מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עצירותמיכל17/06/2009
אני יודעת שלא כל כך נעים לדבר על הנושא הזה, אבל אני סובלת מעצירות קשה....
אני בהריון שבוע 7+3 ואתמול ישבתי בשירותים ועקב עצירות "לחצתי" ממש חזק.
קודם כל רציתי לשאול האם זה מסכן את ההריון????
כי אני מרגישה כאבי בטן מאתמול...
ואיך אפשר למנוע עצירות בעתיד?
אשמח לתשובה בהקדם.תודה, מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יעקב לברון17/06/2009כדאי שתפני לרופא בעניין זה. אם את כבר לוקחת תכשירי ברזל זו יכולה להיות הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור אחרי הזרעהאורה17/06/2009
שלום רב,
אני בת 34, בעלי בן 33 הורים לילד בן 5 שנולד מהריון ספונטאני שנקלט מהר מאוד למרות בדיקות זרע גבוליות שהיו לבעלי אז . אצלי פרופיל הומונלי תקין, מחזורים בני 26-28 יום מסודרים, מעקב זקיקים תקין.
לאחרונה אנו מנסים להרות שוב ובבדיקות זרע נמצאה ספירה נמוכה. ביצענו פעם ראשונה השבחה והזרעה יום אחרי יום על הביוץ שלי (מעקב זקיקים לפני) ההזרעה לא הצליחה הפעם, אך היה לי איחור של יומיים במחזור (הגיע לאחר 30 יום-דבר מאוד לא אופייני לי). האם יש קשר בין האיחור לבין ההזרעה ? האם התרחיף שמזריקים בו את הזרעונים יכל "לשבש" לי מעט את המחזור ? או שעצם ההחדרה של הנוזל עצמה ?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור אחרי הזרעה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009זה לא קשור להזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה זה יכול להיות קשור?
אורה17/06/2009ללחץ נפשי קל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמאיה17/06/2009
הי
איך קורה שיש דימום בחצוצרה הימנית?
מהי הסיבה לכך?
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בחצוצרה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009צריך יותר פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ייתכן הריון לאחר ציטוטקתותית17/06/2009
שלום שוב
לאחר IVF שאיבה 13.03.09 החזרה 15.03.09 בטא לא עלתה יפה בהתחלה אך לאחר מכן היה קצב עלייה יפה דיו .
הושג הריון אך בשבוע 7 לא ניצפה הדופק .
ב-01.05.09 לאחר הריון שבוע 8 לא התפתח ניתן ציטוטק היה דימום רציני שנמשך לאורך 12 יום כמעט מאז ועד היום לא ניראה ולא מורגש בואו של המחזור(זה כבר היום ה-47 מאז)
אני ובעלי קיימנו יחסים לא לפי ביוץ ולא לפי חישוב בזמן נתון פשוט נרגענו יחסית לחודשים שעברנו.
לא ביצעתי עדיין ב.הריון מחשש לאכזבה שוב
האם יכול להיות מצב עקב כל ההורמונים שניתנו עקב ה-"ניקיון" של התוכן הרחמי שאולי קיים סיכוי להריון כי ממה שאני יודעת ציטוטק קצת פוגע ברירית הרחם (למרות שיקומה לאחר מכן)
אני רוצה נורא להמשיך למחזור מוקפאים
עצתכם תתקבל בברכה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ייתכן הריון לאחר ציטוטק
ד''ר יעקב לברון17/06/2009תגשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריזה בחינה להיבדק
תותית17/06/2009האם א.ס.
האם ב.הריון
לא נענתי האם יש מקרים כאלה שכם נכנסים להריון לאחר ציטוטק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נענתי מקפיצה
תותית21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםצריכה עזרה17/06/2009
שלום אני בשבוע 4 (ממש התחלה) ומאתמול עש לי כאבים במותן שמקרינים לגב התחתון וגם בבטן באזור הטבור של אותו צד. כל האזוא צאד רגיש וזה הצד של הביוץ.אני חוששת מהריון מחוץ לרחם. מה זה יכול להיות עוד חוץ מזה? או שיש סבירות גבוהה שזה זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר יעקב לברון17/06/2009צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןלגיס17/06/2009
במשך 8 ימים הזרקתי ברוול וביום התשיעי הזרקתי אוביטרל (ללא הזרעה). היום, לאחר 12 ימים ביצעתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה לצערי היתה שלילית. האם יש טעם לעשות בדיקת דם או להסתפק בתוצאה של הבדיקה הביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
ד''ר יעקב לברון17/06/2009אם יהיה איחור במחזור תעשי בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עובריםיפעת17/06/2009
שלום,
ב-11.6 עברתי החזרת 2 עוברים, מזה כשלושה ימים, יש לי כל הזמן, תחושה של לחץ חזק באזור הבטן התחתונה , תחושה הגורמת לי להיות כפופה בישיבה מגבילה בעמידה זקופה ושינה, בהתישרות יש כאב .לתמיכה אני מקבלת סופרפקט.
מה יכולה להיות הסיבה, ואיך אפשר להקל?
בתודה מראש על התשובה
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת עוברים
ד''ר יעקב לברון17/06/2009את צריכה להבדק אולי יש גרוי יתר שחלתי. לא נותנים סופרפקט לתמיכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה לאחר הזרעהבדוי16/06/2009
בפורומים שונים ממליצים לקחת אנטיביוטיקה סביב הזרעות, אך הרופא המטפל שלי לא נוהג כך, למרות שהערתי לו על הנושא.
(רק אציין שמבנה הרחם שלי "אינו טבעי", חצוצרה אחת חסומה ושניה נפתחה תוך כדי צילום רחם)
מה מקובל? האם זה מסוכן בלי אנטיביוטיקה? האם עלי להתעקש או שאפשר גם בלי ומקסימום לקחת רק אם מתפתח חלילה זיהום?
שאלה נוספת לגבי ההבדל בין איקקלומין לזריקות. האם האיקקלומין הוא שלב הכרחי לפני זריקות? ומה היתרונות שלו על פני זריקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר הזרעה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009זה לא מחויב המציאות אך אם החצוצרות חולות אולי כן כדאי לשקול זאת. לפי מה שאת מתארת אולי את צריכה IVF בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא בבדיקת דםשירי16/06/2009
ערב טוב,
קראתי בספר על הריון כי הבטא מופרשת בדם החל מההשתרשות שאמורה להתבצע שבוע מיום ההפריה. לאור זאת, מדוע לא נהוג לבצע בדיקת דם להריון כבר 8-10 ימים לאחר ההפרייה ויש להמתין לאיחור במחזור?
כמו כן, אם ביצעתי בדיקת הורמונים וביניהם בטא 6 ימים מהחזרת מופשר בלסטוציסט והבטא יצאה שלילית (בעוד יתר ההורמונים נראים תקינים), האם יש עוד סיכוי כלשהו לגלות שהבטא חיובית 12 יום לאחר ההחזרה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא בבדיקת דם
ד''ר יעקב לברון17/06/2009קשה לדעת באוכלוסיה הכללית מתי יש ביוץ וגם זה לא מעשי וכלכלי לבצע בדיקות כאלה. מלבד זאת הרגישות של הבדיקה מאפשרת זיהוי ודאי רק 14 יום אחרי הביוץ.
לכן הבדיקה שעשית היא שלילית בודאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהבתאל16/06/2009
כמעט שבועיים לאחר החזרת עובר מהפריה , קיבלתי פעמיים אוביטרל ואני עם נרות אוטוגסטרן , לא ממהרת הפעם לבדיקות דם.. נמאס.. שאלותי:
1. לכמה עוד שבןעות אמשיך עם התמיכה בהנחה שלא אקבל בעזרת השם את המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת המשך
בתאל17/06/20092. פעם שעברה הופיעה דימום סביב מועד המחזור ומהשפסקתי התמיכה מסתבר שגם הוא הופיע הפעם זה שונה אין זכר ממנו למעט כאבים קלים ברחם כמו לפני מחזור, תמיכה ידועה גם כמעכבת מחזור השאלה לכמה זמן זה רלוונטי העיכוב?
3.יש לי תופעה משונה הפיטמות בשד כואבות ורגישות יש לך מושג מה זה?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמיכה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009אין טעם לטמון את הארש בחול. כל עוד תקחי תמיכה המחזור יתעכב בד"כ לא יותר משבועיים אם אין הריון. הרגישות בשד יכולה להיות בגלל התמיכה או בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצובה ומודאגת
בתאל17/06/2009לא לקחתי בצהרים נר תמיכה אוטוגסטרן הופיע לי הפרשה חומה בהירה בניגוב בלבד שאחר כך נעלמה אני שוקלת לעשות בדיקת דם מחר בתנאי שלא תהיה שום הפרשה , לגבי הערב מתלבטת מאוד עם יש טעם להמשיך תמיכה , האם זה עוזר באמת במידה ויש הריון או שלא נורא אם אמתין עוד יום עד שאהיה נקיה לגמרי מכל הפרשה ?
מתלבטת אם להספיד או שלא?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועם
ד''ר דוד ישי17/06/2009צריך להמשיך עם התמיכה עד שבוע 7 -8 ( 5-6 שבועות מאז התחלת הטיפול ) . הסימנים שתיארת לא ספציפיים אבל יכולים לרמז על הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך
בתאל17/06/2009מקווה לעדכן בבשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת הכאב ראש היא המשך
בתאל18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע לא תקינהרונית16/06/2009
שלום רב לכם!
בעלי ואני מנסים להרות מזה כשנה.
בעלי ביצע לפני כחודשיים בדיקת זרע שיצאה סבירה לחלוטין (66% היו בתנועה) והרופא אמר שהבדיקה תקינה אך מאחר ואנחנו עדין לא מצליחים להרות הוא המליץ על בדיקה מורחבת יותר.
היום בעלי ביצע שוב את הבדיקה ולהפתעתינו נאמר לו שכל תאי הזרע מתים. ז"א שאף אחד מתאי הזרע לא היה בתנועה!!
יש לציין שהוא היה חולה עם חום לפני כחודש ובנוסף-לפני שהלך למסור במעבדה את תאי הזרע, הוא שם אותם במקרר לרבע שעה-עשרים דקות. יתכן כי זאת הסיבה???
יש דבר כזה שאין תנועה בכלל?
אנא עיזרו לי. אנחנו ממש מוטרדים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע לא תקינה
ד''ר יעקב לברון17/06/2009הקירור גרם לכך. תחזרו על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל-תודה רבה על תשובתך המהירה
רונית17/06/2009אז אין סיבה לדאגה?כי אנחנו ממש מוטרדים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי היסטרוסקופיהעינת16/06/2009
עברתי היום היסטרוסקופיה במסגרת בירור הפלות חוזרות, במכתב השחרור נרשם כי מבנה הרחם תקין,אך גם שנלקחה ביופסיה מהרירית.
מדוע נלקחה ביופסיה?
נרשמו לי כדורי אסטרופם ל-21 יום, החל מהיום האם הם ימנעו ביוץהחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
עינת16/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא ראשונהשרון16/06/2009
שלום אני ביום 11 אחרי ביוץ בטא 109 האם זה תקין? זה לא נמוך מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב!
עדי16/06/2009ממש לא, ובמיוחד שאת רק ביום ה-11 מהביוץ, מה שחשוב זה לראות שהיא מכפילה את עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאשרית16/06/2009
האם כאשר בהחזרה של עוברים מוקפאים החזירו 2
האם הבט תהיה גבוהה יותר מלכתחילה ?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי16/06/2009לא. רוב הסיכויים שאם יהיה הריון , הוא יהיה הריון של עובר אחד. גם אם יהיו שניים אין בהכרח קשר לרמת הבטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאוד חשובה לרופאמיקי16/06/2009
היה לי הריון חוץ רחמי, נותחתי ב-5/6. ב-7/6 קיבלתי מחזור, שזה היה 3 ימים לאחר הפסקת אסטרופם, הבנתי מהרופא שלי שזה תקין לחלוטין.
כמה שאלות:
1. יש לנו 5 עוברים מוקפאים עם 2 תאים בלבד. מה הסיכויים שלהם בהפשרה?
2. כדאי להחזיר אותם מייד, או עדיף לתת להם לגדול עוד מספר ימים?
3. מתי צריך להתחיל לקחת אסטרופם, מייד עם קבלת מחזור, או שזה לא משנה, כי ההחזרה עם מוקפאים וניתן להתחיל לקחת גם אחר כך.
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיקי
ד''ר דוד ישי16/06/2009הסיכוי של העוברים לשרוד את ההקפאה אינו קשור לשלב שבו הם הוקפאו.
אפשר להפשיר אותם ולהחזיר אותם מיד או לגדל אותם במעבדה עוד יום ורק אח"כ להחזיר אותם. אין יתרון ברור לאחת מהאפשרויות
אני ממליץ לתת לגוף חודש להתאוששות ולהכין את הרחם רק לאחר הוסת הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)