מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה מספיקהדידי15/11/2008
שלום רב. לאחר טיפול ivf שני. לאחר ההחזרה, שהייתה לפני יומיים, קיבלתי לתמיכה זריקות גסטון אמפולה 1 של 50 מ"ג ליום. תמיכה זו ניתנה לי לבקשתי (!) משום שבטיפול הראשון קיבלתי אוטרוגסטן 600 ביום ובכ"ז קיבלתי מחזור שלושה ימים לפני מועד הבטא. אולם מכל מה שאני קוראת בפואומים השונים, גם התמיכה הנ"ל נשמעת לי נמוכה מאד. האם עדיף היה לקבל זריקה של 100 מ"ג ביום או אוטרוגסטן בנוסף לזריקה? אני מאד לחוצה שהטיפול (שעבר עלי מאד מאד קשה הפעם) לא ייכשל רק בגלל זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008מתן מינון של 50 מג' או 100 מג' לא ישנה את תוצאות הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת לאחר החזרהלילך15/11/2008
שלום ד"ר אני נמצאת 10 ימים לאחר החזרה. לוקחת 3 פעמים ביום פרוגסטרון 200 מ"ג. עד אתמול היו לי 3 ימים כאבי ראש חזקים. הפסיקו בטיפול עם אקמול. בנוסף, יש לי במהלך כל השבוע מדי פעם כאבי מחזור חלשים באים וו\הולכים אבל אתמול והיום הם התחזקו. מחר יש לי בדיקת בטא. 1. האם יש עדיין סיכוי להריון? הסממנים שתארי הם כאלה שיש לי תמיד לפני שאני מקבלת מחזור. 2. האם יתכן קשר בין הפרוגסטרון לכאבי הראש ויש להפסיק הטיפול (לא הספקתי לשאול רופאים לפני השבת) 3. הפריה בוצעה בשיטת מיקרומניפולציה. לבעלי אין בעית זרע אך נאמר לנו שהזרע ביום ההפריה לא אפשר הפריה בשיטה רגילה. האם תתכן בעיה חד פעמית? קראתי כאן באתר מאמר על מיקרומניפולציה אבל לא הצלחתי להבין האם יש סיכונים מוגברים בשיטה זו? ולמה היא מיועדת רק לזוגות עם בעיות זרע? האם לא יתכן מצב בו יש קושי להפרשות בגלל סוג הביצית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008יש סיכוי להריון.
מציע להמשיך טיפול כסידרו על בדיקת דם להריון.
מיקרומניפולציה הוא תהליך המבוצע גם לזוגות ללא בעיית זרע מובהקת, אם הזרע שניתן ביום השאיבה אינו תקין לחלוטין. לרוב, זה מצב זמני. אין סיכונים מוגברים בשיטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים!ענת15/11/2008
אני בת 28 רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל חיסון נגד סרטן צוואר הרחם כי שמעתי שהחיסון ניתן עד גיל 25. בברכה, נטע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008יש להפנות השאלה לפורום גינקולגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןשימשית15/11/2008
ד"ר שחר קול היקר שלום רב, הנני נימצאת 4 ימים לפני שאיבת ביציות, אני שומרת מסורת והיום יום שבת 15/11/2008 אמורה ללכת למיקווה. השאלה היא האם מותר לקיים יחסי מין 4 ימים לפני השאיבה? והאם זה לא פוגע באיכותם של הביצית והזרע ? בברכה שימשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימשית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008לא יפגע בזרע.
השיקול הוא אפשרות נזק לשחלות אם הן מאוד גדולות ומכילות מספר רב של זקיקים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לאחר הזרעהדנית14/11/2008
לרופאים שלום, אני מקבלת אנדומטרין כתמיכה לאחר הזרעה, אחרי מס' שעות הפרשה לבנה מרובה. א. האם בכל זאת נשאר משהו? ב. האם בגלל שאינני משתמשת במוליך בהחדרה הכדור לא עמוק מדי? ושאלה נוספת: ג. האם יש סיכון בלקחת כדור אחד בלבד של אסיול 2 מ"ג במשך כל התקופה? (סובלת מדופק מהיר ו"אקסטרה סיסטולה"). תודה לתשובתכם ושבת שלום !!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008א. כן
ב. לא, אך עדיף להשתמש במוליך.
ג. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוגינובה באיחור של מס' שעותלימונית14/11/2008
ד"ר ישי/קול שלום רב, לקראת מחזור מופקאים. היום היום השלישי לפרוגינובה. בד"כ אני לוקחת את הכדור הראשון סביבות 7 בבוקר, את השני בין 15:00 ל-16:00 ואת השלישי בסביבות 22:00 . היום שכחתי את הכדור השני ולקחתי אותו רק עכשיו (אחרי השעה 18:30). האם פגעתי בטיפול? האם זה ישפיע לרעה? וחשוב לי גם לדעת האם חשובה הקפדה על מרחק של 8 שעות בין כדור לכדור? בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני, לא ישפיע.
פרופ' שחר קול15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל אחרי החזרהדידי14/11/2008
שלום רב. אתמול בצהריים בוצעה החזרה של שלושה עוברים. באחת בלילה היה כתם חום בהיר קטן ביותר בתחתונים, ובניגוב יצא מעין גוש קטן שקוף עם מעט חום. האם זה דימום שנובע מפעולת ההחזרה עצמה או שחלילה מדובר ב"נפילה" של אחד מהעוברים החוצה? (אציין שבהחזרה הרופא היה צריך "לתפוס" את צואר הרחם בשל היותו צר). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008מדובר בדימום מהצוואר עקב החזרה קשה טכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי היסטרוסקופיהטלי14/11/2008
לרופאים שבפורום שלום, אתמול עשיתי היסטרוסקופיה על ידי הרופא פוריות שלי בתוך הברור למה לא הצליחו ה-IVF שעשיתי. מאתמול יש דימום גדול שלא מפסיק כל הזמן. אמרו לי ביחידה שיהיה דימום קטן אבל זה ממש גדול. הרופא לא עובד היום. האם זה ככה צריך להיות? האם צריך לעשות משהו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008לא, היסטרוסקופיה אבחנתית אינה אמורה לגרום לדימום.
אם מדובר על דימום "גדול" שאינו פוסק יש להתייעץ עם הרופא המטפל טלפונית, או לפנות לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץטל14/11/2008
שלום, שאלה לגבי ביוץ. בחודשים "הזוגיים " אני לא מרגישה ביוץ. לפי חום השחר ומקלון ביוץ אני מבייצת אך התהליך לא מורגש. בחודשים "האי זוגיים" אני מרגישה היטב. כאב בשחלה, התכווצות רחם, חום עולה בצורה גבוהה מאד.. על מה השינוי הזה לסירוגין מעיד? ואם בכלל יש לכך משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר משמעות.
פרופ' שחר קול14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטל14/11/2008
שלום, אני מיועדת להזרעה רחמית. יש לי "רחם הפוכה" כך נאמר לי. ואם הבנתי נכון הכוונה שהנטייה שלה לצד השני מהמקובל. האם זה מפריע להזרעה התוך רחמית, מקשה עליה, מסרבל... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפריע ולא מקשה. בהצלחה.
פרופ' שחר קול14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשותהריונית טריה13/11/2008
שלום דוקטור קול כ-50 שעות לאחר השאיבה הוחזר לי עובר אחד בלבד בעל 8 תאים.(הפריה ב ICSI ) 3 ימים לאחר מכן הפרשה דמית קלה ביותר (בצבע ורוד בהיר). למחרת שוב אותה הפרשה וגם הפעם בהירה מאוד בניגוב בלבד ורק פעם אחת באותו יום. אני מקבלת תמיכה של אנדומטרין 3 פעמים ביום, יכול להיות שזה לא מספיק? מחר יש לי בדיקת בטא והיום שוב אותה הפרשה! וגם קצת כאבי מחזור...אני חוששת שהתמיכה לא מספיקה. מה דעתך, יש סיכוי שבכל זאת לא יגיע מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימית שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008התמיכה היא טובה מאוד ומספיקה.
רק בדיקת בטא תבהיר מה קורה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שחר קול המקסים:)ענת13/11/2008
שלום ד"ר שחר קול ב-26/10/08 קיבלתי מחזור ב-6/11/08 עשיתי הזרעה, 7 ימים אחרי ההזרעה התחלתי לחוש בכאבים קלים באיזור הרחם בצצדים, אני מרגישה את כל התסמינים של המחזור כאבי רגליים, בחילות וחצ'קון..אני אמורה לקבל מחזור רק עוד שבוע .האם יש מקום לדאגה? אודה על תשובתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוזי שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008התסמינים אינם ספציפיים, ויכולים להיות גם בהריון.
אם המחזור לא יגיע - יש לבדוק בטא בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקסיאורה13/11/2008
שלום ד"ר, האם הפריה באיקסי מעלה סטטיסטית את הסיכוי לעוברים ממין מסויים? אם כן, איזה מין? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין השפעה.
פרופ' שחר קול14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי הופעת מחזור,שאלה לד"ר ולנשיםתותית13/11/2008
ב1 לאוקטובר הייתה החזרה ,קיבלתי ב11/10 מחזור,היום התאריך הוא 13/11 ואין מחזור,ביום שבת וראשון היה דימום קל שנעלם,בד"כ אני מקבלת אחרי 27 יום,היום עשיתי בדיקת בטא ויצא שלילי,מה זה אומר?האם אני אקבל מחזור במהלך הימים הקרובים?יש לציין שלא קרה לי דבר כזה בעבר,תמיד קיבלתי בזמן,והיו המון רקמות של דם מלווה בכאבים,החודש לא היו כאבים וכתמים של דם,מה זה אומר?האם למישהי קרה דבר כזה?הבטא שלילי,אני מודאגת,תודה לעונים/ות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותית שלום
פרופ' שחר קול13/11/2008חייבים לדעת את מלוא המידע, ובעיקר האם קיבלת אגוניסט ארוך טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתמשתי בדקקפטיל שבוע לפני המחזור ו
תותית13/11/2008השתמשתי שבוע לפני המחזור בדקקפטיל ואחרי שבוע הוסיפו 4 מנוגון עד יום לפני השאיבה,זהו הטיפול שקיבלתי,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול13/11/2008דקפפטיל חד פעמי או זריקות יומיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקות יומיות,התחלתי שבוע לפני המחז
תותית16/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפוליעל13/11/2008
שלום ד"ר, אני בעלת שחלות PCO לפני טיפול בגונאל F ביום חמישי 30/10 קיבלתי מחזור אבל בגלל שהרופא שלי נוסע לחו"ל הוא ביקש שאני ייקח במשך שבוע גלולות נגד הריון וברגע שאני אפסיק יגיע דימום נוסף ונוכל להתחיל בטיפול. ביום הרביעי לאחר הגלולה האחרונה התחיל דימום חלש אבל הוא פסק ביום למחרת. האם זה נחשב למחזור? כמה זמן לכל המאוחר יכול להתחיל דימום לאחר הגלולה האחרונה? אני קצת לחוצה שאני אפספס את היום להתחיל בזריקות.... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול13/11/2008כן, זה נחשב למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)