מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך הטיפולמאיה11/11/2008
היי, תודה על התשובה מאתמול. היום באולטרסאונד זקיקים - 18, 15, 14, 12, 11, 11 ובבדיקות דם E2=4139 ופרוגסטרון 4.9. האם כדאי לקחת אוביטרל כבר היום..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי11/11/2008לאור הרמה הגבוהה של ה E2 נראה לי שכן. אבל אל תחליטי לבד. תתיעצי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא שתיהדודי11/11/2008
שלום, רציתי לדעת בבקשה מה הסיבה שצריך לשתות הרבה מים לאחר השאיבה וההחזרת העוברים?מלבד המניעה של גירוי יתר בשחלה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי11/11/2008אני לא מכיר הנחיה כזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןג'וד11/11/2008
שלום רב רציתי לדעת למה אתה ממליץ להימנע 3 ימים מיחסי מין אחרי החזרת עוברים\ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ג'וד
ד''ר דוד ישי11/11/2008לוקח לעובר 3 ימים מיום ההחזרה עד שהוא משתרש ברחם. בתקופה הזאת התכווצויות של הרחם שיש בזמן יחסי מין עלולים להפריע בתהליך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץלילוש11/11/2008
היי קיבלתי מחזור ב17/10 ומתאריך7/11 התחלנו לקיים יחסי מין הבנתי שצריך לפחות 5 ימים לפני הביוץ הביוץ אמור להיות בין ה - 10/11-11/11 היום בבוקר הלכתי לשירותים והיתה לי מן הפרשה עם צבע ורדרד רציתי לדעת על מה זה יכול להעיד יש מצב שמהביוץ יש תופעות כאלה? אני מאוד רוצה להכנס להריון...אני אחרי 10 שנים של נטילת גלולות למניעה וכבר חודשיים הפסקתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילוש
ד''ר דוד ישי11/11/2008החישוב שלך לא כל כך ברור לי. בכל מקרה , להפרשות דמיות קלות סביב הביוץ אין משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילוש12/11/2008התבלבלתי, המחזור שלי התחיל ב28/10 והתחלתי לקיים יחסים כל יום מתאריך 7/11 הביוץ אמור להיות ב10/11-11/11 אם המחזור שלי סדיר כל 28 יום אז זה אמור להיות יום הביוץ שלי לא? האמת שאתמול ממש הרגשתי כאבי בטן חזקים כמו מחזור אך ללא דימום כלל זה הגיוני שזה יום הביוץ שלי? החישוב שלי מסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית10/11/2008
ד"ר ישי שלום. היום סוף סוף נראה שהגיע מחזור, יש דם על התחתונית, ולכן אני מניחה כך. לאור מספר פעמים של דימומים, לא ברור לי כל כך איך לספור את הימים של המחזור הזה? שאלות אחרות - כלליות: 1. מדוע כשיש עוברים מוקפאים מחכים בכלל למחזור? הרי לפי הבנתי אין שום צורך בביוץ שיבוא לאחר מכן, ובד"כ לאחר מחזור תמיד יופיע ביוץ, כך שמשהו לא ממש מובן לי. כלומר, האם למשל ייתכן שבנוסף לעוברים המופשרים המוחזרים לרחם, יתפתח גם היריון שהוא מזקיק חדש? 2. מה הסיכוי להתפתחות של תאומים ממחזור מופקאים? בתודה מראש ולילה טוב, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי11/11/2008הסיבה שבגללה מחכים להתחלת המחזור היא כדי לאפשר לנו שליטה מלאה על מצב הרירית ולמנוע השפעות לא טובות של הההורמונים של המחזור הטבעי ( מה שיכול לפגוע בסיכויי ההצלחה )
אם מחזירים יותר מעובר אחד הסיכוי להריון מרובה עוברים הוא 10-20%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך ביוץחסויה10/11/2008
שלום שוב. ראשית, תודה על המענה הקודם תזכורת:שחלות פוליציסטיות, מחזור שני של איקקלומין 2*5 לאחר ש 1 ליום לא השפיע. ביום ה-15 זקיק בגודל 18 מ"מ רירית 6.9 אתמול ביום ה-17 זקיק בגודל 19 מ"מ רירית 6.3 האם קצב הצמיחה תקין? האם השינוי בעובי הרירית מהווה בעיה? בהתאם לקצב הצמיחה האם ניתן לדעת מתי אבייץ ? (בינתיים היום בבוקר בדיקת ביוץ שלילית) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום mery
ד''ר דוד ישי11/11/2008קצב הצמיחה של הזקיק טוב. הרירית סבירה . אני לא בטוח שהיא באמת נעשתה דקה יותר.
לפי הנתונים האלה בלבד ניתן רק להגיד באופן מאד גס שהביוץ צפוי היכן שהוא במהלך 3 הימים הקרובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה ראשונהלני10/11/2008
שלום רב, יש לי ילדה בת שנה ועשרה חודשים, היריון ספונטני לחלוטין וללא סיבוכים, בחודש הראשון שניסינו נקלטתי. לפני שנה נכנסתי שוב להיריון וזה הסתיים בהפלה טבעית בשבוע 8. חודשיים לאחר מכן שוב נכנסתי להיריון ובשבוע 8 א.ס. ראשון לא נצפה דופק ונאלצתי לעבור שוב גרידה. למזלי הרע הגרידה השניה לא בוצעה בשלמותה, נשארה רקמה ונאלצתי לעבור גרידה בפעם השלישית.בחצי שנה האחרונה אנו בניסיונות להרות אך ללא הועיל.מפאת גילי ( 37 ) הרופא המטפל שלי החליט לבצע הזרעה. במשך 5 ימים נטלתי איקאלומיןוביום החמישי לנטילה לקחתי אסטרופם למשך 3 ימים.ביום ראשון ביצעתי מעקב זקיקים ועובי רירית 4. הרפא לא היה מרוצה מעובי הרירית וכן החליט שאטול יום נוסף אסטרופם ולמחרת אזריק אובריטול.וביום שלישי נקבעה הזרעה. יש לי מס' שאלות: 1.מה עובי הרירית המנימאלי שבו אפשר להרות.? 2. האם הזרעה פותרת בעיה של רירית דקה? 3.האם 3 הגרידות שעברתי בעצם פגעו לי ברירית? 4.מה הסיכוי להיריון מרובה עוברים ( תאומים ) לאחר נטילת תרופות אלא? תודה רבה, לני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף זקיקים
לני10/11/2008במעקב זקיקים שחלה ימנית 13, 19. שחלה שמאלית 15, 17 נכון ליום ראשון והרירית בעובי 4 ההזרעה מחר בערב, האם יש סיכוי לרירית מעובה יותר? מייחלת להצלחה! דבר נוסף שלא ציינתי הוא שההפלות נגרמו כתוצאה מקרישיות יתר. תודה רבה, לני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לני
ד''ר דוד ישי11/11/2008יתכן שהרירית תתעבה מעט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לני
ד''ר דוד ישי11/11/2008הסיכוי להריון יורד כאשר עובי הרירית הוא קטן מ 6 מ"מ
הזרעה אינה פותרת בעיה של רירית דקה
האיקקלומין גורם, אצל חלק מהנשים, לרירית הרחם דקה. לכן לא הייתי מסיק שזה איזה שהיא בעיה קבועה. אבל האפשרות קיימת
כ 10%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן לקיחת התרופותהילה10/11/2008
בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לשאל משהוא לגבי אופן לקיחת התרופות אני צריכה לקחת קלקסן 40 מ"ג ומיקרופירין 1 ליום השאלה שלי האם לקחת את זה לפני פעולת ההחזרה יש לי תור ל 8 בבוקר ואם כן לפני ההחזרה מה אני צריכה לקחת בבוקר ומה לאחר הפעולה אודה אם אענה הרופא שלי כבר לא עונה לי לטלפון תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי11/11/2008בשלב החזרת העוברים אין לזה משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידע כלליהילה10/11/2008
ערב טוב מחר קבוע לי תור להחזרת 3 עוברים מוקפאים שאלתי היא כזאת האם אפשר לחזור לשגרה לאחר מכן כרגיל וללכת לעבודה או שיש צורך במנוחה ? ושאלה שנייה היא האם צריך להקפיד במהלך 12 הימים לא ללבוש בגדים שטיפ טיפה לוחצים על הבטן והאם יש לזה איזשהיא השפעה על הצלחת הטיפול ? אודה אם אענה לשאלותיי זהו הטיפול ה4 כבר וכל פעם אני מודאגת מי זה מחדש תודה ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול10/11/20081. אין צורך במנוחה. אפשר לחזור לעבודה.
2. בגד לוחץ לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות ולחץ אחרי הזרעהדנית10/11/2008
שלום לרופאים, האם לחץ פנימי בבטן תחתונה ודקירות - טבעי לאחר הזרעה? ואם כן, כמה זמן בערך זה צריך להמשך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול10/11/2008טבעי מאוד, יחלוף תוך ימים ספורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדיניזוןחסוי10/11/2008
במשך כ-3חודשים לקחתי פרדיניזון במינון של 5 מ"ג- בעקבות זה עליתי במשקל 2 קילו ויש לי בטן נפוחה כמו של תחילת הריון. בתחילת החודש הוחלט להפסיק לקחת את הפרדינזיון- שאלותיי: האם הבטן הנפוחה תרד ? האם 2 הקילו שעליתי , ירד לבד, או שאלי לעשות דיאטה קלה? תודה, וערב טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול10/11/2008סיכוי טוב שהבטן תרד, וגם השקל העודף.
קצת עזרה ע"י דיאטה לא תזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת כדוריםאלמוניתתתתת10/11/2008
בס"ד, הי, אני בשבוע 9 להריון אחרי הפריה כמובן,על דעת עצמי הפסקתי ליטול את הכדורים אסטרופן פעמיים ביום ואסטרוגן נרות כפול 4 ביום אני רוב היום עסוקהבבחילות גרפסים חזקים שבא להקיא באופן אינטנסיבי אני יושנת מלא שעות ובבוקר הכי קשה לי בקיצור אני כל יום כל היום לא מרגישהטוב, אהויש לי כאבי שיניים חזקים אניח לא יודעת למה פתאום.... השאלהשלי היא האם אני עושהטעות שהפסקתי לקחת את הכדורים אני פשוט לא מסוגלת לתוספת הורמונים אני ימות ניראה לי ובכלל בקושי שאני בולעת משהו אז רק המחשבה על הכדורים עושה לי למות..מה לעשות ד"ר?????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
פרופ' שחר קול10/11/2008הפסקת הטיפול לא תזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי10/11/2008
החודש קיבלתי מחזור, אבל אין כלל דימום כבד"כ, האם ייתכן שבגלל שקיבלתי דקפפטיל בטיפול האחרון המחזור חלש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול10/11/2008כן, השפעת הדקפפטיל יכולה לגרום לשינויים באופי המחזור וסדירותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר אוביטרלתאיר10/11/2008
28.10 - החזרה + הזרקת אוביטרל מזרק שלם 31.10 חצי אוביטרל 3.11 חצי אוביטרל אתמולבבדיקת דם: (עשיתי כדי לדעת אם אוכל להתחיל טיפול תרופתי שאסור להריון חשבתי שאם יהיה שלילי אוכל להתחיל. pmol/L 17567 ESTRADIOL (E-2) - nmol/L >190.8 PROGESTERONE - IU/L 36 BETA-HCG האם הבטא היא רק מהאוביטרל של ה-3.11 או שאלו לא רמות שנותן אוביטרל אחרי 6 ימים? אני מבינה שבשלב הזה (14 יום אחרי שאיבה) הבטא נמוכה, בין אם מדובר בשאריות אוביטרל ובין אם בבטא אמיתית. ויש גם גירוי יתר קל מבחינת גודל השחלות והציסטות שבתוכן. האם ההורמונים יכולים להיות כ"כ גבוהים רק מהתמיכה (פרוגינובה ואנדומטרין וכאמור האוביטרל) והגירוי יתר או שיש סיכוי קטנטן להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאיר שלום
פרופ' שחר קול10/11/2008סיכוי טוב להריון.
מציע לחזור על הבטא מחר. אם עולה - יופי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיום בטא 65
תאיר11/11/200814 יום אחרי החזרה, וכאמור האוביטרלים שצויינו. האם תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלימאיה10/11/2008
בת 31, בירור פריון תקין. בגלל הזרע, טיפול גונל במינון 75 במשך חמשת הימים האחרונים (החל מהיום החמישי למחזור), לקראת IUI. היום 3 זקיקים בגודל 12,14,16 ובבדיקת דם E2=2459 ופרוגסטרון 4.5. 1. האם בנתונים הנ"ל יש חשש לגירוי יתר? 2. האם כדאי להמשיך עם אותו מינון או שכדאי להגדיל? 3. האם בהמשך כשיהיה רק זקיק אחד מוביל מעל 18 כדאי לקחת אוביטרל? (אם כן אני לא מצליחה להבין למה עושים טיפול הורמונלי, כי אין שום בעיה להשיג זקיק אחד מעל 18 גם במחזור טבעי.. בבקשה תסביר...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי10/11/2008ה E2 גבוה יחסית למצב הזקיקים. לכן בודאי שלא הייתי מעלה את המינון. הרעיון להגיע ל2-3 זקיקים מובילים. לא תמיד זה מצליח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הטיפול
מאיה11/11/2008היי, תודה על התשובה מאתמול. היום באולטרסאונד זקיקים - 18, 15, 14, 12, 11, 11 ובבדיקות דם E2=4139 ופרוגסטרון 4.9. האם כדאי לקחת אוביטרל כבר היום..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)