מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה של מתחילת IVFשני27/05/2009
אשמח לדעת מה קורה במצב לדוגמה שנעשה IVF ראשון ובמהלכו נשאבו ביציות ונאמר נשאבו 10, מהן הוחזרו 3 עוברים והיתר הוקפאו. נאמר ששלשת העוברים שהוחזרו לא נקלטו . איך מתקדמים בטיפול הבא?
והאם עושים הפסקה של חודש בין טיפול לטיפול?
איך זה הולך בדיוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול28/05/2009אם יש עוברים קפואים אפשר להמשיך בטיפול ברצף, ללא המתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומהו המשך התהליך?
שני28/05/2009האם מתחילים את הכל מההתחלה? כלומר האם שוב נדרש צטרוטייד, גונל, אוביטרל ותמיכה (קרינון) ?
האם אפשר גם לעשות החזרת מוקפאים על בסיס מחזור טבעי בלבד, ללא כל כדורים והורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/05/2009כן, אפשר לבצע מחזור הפשרה על בסיס הביוץ הטיבעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - משהו דחוףלימונית27/05/2009
ד"ר ישי שלום,
במעקב הזקיקים היום היו כ-6 זקיקים יחסית טובים:
הגדול ביותר 17, 16, 15, 14 14, 12 (אם אני זוכרת נכון).
תוצאות בדיקות הדם מהיום:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 11.6- 1.1 IU/L 0.8 LH
2 1500- 0 pmol/L 4103 ESTRADIOL (E-2)
3 76.0- 19.0 nmol/L 5.3 PROGESTERONE
כלומר, לפי מה שהבנתי, ערך הE-2 מתאים ל-4 זקיקים מתוך ה-6.
נאמר לי שהשאיבה ביום א', 31/5.
את המנוגון אני לוקחת בד"כ ב-17:00 אחה"צ. לקחתי 3 ימים 6 אמפ' ושאר הימים 5 אמפ'.
כלומר, שלפי התכנית נשאר לי רק היום (ד') ומחר לקחת מנוגון.
רציתי לדעת האם אני יכולה לקחת גם ביום האוביטרל מנוגון (יום ו'), שזה מעבר לתוכנית?, והאם זה יכול לגרום לאיבוד של הביצית הגדולה?
אם לא - האם אתה צופה שחלק מהביציות לא יהיו בשלות מספיק?
בכמה מ"מ הביציות גודלות ביום?
אם כן, - באיזו שעה רצוי לי לקחת, כשאת האוביטרל אני צריכה לקחת ביום ו' ב-22:00?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר ישי המדהים - תודה. כבר ענית לי
לימונית27/05/2009ד"ר ישי היקר,
האתר היום רוב הזמן לא מתפקד, וגם פחדתי שאולי לא תיכנס היום, ומחר ערב חג.
אני מודה לך על העזרה. אין כמוך!!!!!
עזרת לי מאוד מאוד מאוד מאוד!!!!!!!
חג שמח לך ולבני משפחתך.
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון רטארד-שאלהוללא מענה בבקשהלימור27/05/2009
מחפשת מידע על זריקות פרוגסטרון רטארד, באופן כללי, היכן ניתן למצא מאמרים ובנוסף, אם ארצה לעשות נסיון לפני הטיפול עצמו - האם אני צריכה גם להעלות מינון אסטרוגן או באיזה חצי של החודש לקחת (פרוגילוטון - החצי הלבן או החום או אסטרופאם)
תודה מראש, לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
פרופ' שחר קול28/05/2009התכשיר בשימוש לבלימת צירים מוקדמים, ומניעת לידות מוקדמות.
לא בשימוש שיגרתי בפוריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיפים פולרייםחסוי27/05/2009
מה הם גופיפים פולריים?
האם אפשר לקבל הסבר לגבי איך שואבים אותם מהגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופים polar bodies
פרופ' שחר קול28/05/2009מטען גנטי עודף הנפלט מהביצית בשני סבבים סביב מועד ההפריה.
לא שואבים אותם. הם תקינים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימודאגת27/05/2009
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
1 4.20- 0.40 mIU/L 6.32 TSH
20.0- 10.0 pmol/L 15.8 T4- FREE
2 11.6- 1.1 IU/L 19.9 LH
11.3- 2.8 IU/L 3.5 FSH
3 619- 59 mIU/L 460 PROLACTIN
4 1500- 0 pmol/L 285 ESTRADIOL (E-2)
5 5.5- 0.5 nmol/L 10.1 17-OH-PROGESTERONE
6 3.0- 0.0 nmol/L 3.9 TESTOSTERONE- TOTAL
7 10.3- 1.8 mcmol/L 4.7
מה אומרות התוצאות האלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול28/05/2009קשה מאוד לדעת בלי מידע מדויק על המועד במחזור בו נלקחו הבדיקות.
תת פעילות קלה של התריס.
LH גבוה מ - FSH - קשה לייחס משמעות בלי לדעת הרקע כנ"ל.
אין פרוגסטרון - לא ניתן לדעת האם היה ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייביםלהזריק אוביטרלהללויה27/05/2009
שלום לרופאים
מדוע כשמזריקים גונל תמיד מזריקים את האוביטרל? האם עם גונל יש סיכוי כל שהוא שהביצית לא תחרוג באופן עצמאי? או שלאוביטרל תפקיד נוסף מלבד זה שהזכרתי?
תודה
שי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול27/05/2009ביוץ ספונטאני בזמן טיפול עם גונל אפשרי, אך קשה לחזותו ולתזמנו. לכן, ובעיקר אם מבקשים לבצע הזרעה, מתזמנים הביוץ עם אוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הזרעהטלי27/05/2009
שלום,
כמה שאלות:
1 - עברתי שלשום צילום רחם והיום בבוקר עברתי הזרעה. יש לי עדיין דימומים חלשים מהצילום רחם. האם זה יכול להפריע להזרעה? האם זה תקין לעשות הזרעה יומיים אחרי צילום רחם?
2. החודש נתגלתה לי ציסטה (גודל - 5) אבל היה גם זקיק אחד יפה. האם זה שיש זקיק אחד גדול מפחית את הסיכויים לקליטת הריון?
בגלל הציסטה לא קיבלתי תמיכת אנדומטרין אחרי הביוץ וכמו כן לא לקחתי אסטרופם לעיבוי הרירית (שעובייה היה 5.3 יומיים לפני הביוץ). האם זה נראה לך בעייתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול28/05/20091. כן
2. לא
3. אין צורך בתמיכה, בלי קשר לציסטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת מונוגוןקטי27/05/2009
שלום!!
אני אתמול הוספתי 3 אמפולות מונוגון בנוסף לדקפפטיל,השאלה שלי היא האם יש אפשרות להשתמש במדלל אחד ו3 אבקות או שאני צריכה להכין 3 מזרקים ומזרק אחד של דקפפטיל
כי אתמול הזרקתי לעצמי 4 זריקות זאת אומרת 4 דקירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי ניסיוני
יעל27/05/2009אני מזריקה 4 מינוגון על אמפולה אחת של מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטי
לימונית27/05/2009היי קטי,
לפי ההוראות בעלון לצרכן, ניתן לערבב עד 3 אמפ' אבקה בממס אחד. לא מזריקים שלוש פעמים, מערבבים את כל הכמות במזרק אחד. גם כשלוקחים יותר אמפולות אבקה, מה שמחייב שימוש בממסים נוספים, מערבבים את הכל במזרק אחד.
כתבת שהוספת 3 אמפו' אבקה, כך שאם למשל את לוקחת 5 אמפולות אבקה, את צריכה להשתמש ב-2 ממסים לפחות, שהם מתאימים לעד 6 אמפ' אבקה.
מ-7 אמפולות - יש להוסיף עוד ממס.
בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוגון
פרופ' שחר קול28/05/2009התשובות נכונות.
אין צורך להזריק 4 פעמים!!
כל תרופה - זריקה אחת.
3 אמפ' מנוגון - זריקה אחת. מספיק מדלל אחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת דחוףבתאל27/05/2009
ראשית תודה רבה על התשובה לשאלתי הקודמת מאוד מרגיע.
היום עברתי אולטרסאונד ניצפה אחד זקיק של 17 , היום אני ביום ה13 למחזור , רירית 12 עם מעט נוזל בדוגלאס , מקבלת דקפפטיל מונופור 3 אמפולןת וגונל 300 הרופא שלי במילואים ואני עובדת עיצות שאלותי:
1. מה המשמעות של נוזל בדוגלס בפעמים האחרות לא היה, האם חלילה אומר שבייצתי?
2. האם יש טעם גם היום להישאר באותו מינון של הורמונים עוד מעט שבועות ואני חוששת להאיץ את הגדלתו של הזקיק?
חשוב לי לציין שבדיקות הדם שלי משלשום היו: lh-1..7 e2-320 progestron-1.8 מצפה מאוד לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוספו תשובות דם נוספות
בתאל27/05/2009תשובות מהיום e2-989 progestron-2.6 lh-2 אודה לתשובתכם כעת כשיש לנו גם את התשובות מהיום תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי אתי
שואלת27/05/2009לפי הבדיקות לא בייצת, אבל את בהחלט מתקרבת לביוץ...
לפני איזה טיפול את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי שלום
פרופ' שחר קול28/05/20091. לא ברור, אם כי, אכן, לפי בדיקת הדם לא היה ביוץ.
2. התרופות אינו מאיצות או מאטות את קצב גדילת הזקיק. התרופות גורמות לגיוס יותר זקיקים ממאגר הזקיקים שבצמיחה האמורים להגיב לגונדוטרופינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלות... . לדוקטור ישי/לברון..נטליה27/05/2009
שלום דוקטור,אני בת 33 שנה אחרי גרידה (שבוע 9 עובר ללא דופק)מאז איני מצליחה להיכנס להריון,
בבדיקות דם -נראה כי יש ביוץ, צילום רחם תקין, מחזורים סדירים ב בדיקת הזרע של בעלי :נפח-14, ריכוז-8 מליון/מ"ל, אחוז תנועתיות- 50אחוז, זרעים תקינים-15 אחוז, לאחר ה"השבחה" ריכוז 10 מליון/מ"ל, נפח-0.5 מ"ל, אחוז תנועתיות -50 אחוז...??הרופא אליו הלכנו המליץ על הזרעה התחלנו טיפול עם BRAVEL הזרקתי מדי יום +אוביטרל עברתי את ההזרעה אך לצערי ללא הצלחה...האם היית ממליץ על הורמונים אחרים שיכולים לשפר את הסיכוי ? האם בהזרעה כפולה היה משתפר הסיכוי?ושאלהנוספת האם בהזרעה כפולה צריך לתת 2 דגימות נפרדות יום אחרי יום?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נילי
ד''ר דוד ישי27/05/2009ברוול הוא תכשיר שאין לי נסיון רב אתו. אין סיבה שהוא יהיה פחות טוב מתכשירים אחרים. הזרעה כפולה מצריכה מתן כפול של זרע. עם זרע כמו שלכם , יש יתרון להזרעה כפולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר ישי
נטליה27/05/2009נניח והיתי מגיעה אליך איזה הורמון היית נותן לי להזריק לפני הזרעה בהתחשב בנתונים שלי ושל בעלי? תודה מראש על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..נטליה27/05/2009
שלום דוקטור לבעלי ספירת זרע נמוכה ברצוני לדעת האם תחתונים צמודות גורמות לכך ?(החימום) והאם היית ממליץ על תחתוני מכנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול27/05/2009כל גורם המעלה חום האשכים עלול להפריע ליצור הזרע.
לכן עדיף תחתון רפוי , ולהימנע ממכנס הדוק מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFאמא27/05/2009
שלום,
אני עכשיו שבועיים על גלולות (התחלתי לקחת אותם, שלושה ימים אחרי שקיבלתי וסת, כדי לדחות את הוסת ותחילת הטיפול של ה IVF, עד השרופא שלי יחזור מחו"ל).
שאלה:
1. ברגע שאני מפסיקה את הגלולות (שלקחתי שבועיים)- אחרי כמה זמן אני צריכה לקבל את הוסת?
2. האם יש לכך השפעה על טיפול IVF הקרוב?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול27/05/20091. 3 -4 ימים.
2. השפעה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץרווית27/05/2009
בת 31, ביצעתי היום מעקב זקיקים ביום ה - 13 למחזור , אורך מחזור בין 28-31 יום (בחודשיים האחרונים קיבלתי ב-28 יום) :
שחלה ימנית נצפה 18*29 מ"מ (יכול להיות ציסטה) , מעט נוזל חופשי
האם יש סיכוי שאכנס להריון , ואם כן מתי אקיים יחסים ? האם זה ציסטה ? האם יכול להיות שבתוך הציסטה יש זקיק????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו ששכחתי....
רווית27/05/2009עובי רירית : 9.2 מ"מ
נצפה מעט נוזל בתעלת הצוואר
בתוך השחלה הימנית מבנה צלול 18*29 מ"מ + מבנה צלול בת 5 מ"מ
ביצעתי גם פרופיל הורמונלי ביום ה -4 למחזור - התוצאות תקינות לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת זרע נמוכהאור27/05/2009
בעלת שחלות פוליציסטיות במשך שנה ניסינו להיכנס להריון,הרופא הקודם לא ערך בדיקות אלא אחרי טיפול עם אוטוגסטרן לסידור מחזור נתן איקקלומין-לאחר 3 פעמים עדיין לא נכנסנו להיריון ורק כשהחלפנו רופא,הוא שלח אותי למעקב זקיקים וספירת זרע...
ספירה-תוצאות לא טובות-רק 3% תקינים החודש כבר לא היה זמן להזרעה אתמול היה ביוץ הוא ביקש בכל זאת לנסות במשך יומיים..
צריכה לקבוע הזרעה,מתי ללכת לייעוץ?האם מזריקים הורמונים או לוקחים כדורים?כמה זמן מראש מתחילים טיפול?מחזור אחרון היה ב-12/05 מה הסיכוי להיקלט בהזרעה?
קצת מיואשים,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול27/05/2009יעוץ מסודר מחייב מלוא המידע הרפואי.
כולל ההיסטוריה הרפואית של שניכם, בדיקות שונות ותוצאות של ברור מסודר.
יכן ורצוי לפנות לרופא פריון.
בידיו הכלים להחליט האם לעבור לזריקות או משהו אחר.
על סמך המידע החלקי מאוד שבשאלה לא ניתן להעריך סיכויי ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תשובה דחופהtelisi27/05/2009
אני אחרי החזרת עוברים אתמול שהתחלקו ל2 -3 תאים פרופסור בן עמי אמר לי שהם טובים אני כרגע עםתמיכה של מדבקות אוורל 100 מג" ונרות . אני עם כאבי רגליים שמאוד מטרידים אותי ויותר ברגל שמאל מהברך ומטה רציתי לדעת האם זה מהשפעת הטיפול כי הבנתי שהורמונים יכולים לעשות את זה הרופא נתן לי מרשם לכדור שמדלל דם הוא אמר שזה בשביל שיהיה לעוברים זרימת דם יותר טובה לרחם אבל אני מפחדת מאוד שלא יכול להיות משהו לא תקין בגלל הכאב (אולי חס וחלילה משהו שקשור לקרישת דם ) ונאמר לי שבשביל לתת כדור כזה צריך לעשות בדיקת דם האם זה נכון? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום telisi
ד''ר דוד ישי27/05/2009אם הרגל כואבת ובודאי אם היא גם נפוחה , את חייבת להבדק. אני מניח שמדובר בקרטיה. אם כן , אין צורך בבדיקת דם. את יכולה לקחת אותו ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)