מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעה על איקקלומין, ללא אוביטרלעינת24/05/2009
הזרעה על איקקלומין, ללא אוביטרל, שני זקיקים,רירית 9 מ"מ.
יו"מ 13:
E2 660
פרוגסטרון 0.7
LH 7.5
יו"מ 14 :
E2 760
פרוגסטרון 0.4
LH 4
יו"מ 16 :
E2 1150
פרוגסטרון 0.4
LH 5
יו"מ 17 (יום חמישי)
E2 1850
פרוגסטרון 1.3
LH 17
הרופא אמר שהתחילה העליה ב-LH ולכן הביוץ צפוי ביומיים הקרובים. מאחר שבשבת אין הזרעות עשינו הזרעה בשישי בצהריים וקיימנו יחסים בשישי בערב,שבת בבוקר וראשון בבוקר.
זרע לאחר השבחה: ריכוז 62 מיליון למ"ל, נפח 0.4 מ"ל כולם בתנועה.
זרע לפני השבחה: ריכוז 54 מיליון למ"ל נפח:4.2 מ"ל תנועתיות:40% בתנועה טובה,10% בתנועה איטית,מורפולוגיה 11%
כאבי בטן חזקים משבת בלילה עד עכשיו (ראשון בערב)-ביוץ?
1. אני מבינה שאיכות הזרע בסדר, האם יש יתרון להזרעה על פני קיום יחסים?
2. כמה זמן "שורד" זרע בגוף, האם יש הבדל בין קיום יחסים להזרעה מהבחינה הזאת?
3. האם תזמון ההזרעה סביר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה...
עינת25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ' שחר קול25/05/20091. יתרון קל בלבד.
2. הזרע שורד עד 3 ימים. זרע מיחסים שורד מעט יותר.
3. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל וזקיקיםחסוי24/05/2009
6 ימים של גונל F במינון של 75, היום נעשה בדיקת דם: e2 174, פרוגסטרון 3.5 , lh 2.5 .
בבדיקת אוטלרסאונד נצפו 2 זקיקים בגודל 15.5-16 , נאמר לקחת מחר אוביטרל ויום רביעי הזרעה.
שאלותי: עפ"י E2 חשבתי שיהיו יותר זקיקים, מדוע זה כך?
שאלה 2. האם התיזמון של ההזרעה נכון?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
חסוי24/05/2009e2 1741
בעלת שחלות פוליסצטויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי24/05/2009הזקיקים עדיין קטנים , לכן אני הייתי דוחה את האוביטרל ליום שלישי ועושה את ההזרעה ביום רביעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צטרוטייד וגודל הזקיקיםשירה24/05/2009
שלום רב לרופאים
בסופו של דבר הזרקתי את הצטרוטייד. לקראת שאיבה ככל הנראה ביום רביעי.
כאשר ישנם זקיקים בגדלים שונים, כיצד עובד הצטרוטייד?
הוא "שומר" על הגדולים שלא יבייצו ומה על הקטנים האם הוא מונע גדילתם?
תודות חמות שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי24/05/2009הצטרוטייד לא משפיע על הזקיקים באופן ישיר. הוא מונע הפרשה של ההורמון שגורם לביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ביוץ וחצוצרה חסומהשני24/05/2009
שלום!
בד"כ מדי חודש אני מרגישה כאבי ביוץ ומאוששת זאת גם עם בדיקת שתן לגילו ביוץ.
יש לי חסימה בחצוצרה ימנית ולפני יומיים בעת הביוץ חשתי כאבים מאוד מאוד חזקים בצד ימין ואף שקלתי לפנות למיון, בד"כ אני מרגישה כאבים מדי חודש, גם בצד ימין, אך לא בעוצמה כזו כמו בפעם האחרונה. קיימתי יחסים מספר שעות לפני שהחלו כאבי הביוץ.
האם יש קשר בין הכאבים המאוד חזקים לבין החצוצרה החסומה שקיימת אצלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
ד''ר דוד ישי24/05/2009לדעתי אין קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלשירה24/05/2009
שבוע 14 לאחר IVF התחלתי לקחת תוסף ברזל פעם ביום פריפול
שאלתי היא האם בנוסף לתוסף ברזל להמשיך לקחת חומצה פולית(בדר"כ הייתי לוקחת 2 כדורים ביום של חומצה פולית 400 בהמלצת הרופא)
במידה ולהמשיך את החומצה פולית האם מותר לשתות את הכדורים יחד או בהפרש של כמה שעות
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלומית
ד''ר דוד ישי24/05/2009אין צורך לקחת חומצה פולית בנוסף לברזל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםrony4124/05/2009
שלום, לאחר כשלון מס' 5 בהחזרות עוברים (2 מחזורים טריים, 3 מחזורים מופשרים), יש לי עוד 3 מוקפאים להחזרה, ביניהם 1 בלסטוציסט יום 6. האם ניתן לפני ההחזרה הזו לקיים איזו שהיא פרוצדורה שתתרום ליכולת ההשרשה של העוברים, מכיוון שכנראה זו הבעיה (בנוסף לגיל - 41.8 - אבל עם זה אין מה לעשות...)?
אין בעיות רקע - הכל תקין כולל רחם, זרע וכו'.
אודה לעצתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום rony 41
ד''ר דוד ישי24/05/2009אפשר לעשות דגימה של רירית הרחם חודש לפני ההחזרה
אפשר לעשות AH . ניקוב של מעטפת העובר לפני החזרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מופשרים
rony4124/05/2009ראש יח' ה-IVF בביה"ח שבו אני מטופלת אינו תומך בעזרה בהנצה בעוברים מופשרים משום שלטענתו העובר המופשר עבר מספיק טראומות ועזרה בהנצה עלולה לגרום לו טראומה נוספת.
1. האם אתה תומך בגישה זו או לא ומדוע?
2. האם יש הוכחה לכך ש-AH עוזרת גם להשרשת מופשרים?
2. מדוע לדעתך הרופאים בביה"ח לא מציעים לי את הדרכים הללו לשיפור הסיכוי? (אני אשאל גם אותם את אותה השאלה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע מדלגים? מקפיצה
rony4125/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום rony41
ד''ר דוד ישי25/05/2009מדובר בפעולות שאין הוכחות ברורות ליעילותן , ולכן אינן נעשות באופן רוטיני . כל יחידה בוחרת האם ומתי להשתמש בהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצת הרופאיםקטי24/05/2009
אני כרגע התחלתי טיפול (הפריה חוץ גופית) בבית חולים אסף הרופא ,אני העברתי 8 מבחנות של זרע קפוא מבית החולים סורוקה (של בעלי) הפרופסור שאצלו אני מטופלת אומר שעדיף שבעלי יעבור שוב ניתוח כדי לשאוב זרע טרי מאשר לקחת מהמבחנות.
לזרע הקפוא יש פחות סיכוי להריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קטי
ד''ר דוד ישי24/05/2009זה שונה ממעבדה למעבדה. אבל מקובל שזרע קפוא נותן תוצאה מעט פחות טובה. אני לא בטוח שההבדל מצדיק ניתוח נוסף כאשר יש זרע קפוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהניקול24/05/2009
שלום רב,
US ביום השלישי למחזור אובחנה ציסטת גופיף צהוב כ33מ"מ אשר נמצאה גם במחזור הקודם לאחר סבב טיפול באיקקלומין. תוך כמה זמן בדר"כ הציסטות נעלמות? האם יש מקום לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניקול
ד''ר דוד ישי24/05/2009לפחות חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעכב גדילת זקיקיםעפרי24/05/2009
עשיתי היום בדיקת אולטרה סאונד וגודל הזקיק הגדול 24. כנראה שאזריק אוביטרל היום בלילה. חוששת לאבד את הזקיק הגדול. האם יש דרך לעכב התפתחות הזקיקים עד אז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לעכב גדילת זקיקים
ד''ר יעקב לברון24/05/2009בשלב כזה לא.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון הזרעהס.ד.24/05/2009
מצטערת שאני מנדנדת, אבל אני לא שקטה לגבי התיזמונים של ההזרעות.
בזקיק 18. אם קיבלתי אוביטרל שעה לאחר ההזרעה (הזרעה אחת כי נגמרו לי המנות), והאוביטרל גורם לביוץ רק לאחר 36 שעות, הרי הזרע שהיה מוקפא כבר לא ממש חי בגוף. אם כך תיזמון ההזרעה לא מתאים ובעצם אין לי מה להמתין שבועיים לבדיקה.
אנא, תקן אותי אם אני טועה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון הזרעה
ד''ר יעקב לברון24/05/2009יש בטיעון הזה יסוד משמעותי אך זה לא אומר שהסיכוי אפסי, לכן תעשי את הבדיקות בזמן המיועד ונקווה שהצלחת.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה לא נעניתי- עצת רופאיםחנה24/05/2009
אני בת 35 וחצי בגיל 34 התחלנו לנסות להיכנס להריון, אני פוליציסטית והמחזור כל 40 יום.
לאחר 7 ניסיונות נכנסתי להריון, בסוף חודש שלישי בשקיפות עורפית נראה סיסטית היגרומה
נאלצתי לעשות הפלה מאוחרת בבית חולים, ההפלה לא הייתה מוצלחת פיתחתי חום ודלקת, ניקו את השאריות בהיסטרוסקופיה. וחודש נתנו לי הורמונים בגלל הדלקת, כל זה לקח שנה,
אחרי ההפלה המחזור הסתדר והוא מופיעה כל 30 יום, אחרי 3 ניסיונות נוספים נכנסתי להריון שוב,
אבל ההיריון היה כימי וניגמר בשבוע 5.
עכשיו מחכים שיבוא מחזור והבטא תתאפס.
1. לאור ההיסטוריה והגיל האם אני צריכה להתחיל טיפולי פוריות, או להמשיך לנסות טבעי?
2. לאחר הדלקת לא עשיתי שום בדיקה לתקינות המערכת (הרופא שלי אמר שאין צורך אבל זה רק ע"י אולטרה סאונד) האם בכל זאת יש צורך בבדיקה כל שהיא (צילום רחם, היסטרוסקופיה)?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לא נעניתי- עצת רופאים
ד''ר יעקב לברון24/05/2009קרוב לודאי שלא חל סיבוך משמעותי בעקבות מה שעברת ולכן, מאחר שאת יחסית צעירה כדאי להמשיך ולנסות במינימום ההתערבות הרפואית שאפשר.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ישנה הפרעהלנס24/05/2009
לקליטת הריון בטיפול ivf לנשים שעובדות במשמרות לילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ישנה הפרעה
ד''ר יעקב לברון24/05/2009אין מידע מסודר על זה בספרות המקצועית. קרוב לודאי שאם בכלל יש השפעה היא שולית.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת יום המחזורהללויה24/05/2009
שלום רב,
אני צריכה להתחיל טיפול עם גונל, קיבלתי היום בשעה 20:20. עד איזה שעה של היום זה שייך לאותו יום? (בקיצור האם היום הראשון של המחזור שלי הוא שבת או ראשון?)
תודה ושבוע טוב
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קביעת יום המחזור
ד''ר יעקב לברון24/05/2009אם הוסת התחילה אחרי הצהריים היום הראשון משוייך ליום שאחריו.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוזרת על שאלה מאחר שלא נעניתילי24/05/2009
שלום,
מה ערך הפרוגסטרון (פחות או יותר) שאמור להיות בדם ביום 7 למחזור (בלי טיפולים ובלי הורמונים)?
האם 8 זה הגיוני? לא גבוה מדיי? בהתחשב בעובדה שה-E2 158 באותו יום?
מה המשמעות של פרוגסטרון גבוה? האם בשלב זה (יום 7), ערכים כאלה מצביעים על כך שעדיף לא להחזיר מוקפאים החודש?
וחוצמזה, האם פרוגסטרון גבוה באופן כללי עלול לגרום לתופעות כלשהן כמו גרד ואודם בעור וחולשה והזעה?
תודה מראש,
סליחה על המיליון שאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוזרת על שאלה מאחר שלא נעניתי
ד''ר יעקב לברון24/05/2009את לא מציינת ביזה יחידות מדובר.
פרוזסטרון אינו גורם לתופעות שתיארת.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לדם מצוואר הרחםטלוש23/05/2009
אך אני רוצה לציין שזה לא דימום אלה הפרשה דמית מהנרתיק כלומר הפרשה חומה חומה כהה
האם הפצע הזה שמדובר בו הוא אמור להדאיג אותה?
אחותי מספרת שהשיליה שלה נמוכה האם זה מה שגורם להפרשה?לא קיימה יחסים לאחרונה
ההפרשה החומה הזו זה לא מהרחם אלה מצוואר הרחם ,הרופא הפנה אותה לרופא צוואר רחם וביקש לישקול משטח צוואר הרחם
האם עליה לחשוש??
אשמח למענה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לדם מצוואר הרחם
ד''ר יעקב לברון24/05/2009שיליה נמוכה יכולה לגרום לתופעה כזו. אם אין ממצא ברור ומחשיד זה די בטוח לדחות את הברור לאחר ההריון.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)