מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרהמור17/11/2008
ביום שישי האחרון החזירו לי שלושה עוברים(פעם ראשונה בדר"כ שתיים)אחרי גידול של 5 ימים מיום הדיקור לבלוציטיס(אני לא יודעת אם איתתי זאת נכון) עובר אחד התפתח לבלוציטיס השני מתקדם ועוד אחד M ההחזרה הייתה ב16/11/08 אמרו לי כי כבר ניתן לבצע בדיקת הריון ב25/11/08 יום ה- 12 למרות שהרופא כתב לי 26/11/08 עניין של יום האם זה משנה? דבר שני מה הסיכויים להריון במצב של גידול עוברים ל5 ימים ?אני גם מקבלת גסטון אני בת 34 האם יש סיכוי שיתפס יותר מאחד ? ידוע לי שבדר"כ לא מכניסים יותר משתיים בכל החזרה אולי כי אני כבר שנה מטופלת למרות שהכל תקין אצלי אחרי בדיקות של צילום רחם. דבר שלישי, שוחחתי עם הרופא שלי על עישון סגריות אני כרגע מעשנת 5 סגריות ביום והיא אמרה לי שאם קשה לי לא להפסיק עדיף שלא אהיה במתח אני ממש בדילמה אני לא מצליחה לעשות סוויץ פסכולוגי בשלב זה של ההחזרה זה יכול לגרם לנזק? לתשובתך אודה(במיוחד לסעיף שלוש)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
פרופ' שחר קול17/11/2008בדיקת הריון יש לבצע 14 יום לאחר השאיבה, בלי קשר למועד ההחזרה.
הסיכויים טובים מאוד. אם מחזירים 3 עוברים יש סיכוי להרין מרובה עוברים.
עישון של 5 סיגריות ליום לא ישפיע על תוצאות הטיפול. ועם זאת, עשי טובה לעצמך, וחידלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון גסטוןדידי17/11/2008
שלום רב. מקבלת זריקות גסטון לתמיכה לאחר החזרה. החפיסה עם הקפסולות נמצאת איתי בתיק כל היום, כי אני הולכת לקופ"ח להזרקה מיד לאחר העבודה. ביומיים הראשונים הזריקה שרפה מאד (כפי שהבנתי שאמור להיות). אולם ביומיים האחרונים אני בכלחל לא מרגישה אותה. האם זה מעיד שהחומר התקלקל? אולי בגלל אחסנה לא נכונה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, החומר לא מתקלקל.
פרופ' שחר קול17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרייה ראשונהיפית16/11/2008
שלום דר' ראשית אני שמחה ומודה לך שענית יל בהקדם ושאלתי הנוספת היא שמאד מלחיצה אותי והיא, מהם הסיכויים להצלחת הריון הפרייה בפעם הראשונה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בגיל.
פרופ' שחר קול17/11/2008נשים צעירות - כ - 40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יך אדע מתי מועד הביוץ?שיר16/11/2008
אני לאחר ivf ראשון שלצערי נכשל. קיבלתי מחזור ב-7.11 איך אוכל לדעת מה מועד הביוץ (האם בעזרת ערכה ביתית ,אם כי הבנתי שהיא לא מדויקת במקרה של טיפולים. האם לצורך בדיקת זקיקים צריך בכל פעם הפנייה מרופא נשים או שיש דרך לקצר את הענין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר שלום
פרופ' שחר קול17/11/2008ערכה ביתית תיתן מושג כללי.
בדיקת דם וא.ס. תהיה מדויקת יותר.
החשוב ביותר - לברר מדוע נחוץ לדעת בדיוק מתי הביוץ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלרחל16/11/2008
שלום. בתאריך ה04/11/08 הזרקתי מזרקשלם של אוביטרל לאחר שבUS נצפה זקיק 20 מ"מ ולאחר מכן קיום יחסים ביום 04/11/08 וביום 05/11/08 . בבדיקת הריון ביתית שביצעתי הערב שניי קוים אחד בהיר. 1.האם שאריות של אוביטרל 12 יום לאחר הזריקה או האם סיכוי להריון? בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי להריון.
פרופ' שחר קול17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קולדנה16/11/2008
ד"ר קול היקר, אני מנסה להכנס להריון שנה ו4 חודשים ומאז אתה מלווה אותי עם ים של שאלות עם 3 הזרעות כושלות וסוף סוף IVF אחד מנצח. אז אני רוצה לומר לך תודה רבה ענקית עזרת לי המון במהלך הדרך הקשה והיום עשיתי בטא אחרי 13 יום מהחזרת העוברים-257 בטא. בנוסף,יש לי שאלה,כרגיל. בהזרעה הקודמת שכשלה קיבלתי את הוסת אחרי 10 ימים הייתי עם אוטרגסטון פעמיים ביום 200 והתברר שהרמת פרוגרסטרון אצלי הייתה נמוכה. אמרתי את זה היום לרופא המטפל(רופא אחר,לא של ההזרעות) שלא לקחו לי היום רמת פרוגרסטרון שבעבר הייתה נמוכה ורציתי שיקחו לי בבטא הבאה והוא אמר שאין צורך כי אני עם קרינון ו"יהיה בסדר". אני מאמינה שיהיה בסדר אבל לא חשוב לבדוק למקרה שהיא נמוכה וזה יהרוס הכל? ושוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול17/11/2008רצוי לבדוק פרוגסטרון בהיבט נחיצות המשך הטיפול. אצל רוב הנשים רמת הפרוגסטרון המיוצרת ע"י השחלת היא גבוהה מאוד, כך שהטיפול עם קרינון אינו נחוץ.
בכל מקרה, המשך קרינון לא יזיק (גם אם הוא מיותר).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום דר'DANA16/11/2008
רקע: לקראת IVF, מזריקה 0.05 דקא מה-26.10, והחל מאתמול גם גונל 150 ואמפולה מונוגון. יש לי שתי שאלות: 1.התחיל לי לפני כמה ימים גירוד נוראי בנרתיק שנרגע קצת והיום הוא חזר ובגדול, בחיים לא היה לי משהו כזה, האם זה קשור לטיפול? צריך ליידע את הרופא? מה עושים? 2.את הכל אני מזריקה תת-עורי בבטן, וכמעט תמיד יש לי דימום קטן אחרי, אבל ביומיים האחרונים עם המונוגון הדימום נמשך יותר זמן. האם אני מזריקה נכון? וגם לא כל כך שורף לי, כמו שקראתי פה, זה אומר שאני לא מזריקה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום DANA
ד''ר דוד ישי16/11/2008הגירוד לא קשור אבל כדאי שתבדקי ותקבלי טיפול. לא יודע להגיד לפי מה שתיארת אם את מזריקה נכון. אם את לא בטוחה תצרי קשר עם מי שממנו קבלת את ההדרכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן מחזיק צינטור חצוצרותmimi116/11/2008
האם מחייב שלאחר חצי שנה הם יסתמו שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום mimi
ד''ר דוד ישי16/11/2008לא חייב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת ביציות היום- שאלה דחופהיפית16/11/2008
היי בנות, היום עברתי שאיבה בפעם הראשונה והוציאו לי 19 ביציות... השאלה האם זה טוב,וכמה מהם יכולים להפרות ומה הסיכוי..אני בלחץ עד מחר לקבל תשובה כמה הופרו . מי שיכול להרגיע אותי אשמח . ועושד דבר יש לי כאבים חזקים ברחם , זה טבעי ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאן
ד''ר דוד ישי16/11/2008אי אפשר לחזות כמה מהבייציות בשלות וכמה מהבשלות יופרו. אין ברירה אלא לחכות עד מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטא נמוכהמימי16/11/2008
אני בת 38 ובעלי בן 45 כיום בטיפולי IVF . בעברי לפני שנתיים בדיוק הריון ספונטני שהסתיים בגרידה עובר ללא דופק שבוע 12. לאור קשיים בהשגת הריון נוסף עברתי 3 הזרעות שאחת נקלטה הריון כימי ונפל. לאחר 3 פעמים התחלנו בהפריות. הפריה ראשונה לפני כ- 7 חודשים הריון כימי ביטא 24 אח"כ 32 ואח"כ 5. לקראת הטיפול השני ועם דקקפטיל הסתבר שהריתי ספונטני. אך התפתח שק הריון ללא עובר (ביטא 8160 ) ולכן עברתי גרידה נוספת. בדיקת קריוטיפ שלי ושל בעלי - תקינה. ב- 30.10 טיפול הפריה שני החזירו לי 2 עוברים בהפריה חוץ גופית . בדיקת הריון ביום ה- 12 הראה ביטא- 16, לאחר יומיים- 24 ולאחר עוד 3 ימים - 135. האם גם זה הריון לא תקין? מהו קצב עליית הביטא תקינה. מה לעשות?????? אני עם כדורי פרוגינובה ונרות אנדומטרין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מימי
ד''ר דוד ישי16/11/2008הפעם נראה לי שהעליה תקינה. תקווי לטוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותנועה16/11/2008
אני בת 30 יש לי שתי שחלות פוליציסטיות ומנסה כבר כמעט שנה להכנס להריון ללא הצלחה. בשבוע שעבר הייתי אצל הרופא שלי (מומחה לפריון) והוא אמר שהוא ממליץ לחכות עוד מס' חודשים לרדת קצת במשקל כ-4 קילו (יש לי עודף משקל של בערך 10 קילו) ולראות אם העניינים מסתדרים.אם לא יסתדרו הוא יתן לי כדורים. בינתיים חשבתי ללכת לטיפול ברפואה הסינית אבל מתגובות שקיבלתי הבנתי שזה אולי יסדיר את המחזור אך לא יגרום לביוץ ובכל מקרה אצטרך לקחת כדורים. מה לעשות? האם להתחיל טיפול כבר או לנסות לרדת קצת במשקל ולראות אם הדברים יסתדרו? האם האפשרות שהירידה במשקל תגרום לביוץ היא סבירה ושכיחה? תודה מראש נועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נועה
ד''ר דוד ישי16/11/2008אני חושב שחשוב ומומלץ שתרדי במשקל. יש סיכוי שיופיע וסת סדיר ושתבייצי. וגם אם לא זה ישפר את הסיכויים להצליח עם הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ... היום עברתי החזרה בפעםמירי16/11/2008
הראשונה ואת האמת זה קצת כאב טוב הרופא אמרה שגם הייתי נורא מכוווצת, שאלה שלי היא מה מותר לי לעשות ומה לא נמאס לי לשכב במיטה ..... עם אפשא לפרט לי ממש הכל ממה שמותר ומה שאסור . בנוסף אני משתעלת נורא חזק שיעול כלב כזה העם זה יכול להזיק או להוריד את הסיכוי איכשהו כי כל שיעול אז הבטן מתכווצת ,, לא יודעת אני בבלבלה רצינית צריכה עזרה דחוף הראש שלי מתפוצץ פשוט מחוסר שקט.............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי16/11/2008את צריכה א. לנוח במשך 3 ימים . לא לשכב. ב. ללכת לרופא משפחה מחר בקשר לשיעול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשיעול יכול לפלוט את העוברים?
מירי17/11/2008ולמה הכוונה לנוח ? לשבת כל היום בלוויזה או שמותר לקבל כביסה לשטוף קצת כלים אני יודעת שאני נודניקית אבל אני צריכה פרוט כי אני מתנהגת כמו נכה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מירי
ד''ר דוד ישי17/11/2008השיעול לא פולט את העוברים. אני לא מתכוון לעבור על כל הפעולות שבן אדם עושה. את צריכה להמנע ממאמץ ולא לשכב במיטה כמו חולה או נכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ישי אתה מדהים וסבלני
מירי17/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ברורשרי16/11/2008
שלום היום באולטרא סאונד?ימנית-מבנה ציסטי פשוט 34*30 +זקיקים קטנים שמאלית מבנה ציסטי פשוט עם הדים בתוכו 19*17 18*19 וזקיקים קטנים הרירית 10 מ"מ ונצפה נוזל. אני כבר במשך שנה עושה את האולטראסאונדים האלו ואף פעם לא היה לי זקיק בגודל 34*30 מה זה אומר ומה זה הדים האם הכל בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליבי
ד''ר דוד ישי16/11/2008מבנה בגודל כזה הוא בד"כ כבר לא זקיק אלא ציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםמירי16/11/2008
Estradiol (E2) Urgent793 Progesterone Urgent2.4 LH Urgent0.6 האם זה תקין??? זה אחרי 4 ימים של זריקות פיוריגון של 100IU האם הLH לא נמוך מדי? מה אתם חושבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום eve
ד''ר דוד ישי16/11/2008אכן מעט נמוך. ניתן להוסיף זריקה של LH ( לובריס )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
מירי16/11/2008הרופא לא הציע לי שום דבר כדי להעלות את הLH הוא אמר שיש אוביטרל זה מה שיגרום לביוץ האם זה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעה לביצוע הזריקההילה16/11/2008
צהריים טובים ביום שלישי האחרון הוחזרו לי 3 עוברים וכחלק מהתמיכה שאני מקבלת אני עושה פעם ביום זריקה של קלקסן 40 מ"ג בדרך כלל אני עושה את זה בסביבות השעה בין 17:00 ל 18:00 ומחר יש לי מבחן והוא מתחיל רק ב 16:30 עד 19:00 האם זה יהיה קריטי אם אני אעשה את הזריקה רק בסביבות השעה 21:00 בערב ולא בשעה הרגילה שאני עושה בדרך כלל כי אני יודעת שהתרופה משפיעה כ 24 שעות משעת הביצוע אז שלא יצא מצב שכמה שעות אני יהיה ללא השפעת הזריקה ? קצת מטרידה אותי השאלה אודה אם אענה תודה והמשך יום טוב ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי16/11/2008אני חושב שעדיף שתקדימי ל 1600
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)