מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה חוץ גופית לאחר הורדת חצוצרהאיילת30/05/2009
אני בת 39, לאחר 6 הזרעות, מתוכן אחת היתה הפלה והאחרונה הריון מחוץ לרחם, כולל הורדת חצוצרה שמאלית. יש לי עניין להתחיל ב- IVF - הבהירו לי בבי"ח שיש לי סיכוי של פי עשר כעת לעבור שוב הריון מחוץ לרחם, היכן יש סיכוי יותר גבוה להישנות מצב זה בהפריה חוץ גופית או בהזרעה ? הבנתי שגם בהפריה ישנם הריונות מחוץ לרחם. להזכיר - אני בת 39. תודה , איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחוץ לרחם
פרופ' שחר קול30/05/2009הסיכון להריון חוץ רחמי גבוה בהזרעה, וגם ב - IVF. קשה להעריך מספרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום יום 12 אחרי החזרת קפואיםTimi30/05/2009
החזרת קפואים ב 18.5 מחר אעשה בדיקת דם.
אתמול קיימנו יחסי מין לראשונה מאז ההחזרה והיה לי דימום תכף אחרי, דימום לא חזק והפסיק אחרי כ 10 דקות.
אף פעם לא היה לי דימום אחרי יחסים
האם יכול להיות שאני כן בהריון ולכן היה דימום
הוחזרו 3 בוציות האם הסיכויי שלהם יותר מאשר בהחזרת שניים?
האם יכול להיות שהדימום הוא חיצוני או שזה היה הפלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול30/05/20091. יתכן ואת בהריון, בלי קשר לדימום.
2. כן
3. יכול להיות.
יש לשלול מקור מצוואר הרחם. יש לברר בדיקת פאפ, ולהתייעץ עם רופא הנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהדנה30/05/2009
שלום,
הופניתי לערוך בדיקה ביום 12-14 למחזור במכון אולטרסאונד, שם הבדיקה: אגן קטן בגישה ווגינאלית. בד"כ המחזור שלי הוא יומיים דימום חום חלש ולאחר מכן שלושה ימים של דימום אדום רגיל. הפעם היה לי חמישה ימים דימום חום ועוד יומיים- שלושה דימום רגיל (שגם החל באיחור מהזמן שמופיע בדרך כלל). ממתי עלי להתחיל לספור את הימים לבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהדימום הרגיל
פרופ' שחר קול30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה לפני החזרהטלי30/05/2009
נקבעה לי החזרה למחר בבוקר, רציתי לדעת האם עלי לקחת תמיכה ( אוטרוגסטן )לפני?
אני מתשדלת לשים את הנר בהפרש של 7 שעות ( 3 פעמים ביום) האם חייבים לשים את הנר כל הזמן באותה שעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ' שחר קול30/05/2009עדיף מיד לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריוטיפא30/05/2009
ד"ר שלום
מטופלים בIVF עם בעיית זרע קשה, עקב הפלות חוזרות (3) נשלחנו לבדיקת קריוטיפ (וכמובן גם קרישיות יתר וצילום רחם).
בעלי היה נשוי בעבר ובבדיקת קריוטיפ שלו ושל זוגתו לשעבר נתגלה חוסר התאמה, מה הסיכוי שתהיה חוסר התאמה גם אצלנו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריוטיפ
פרופ' שחר קול30/05/2009הבדיקה לא אמורה לגלות "אי התאמה" (אין דבר כזה!!)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
א30/05/2009אם כך מה תשובתך לגבי הסבירות שתהיה בעיה ? ומה למעשה בדיקה זו בודקת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/05/2009סביר שיהיה תקין.
קריוטיפ - לוודא שמפת הכרומוזומים תקינה, ואין החלפות של חומר גנטי בין הכרומוזומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהטלי30/05/2009
שלום,
כמה שאלות:
1 - עברתי השבוע צילום רחם ויומיים למחרת הזרעה. ביומיים האלה, שבין הצילום להזרעה היו לי עדיין דימומים קלים. האם זה יכול להפריע להזרעה? האם זה תקין לעשות הזרעה יומיים אחרי צילום רחם?
2. החודש נתגלתה לי ציסטה (גודל - 5) אבל היה גם זקיק אחד יפה. האם זה שיש זקיק אחד מפחית את הסיכויים לקליטת הריון?
בגלל הציסטה לא קיבלתי תמיכת אנדומטרין אחרי הביוץ וכמו כן לא לקחתי אסטרופם לעיבוי הרירית (שעובייה היה 5.7 יומיים לפני הביוץ). האם זה נראה לך בעייתי?
3. אתמול (4 ימים אחרי צילום רחם ויומיים לאחר ההזרעה) קיימנו יחסים ולאחר מכן היה לי דימום קטן מאוד ובהמשך היום הפרשות ורדרדות (מועטות מאוד). מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול30/05/20091. לא יפריע. תקין.
2. באופן טבעי יש רק זקיק אחד לביוץ. התמיכה בכל מקרה מיותרת.
3. יתכן דימום מצוואר הרחם. רצוי לבדוק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאחדווה30/05/2009
שלום רב.
האם ניתן לעשות את בדיקת הבטא 11 יום אחרי ההחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול30/05/200914 יום לאחר השאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתמור30/05/2009
בוקר טוב,
הזרקתי אוביטרל בתאריך 12.5 בשעה 21.00
שאיבה ביום 14.5 והחזרה של 2 עוברים ביום 17.5.
היום ביצעתי בדיקת הריון ביתית (כי רק מחר אוכל לבצע בדיקת דם והייתי סקרנית...) ויצאו 2 פסים כאשר הפס של ההריון יצא חלש אבל נראה בברור.
האם יש מקום לפתח אופטימיות זהירה עד תוצאות הבדיקה של מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
טלטל30/05/2009פס זה פס
גם אני עשיתי בידקה בייתית ולא האמנתי לפס אחד כהה ואחד בהיר אבל בדיקת דם הראתה שאני בהריוןו
מזל טוב
תעשי מחר בדיקת דם
שבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה טלטל -שאלה בשבילך
מור30/05/2009לאילו ערכים של בטא לצפות מחר? (מה המינימום?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיותר מ10
טלטל30/05/2009לי היה 323
בהצלחה ואל תשכחי לעדכן יקירתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור
ד''ר דוד ישי30/05/2009כן. הערכה בד"כ לא טועה כאשר היא מראה תוצאה חיובית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזל טוב
עדי31/05/2009אני עשיתי בדיקה ביתית 11 יום מההחזרה וגם למחרת והיה פס בהיר מאוד והבטא למחרת היתה 22 אומנם אבל זה הריון לכל דבר, מה שחשוב זה שהיא תכפיל את עצמה אחרי יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק ללא ביציתחנה29/05/2009
חג שמח,
איך אפשר להסביר את המצב שעשיתי מעקב של אולטרסאונד לקראת שאיבה אך שהגעתי לשאיבה היה זקיק ללא ביצית! וכלום לא נשאב בעצם.....
אז לצורך מה הייתי צריכה להזריק לעצמי 11 יום גונל??
מדוע הרפואה של היום אינה מצליחה לחזות זאת מראש??
ועל פי מה הרופאים יודעים / מחליטים מתי שואבים ?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חנה שלום
פרופ' שחר קול29/05/2009לא ניתן לראות ביציות בא.ס.
אחוז מסוים מהזקיקים - אינו מניב ביציות.
לא ניתן לחזות זאת מראש.
ההחלטה על מועד השאיבה היא לפי קוטר הזקיק.
אם לאחר 11 יום גונל היה רק זקיק אחד יתכן שזה לא הטיפול המתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול בבקשהאיריס29/05/2009
חג שבועות שמח
בת 43 בריאה, מחזור סדיר ומוגבר, יש לי 12 שנה 3 עוברים מוקפאים בבי"ח "אלישע" לפני 4 שנים נסיתי החזרה של 3 עוברים מאותה סידרה ולא נקלט
האם יש אפשרות לנסות שוב למרות הגיל....
תודה מראש איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול29/05/2009בוודאי! הירידה בפוריות עם הגיל תלויה בתפקוד השחלות, לא בתפקוד הרחם.
כיוון שמצבך הבריאותי תקין, ובהנחה שהרחם תקין, הסיכוי להריון הוא כשל בת 31 - גילך במועד הקפאת העוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה בהורמוניםגלי29/05/2009
שלום רב,
לאחר כישלון החזרה של עוברים מוקפאים שבוצעה (ע"ב פרוגינובה) ביום 3.5.09, הפסקתי לקחת פרוגינובה וקרינון וקיבלתי וסת ביום 17.5.09.
לאור העובדה שבעיית הפוריות היא אצל בעלי, לקראת החזרת מוקפאים נוספת, החלטתי לנסות את המחזור הטבעי.
ביום 9 למחזור הלכתי למעקב ותוצאותיו: רירית 3, אסטרוגן 355, ופרוגסטרון 4. הזקיק המוביל היה בגודל 11.
ביום 12 למחזור תוצאות המעקב: רירית 3.6, אסטרוגן 260, ופרוגסטרון 2.1. הזקיק המוביל היה בגודל 10.
ההמלצה שניתנה לי בבית החולים היא לקחת שוב פרוגינובה, אך לאור הירידה המוזרה של ההורמונים ביקשתי להגיע למעקב שוב ביום ראשון.
מה המשמעות התוצאות? כיצד נגרמה הירידה בהורדמונים? האם ייתכן שישנה השפעה כלשהי של דיכוי בגוף כתוצאה מהדקא 0.1 שלקחתי עד 20.3.09 (לפני כחודשיים... במחזור המלא הקודם לטיפול)?, האם יש טעם להמתין לביוץ טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה
פרופ' שחר קול29/05/2009דקפפטיל במינון של 0.1 מ"ג פועל לטווח קצר, ובוודאי שאינו משפיע אם נלקח לאחרונה לפני מעל לחודשיים.
המחזור הטבעי בחודש זה כנראה אינו ביוצי, ולכן אינו תקין.
זה קורה לא מעט.
זו אחת המיגבלות הכרוכות בהכנת הרחם על בסיס מחזור טבעי.
אפשר להמתין לביוץ טבעי, אך לא ניתן לחזות מתי זה יקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ משחלה אחתעדי29/05/2009
שלום, אני במעקב זקיקים כבר 3 חודשים ושמתי לב שכל פעם יש זקיקים ב-2 השחלות אבל רק השמאלית בסוף מבייצת, בימנית הזקיק גודל עד ל-13 ולא ממשיך.
האם זה מצב נורמלי? זה אומר שרק שחלה אחת מתפקדת? ושהימנית בכלל לא?זו בעית פוריות?
איך זה משפיע על השחלה השמאלית שצריכה לעבוד" קשה כל חודש ללא מנוחה?
האם זה קשור לבטן נפוחה?
פרופיל הורומונלי תקין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול29/05/2009יש לברר מדוע השחלה הימנית לא מתפקדת.
שחלה תקינה אחת יכולה להניב הריונות רבים. היא לא "מתעייפת".
אין קשר לבטן נפוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: איך מבררים? עשיתי המון א"ס
עדי30/05/2009בחצי שנה האחרונה ואמרו לי שהשחלות בסדר, יש עוד בדיקה חוץ מא"ס לוודא שהיא עובדת? לפני חצי שנה היתה לי בשחלה זו ציסטה של גופיף צהוב (כלומר -בייצה) עם כאבים עזים שבסוף נספגה אולי זה קשור? יכול להיות שמאז היא הפסיקה לעבוד ולמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול30/05/2009סיבות אפשריות:
ניתוח בטן
ניתוח באזור השחלה
טראומה
זיהום קודם
תסביב קודם של השחלה - לפי התיאור מאוד יתכן שהשחלה סבלה מחוסר אספקת דם, ולכן נגרם נזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנזק תמידי? איבדתי שחלה? איך בודקים
עדי30/05/2009אם יש נמק - בא"ס? אם זה היה לפני חצי שנה עדיין אפשר להציל אותה או שזה אבוד? אני מזכירה לך שכן יש בה זקיקים מדי חודש אבל לא מגיעים לביוץ. תודה
פרופ' שחר קול30/05/2009אם אכן נגרם נזק (ספקולציה בשלב זה) הרי הוא תמידי.
בכל מקרה, זה לא אמור להשפיע באופן משמעותי על סיכויי ההריון.
מכיר מטופלות רבות שהרו מספר רב של פעמים עם שחלה אחת בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אני ממש מודאגת. איך בודקים את
עדי30/05/2009הנזק? בא"ס רגיל? בבקשה תעזור לי אני לא מבינה איך לא ראו את זה חצי שנה עברתי איזה 50 א"ס! (גרידה, שאריות ציסטה ומה לא) ועכשיו גם איבדתי שחלה...מחר יש לי מעקב זקיקים מה לבקש? תודה וסליחה אני עליתי על זה לבד ועכשיו מבינה מה קרה אז אני קצת נסערת
פרופ' שחר קול30/05/2009לא ניתן לבדוק את סיבת הנזק, אם בכלל היה כזה.
גם לא בטוח שאיבדת שחלה.
במעקב זקיקים סופרים הזקיקים בשתי השחלות, אין צורך בבדיקה נוספת.
חוזר ומדגיש: המטרה היא הריון. שחלה אחת שאינה מתפקדת במאת האחוזים אינה סיבה לבעית פריון. שחלה אחת מתפקדת עשויה להניב הריונות רבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך על עזרתך
עדי30/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות חשובותשירה29/05/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם בטן נפוחה לאחר שאיבה תופעה אופיינית?
האם יש לנוח לאחר החזרת עוברים?
האם יש סיכוי רב יותר להשתרשות והריון כאשר מחזירים 3 עוברים במקום 2?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות
פרופ' שחר קול29/05/20091. כן
2. לא, אלא אם כן יש חשש לגירוי יתר של השחלות.
3. כן, במקביל לעליה בסיכון לריבוי עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ועודשירה29/05/2009
רופאים יקרים שלום רב
האם יתכן שיומיים לאחר השאיבה אני חשה חולשה וכאבי בטן?
האם לעוברים לעוברים סיכוי טוב יותר להשתרש ברחם כאשר הם בני 4-5 ימים?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול29/05/20091. כן
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קולל29/05/2009
אני לפני ivf ואני צריכה להזריק מונוגון ובמירשם כתוב 4d האם הכוונה ל4 אמפולות נוזליות
האם המינון לא גבוהה מידי
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוגון
פרופ' שחר קול29/05/2009התרופה מורכבת מאבקה, שהיא החומר הפעיל, וממס שהוא מים להזרקה.
אם נאמר לך לקחת 4 אמפולות הכוונה היא ל - 4 אמפולות אבקה. יש להשתמש ב - 2 אמפולות מים כדי להמיס 4 אמפולות אבקה.
לגבי המינון - יש להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך, ויש לו המידע הנחוץ כדי להתאים המינון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)