מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לכל מי שיודע את התשובה זה חשובמיכל28/05/2009
אני אמורה מחר להזריק אוויטריל לבטן השאלה האם אני יכולה להזריק לבד?
או שכדאי ללכת לבית החולים שיזריקו לי?
ואני מכינה חנרתיק נרות אנדומנטין ואחרי כמה זמן יוצא לי ההפרשה לבנה שלה עם חתיכות קטנות האם זה בסדר או שלא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי28/05/2009את יכולה בהחלט להזריק לעצמך. זה פשוט ואין סיבה להיות תלויה באנשים.
ההפרשות תקינות. אחרי שהחומר הפעיל נכנס לגוף , החומר הלבן מופרש החוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
טלטל28/05/2009חג שמח מיכל
גם אני חששתי כמוך הזרקת האוביטרל פשוטה מאוד- מחט הדקה בעולם
מצ"ב לינק סרטון הדרכה- זה מאוד עוזר
את יכולה להעזר בבן זוגך
בהצלחה
בשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מעקב זקיקיםשרון28/05/2009
במעקב זקיקים כתוב על הרחם: רחם במרקם שרירני דיפוזי ללא שרירין מוגדר" וגודל: 51*57*73
האם זה לא גדול מדי? אני חצי שנה אחרי גרידה והבטן עדיין נפוחה זה קשור?
מה זה אומר מרקם שרירני?
יכול להשפיע על הנסיון להרות?תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי28/05/2009הבטן התפוחה אינה קשורה
מרקם שרירני זה תאור של רחם שיש בו שרירנים
תלוי בגודל המיומה ובמיקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:לא ענית אם זה פוגע בפריון
שרון28/05/2009וגם הוא לא כתב שיש שרירן רק מרקם שרירני
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרון
ד''ר דוד ישי28/05/2009את צודקת. יש משהו לא ברור בתשובה. לגבי הפוריות , כתבתי. תלוי בגודל ובמיקום של השרירן אם ישנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור וגונללימור28/05/2009
בת 32, לאחר 4 הזרעות. באחרונה - לקחתי זריקות גונל.
המחזור הופיע שבועיים לאחר ההזרעה - אך התחיל ממש כהפרשה חומה ודימום קל בשתן (כבר חשבתי שאולי זה הריון..) ורק למחרת בערב התחיל הדימום להתגבר..ונמשך כשבוע.
בד"כ אני מרגישה כאבים חזקים בעת קבלת המחזור - אך הפעם היו כאבים עמומים שהתחזקו רק בעת הגברת הדימום..
מדוע השתנה לי המחזור??? יכול להיות שהזריקות השפיעו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
ד''ר דוד ישי28/05/2009בהחלט יכול להיות . תעשי בדיקת דם להריון בכל זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לימור28/05/2009למרות שהדימום נמשך שבוע? האם יש מצב של הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח לכולם ובע"ה רק בשורות טובותאופטימית28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מצטרפת. רק בשורות טובות ובהצלחה
טלטל28/05/2009אמן אמן אמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מצטרף
ד''ר דוד ישי28/05/2009חג שמח ובשורות טובות לכולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונה בפעם השנייהמיכל28/05/2009
פניתי לפני יומיים ולא קיבלתי תשובה עדיין
ב 12.05.09 הוחזרו לגופי 3 עוברים מוקפאים
ב - 24.05.09 בטא 137
26.05.09 בטא 412
האם זה תקין ואיך מחשבים את גיל ההריון לאחר החזרת מוקפאים?
שוב תודה מראש מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פונה בפעם השנייה
ד''ר יעקב לברון28/05/2009העליה יפה. מיום ההחזרה שבועיים לאחור זה היום כביכול של תחילת הוסת לפיו מחושב גיל ההריון.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחישוב שבוע הריון
מיכל28/05/2009תודה רבה
חג שבועות שמח.
מיכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה על שאלה שדולגה: וסת קצרה ו IVFדידי28/05/2009
שלום רב. אני בת 35, לאחר שישה טיפולי ivf שכשלו, מבלי שהתגלתה כל בעיה או סיבה (כל הבדיקות, היסטרוסקופיות וכו' תקינות). שאלה חשובה שעלתה בראשי בעניין זה הינה: לפני כעשר שנים התקצרה לפתע הוסת שלי מחמישה ימים ליומיים, ולאחר מכן לפעמים אפילו ליום וחצי. בשנתיים האחרונות הדימום גם נחלש משמעותית. גם במהלך הטיפולים (בוסת שלאחר כשלון ה IVF) הוסת קצרה (כיום וחצי יומיים) וחלשה. אציין שהרירית בזמן הטיפול לפני השאיבות דווקא עבה מאד (ביום 10 ל- 12 מ"מ), כך שלא מובן לי מדוע הוסת חלשה כ"כ. האם הדבר יכול להעיד על בעיה כלשהי, שאולי בגללה הטיפולים נכשלים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה על שאלה שדולגה: וסת קצרה ו IVF
ד''ר יעקב לברון28/05/2009ממליץ לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית לשלילת בעיה כמו הדבקויות של הרירית.
דר' לברון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן בוצעה היסטרוסקופיה לפני כשלושה
ד28/05/2009חודשים ותוצאותיה תקינות. אין הידבקויות. האם ניתן להיות רגועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלימור28/05/2009
בת 31, ביצעתי היום מעקב זקיקים ביום ה - 13 למחזור , אורך מחזור בין 28-31 יום (בחודשיים האחרונים קיבלתי ב-28 יום) :
עובי רירית : 9.2 מ"מ
נצפה מעט נוזל בתעלת הצוואר
בתוך השחלה הימנית מבנה צלול 18*29 מ"מ + מבנה צלול בת 5 מ"מ
דוגלס: מעט נוזל חופשי
ביצעתי גם פרופיל הורמונלי ביום ה -4 למחזור - התוצאות תקינות לחלוטין.
האם יש סיכוי שאכנס להריון , ואם כן מתי אקיים יחסים ? האם זה ציסטה או זקיק ? האם יכול להיות שבתוך הציסטה יש זקיק????
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול28/05/2009יש סיכוי.
מציע לקיים היום, מחר, ומחרתיים.
סיכוי טוב שמדובר בזקיק.
יתכן מצב של ציסטה וזקיק צמודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שבועות שמח לכל נאמני הפורום!!!פרופ' שחר קול28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
חג שמח גם לך ד''ר שחר קול
טלטל28/05/2009ולכל הרופאים בפורום
תודה לכם על התשובות המהירות (:
חג שמח
טלטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח ומואר לרופאים המדהימים ולכל
בתאל28/05/2009בנות הפורום שבעזרת השם שנה הבאה כולן תיזכנה לחבוק את תינוקה כן יהי רצון ונאמר אמן!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג שמח
חנה28/05/2009לכל הרופאים אתם נהדרים
תודה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת ביוץליאת28/05/2009
שלום,
בחמשת החודשים האחרונים אנו מנסים להרות. מאחר ומחזור שלי לא סדיר התחלתי לבצע בדיקות ביוץ (מקלון LH). בשלושת החודשים שבדקתי ביוץ - פעם הביוץ היה ביום ה- 19 פעם ביום ה - 14 ופעם ביום ה - 14, אך הכל אחד מהמצבים המחזור ארך 36-40 יום.
האם יכול להיות מצב שהבדיקה תהיה חיובית ביום ה - 13 והמחזור יופיע רק 3 שבועות לאחר מכן (כלומר ביום ה -35-37)?
ראוי לציין כי נכנסי פעמיים להריון ללא קושי - אחד עבר בהצלחה והשני נפל בשבוע 10 ובעקבותיו ביצעתי גרידה.אחרי ההריון שנפל נטלתי גלולות חצי שנה ואז התחלתי לנסות להרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול28/05/2009לא, להערכתי עדיף מעקב ביוץ קפדני יותר ע"י בדיקות דם וא.ס.
40 יום בין דימומים - יש לשלול בעיית ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןחנה28/05/2009
אני אחרי הריון כימי, אני במחזור שאיחר 10 ימים, הבטא היתה 80 ושלשום ירדה ל6, האם אפשר לנסות להכנס להריון עכשיו? או יש צורך לחכות למחזור נוסף?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות
פרופ' שחר קול28/05/2009אפשר לנסות. אין צורך בהמתנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגנילהדס27/05/2009
אני לוקחת פרגניל כתמיכה אחרי ביוץ, ובטעות הזרקתי לבטן במקום לישבן.
1. האם זה מזיק?
2. האם במצב כזה לא תהיה תמיכה הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מזיק, לא יפגע בתמיכה.
פרופ' שחר קול28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להרות בתקווה טבעי...עדי27/05/2009
שלום רב, להלן תוצאות בדיקת הזרע של בעלי ולפי טווח הערכים בנורמה אני מבינה שאיכות הזרע נמוכה...
האם ניתן להרות באופן טבעי או שיש צורך בטיפול? אם טיפול, האם אפשרי השבחה והזרעה או שהבנתי שיש כאלה שאיכות הזרע מאוד ירודה ולכן ניתן רק באמצעות IVF.
Volume -- 2.4
PH -- 8
Count -- 15
tot. count -- 36
Motility I -- 45-50
Grade -- 1-2
Motil. II -- /
Eosin -- /
Morphology
Normal -- 9
borderline -- 6
Amorphous -- 71
Pyriform -- /
Round -- /
Tail -- 5
midpiece -- 9
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול28/05/2009איכות הזרע מאפשרת ביצוע הזרעה.
למעשה, יש סיכוי לא רע להריון ספונטאני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית וביוץ- דחוף בבקשהעדי27/05/2009
שלום, היום במעקב זקיקים (טבעי)בי"מ 10 רירית 3 וזקיק 13. האם אפשר לקחת פרוגינובה פעמיים ביום מהיום עד הביוץ כדי לעבות את הרירית או שזה כבר אבוד? ואם כן זה יידחה לי את הביוץ?בכמה ימים? הרופא המטפל אדיש אבל אני בכל זאת לא רוצה לוותר על החודש ואשמח לדעתכם כי חודש קודם היה 8 בביוץ ואני לא מבינה מה קורה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה בבקשה צריכה תשובה בהקדם
עדי27/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה מתעלמים מהשאלה שלי?
עדי28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול28/05/2009עדיף לתת להורמונים הטבעיים לעשות את שלהם, ולעבות הרירית.
הוספת פרוגינובה בשלב זה עלולה לבלום הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלחסוי27/05/2009
היום בוצעה הזרעה בשעה 9.30 , נאמר לי לקחת שוב אוביטרל לאחר ארבע ימים (יום ראשון)
שאלותי:
1. האם יש שעה מועדפת לקחת את האוביטרל השני ?
2. חשבתי שאוביטרל גורם לביוץ, מה תפקידו של האוביטרל השני שלוקחים?
3. במידה ואין הריון מתי לצפות לווסת 12 יום מהאוביטרל הראשון או השני?
4. אחרי הזרעה יכולה לבצע פעילות רגילה, כמו נקיון גינה? שטיפה? קניות?
תודה, וחג שבועות שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול28/05/20091. לא
2. "תמיכה".
3. 10 ימים מהשני.
4. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורים פוגעים בפוריות ?חיובית27/05/2009
שלום,
האם כדורים להורדת כולסטרול וטריגליצרידים :
simvacor ו- bezafibrate 400 יכולים לפגוע בזרע בצורה כלשהי ?
אנחנו לפני IVF ראשון...
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה דולגה. אנא בבקשה ענו עליה
דידי28/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מנסים
ד''ר דוד ישי28/05/2009התשובה היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)