מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת הריוןלגיס17/06/2009
במשך 8 ימים הזרקתי ברוול וביום התשיעי הזרקתי אוביטרל (ללא הזרעה). היום, לאחר 12 ימים ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה לצערי היתה שלילית. האם יש טעם לעשות בדיקת דם או להסתפק בתוצאה של הבדיקה הביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
ד''ר יעקב לברון17/06/2009אם יהיה איחור במחזור תעשי בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםיפעת17/06/2009
שלום,
ב-11.6 עברתי החזרת 2 עוברים, מזה כשלושה ימים, יש לי כל הזמן, תחושה של לחץ חזק באזור הבטן התחתונה , תחושה הגורמת לי להיות כפופה בישיבה מגבילה בעמידה זקופה ושינה, בהתישרות יש כאב .לתמיכה אני מקבלת סופרפקט.
מה יכולה להיות הסיבה, ואיך אפשר להקל?
בתודה מראש על התשובה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת עוברים
ד''ר יעקב לברון17/06/2009את צריכה להבדק אולי יש גרוי יתר שחלתי. לא נותנים סופרפקט לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר הזרעהבדוי16/06/2009
בפורומים שונים ממליצים לקחת אנטיביוטיקה סביב הזרעות, אך הרופא המטפל שלי לא נוהג כך, למרות שהערתי לו על הנושא.
(רק אציין שמבנה הרחם שלי "אינו טבעי", חצוצרה אחת חסומה ושניה נפתחה תוך כדי צילום רחם)
מה מקובל? האם זה מסוכן בלי אנטיביוטיקה? האם עלי להתעקש או שאפשר גם בלי ומקסימום לקחת רק אם מתפתח חלילה זיהום?
שאלה נוספת לגבי ההבדל בין איקקלומין לזריקות. האם האיקקלומין הוא שלב הכרחי לפני זריקות? ומה היתרונות שלו על פני זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר הזרעה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009זה לא מחויב המציאות אך אם החצוצרות חולות אולי כן כדאי לשקול זאת. לפי מה שאת מתארת אולי את צריכה IVF בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא בבדיקת דםשירי16/06/2009
ערב טוב,
קראתי בספר על הריון כי הבטא מופרשת בדם החל מההשתרשות שאמורה להתבצע שבוע מיום ההפריה. לאור זאת, מדוע לא נהוג לבצע בדיקת דם להריון כבר 8-10 ימים לאחר ההפרייה ויש להמתין לאיחור במחזור?
כמו כן, אם ביצעתי בדיקת הורמונים וביניהם בטא 6 ימים מהחזרת מופשר בלסטוציסט והבטא יצאה שלילית (בעוד יתר ההורמונים נראים תקינים), האם יש עוד סיכוי כלשהו לגלות שהבטא חיובית 12 יום לאחר ההחזרה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא בבדיקת דם
ד''ר יעקב לברון17/06/2009קשה לדעת באוכלוסיה הכללית מתי יש ביוץ וגם זה לא מעשי וכלכלי לבצע בדיקות כאלה. מלבד זאת הרגישות של הבדיקה מאפשרת זיהוי ודאי רק 14 יום אחרי הביוץ.
לכן הבדיקה שעשית היא שלילית בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהבתאל16/06/2009
כמעט שבועיים לאחר החזרת עובר מהפריה , קיבלתי פעמיים אוביטרל ואני עם נרות אוטוגסטרן , לא ממהרת הפעם לבדיקות דם.. נמאס.. שאלותי:
1. לכמה עוד שבןעות אמשיך עם התמיכה בהנחה שלא אקבל בעזרת השם את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
בתאל17/06/20092. פעם שעברה הופיעה דימום סביב מועד המחזור ומהשפסקתי התמיכה מסתבר שגם הוא הופיע הפעם זה שונה אין זכר ממנו למעט כאבים קלים ברחם כמו לפני מחזור, תמיכה ידועה גם כמעכבת מחזור השאלה לכמה זמן זה רלוונטי העיכוב?
3.יש לי תופעה משונה הפיטמות בשד כואבות ורגישות יש לך מושג מה זה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009אין טעם לטמון את הארש בחול. כל עוד תקחי תמיכה המחזור יתעכב בד"כ לא יותר משבועיים אם אין הריון. הרגישות בשד יכולה להיות בגלל התמיכה או בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה ומודאגת
בתאל17/06/2009לא לקחתי בצהרים נר תמיכה אוטוגסטרן הופיע לי הפרשה חומה בהירה בניגוב בלבד שאחר כך נעלמה אני שוקלת לעשות בדיקת דם מחר בתנאי שלא תהיה שום הפרשה , לגבי הערב מתלבטת מאוד עם יש טעם להמשיך תמיכה , האם זה עוזר באמת במידה ויש הריון או שלא נורא אם אמתין עוד יום עד שאהיה נקיה לגמרי מכל הפרשה ?
מתלבטת אם להספיד או שלא?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועם
ד''ר דוד ישי17/06/2009צריך להמשיך עם התמיכה עד שבוע 7 -8 ( 5-6 שבועות מאז התחלת הטיפול ) . הסימנים שתיארת לא ספציפיים אבל יכולים לרמז על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך
בתאל17/06/2009מקווה לעדכן בבשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הכאב ראש היא המשך
בתאל18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהרונית16/06/2009
שלום רב לכם!
בעלי ואני מנסים להרות מזה כשנה.
בעלי ביצע לפני כחודשיים בדיקת זרע שיצאה סבירה לחלוטין (66% היו בתנועה) והרופא אמר שהבדיקה תקינה אך מאחר ואנחנו עדין לא מצליחים להרות הוא המליץ על בדיקה מורחבת יותר.
היום בעלי ביצע שוב את הבדיקה ולהפתעתינו נאמר לו שכל תאי הזרע מתים. ז"א שאף אחד מתאי הזרע לא היה בתנועה!!
יש לציין שהוא היה חולה עם חום לפני כחודש ובנוסף-לפני שהלך למסור במעבדה את תאי הזרע, הוא שם אותם במקרר לרבע שעה-עשרים דקות. יתכן כי זאת הסיבה???
יש דבר כזה שאין תנועה בכלל?
אנא עיזרו לי. אנחנו ממש מוטרדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע לא תקינה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009הקירור גרם לכך. תחזרו על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל-תודה רבה על תשובתך המהירה
רונית17/06/2009אז אין סיבה לדאגה?כי אנחנו ממש מוטרדים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי היסטרוסקופיהעינת16/06/2009
עברתי היום היסטרוסקופיה במסגרת בירור הפלות חוזרות, במכתב השחרור נרשם כי מבנה הרחם תקין,אך גם שנלקחה ביופסיה מהרירית.
מדוע נלקחה ביופסיה?
נרשמו לי כדורי אסטרופם ל-21 יום, החל מהיום האם הם ימנעו ביוץהחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
עינת16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונהשרון16/06/2009
שלום אני ביום 11 אחרי ביוץ בטא 109 האם זה תקין? זה לא נמוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
עדי16/06/2009ממש לא, ובמיוחד שאת רק ביום ה-11 מהביוץ, מה שחשוב זה לראות שהיא מכפילה את עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאשרית16/06/2009
האם כאשר בהחזרה של עוברים מוקפאים החזירו 2
האם הבט תהיה גבוהה יותר מלכתחילה ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי16/06/2009לא. רוב הסיכויים שאם יהיה הריון , הוא יהיה הריון של עובר אחד. גם אם יהיו שניים אין בהכרח קשר לרמת הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובה לרופאמיקי16/06/2009
היה לי הריון חוץ רחמי, נותחתי ב-5/6. ב-7/6 קיבלתי מחזור, שזה היה 3 ימים לאחר הפסקת אסטרופם, הבנתי מהרופא שלי שזה תקין לחלוטין.
כמה שאלות:
1. יש לנו 5 עוברים מוקפאים עם 2 תאים בלבד. מה הסיכויים שלהם בהפשרה?
2. כדאי להחזיר אותם מייד, או עדיף לתת להם לגדול עוד מספר ימים?
3. מתי צריך להתחיל לקחת אסטרופם, מייד עם קבלת מחזור, או שזה לא משנה, כי ההחזרה עם מוקפאים וניתן להתחיל לקחת גם אחר כך.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר דוד ישי16/06/2009הסיכוי של העוברים לשרוד את ההקפאה אינו קשור לשלב שבו הם הוקפאו.
אפשר להפשיר אותם ולהחזיר אותם מיד או לגדל אותם במעבדה עוד יום ורק אח"כ להחזיר אותם. אין יתרון ברור לאחת מהאפשרויות
אני ממליץ לתת לגוף חודש להתאוששות ולהכין את הרחם רק לאחר הוסת הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון כימי?פאי16/06/2009
שאיבה ב - 26.5 והחזרה ב - 28.5 (מחזור שני של IVF)
ב 4.6 קיבלתי אורביטרל לתמיכה.
ב - 11.6 בדיקת היריון, בטא 21.
ב - 14.6 בדיקה נוספת הביטא עלתה ל - 27. ואמרו לי שכנראה היריון כימי ולהמשיך עם הפרוגסטרון לתמיכה.
ב - 16.6 בדיקה נוספת הביטא 35 וההורמונים נמוכים. אמרו לי להפסיק עם התמיכה שהבטא לא יורדת אולי בגללם.
מה דעתכם? מה משמעות היריון כימי? האם עדיין יש סיכוי?
מאתמול אחה"צ יש כתמים כמו לפני מחזור. האם זה מחזור (האם ניתן לקבל מחזור עם בטא בערכים אלו?)
אני מאוד מבולבלת ועצובה אשמח אם תבהירו לי קצת את התמונה (אנא תשובה כמה שיותר מפורטת...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנסה לענות לך
מיקי16/06/2009הריון כימי,זהו הריון שלא סיים את תהליך ההשתרשות ונפל מאד מאד מוקדם.
אם לא היית עושה בדיקת דם, סביר להניח שגם לא היית מודעת לכך, להבדיל מהריונות שלא תקינים, לי היה הריון מחוץ לרחם, הבטא שלי התחילה מ-10 ועלתה לכ-3000, אבל זה התסיים בניתוח.
קצב עליית הבטא לא תקין, זה הכן מצביע על הריון כימי.
תפסיקי את התמיכה שאת מקבלת כדי שההורמונים יחזרו לעצמם ואז גם הבטא תרד ל-0
בהצלחה בפעם הבאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום פאי
ד''ר דוד ישי16/06/2009הבטא לא עולה כפי שצריך היה. ההריון קרוב לודאי אינו תקין. הריון כימי הוא הריון שהביטוי היחידי שלו הוא בדיקת הדם והוא הולך ונעלם לפני שיגיע לגודל שיאפשר לראות אותו באולטרסאונד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל לפני החזרת מוקפאיםשרית16/06/2009
שלום ד"ר.....
בדיקות דם ביום 15.6 מראה:
2.8 LH
2108 E2
4.7 PROGESTERON
האם תקין כשההחזרה צריכה להיות מחר יום ד' 17.6 ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי16/06/2009הפרופיל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהריון פרוגסטרון נמוךשרונה16/06/2009
עשיתי בדיקה חוזרת של בטא. שלשום היה לי HCG-12 והיום שזה בול שבועיים מיום הביוץ בטא היה 59. פרוגסטרון-64. אני מבינה ש HCG עלה יפה וזה בסדר. אך פרוגסטרון לא אמור להיות יותר גבוה? חייבת לציין שאני מקבלת תמיכה של אנדומטרין פעמיים ביום. די מודאגת.
אשמח לקבל תשובה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנסטסיה
ד''ר דוד ישי16/06/200964 זו רמה טובה של פרוגסטרון. את יכולה להעלות את מינון האנדומטרין ל 3 טבליות ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן המתנה בין טיפול לטיפולהילה16/06/2009
שלום.
רציתי לדעת אם יש זמן מומלץ שכדאי לחכות בין טיפול לטיפול... בסוף מאי קיבלתי תשובה שלילית על IVF לאחר שאיבה. האם אפשר בסוף החודש להתחיל שוב טיפול במנוגון? (זה בעצם מחזור של סוף טיפול ובמחזור הקרוב להתחיל).
תודה רבה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי16/06/2009לדעתי רצוי לעשות חודש של הפסקה בין טיפול לטיפול. כלומר להתחיל לא בדימום שיש לאחר טיפול שנכשל אלא בוסת שאחריו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה16/06/2009
הי,
עשיתי בדיקת היסטרוסקופיה
ונאמר לי ע"י הרופא הבודק "קושי בהסתכלות על פתח חצוצרה ימנית בשל דימום"
מה זה אומר?
והאם יש מקום לדאגה?
תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי16/06/2009זה אומר שאין מידע לגבי הפתח של החצוצרה הימנית. יתכן שהוא תקין ואין מקום לדאגה ויתכן שיש שם בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מאיה16/06/2009תודה ד"ר
עבור תשובתך ,
אבל למה לדעתך נוצר דימום שם??
תודה מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)