מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצת מבולבלת....מירי15/11/2008
ביום חמישי עברתי שאיבה ושאבו 7 ביציות , התקשרתי ביום שישי ונאמר לי שרק 2 הופרו 3 בכלל לא היו בשלות (מה זה אומר?) ועוד 2 שלא הצליחו להפרות. השאלה שלי היא מה הסיבה שלא הצליחו להפרות ולה חלק לא היו בשלות...... בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי15/11/2008התופעה שציינת שכיחה. מעטים המצבים שבהם כל הבייציות שנשאבות בשלות ומופרות. הטיפול גורם להבשלה של יותר מביצית אחת. אבל לא כולן מגיבות באותה צורה. חלק אינן מגיעות להבשלה מלאה וחלק הן באיכות כזאת שאינן מצליחות לעבור הפריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מגיע ווסת אחרי כימי?תאיר15/11/2008
ב-28.10 הוחזרו 2 עוברי איקסי טריים 9.11- בטא 36 11.11 בטא 65 13.11 בטא 39 לאחר הבטא האחרונה הורו לי להפסיק תמיכה (אנדומטרין 2X1 ופרוגינובה 2X2) רמת ההורמונים בכל הבדיקות היתה : פרוגסטרון גדול מ-190 אסטרדיול סביב ה-19.000 מאז ה-11.11 היו לי הפרשות חומות ורודות וטיפה אדום, וזה נמשך לסירוגין עד היום. בשל ההורמונים הגבוהים הנחתי שזה כנראה ההריון שיוצא מהגוף, אבל עדיין אין סימן למחזור. נורא רוצה כבר לקבל ולהתחיל הכנות לקראת מוקפאים, תוך כמה זמן אני צפויה לקבל ווסת? האם יש צורך לבדוק שהבטא מתאפסת או שבערכים כאלו אין בזה צורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום תאיר
ד''ר דוד ישי15/11/2008מאוד רצוי לעקוב אחר הבטא עד התאפסות. הוסת אמור להופיע כחודש אח"כ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כ"כ הבנתי
תאיר16/11/2008הווסת אמורה להגיע חודש אחרי מה? אחרי הכימי? אחרי השאיבה/החזרה? כ"כ אני מועמדת להיסטרוסקופיה בין הימים 5-8 לווסת, האם משמעותי לבדוק התאפסות בטא לפני ההיסטרוסקופיה או שרק לפני תחילת הסבב הבא (שאמור להיות החזרת מוקפאים על בסיס המחזור הטבעי) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום תאיר
ד''ר דוד ישי16/11/2008הוסת אמור להופיע חודש אחרי שהבטא יהפוך לשלילי.
מאד חשוב לודא שאין הריון לפני ביצוע ההסטרוסקופיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע,
תאיר16/11/2008בבטא כזו (כאמור האחרונה שנמדדה היתה 39) יש איזו סיכוי להריון? ואם כן, מניחה שלא אחד תקין, נכון...? (הוחזרו 2 עוברי איקסי טרייים) אני שואלת כיוון שהבטא לעיל היתה ביו חמישי ואילו היום בדיקה ביתית עדיין מראה חיובי... מחר אני אעשה בדיקת דם לראות מה הערך ומה ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה אחתמאיה15/11/2008
אנחנו עוברים טיפולי הזרעות חוזרים (לאחרונה בשילוב עם טיפול הורמונלי), ומתקשים לעמוד בקצב של שתי הזרעות בכל מחזור. איך מתזמנים הזרעה כך שנוכל להסתפק בהזרעה אחת? כמה שעות אחרי האוביטרל כדאי להזריע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008הזרעה אחת יכולה להספיק.
חרוב מבצעים כ - 36 - 40 שעות לאחר אוביטרל, אך ייתכנו סטיות בלו"ז לפי הממצאים הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר הזרעהמאיה15/11/2008
היי, טיפול בגונל F במינון 75 במשך 6 ימים והזרעה שבוצעה לפני 7 ימים לאחר אוביטרל. מאז ההזרעה ועד היום גודש משמעותי ורגישות גבוהה בשדיים, וכאבים והתכווצויות בבטן תחתונה. האם הנ"ל סביר? האם מקטין את הסיכוי שיתפתח הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008סביר לחלוטין. לא מקטין הסיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה סימן?הילה15/11/2008
צהריים טבים ביום שלישליהאחרון הוחזרוו לי 3 עוברים ויומים לאחר מכן התחילו לצאת לי פצעים על הפנים מה שבדרך כלל לא קורה אלה רק לפני מחזור האם זה איזשהוא סימן שטיפול כן הצליח כי בפעם הקודמת גםהעוברים נקלטו ובתחילת הטיפול יצאו לי גם כמה פצעים או שזה פשוט מכל הכדורים שאני מקבלת אלו התופעות לוואי שלהם ? ואין לי מה להסתמך על זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להסתמך על זה
פרופ' שחר קול15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה מספיקהדידי15/11/2008
שלום רב. לאחר טיפול ivf שני. לאחר ההחזרה, שהייתה לפני יומיים, קיבלתי לתמיכה זריקות גסטון אמפולה 1 של 50 מ"ג ליום. תמיכה זו ניתנה לי לבקשתי (!) משום שבטיפול הראשון קיבלתי אוטרוגסטן 600 ביום ובכ"ז קיבלתי מחזור שלושה ימים לפני מועד הבטא. אולם מכל מה שאני קוראת בפואומים השונים, גם התמיכה הנ"ל נשמעת לי נמוכה מאד. האם עדיף היה לקבל זריקה של 100 מ"ג ביום או אוטרוגסטן בנוסף לזריקה? אני מאד לחוצה שהטיפול (שעבר עלי מאד מאד קשה הפעם) לא ייכשל רק בגלל זה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008מתן מינון של 50 מג' או 100 מג' לא ישנה את תוצאות הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת לאחר החזרהלילך15/11/2008
שלום ד"ר אני נמצאת 10 ימים לאחר החזרה. לוקחת 3 פעמים ביום פרוגסטרון 200 מ"ג. עד אתמול היו לי 3 ימים כאבי ראש חזקים. הפסיקו בטיפול עם אקמול. בנוסף, יש לי במהלך כל השבוע מדי פעם כאבי מחזור חלשים באים וו\הולכים אבל אתמול והיום הם התחזקו. מחר יש לי בדיקת בטא. 1. האם יש עדיין סיכוי להריון? הסממנים שתארי הם כאלה שיש לי תמיד לפני שאני מקבלת מחזור. 2. האם יתכן קשר בין הפרוגסטרון לכאבי הראש ויש להפסיק הטיפול (לא הספקתי לשאול רופאים לפני השבת) 3. הפריה בוצעה בשיטת מיקרומניפולציה. לבעלי אין בעית זרע אך נאמר לנו שהזרע ביום ההפריה לא אפשר הפריה בשיטה רגילה. האם תתכן בעיה חד פעמית? קראתי כאן באתר מאמר על מיקרומניפולציה אבל לא הצלחתי להבין האם יש סיכונים מוגברים בשיטה זו? ולמה היא מיועדת רק לזוגות עם בעיות זרע? האם לא יתכן מצב בו יש קושי להפרשות בגלל סוג הביצית? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008יש סיכוי להריון.
מציע להמשיך טיפול כסידרו על בדיקת דם להריון.
מיקרומניפולציה הוא תהליך המבוצע גם לזוגות ללא בעיית זרע מובהקת, אם הזרע שניתן ביום השאיבה אינו תקין לחלוטין. לרוב, זה מצב זמני. אין סיכונים מוגברים בשיטה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאים!ענת15/11/2008
אני בת 28 רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל חיסון נגד סרטן צוואר הרחם כי שמעתי שהחיסון ניתן עד גיל 25. בברכה, נטע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008יש להפנות השאלה לפורום גינקולגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןשימשית15/11/2008
ד"ר שחר קול היקר שלום רב, הנני נימצאת 4 ימים לפני שאיבת ביציות, אני שומרת מסורת והיום יום שבת 15/11/2008 אמורה ללכת למיקווה. השאלה היא האם מותר לקיים יחסי מין 4 ימים לפני השאיבה? והאם זה לא פוגע באיכותם של הביצית והזרע ? בברכה שימשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימשית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008לא יפגע בזרע.
השיקול הוא אפשרות נזק לשחלות אם הן מאוד גדולות ומכילות מספר רב של זקיקים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון לאחר הזרעהדנית14/11/2008
לרופאים שלום, אני מקבלת אנדומטרין כתמיכה לאחר הזרעה, אחרי מס' שעות הפרשה לבנה מרובה. א. האם בכל זאת נשאר משהו? ב. האם בגלל שאינני משתמשת במוליך בהחדרה הכדור לא עמוק מדי? ושאלה נוספת: ג. האם יש סיכון בלקחת כדור אחד בלבד של אסיול 2 מ"ג במשך כל התקופה? (סובלת מדופק מהיר ו"אקסטרה סיסטולה"). תודה לתשובתכם ושבת שלום !!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול15/11/2008א. כן
ב. לא, אך עדיף להשתמש במוליך.
ג. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת פרוגינובה באיחור של מס' שעותלימונית14/11/2008
ד"ר ישי/קול שלום רב, לקראת מחזור מופקאים. היום היום השלישי לפרוגינובה. בד"כ אני לוקחת את הכדור הראשון סביבות 7 בבוקר, את השני בין 15:00 ל-16:00 ואת השלישי בסביבות 22:00 . היום שכחתי את הכדור השני ולקחתי אותו רק עכשיו (אחרי השעה 18:30). האם פגעתי בטיפול? האם זה ישפיע לרעה? וחשוב לי גם לדעת האם חשובה הקפדה על מרחק של 8 שעות בין כדור לכדור? בתודה מראש, לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עקרוני, לא ישפיע.
פרופ' שחר קול15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל אחרי החזרהדידי14/11/2008
שלום רב. אתמול בצהריים בוצעה החזרה של שלושה עוברים. באחת בלילה היה כתם חום בהיר קטן ביותר בתחתונים, ובניגוב יצא מעין גוש קטן שקוף עם מעט חום. האם זה דימום שנובע מפעולת ההחזרה עצמה או שחלילה מדובר ב"נפילה" של אחד מהעוברים החוצה? (אציין שבהחזרה הרופא היה צריך "לתפוס" את צואר הרחם בשל היותו צר). תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008מדובר בדימום מהצוואר עקב החזרה קשה טכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי היסטרוסקופיהטלי14/11/2008
לרופאים שבפורום שלום, אתמול עשיתי היסטרוסקופיה על ידי הרופא פוריות שלי בתוך הברור למה לא הצליחו ה-IVF שעשיתי. מאתמול יש דימום גדול שלא מפסיק כל הזמן. אמרו לי ביחידה שיהיה דימום קטן אבל זה ממש גדול. הרופא לא עובד היום. האם זה ככה צריך להיות? האם צריך לעשות משהו? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/11/2008לא, היסטרוסקופיה אבחנתית אינה אמורה לגרום לדימום.
אם מדובר על דימום "גדול" שאינו פוסק יש להתייעץ עם הרופא המטפל טלפונית, או לפנות לחדר מיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץטל14/11/2008
שלום, שאלה לגבי ביוץ. בחודשים "הזוגיים " אני לא מרגישה ביוץ. לפי חום השחר ומקלון ביוץ אני מבייצת אך התהליך לא מורגש. בחודשים "האי זוגיים" אני מרגישה היטב. כאב בשחלה, התכווצות רחם, חום עולה בצורה גבוהה מאד.. על מה השינוי הזה לסירוגין מעיד? ואם בכלל יש לכך משמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר משמעות.
פרופ' שחר קול14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהטל14/11/2008
שלום, אני מיועדת להזרעה רחמית. יש לי "רחם הפוכה" כך נאמר לי. ואם הבנתי נכון הכוונה שהנטייה שלה לצד השני מהמקובל. האם זה מפריע להזרעה התוך רחמית, מקשה עליה, מסרבל... ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מפריע ולא מקשה. בהצלחה.
פרופ' שחר קול14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)