מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עוברים וחוםשרית21/05/2009
שלום רב,
יום אחרי החזרת עוברים פיתחתי חום של כ-38 מעלות. מה ההשלכות על השתרשות העוברים?
מהי רמת החום שעלולה לסכן את הצלחת הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי22/05/2009אין רמת חום מוגדרת. ולא ברור האם זה משפיע על הסיכויים ואם כן כמה. צריך לעשות מאמץ אגרסיבי יותר להוריד את החום , עם תרופות אמבטיות וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים לקבלת מחזורתמי21/05/2009
לרופאים שלום רב,
בת 43, המחזור הופסק לי לפני שלושה חודשים, בביקור אצל רופא נשים נמסר לי שזה הגיל,
ואני רוצה מאד הריון, לפני הפסקת המחזור כל הבדיקות שלי יצאו תקינות והופא אמר שיש אפילו ביוץ
הרופא נתן לי בטיפול בכדורים בשם פרימולוט לחמישה ימים לקבלת המחזור.
האם השימוש בכדורים בגילי כרוכים בסיכון, האם מעכב ביוץ, האם מומלץ לקחת אותם, מכיון שלפני שנה וחצי עברתי הריון מחוץ לרחם.
האם בגיל שלי יש עוד אפשרויות להריון? או לוותר על החלום?
אשמח לקבל תשובות
בתודה המיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתשובה דחוף
תמי22/05/2009לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תמי
ד''ר דוד ישי22/05/2009התרופה אינה מעכבת ביוץ , להיפך , היא יכולה להקדים אותו. אין לה קשר להריון אקטופי.
האפשרות להריון תלויה בעוד כמה מדדים מלבד הגיל. אבל גם כשהם תקינים , הסיכוי להריון קיים אבל הוא נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה מאוחרתשחף21/05/2009
אתמול נישאבו שני זקיקים בגודל 20. בשניהם ביציות.(14:00)
ע"פ המעבדה הביציות בשלות והזרע בסדר ועדיין אין הפריה.(היום 16:00).
יש סיכוי או שאבוד?
תודה
שחף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' שחר קול22/05/2009לצערי, הסיכוי להמשך תקין אינו טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי הצלחה PGDחסוי21/05/2009
שלום,
היכן ניתן למצוא השוואה בין אחוזי ההצלחה של המרכזים השונים בארץ ב- PGD?
אנחנו מנסים להחליט איפה לבצע את הטיפולים וזה נראה חשוב לדעת את הנתונים הללו אך לא הצלחתי למצוא אותם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין נתונים כפי שאת מחפשת.
פרופ' שחר קול22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך PGD
חסוי22/05/2009האם יש מרפאות פרטיות שעוסקות ב- PGD בארץ?
האם יש הבדלים משמעותיים בין ההצלחה של המרכזים השונים בארץ?
ובכלל באופן כללי מה % ההצלחה ב- PGD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןשרון21/05/2009
שלום, אני בת 29.5. בפרופיל הורמונלי התגלה פרוגסטרון גבוה 6-8 ביום 3 למחזור.לאחר הביוץ הוא עולה ל90-100. בנוסף יש לי בחילות, סחרחורות וכל מיני תופעות שהבנתי שקשורות להורמון.אני מבינה שזו בעיה עם איכול הביציות ורציתי לדעת אם הטיפול הוא תרופתי בלבד או שאני אצטרך הפריות וטיפולי פוריות.ממה זה נובע? האם אתם מטפל בזה וניתן לבוא אליכם או שזה רק אנדוקרינולוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי22/05/2009לדעתי לא אמורה להיות לך בעית פוריות. לבחילות ולסחרחורות אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פרוגסטרון- שאלה שלא נענתהדנה21/05/2009
שלום,
עשיתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה21 למחזור. תוצאת הבדיקה: 125.4 nmol/l. מה זה אומר? האם זה לא ערך גבוה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה תקינה ומעידה על ביוץ טוב.
פרופ' שחר קול22/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות במסגרת פרטיתעולים כיתה21/05/2009
לרופאים שלום רב.
רציתי לדעת אם קיים הבדל באחוזי הצלחת טיפולי הפוריות בין טיפולים במסגרת פרטית לבין אלו המבוצעים במסגרת בתי החולים.
אני עומדת לקראת טיפול IVF ראשון בבית החולים פוריה, והייתי רוצה לדעת אם יש טעם לפנות לרופא מומחה באופן פרטי.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות במסגרת פרטית
ד''ר יעקב לברון21/05/2009אם את יכולה להרשות את זה לעצמך זה תמיד טוב.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילמור21/05/2009
שלום,
התחלתי זריקות דקפפטיל 0.1 (דיפרלין) לפני שבוע בדיוק, ביומיים האחרונים הבחנתי בהפרשות מרובות וצמיגיות. האם אפשרי שזה נגרם מזריקות הדקא? ואם כן, מדוע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
ד''ר יעקב לברון21/05/2009יתכן שכן.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים להיכנס להריון שניחוששת21/05/2009
שלום
אני ובעלי בני 32, בריאים, הורים לילדה בת 3 , ומנסים 9 חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה.
הנסיונות ממוקדים (אני מרגישה את הביוצים שלי)
1. ההריון הקודם היה טבעי לגמרי (למרות שלקח לנו חצי שנה)
2. בדיקת הזרע של בעלי תקינה
3. בדיקה הורמונלית שלי תקינה
4. יש לי ביוץ טבעי כל 28 ימים
5. בגיל 18 נכנסתי להריון לא רצוי שנגמר בהפלה טבעית בשבוע 8.
אני במעקב זקיקים כבר 3 חודשים, ולפני שבועיים עברתי הזרעה ראשונה (ללא הורמונים) ביום הביוץ, שלא הצליחה.
אני בהיסטריה מוחלטת ולא מבינה מה קורה פה.
מה הסיכוי שלא אוכל להיכנס להריון יותר?
מה יכולה להיות הסיבה לכך שאיננו מצליחים להיכנס להיריון?
האם ישנן בדיקות נוספות שכדאי לי לעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחים להיכנס להריון שני
ד''ר יעקב לברון21/05/2009תוך שנה 80% לערך המזוגות נכנסים להריון. לכן לפני כן אין מקום לברור מקיף או טיפול אלא אם כן יש סימן ברור לקושי מה שלא נראה אצלכם. עצם העודה שהרית בעבר היא לטובתך.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר לברון
חוששת21/05/2009ראשית תודה על התגובה המהירה
שנית - למה אתה מתכוון ב"סימן ברור לקושי"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ללא השרשהאני21/05/2009
לד"ר שלום רב,
במסגרת טיפולי פוריות דרך פונדקאות עברנו כבר 4 שאיבות ו - 5 החזרות.
החזרת מוקפאים 2+3 לא צלחה.
אח"כ מתוך 12 הופרו 6 והוחזרו 3 (ללא הקפאה)
אח"כ מתוך 7 הופרו 4 והוחזרו 3 (ללא הקפאה)
אח"כ מתוך 10 הופרו 4, הוחזרו 4 וללא הצלחה.
העוברים הוחזרו לתוך הרחם לעומק 6.5 ס"מ עם קטטר WALLACE.
בין כל החזרה עבר כחודש.
הפונדקאית : קיבלה אסטרופן + אנדומטרין, ובמחזור האחרון אף קיבלה מדרול.
הזרע (נאטיבי): באיכות 3-4, נפח 3 CC, תנועתיות 45%, ריכוז 50*10 בשישית. זרע לאחר טיפול ISOLATE : תנועתיות 95% וריכוז 100*10 בשישית
האם מיועדת קיבלה : מנוגון 2 אמפולות 12 יום, גונאלאף- 300 12 יום, אורגלוטרן- 1 ביום ל 8 ימים.
יומיים לפני השאיבה: הזריקה 2 אוביטרל. E2= 3921 PROG= 3.1 .
-הדגש- האם הנושאת בת 40. -סדגש-
כיצד ניתן להעלות את כמות הביציות המופרות?
כיצד ניתן לשפר את הקליטה, אפילו של שני עוברים?
ממתינה לפתרון מסייע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה ללא השרשה
ד''ר יעקב לברון21/05/2009סוד ההצלחה הוא התמדה.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתמול בטא 15 יש סיכוי שבטא תעלה?שני21/05/2009
או שצריך לעשות שוב בדיקה? שאיבה ב6/5 5 עוברים,החזרה ב8/5 אתמול בדיקת דם 15 בטא,האם יש סיכוי קלוש שהבטא תעלה?ומה המינימום לבטא מהו המס'?הרופא אמר לעשות שוב בדיקת דם E2 ופרוגסטרון,אתמול לא היו לי תוצאות למה צריך גם פרוגסטרון? שוב האם יש סיכוי שהבטא תעלה?אין לי סבלנות לחכות לתשובות בערב,תענו לי בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטא נמוכה, ולכן מומלץ לבדוק הכפלה
לי21/05/2009תבדקי הכפלה כעבור יומיים מהבדיקה האחרונה.
חשוב מאוד לבדוק פרוגסטרון ואסטרדיול, ובמקרה שהם נמוכים יש צורך לקבל תמיכה (בכדורים או זריקות)
בהצלחה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות-שינוי משקלדנה21/05/2009
האם יש פה בנות שעקב הזרעות/ הפרייות עם זריקות(פוריגון? גונל פ? העלו במשקל?
אני הייתי 56 ק"ג 170 גובה ועכשיו אחרי איקקלומין 5 פעם, זריקות במשך 4 חודשים העלתי עד 60 ק"ג לעומת שלא שיניתי שום דבר - להפך אוכלת פחות!!!! ואין לי ולא הייתה אף פים נטייה להשממנה
האם אני יחידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לבנות-שינוי משקל
ד''ר יעקב לברון21/05/2009לפעמים במהלך הטיפולים השינויים הההורמונליים יכולים קצת לגרום לצבירת נוזלים. אין כאן השמנה במובן הרגיל שלה. שינויים אלה חולפים עם הזמן כאשר הטיפול מופסק.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דנה
חסוי21/05/2009אני בטיפולים שנה וחצי IVF ,כמעט את כל הזריקות ניסיתי,
לשמחתי עליתי רק 1 קילו.ולצערי אין עדיין הריון.
הכל משתנה מאחת לאחת, אל תתני לזה "לדכא" אותך, המשיכי לכיוון המטרה והתמקדי, אח"כ תחשבי על עודף המשקל.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילמישהי21/05/2009
שלום,
אתמול הזרקתי דקאפפטיל כחלק מטיפולי הפרייה,שהושאר בטמפרטורת החדר כשעה וחצי.
האם יש סיכוי שהדקפפטיל לא ישפיע בגלל שההי שעתיים מחוץ למקרר?!
כלומר האם יש מצב שנגרם ביוץ בגלל זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקאפפטיל
ד''ר יעקב לברון21/05/2009לא צריכה להיות בעיה עקב כך.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקותתותית21/05/2009
היי
צריכה עזרה בפיענוח בדיקות:
TSH - 2.58 MIU/L
LH - 2 IU/L
FSH - 3 IU/L
PROLACTIN - 141 MIU/L
E2 - 459 PMOI/L
PROGE. - 77.3 NMOI/L
מה אומר הפרוג. הגבוה האים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח בדיקות
ד''ר יעקב לברון21/05/2009זה תלוי באיזה שלב במחזור את. הערך הגבוה ישנו לאחר ביוץ ותןך כדי הריון.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצתי למעלה
תותית21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לברון
תותית21/05/2009
אני לא זוכרת את ת.הוסת האחרונה אבל זה היה לפני 3 שבועות לערך
מציינת שאני אחרי שתי גרידות אחת בשבוע 15 ואחת מאוחרת בשבוע 22 בשל בעית התפתחות בעוברים זו הייתה לידה מאולצת
הרופא נתן לי את הבדיקות הנ"ל ואמר שיכול להיות כי בשל ההפלה המאולצת האחרונה (לפני 6 חודשים)יכל להיות שאינני מבייצת כרגע
אז אתה ממליץ על בד' הריון האם בטא או בד' ביתית תספיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסויה21/05/2009
אני מעשנת כ- 5 סיגריות ליום האם יכול להשפיע לכניסה להריון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
ד''ר יעקב לברון21/05/2009לא משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לברון
תותית21/05/2009אני לא זוכרת את ת.הוסת האחרונה אבל זה היה לפני 3 שבועות לערך
מציינת שאני אחרי שתי גרידות אחת בשבוע 15 ואחת מאוחרת בשבוע 22 בשל בעית התפתחות בעוברים
הרופא נתן לי את הבדיקות הנ"ל ואמר שיכול להיות כי בשל הגרידה האחרונה (לפני 6 חודשים)יכל להיות שאינני מבייצת כרגע
אז אתה ממליץ על בד' הריון האם בטא או בד' ביתית תספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שייך לשאלה מלמטה
תותית21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)