מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלותאדווה01/06/2009
שלום
האם תוכלו להסביר לי בקצרה במקרה שתריך זירוז וסת מתי לוקחים פרוברה ומתי פרוגילוטון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרוז
פרופ' שחר קול01/06/2009פרוברה (מכילה פרוגסטרון בלבד) תביא הריון רק אם הרירית נחשפה לאסטרוגן (למשל בנשים עם שחלות "פוליציסטיות").
פרוגילוטון (מכילה אסטרוגן + פרוגסטרון) תביא למחזור גם בהיעדר פעילות שחלתית כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקטוסלפינגסא01/06/2009
ד"ר שלום,
אנו מטופלים בIVF עם בעיית זרע חמורה, אחרי כשלונות רבים ו3 הפלות הופניתי בין השאר גם לצילום רחם.
בתשובה חלל רחם תקין ופיזור תקין של חומר ניגודי,התרחבות קלה בקצה המרוחק של חצוצרה שמאל - סקטוסלפינגס קטן.
האם זה יכול להיות הגורם להפלות החוזרות? האם אצטרך לכרות את החצוצרה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקטו
פרופ' שחר קול01/06/2009ממצא כזה יכול להוות סיבה לכישלונות חוזרים.
רצוי לכרות החצוצרה, אם הממצא בניתוח (לפרוסקופיה) יצדיק זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה בבטאמיכל01/06/2009
בתאריך 12.05 הוחזרו 3 מוקפאים
ביום ה - 12 בטא 137
ביום ה -14 בטא 412
ביום ה - 19 בטא 3731
האם הקפיצה הגדולה הזאת היא תקינה? והאם ניתן להסיק מזה שמדובר ביותר מעובר אחד?
אשמח לתשובה ,מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצה
פרופ' שחר קול01/06/2009בדיקת א.ס. תפזר הערפל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תקינות?DGANIT01/06/2009
אני אחרי לקיחת אסטרופם לדחיית ביוץ ביום ה-13 הפרוגרסטרון היה 7.1 וביום ה-20 הפרוגרסטרון היה 35.9 האסטרדיול היה 516 ופרולקטין 375 האם זה תקין ביום זה מבחינת ביוץ, מבחינת כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תקינות?
ד''ר יעקב לברון01/06/2009כנראה שבייצת כבר ביום ה 13.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הריון?
DGANIT01/06/2009לגבי הריון, האם יש סיכוי עם היה קיום יחסים ביום ה12 וביום ה13?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהאני01/06/2009
דר שלום,
בתאריך 20.5 בוצעה החזרת 2 עוברים
אתמול 12 יום אחרי ההחזרה עשיתי בדיקת דם
בטא 14 ,פורגסטרון 11.9 האם יש סיכוי להתפתחות הריון תקין?
האחות אמרה לי להמשיך עם התמיכה ולבצע מחר בדיקת דם.
כבר מס ימים שאני מרגישה שהגוף שלי מגיב , צריכה שתן בדחיפות
והחזה גדל וכואב .לפני חצי שנה עברתי כריתה של החצוצרה בעקבות הריון
מחוץ לרחם.
אשמח לתשובה
תודה ,אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא נמוכה
ד''ר יעקב לברון01/06/2009סיכוי גדול שלא יתפתח טוב אבל רק הזמן יגיד את שלו. בכל מקרה צריך להיות ערים לנושא של הריון חוץ רחמי כיוון שאת בסיכון יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובתכם בבקשה רופאים יקריםחסוי01/06/2009
קראתי באחת התגובות שלכם שאחרי גיל 42 אחוז הצלחה להריון כ- 20%.
אם כך האם כדאי לי לוותר על נושא הטיפולים והאם בכלל אכנס להריון?
אני בת 43 מנסה כבר כשנתיים, טיפולי הורמונלי תקין FSH 4.5 , עוברים מתחלקים אבל לא יפים.
אשמח לתגובתכם,
תודה, ובמקצת מיואשת מהסטיסטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובתכם בבקשה רופאים יקרים
ד''ר יעקב לברון01/06/2009הסיכוי להריון ולידה בגל 43 הינו בין 5-10%. אם עשית כבר הרבה טיפולים ולא הצלחת זה אפילו פחות טוב. אולי תנסי תרומת ביצית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובתך ד"ר לברון
חסוי01/06/2009
אילו הייתי בת 30 אם אותה בעיה, אז גם היית מציע לשקול את נושא תרומת ביצית?
מפחיד אותי המחשבה של תרומת ביצית, בעקבות כל מה שכרוך הנושא, וזה המון המון כסף ולא בטוח שאוכל "לעמוד " בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימי המחזורעדי01/06/2009
אני צריכה הרבה פעמים במהלך טיפולים לחשב את היום מהמחזור/ביוץ/החזרת עוברים לצרכים שונים ואני לא בטוחה כיצד מחשבים.
לדוגמא אם קיבלתי אתמול יום ראשון, היום החמישי מהמחזור (לדוכמא) הוא ביום חמישי (כלומר סופרים גם את היום הראשון של המחזור) או ביום שישי (כלומר סופרים מיום למחרת אותו אירוע)...
אני יודעת שזה הבדל של יום בסך הכל אבל עם המתח כל יום נוסף שמיותר בספירה בהחלט מיותר לחכות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת ימי המחזור
ד''ר יעקב לברון01/06/2009היום שבו יש את הדימום הרגיל נחשב ליום הראשון של המחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהאריאלה01/06/2009
שלום
באיזה מידה ניתן לאבחן בלפרוסקופיה תקינותה של חצוצרה.
האם חצוצרה חסומה יכולה להשתחרר
אווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרוסקופיה
ד''ר יעקב לברון01/06/2009היום כמעט ולא מתקנים חצוצרות בניתוח כיוון שיעילות טיפולי ה IVF גדולה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןדפנה01/06/2009
בוקר טוב,
בתאריך 26.5 הוחזרו 5 עוברים "יפים" , אתמול הייתה לי הפרשה יותר מהרגיל והיום יש לי כאבי בטן כמו של מחזור- להספיד הריון? אני לחוצה נורא, אנא ענו לי ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
עדי01/06/2009גם לי היו כמה ימים אחרי החזרת עוברים כאבי מחזור קלים ואף כמה טיפות דם ובכל זאת היה הריון אז אל תספידי ותהיי אופטימית וחזקה למקרה שלא.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת מדהימה, תודה
דפנה01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסר סבלנותאיתי01/06/2009
האם ידוע אחרי כמה זמןבערך של הזרקת הורמונים לגבר (פרגניל וגונל אף) האשך מיצר זרע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר סבלנות
ד''ר יעקב לברון01/06/2009מרגע שתא זרע נוצר עד שהוא נפלט בזרמה עוברים בממוצע 72 יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפואיםאילנה01/06/2009
במידה ויש הריון האם לעוברים קפואים יש סיכוי קטן יותר לפתח מומים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפואים
ד''ר יעקב לברון01/06/2009אין קשר בין הדברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה וכאבי בטןשירה01/06/2009
בוקר אור רופאים יקרים
אתמול היתה לי החזרת עוברים טריים.(3)
בת 41. מה הסיכוי להשתרשות והריון?
יש לי תינוקת בת 8 חודשים ממוקפאים.
האם כאבי בטן וסוג של אי נוחות האיזור הם אופיינים בשלה הזה?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה וכאבי בטן
ד''ר יעקב לברון01/06/2009כאבים קלים ואי נוחות שם היא טבעית. בקבוצת הגיל שלך סיכויי ההצלחה המירבית היא עד 20%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה בהריון IVFנעמה31/05/2009
שלום רב
עד איזה שבוע יש לקחת תמיכה של אנדומטרין (או אחר) בהריון IVF.
האם זה תלוי ברמת הפרוגסטרון, ואם כן, מהי הרמה שמתחת אליה חייבים תמיכה או שתמיד חייבים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה בהריון IVF
ד''ר יעקב לברון01/06/2009מינימוםעד שבוע 9 מקסימום עד שבוע 12. לא נותנים לפי רמות הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים - עצתכםחנה31/05/2009
שלום לכם רופאים יקרים,
אני בת 35 מחזור דיי סדיר בין 28-32 . בעלת FSH גבוה כבר עברתי 7 הזרעות רגילות + 3 הפריות שלא צלחו. מזריקה גונל במינון גבוה 350 ותמיד יש לי 1 או 2 זקיקים בלבד. השבוע הגעתי לשאיבה של 2 זקיקים אך לא היו בהם ביציות!! מה אתם ממליצים לי לעשות??
מפחידה אותי המחשבה של תרומת ביצית.
באיזה שלב ממליצים על תרומת ביצית? הרי יש לי ביצית 1 טבעית.
אולי תמליצו לי על זריקות אחרות. ובכלל האם בגלל שיש לי רזרבה שלחתית נמוכה שום טיפול לא יצליח להניב יותר מביצית אחת?
אנא ענו לי על השאלות ואל תפנו אותי להחלטת רופאי המקסים אולי דרככם אנסה להעלות בפניו את המלצתכם.
האם בכלל יש לי תקווה???(3 שנים בטיפולים)!!!!
תודה תודה תודה אני כבר מתוסכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובתכם
חנה01/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחנה שלום
פרופ' שחר קול01/06/2009שינוי סוג הזריקות או הפרוטוקול - לא יביא להגדלה משמעותית במספר הביציות.
יש הסבורים שטיפול ממושך ב - DHEA עשוי להועיל.
יש תקווה להריון, בעיקר כיוון שאת צעירה יחסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר DHEA
חנה01/06/2009ראשית תודה על תשובתך.
אודה באם תסביר "טיפול DHEA "
אני הבנתי שמדובר בכדורים שלא ניתן להשיג בארץ אלא רק בארה"ב..
במידה ואני משיגה אותם :
1. האם הכדורים הנ"ל הם במקום זריקות או שזה טיפול נילווה?
2. עוד הבנתי שזה מצריך מרשם - באופן פרטי אוכל לקנות אותם עם מרשם של הרופא שלי??
תודה רבה - תקוותי האחרונה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/06/2009אפשר להשיג בארץ.
1. בנוסף
2. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן...
חנה02/06/20091. היות ואין אישור של משרד הבריאות בארץ האם הכדורים הנ"ל ( DHEA ) מסוכנים לבריאות או
כפי שכתוב הם כתחליף לתוסף מזון? (מסרטנים או משהו כזה...)?
2. ***הכי חשוב** רופאי לא מאמין בכדורים!! אם אקח אותם על דעת עצמי זה בסדר או שצריך השגחה/מעקב לצריכתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/06/2009DHEA נמכר כ"תוסף מזון". בשימוש נפוץ בקרב מפתחי שרירים בחדרי כושר.
מציע שלא ליטול ללא ידיעת הרופא המטפל.
אכן, העדות המדעית ליעילות אינה חד משמעית. עד היום לא בוצע ניסוי מדעי אמין ומסודר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון בגי שליממי31/05/2009
היום אני בת 41 לפני 14שנה עברתי הפריה ויש לי תאומים
אחרי 7 שנים נכנסתי טבעי להריון והביתי בן עכשו אני עוד ילד ושוקת לחזור להפריה
האם אתם ממלצים על זה בגיל שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ממי
ד''ר דוד ישי31/05/2009זה עדיין אפשרי. את צריכה לעבור בדיקות כדי להעריך את מצב הפוריות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)