מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איפה ההודעות החדשות?????שירי10/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אני שולחת שאלה ולא רואה שהיא מופיעה
שרית10/11/2008איך יתכן???????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרית
ד''ר דוד ישי10/11/2008אין לי מושג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהפיצפיצ10/11/2008
בוקר טוב, אני לוקחת גלולות מזה שנתיים, ביום שני לפני שבוע סיימתי חפיסה, ביום שלישי קיימתי יחסים נכנסתי ללחץ שמא אולי אני לא מוגנת אז לקחתי פוסטינור מחר אני אמורה להתחיל חפיסת גלולות חדשה ועדיין לא קיבלתי מחזור מה גורם לעיכוב ? האם להתחיל מחר חפיסה חדשה למרות שעדיין לא קיבלתי ? תודה והמשך יום טוב,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום פיצפיצ
ד''ר דוד ישי10/11/2008אם את לוקחת את הגלולה בצורה מסודרת, את מוגנת מהריון גם בימי ההפסקה בין חפיסה לחפיסה.
האיחור בהופעת הוסת קשורה כנראה בפוסטינור. תתחילי את החפיסה החדשה בזמן ללא קשר לוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד מעקב זקיקיםיפית10/11/2008
אמא ל- 2. אחרי שלוש הריונות ספונטניים שנקלטתי מהר מאוד (הריון 1 לא התפתח בשבוע 6). כבר חצי שנה ללא גלולות. 3 חודשים מנסים להרות. מחזור סדיר של 28 יום. ב- 10.10 קיבלתי מחזור ממש מוזר - 5 ימים כתמים חומים עוד יומיים דימומים רגילים ועוד 3 ימים כתמים חומים. קניתי ערכות ביוץ ועל פי הבדיקה זה הראה כי ביום ה- 21, 22 התקיים ביוץ. במקביל, עשיתי בדיקת דם על פי הנחיית רופא הנשים שלי ועל פי הבדיקה זה הראה כי לא היה ביוץ (לפחות לא ביום ה- 14). היום התחילו לי הפרשות חומות, אני מניחה שקיבלתי מחזור. (10.11). הרופא אמר לי לבצע אולטרסאונד מעקב זקיקים שבוע לאחר תחילת המחזור. האם אני אמורה לעשות למעשה את האולטרסאונד מהיום בעוד שבוע? (כלומר ביום שני הבא) או להתחיל את הספירה רק מהיום בו הדימומים יהיו דמיים ממש ולא כתמים חומים???? עזרו לי כי אני גם נוסעת לאילת ביום שלישי הבא...מה היום המומלץ לעשות את האולטרסאונד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי10/11/2008אין לי תשובה חד משמעית. אני נוטה להתחיל את הספירה מיום התחלת הדימום החזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע וחיסון שפעתאורה10/11/2008
שלום רב, בעלי עשה חיסון לשפעת (אלו הדברים שהוא עושה כשאני לא נמצאת שם כדי לעצור אותו) 4 ימים לפני השאיבה. האם זה עלול להשפיע לרעה על הזרע שהוא יתן באותו יום? אם כן, מה עושים? תודה. לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לב
ד''ר דוד ישי10/11/2008זה לא מפריע. אני ממליץ שגם את תעשי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה ודחופה לגבי יסמיןשירי10/11/2008
במסגרת הטיפולים עלה הצורך לקחת אמצעי מניעה. כעת התברר שאין צורך בכך. אני ביום ה- 6 לווסת ולקחתי עד כה 5 גלולות יסמין. שאלותי: 1. האם צריך להתייעץ עם הרופא לגבי הפסקת הגלולה או שאני יכולה להפסיק אותה לבד? 2. האם בהפסקת הגלולה מתחדש או מתגבר הדימום? 3. ושאלת השאלות...האם יש סיכוי שאכנס להריון החודש, למרות שנטלתי גלולה, מקיום יחסים לאחר היום ה- 14 למחזור? סליחה על ריבוי השאלות, תודה על היענותכם תמיד. יום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קטן....
שירי10/11/2008שמעתי שלאחר נטילת יסמין יש סיכוי טוב יותר להכנס להריון, האם זה נכון? ואם כן - האם בנוכחות אי פיריון לא מוסבר מעל שנתיים כדאי "לבנות על זה"? ממש סליחה על הנודניקיות שלי........ ותודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןאורטל10/11/2008
שלום היום יש לי החזרה אחה"צ, בבוקר שמתי קרינון, האם זה יכול להפריע? צריך לנקות אותו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורטל
ד''ר דוד ישי10/11/2008זה לא מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכולות להיות הסיבות לכישלון ivfשיר10/11/2008
לצערי טיפול ראשון נכשל זאת לאחר המצאות 2 ביציות והחזרה של 3 תאים ו-4 תאים. אני בת 42 ובעלי בן 43. היה מועמד לtesa אך בסוף לא היה צורך. מה יכולה להיות סיבת הכישלון. האם זה קשור רק באיכות ביצית או גם באיכות הזרע? ובכלל לאור זה שהופרו רק שתי ביציות האם יש טעם להמשיך בטיפולים אודה לתשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שיר
ד''ר דוד ישי10/11/2008זה קשור באיכות הבייציות , הזרע , הרירית ועד גורמים. אני מעריך שהסיכוי להריון אצל זוג כמוכם הוא סביב 20%. עם זה צריך לנצח. כל זמן שנוצרים עוברים יש סיכוי ואסור לותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש אחרי הזרעהדנית09/11/2008
שלום רב, האם מותר לקחת אקמול או אופטלגין אחרי הזרעה? (איזה מהם?שניהם?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
דנית10/11/2008האם מותר לקחת ברזל של "סולגאר" שהייתי לוקחת עד היום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ד''ר דוד ישי11/11/2008בהחלט אפשר. צריך להוסיף לו חומצה פולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנית
ד''ר דוד ישי11/11/2008את שניהם אפשר. קחי מה שעוזר לך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ערב טוב-שאלהיעל09/11/2008
אני כרגע במחזור טבעי לקראת קפואים (לאחר שאסטרופם לא הגדיל לי את הרירית-הלכנו על טבעי.) היום,יום 17 למחזור ,הייתה רירית 8.3 והזקיק שהיה לפני 4 ימים גודל 14,נעלם-משערים שהיה ביוץ. לפי בדיקת הדם היום נאמר לי שלא פיספסתי ושאפשר לעשות החזרה החודש או ביום שלישי או בחמישי (לא ברור אם יגדלו אותם עדיין),שאלותיי: 1.הרופא נתן לי לפני התהליך מרשם לאוביטרל ואמר שאני יצטרך לקחת אותו יומיים לםני ההחזרה. היום אחרי הבדיקת דם מסרו לי שהגוף עושה את התהליך לבד ואין צורך באוביטרל.האם הגיוני? מדוע לא לתת בכל מקרה ולחזק את הביוץ? 2.התחלתי אוטרוגסטן 800 ליום,לקראת ההחזרה.על אסטרופם אמרו שיודיעו לי ביום ההחזרה. אם האסטרופם לא עשה לי טוב לפני חודש ולא עיבה לי את הרירית ואף הוריד אותה מעבר לטבעי-איזה תועלת יש לו עכשיו? האם לא יכול לעשות נזק ?! 3.אם בייצתי אתמול/היום וההחזרה תהיה רק ביום חמישי-מה שומר על הרירית גבוהה לקראת העוברים אם אני לא לוקחת אסטרופם? תודה מראש וסליחה על האורך-תשובותיכם מצילות אותי מאי שפיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שמחה
ד''ר דוד ישי11/11/2008רירית של 8.3 היא רירית טובה ואין צורך לעבות אותה יותר ולא צריך "לשמור" עליה עבה. האסטרוגן הטבעי שעיבה אותה "ישמור" עליה.
האוביטרל אינו "מחזק" את הביוץ. הוא גורם לו, במצב שבו אנחנו רוצים לתזמן אותו בעצמנו. לכן אם היה כבר ביוץ טבעי, האוביטרל מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין אחרי החזרהאפרת09/11/2008
דר' שלם רב, רציתי לשאול האם ישנה מניעה לקיים יחסי מין לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים ואם כן לכמה זמן ממולץ להימנע על מנת לתרום להצלחת הטיפול???. ועוד שאלה די טפשית - האם ממולץ לאחר ההפריה להיות במנוחה מוחלטת , לא להיות בפעילות במשך היום???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אפרת
ד''ר דוד ישי10/11/2008למרות שאין הוכחות לכך אני ממליץ למטופלות שלי להיות במנוחה ( לא לשכב ממש ) ולהמנע מיחסי מין במשך 3 ימים מאז ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מוקדם מידי לדאוגמירי09/11/2008
לפני שלושה חודשים התחתנתי בפעם השניה אני בת 26 ביום חמישי והלוואי והמתנה שאקבל זה הריון לפניי שלוש שנים וחצי ההיתי נשואה לבעל שלי היה בעיות נורא קשות בזרע שחייבו הפריות מבחנה אני בגיל 22 עוברת 3 הפריות שבאחת מהן היה גירוי יתר ואישפוז את המסכת יסורים הזו עברתי לבד הבעל שלי לא הגיע אפילו לבקר אותי בטיפולים או באישפוזים ובנוסף היה משפיל אותי ומרים עלי יד שלטענתו נבעה מתיסכול באותו שנה החלטתי להתגרש ואולי הילדים לא הגיעו כי משמיים כניראה הוא כלל לא היה גורלי במשך שנה יצאתע עם אדם שאני מודה לבורא עולם יום יום ששלח אליי אותו אדם דואג רגיש שממלא בי את כל מה שהיה חסר לפני שנה הוא הציע לי נישואים על העוגת יום הולדת ולצערי אבא שלי לאחר יומיים עבר אירוע מוחי ועד היום הוא מונשם אך בחודש האחרון הוא בהכרה ומתקשר על ידי סימנים אבא שלי לא היה בחתונה לצערי והדבר שהכי ישמח אותו בעולם זה נכד אני הבכורה וכל יום שהוא בחיים אני אומרת תודה לפני חודש וחצי עברתי צינטור חצוצרות לאחר שבצילום רחם זיהו חסימה הצינטור הצליח אבל גילו גם שחלות פולצסטיות טופלתי החודש באיקקלומין היה לי זקיק 18 ו21 קיבלתי אוביטרל ב 29/10רירית 8 תלת שיכבתי אני אמורה לקבל ב 12/11 והיום לא התאפקתי ועשיתי ביקת הריון ביתית ויצא שלילי האם יש לי עוד סיכוי? האם עשיתי את הבדיקה מוקדם מידי? אני כבר מתה לחבוק תינוק זה מתסכל אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי10/11/2008אני חושב שעשית את הבדיקה מעט מוקדם מדי. אבל גם אם לא יהיה הריון אל תתיאשי ואל תלחיצי את עצמך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטריל ותאומיםמיכל09/11/2008
אחרי שנתיים של נסיון להרות ואחריי זה הפלה לפני חודש פנינו לרופא פרטי שהמליץ 5 ימים איקוקלמין פעם ביום ואז זריקת אוביטריל- הוא גם הציע לעשות הזרעה השאלה היא האם הפעולה המשולשת הזאת יכולה לעודד הריון תאומים - מה הסיכויי??? אני בת 37 ומתפללת לתאומים מפאת גילי ומאחר שאנחנו רוצים משפחה גדולה???????????? בכל אופן האם אוביטריל מעודד הריון מרובה עוברים??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שהדוקטור יענה
הריונית טריה09/11/2008אוביטרל לא גורם להריון מרובה עוברים אלא גורם להבשלת הזקיק(ים). מה שכן יכול לגרום להריון מרובה עוברים זה האיקקלומין, שמגרה את השחלה לייצור זקיקים כך שיכול להיות מצב ששני זקיקים יגיעו לבשלות ויבייצו. מקווה שזה קצת עזר להבין.... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהדוקטור יענה
הריונית טריה09/11/2008אוביטרל לא גורם להריון מרובה עוברים אלא גורם להבשלת הזקיק(ים). מה שכן יכול לגרום להריון מרובה עוברים זה האיקקלומין, שמגרה את השחלות לייצור זקיקים כך שיכול להיות מצב ששני זקיקים יגיעו לבשלות ,יבייצו ויופרו (ואז תאומים לא זהים). מקווה שזה קצת עזר להבין.... בהצלחה, גם אני חולמת על תאומים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד''ר דוד ישי09/11/2008איקקלומין אכן מעלה את הסיכוי לתאומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות חזקותשרי09/11/2008
ערב טוב,ביום רביעי בשש בערב הזרקתי דקפפטיל בחמישי ושישי יחסים,והיום יש לי דקירות חזקות כאלו באבר מין וגם כאבים בחזה אבל הדקירות והכאב כמו של ביוץ חזק הוא המטריד ממה הכאבים?הדקירות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליבי
ד''ר דוד ישי09/11/2008על פניו זה נשמע לי כמו משהו לא משמעותי, אבל אם הכאבים חזקים את חייבת להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחה אחרי החזרהדנית09/11/2008
לרופאים שלום, א. האם אחרי החזרה מומלץ יומיים שלושה על מנוחה מלאה? ב. האם מותר לשתות תה מנטה/ נענע ? (שמעתי שישנם עלים שמעלים את הסיכון להפלות ?) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי09/11/2008מומלץ להיות במנוחה ( לא בשכיבה ) במשך כ 3 ימים.
אני לא מכיר בעיה עם תה מנטה או נענע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על פרוגסטרוןחסויה09/11/2008
אם תמיכה של פרוגסטרון (אנדומטרין) לא נספגת בדם אז מדוע עושים בדיקת דם לפרוגסטרון כשבוע לאחר החזרת עוברים? האם יכול להיות מצב בו הפרוגסטרון בדם נמוך ובנרתיק ישנה כמות טובה של פרוגסטרון שלא באה לידי ביטוי? האם יתכן הריון תקין לאחר החזרת עוברים עם פרוגסטרון נמוך? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שוב
ד''ר דוד ישי09/11/2008יתכן שהספיגה דרך הנרתיק אינה טובה מספיק טובה. כמו שאמרתי אני בעד להוסיף גסטון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)