מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאיבה והפריה דחוףבתאל02/06/2009
שאיבה בשעה 12 אתמול ביצית אחת ההפריה נעשית עם זרע קפוא שאלותי:
1. כמה זמן לוקח הטיפול של הפשרת הזרע והחדרה לביצית
2.עכשיו 1430 למחרת המעבדה טרם טילפנה לרופא שלי מדוע? האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אתי
פרופ' שחר קול02/06/20091. שעה - שעתיים.
2. מציע להתקשר למעבדה ולברר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי היסטרוסקופיהנחה בבית02/06/2009
שלום לרופאים,
בדצמבר האחרון ivf ראשון- נקלט היריון תאומים אך לא התפתח גרידה בפברואר שבוע 7 וחצי.
ivf שני לא נקלט היריון ואח"כ במחזורים מופשרים רירית הרחם לא התעבתה מעל 5 מ"מ ונשלחתי לעשות היסטרוסקופיה לברר אם נגרם נזק לרירית הרחם בגרידה או אם יש הידבקויות.
תוצאות ההיסטרו':
בטיפול שבוצע בהרדמה כללית: רחם רגיל. בהיסטרוסקופיה אבחנתית אין הידבקויות גסות. לאחר הרחבה בהיסטרוסקופיה ניתוחית. הדבקות עדינה בסמוך לפיית ימין שהופרדה אך לא נראית כסיבה להפרעה בפוריות. רירית הרחם נראית "אטרופית" וחלקה. בוצעו חריצים ברירית עד למיומטריום ונלקחה ביופסיה להערכת הרירית.
מה זה אומר כל הממצאים האלו? מה הלאה מבחינת טיפולי הפוריות? כמה זמן צריך לחכות? מתי לבדוק שוב מה מצב הרירית?
לפני ההיסטרו' אמרו שיתנו לי אסטרוגן לקחת מייד אח"כ כדי לעבות הרירית ובסוף הוחלט לא לתת אסטרוגן- מדוע?
הדימום מייד לאחר ההיסטרו' היה כבד אך נפסק כבר בבוקר למחרת- האם זה תקין? הבנתי שהדימום הזה הוא במקום הווסת- תוך כמה זמן אני אמורה לקבל ווסת שוב (ההיסטרו' בוצע ביום 25 למחזור)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי היסטרו'
נחה בבית02/06/2009שכחתי לציין שב-ivf הראשון הרירית היתה 8.5 ובשני 7 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
גל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נחה בבית
ד''ר דוד ישי03/06/2009זה אומר שחלל הרחם בסה"כ תקין. גם הפתולוגיה הקטנה שהיתה , טופלה. אין לי מושג מדוע החליטו לא לתת אסטרוגן בסופו של דבר. כנראה שמידת הנזק היתה קטנה.אפשר לחזור לטיפול כבר בחודש הבא. אם נשארה חלק מהרירית , יתכן שבזמן הצפוי של הוסת יהיה שוב דימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם נוספתאני02/06/2009
שלום דר,
כתבתי לך אתמול על תוצאות בטא נמוכות לאחר החזרה
לאחר 12 יום הבטא היתה 14 והפורגסטרון 11.6
היום בבוקר עשיתי בדיקה נוספת בטא 40 והפורגסטרון 8.9
מה המשמעות האם בכל זאת יש אפשרות להריון תקין ?
למה הפורגסטרון ירד כאשר אני מקבלת תמיכה קרינון 1 ליום?
הערת את תשומת ליבי לבדוק לגבי הריון מחוץ לרחם .בעקבות מקרה חוזר בעבר
האם לאור הנתונים אתה רואה אפשרות נוספת לקיום ההריון מחוץ לרחם?איך אני יכולה לבדוק כבר עכשיו לגבי מיקום ההריון?
לחוצה מאוד ,
תודה על כתיבת תשובות הבמיהרות
אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול02/06/2009יש אפשרות להריון תקין!
עדיין מוקדם לזהות המיקום.
יש מקום להגביר מינון הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור סדיר או לאאור02/06/2009
אני מקבלת מחזור כל 36 יום. לאחר כשלון הפריות רופא אחד המליץ לנסות הזרעות כי לא נמצאה בעיה מכנית ספציפית ויש לי ילד מטבעי . אני סוכרתית וההפריות תורמות רבות לעליה במשקל ופוגע לי באיזון.
הרופא אמר שכל 36 יום זה נחשב מחזור לא סדיר האם נכון ?
והאם ניתן לזהות את הביוץ במחזור כזה כי זה בטח לא ביום ה0- 12 - 16???
אודה להתייחסותך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדיר
פרופ' שחר קול02/06/2009חשוב לדעת האם יש ביוץ סדיר או לא.
אם יש ביוץ סדיר, יש סיכוי להריון ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אור30/06/2009אני יודעת וודאות שיום ה- 22 - 28 היה ביוץ. דקתי עם ערכות ובמשך 4 ימים היתה תשוה חיובית.
האם הזרעות הן פתרון טוב כשיש ביוץ טבעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתוני זרע להשבחה והזרעהאורית02/06/2009
שלום רב,
אני בת 34 מנסה להרות כחצי שנה, בבדיקות שאני ובן זוגי ערכנו התגלתה ספירת זרע נמוכה של בעלי (אצלי הכל תקין)
עברנו השבוע בפעם הראשונה השבחה והזרעה לאחר מעקב זקיקים כמובן, להלן נתוני הדגימה: נפח: 1.5 סמ"ק, ריכוז: 3 מליון תאים לסמ"ק.
65% תנועה פרוגרסיבית.
לאתר השבחה הנתונים כדלקמן: נפח: 0.5 סמ"ק, ריכוז: 1 מליון לסמ"ק, סוג תנועה: מתקדמת טובה.
רציתי לשאול מה הסיכויים של נתונים כאלה להצליח בהזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים קטנים
פרופ' שחר קול02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת דם אחרי גרידה ולפני הריוןעדי02/06/2009
לפני חודשיים עברתי גרידה מהריון IVF שנצפה ללא קוטב עוברי, שק הריון בלבד.
אני אחרי המחזור ומעוניינת לנסות שוב ולכן רציתי לבדוק אם ניתן לתרום דם.
האם זה עשוי להזיק מבחינת סיכויי ההצלחה ואם בכלל מותר לי לתרום אחרי שעברתי גרידה ואיבדתי אני מניחה יותר דם מהרגיל מיד אחרי הגרידה מאשר במחזור רגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם ספירת הדם תקינה - אין מניעה.
פרופ' שחר קול02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליהללויה02/06/2009
בוקר טוב,
רציתי לשאול האם הפרופיל ההורמונלי שלי תקין. אני סובלת מהשמנת יתר.
ביום ה- 12/4 ביצעתי הזרעה אחרי מתן גונל 150. זה היה היום ה-9 למחזור. נטלתי גונל מהיום ה-3 למחזור.
ביום ה- 20 (23/4) למחזור עשיתי בדיקות. (בטא שלילי)
פרוגסטרון- 5
E2 - 323.
למחרת- היום ה-21 קיבלתי מחזור.
על פי נתונים אלה, האם הפרופיל ההורמונלי שלי תקין/ מעיד על השמנת יתר?
תודה רבה
שי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול02/06/2009ביום 21 יש לצפות לפרוגסטרון גבוה יותר.
התוצאה שלך מעלה אפשרות של בעיית ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר קול- המשך
הללויה02/06/2009שלום ד"ר,
מהי הכוונה - בעיית ביוץ?
מס' ימים אחרי ההזרעה הזו בדקתי בבדיקת אולטרא סאונד ונמצא שאכן התרחש ביוץ. נכתב- "מימצא ציסטי 30*38 ממצא נוזלי עם אדים אקוגנים בתוכו. לידו זקיק בלתי סדיר - 19 מ"מ".
מה דעתך?
תודה
שי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/06/2009חוסר מידע...
בדיקת דם יום 21 - לרוב מבצעים במהלך מחזור טבעי, כאשר סבורים כי הביוץ הוא ביום ה - 14.
אם בוצע טיפול, או אם סבורים כי הביוץ היה במועד אחר, הרי יש להתאים את יום לקיחת הדם בהתאם.
יתכן והיה מעט איחור שכן "יום 21" אמור להיות שבוע לפני המחזור, ואילו את קיבלת למחרת, ככל שאני מבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמה באמצע מחזורניקול02/06/2009
שלום לרופאים היקרים,
בת 36 בטיפול פיוריגון 8 ימים. היום בא.ס. נצפו שני זקיקים 18,22 בשמאל וציסטה מעט עכורה בימין (נמצאת שם כבר חודשיים). בבוקר הבדיקה הבחנתי במעט הכתמה. מה יכולה להיות הסיבה? אני אמורה להזריק אוביטרל היום בערב האם אחרתי את הביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמה
פרופ' שחר קול02/06/2009יש לדעת ערכי ההורמונים כדי להעריך נושא הביוץ.
לגבי ההכתמה: יש מקום לבדוק המקור: האם מהרחם? צוואר הרחם? אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עליי?
גל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הזרעותיפית02/06/2009
עשיתי לפני כ-9 ימים השבחה+ הזרעה שאלתי היא האם מותר לי להתחיל לעשות הליכות אף פעם לא עשיתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבה לחצוצרות סתומותטלי02/06/2009
לביתי בת 25 התגלו חצוצרות סתומות על רקע דלקות במהלך ברור של קושי שלה להכנס להריון. עשיתי חיפוש באינטרנט ונדמה לי שהבנתי שחצוצרות סתומות על רקע של דלקות הם תמיד בגלל ריבוי יחסי מין עם בני זוג רבים. האם זה באמת ככה? הבת חיה בקומונה באמריקה במשך 3 שנים. תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות
פרופ' שחר קול02/06/2009כן, ריבוי בני זוג מעלה הסיכון לדלקות באגן שהן הסיבה העיקרית לחסימה של החצוצרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה- בחילותטלטל02/06/2009
שלום רב,
אני אחרי טיפולים בשבוע 8
הבחילות וההקאות התחילו לפני שבוע והפסיקו לאחר יומיים
אני ממש בלחץ. האם זה מעיד על משהו לא תקין?
אתמול הייתה לי הפרשה קלה חומה (פעם אחת ממש טיפה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה לפני יומיים הפסיקו ולא אחרי
טלטל02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן להיקלט להריוןmimi102/06/2009
כשיש לגבר תאים בודדים בתנועה באופן טיבעי וספונטני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי קלוש.
פרופ' שחר קול02/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופא שלום דחוףףףףףףמורן01/06/2009
אני לוקחת נרות אנדרמנטין וגם אויטריל בבטן לפני כמה ימים התחיל לי גירודים ברגליים שהחמירו והגיעו כבר לאיזור הידיים אני לא יודעת ממה זה או מהנרות או מהזריקה בבטן אתה יכול לעזור לי לדעת ממה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי את צריכה להתקשר לרופא שלך
טלי02/06/2009נראה שפיתחת תגובה אלרגית של גרד. זו תופעה מוכרת באנדומטרין (מניחה שלתרופה הזו התכוונת כי אייתת את זה אחרת). לרוב נהוג להחליף מהר תרופה במקרה כזה לתרופה בעלת פעולה דומה שלא תעשה לך גרד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן שלום
פרופ' שחר קול02/06/2009תגובה אלרגית??
יש מקום להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל מי שיודע אשמחלתשובה דחוףףףףףףףףמורן01/06/2009
אנ יהתחלתי לקחת נרות אנדומנטין ונעשה לי גרדת ברגלים ובידים אני כל הזמן מגרדת ונהיה לי שורף.
למישהי קרה את זה בבקשה עזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרדת ועוד איך.................
טלי03/06/2009לי כתוצאה מההורמונים נהייתה גרדת בכל הגוף....עכשיו אני בהריון שבוע 25 והגרדת ממשיכה...
זה תוצאה מההורמונים, בכל אופן תתיעצי עם רופא עור, דרך אגב את גם אדומה?
אם כן welcime to the club
ובקרוב לקלאב ההריוניות........אבל בלי גרדת!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי אם יש לך אפשרות לכתוב
מיכל03/06/2009לי את הטלפון שלך או מסנגר שלך אני אשמח לדבר איתך ולהתייעץ איתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום
מיכל04/06/2009אני מחכה שתרשמי לי את הטלפון או איזה שהוא דרך לדבר איתך על ז וכן אני אדומה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי אני מחכה לתגובה ממך בבקשה
מיכל04/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום לך ולרופא דחוףףףף
מיכל04/06/2009האם הגרדת בגוף כתוצאה מהנרות האנדרומנטין יכולה להביא להריון או שלא?
אני היום יום ה5 אחרי ההחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלוםמורן01/06/2009
אני עברתי החזרה אתמול ואני לוקחת כתמיכה אוויטרל דקפפטיל ופרוגינובה וגסטון
החזירו לי 2 עוברים באיכות מעולה שהעוברים הם בני 5 ימים שהתפתחו במעבדה.
בלטוסיטים משהו כזה.
האם האוחזי הצלחה להריון יותר גבוהים מאשר שמחזירים ביום השני אחרי השאיבה?
והאם כשמחזירים לרחם עוברים מפותחים הם אמורים לעבור דרך החצרוצרה או שהם ישר ברחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורן שלום
פרופ' שחר קול01/06/2009לפי תאורך סיכויי ההריון טובים מאוד.
העוברים מוחזרים לרחם ישירות ואינם מגיעים לחצוצרה.
רשימת התרופות שאת נוטלת כתמיכה נראית ארוכה מידי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)