
אני04/07/2021כרגע יש רק 2 זקיקים בגודל 12, אחד בכל צד.השאר 10 ופחות. עוד כמה ימים אפשרי להמשיך בטיפול? יש איזשהוא גבול של כמה ימים עוד מותר להזריק?
בנוסף הרופא לא מדבר איתי, לאחר כל us הולכים לאחות והיא נותנת את ההוראות. זה ביח ציבורי, האם הרופאים מעורבים? לא דברתי או ראיתי את הרופא מאז שנתן לי את הפרוטוקול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון בדיקות לאחר יומיים אשמח לתשובה
אני06/07/2021בצעתי שוב בדיקות היום לאחר יומיים וכרגע:
רירית 10. ימין 9 ו12. שמאל 10 12 13 13 14
דם: אסטרדיול 9532, פרוגסטרון 1.9, LH 2.2
נאמר להמשיך באותו טיפול לחזור בחמישי עוד יומיים שוב למעקב. מעריכים שאיבה ביום ראשון או שני. האם הערכים תקינים? ראיתי פה שכתבו לבנות עם רמת אסטרדיול כזו שיש להן גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובה דחוף חוששת שמועד השאיבה מאוחר
אני06/07/2021האם זה לא מאוחר ויתכן גירוי יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
פרופ` דוד בידר06/07/2021הזקיקים עדיין תקינים.
אני חושב שההוראות שקיבלת הן בסדר.תלוי מה התוצאות ביום חמישי ואז להחליט על שאיבה בשבת או ראשון.
אם אין אפשרות בשבת אפשר גם ראשון.
יש היום זריקת ביוץ שמונעת גירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
אני06/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
פרופ` דוד בידר06/07/2021התכוונתי הזקיקים עדיין קטנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדכון על מועד שאיבה בבקשה
אני08/07/2021תוצאות מהיום 8/7:
ימין 15, 16, 18. שמאל 16 16 17 18 18 19
דם: e2 12019, pr 2, lh < 1
האם הגיוני שהגדלים ככה גדלו מה6/8, טכנאית אחרת בדקה היום היותר ותיקה. השאיבה בראשון בקשו להזריק היום עדיין גונאל ואורגלוטרן כרגיל וגם מחר בשישי בבוקר ואז בלילה 2 דקפפטיל.
האם הגיוני שהlh ירד? האחות ציינה שלא יצא לה ככ דם מהוריד ואמרה מקווה שזה יספיק. לא יודעת אם קשור.
מה צריך להיות גודל הזקיקים בשאיבה? האם יתכן ״לאבד״ את אלו בגדלי 18 ו19 עד יום ראשון כי יהיו גדולים מדי?
סליחה על כל השאלות שאולי חלקן מטופשות, זו פעם ראשונה שלי ואין גישה לרופאים לשאול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מועד השאיבה ביום ראשון נראה סביר והגיוני
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי08/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות ותזמון זריקת להשראת ביוץ
אני12/07/2021תודה רבה על התשובה, אני אחרי השאיבה, נשאבו רק 5 ביציות ומתוכן רק 3 הוקפאו. אמרו לי שלא תאם לציפיות לפי המעקבים. בשאר הזקיקים זה היה נוזל ציסטי או שלא הייתה ביצית לא לגמרי הבנתי. שאלתי על ההורמונים שהיו גבוהים ואמרו שגם זקיקים שלא מבייצים מפרישים E2. לסבב הבא אמרו שרוצים שאקח אוביטרל בנוסף ל2 דקפפטיל לביוץ, בנוסף מחליפים את הגונאל בפרוגבריס ואת אורגלוטרן בצטרוטייד.
אשמח לחוות דעת להסבר לתוצאות ומה אוכל לעשות שונה להגדיל סיכויים לפעם הבאה (חוץ מהפרוטוקול החדש), במיוחד להבין את עניין תזמון זריקת הביוץ. הזרקתי 2 דקפפטיל בדיוק בשעה שנאמר לי, אבל הכניסו אותי לשאיבה אחרי 35 שעות, האם זה חייב להיות בדיוק או לפחות 36 שעות, האם זה יכול להסביר את התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התגובה שלך להשריית הביוץ באמצעות דקפפטיל לא תאמה את הציפיות ולכן החיך הבשלת הביציות בזקיקים לא הבשיל מספיק,למרות התיזמון והעיתוי של שאיבת הביציות שלטעמי היה בטווח הזמן הראוי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי12/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בביצית מוקפאת לאחר מוותאנונימית04/07/2021
בתהליך הקפאת ביציות, נתנו לי מסמכים לחתום שאומרים שבמקרה מוות הביציות שהוקפאו לא ישוחררו למשפחה ויופשרו. האם זה ספציפי לבי״ח או כל מקום נוהג כך ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיימות הוראות והנחיות בנושא הנדון בתקנות בריאות העם של משרד הבריאות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא יורדת לאט אחרי גרידהמירי04/07/2021
שלום
עברתי הפסקת הריון יזומה לפני שש שבועות.שבועיים אחרי זה עשו לי הטרוסקופיה ניתוחית בגלל שנשארה שארית.מאז בטא יורדת מאוד לאט.כרגע עומדת על 19.עשיתי מספר פעמים אולטרסאונד לוודא שרחם ריקה אצל רופאים שונים.תמיד.כולם אמרו לי שרחם ריקה ונקיה לגמרי. אני לא שקטה בגלל ירידות מאוד איטיות של בטא.האם עם בטא כל כך נמוכה יכול להיות שהכל זאת נשאר משהו ברחם ופשוט לא רואים באולטרסאונד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
המתיני למחזור ובצעי בדיקה חוזרת לאחריו
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת בלסטו יום שישיב.פ.04/07/2021
שלום רב!
אני בת 23, אחרי החזרת עובר יום 6, כיום וחצי אחרי ההחזרה במהלך הלילה התעוררתי רבות עם תחושות של אי נוחות בבטן ובגב התחתון. בבוקר כשקמתי מהמיטה הרגיש כאילו בריחת שתן מה שהתברר כנוזל שקוף מהנרתיק ברמה שממש התרטבתי, והכאבים כעין כאבי מחזור רק התגברו...
לאחר כשעתיים לפתע התחיל הפרשה דמית מועטה ביותר שלאט לאט פסקה עד אחר הצהריים, ואיתה גם הכאבים. רציתי לשאול מה פשר התופעה הן של הרטיבות והן של הכאבים שלא היו לי בהחזרות הקודמות ( בהן לא היה הריון) .
אציין שאני נוטלת כתמיכה 3 אסטרופם, 2 קרינון, ופרוטוגסט 50 מג פעם ביומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כל התופעות עשיות להיות קשורות לטיפול הייעודי שעברת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי החזרת בלסטו כאב ודימום
ב.פ.04/07/2021אוקי , אני יודעת שזה קשור לטיפול.
אך כרופא ודאי נתקלת במצבים דומים, האם זה נוטה יותר לכיוון של השרשה והריון או מרמז על אי הצלחה? ז”א האם יש דבר כזה כאב ודימום השרשה שיכול אולי להסביר את מה שהרגשתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האפשרות הזו גם קיימת
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי פריון בלתי מוסבר רירית דקהמיכל03/07/2021
שלום רב,
אחרי שנה של ניסיון להרות (כולל שימוש בבדיקות ביוץ בכל חודש) ביצענו בדיקות לצורך בירור הקושי להיכנס להריון. מלבד רירית דקה (5-6 ממ) כל התוצאות תקינות (כולל בדיקת זרע, צילום רחם, פרופיל הורמנלי וכו'). האם סביר להניח שהטיפול המוצע יהיה הפריה, או שבדרך כלל מתחילים בהזרעות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי פריון טרם הפריה חוץ גופית
פרופ` דוד בידר04/07/2021טרם הפריה חוץ גופית יש עוד טיפולים שאפשר להציע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הטיפול אמור חהתחיל בהשריית ביוץ +הזרעות
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם העובר נפל בשבוע תשע?אוריאן03/07/2021
שלום. נמצאת בשבוע תשע. הבוקר איך שקמתי מהמיטה הרגשתי גוש יוצא.. הלכתי לשירותים וראיתי קריש דם גדול ודיממתי.. שטפתי את עצמי וזה הפסיק. האם לדעתך העובר נפל?
לא בהכרח,לעיתים גוש הדם הקרוש מאורגן ומקבל מראה כמו כבד
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי03/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי במיון נשים ונצפה דופק
אוריאן03/07/2021הייתי במיון נשים ונצפה דופק. מדוע יש דימום פתאומי וחזק? האם הסיכוי להפלה יותר גבוה בגלל דימומים כאלה? יש סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הדימום נובע מסיבה הקשורה בהליך ההשתרשות ברחם ובהחלט עלולה לסכן את ההיריון
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי04/07/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)