מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שבוע טובמימי18/10/2008
אני בשבוע חמישי אחרי החזרה של מוקפאים בימים האחרונים יש לי כאבי בטן תחתונה ונפיחות קלה של הבטן על מה זה מעיד???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימי שלום
פרופ' שחר קול19/10/2008לא ניתן להסיק מסקנות.
מציע לוודא תקינות ההריון ע"י א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר החזרהמישיל18/10/2008
שלום ד"ר קול החזרת עוברים הייתה ב- 10.10.לפי שיחה טלפונית איתך אתמול, ביקשת ממני להמשיך בתמיכה קרינון (ולהוסיף אוטרוגסטאן 3 פעמים ביום דרך הפה) למרות הדימום. היום הדימום התחזק עוד יותר והסימפטומים הם בדיוק כמו וסת. 1. האם להמשיך בתמיכה עד יום רביעי לפי המתוכנן ולעשות בדיקת דם? 2. האם בדיקת דם (FSH, LH, E2 ) מחר בבוקר יכולה לתת איזשהי אינדיקציה בקשר למקור הדימום? מה לעשות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול19/10/2008אפשר להקדים בדיקת הדם: E2 P בטא להיום או מחר.
זה יתן מושג טוב לגבי מה קורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמחה18/10/2008
אם בטיפול נוכחי אסטרופם לא עשה את העבודה והקטין את הרירית במקום לעבות אותה [ידוע כי אין בעיה שורשית עם הרירית שכן בעבר התעבתה ללא כל עזר חיצוני] ואנחנו הולכים סיבוב הבא ללא תרופות טבעי, שאלתי היא אחרי ההחזרה אני ייקח רק את הנרות תמיכה ללא כל תמיכה לרירית מקבילה לאסטרופם? האם זה בסדר לאחר החזרה להיות בלי תמיכה זו? ואם כן יתנו לי את האסטרופם רק לאחר ההחזרה איך אדע שהיא לא גורמת בעצם לנזק לרירית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008מחזור הפשרה על בסיס ביוץ טיבעי אינו מחייב "תמיכה" כלשהי.
לרוב נותנים תמיכה עם פרוגסטרון ("שיהיה במזל"). תמיכה עם אסטרופם לאחר הביוץ אינה חיונית , אך לא תזיק לרירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אדמתמירי18/10/2008
יש לי שאלה עשיתי את כל הבדיקות דם שצריך לעשות לפני ivf והאדמת שלי יצאה גבולי (22) הרופא שלי אמר שזה גבולי אבל עם ארצה לעשות חיסון צריך לדחות את הטיפול אבל אפשר להמשיך בטיפול גם עם הנתון הנ"ל .(בדקתי בכל פנקסי החיסון שלי מבית הספר והגן ולא מופיע בשום מקום שקיבלתי אדמת ) מה אתה ממליץ לי לעשות עד כמה האאמדת חשובה???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
פרופ' שחר קול18/10/2008החיסון חשוב להריון, ואין לו שום קשר לתהליך ה - IVF.
עדיף להיכנס להריון עם חיסון טוב.
רופאך צודק.
ההחלטה - שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח תיזהרחל18/10/2008
שלום בעלי אמור לבצע ניתוח תיזה. שאלתי היא מהם הסיכויים להוצאת זרע ממנו, על מנת שתהיה הפרייה מוצלחת והריון לבסוך? הנתונים הם בדיקת זרע כולם מתים למעט שניים שאחד גסס לאחר השבחה והשני בעל צורה לא תקינה. בדיקות הורמונליות ואולטרסאונד אשכים יצא תקין. בתודה רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008לפי הנתונים - יש סיכוי טוב מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר דקפפטיל 3.75דידי18/10/2008
שלום רב. לפני טיפול IVF בפרוטוקול ארוך. לפני שבוע, ביום הראשון למחזור, קיבלתי זריקת דקפפטיל 3.היום, שבעה ימים לאחר הזריקה וחמישה ימים לאחר שהסתיים המחזור, התחילו דימומים בעוצמה של מחזור. האם זו תופעה נורמלית המעידה על תחילת הדיכוי או שמא יש סיבה לדאגה? תודה רבהץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דידי שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008אם ביום הראשון למחזור (לפני הדקפפטיל) נלקחה בדיקת דם לוודא המצב ההורמונאלי הרי סביר כי אין סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיגות גבוההמאיה17/10/2008
איך אפשר להקטין נתון של צמיגות גבוהה בבדיקת זרע? האם ויטמין C יכול לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008ויטמין C לא ישפיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזו דרך אפשר להשפיע על הצמיגות?
מאיה21/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיגות
פרופ' שחר קול22/10/2008מידת הצמיגות משתנה מאוד מבדיקה לבדיקה, למשל מחלה ויראלית רגילה (סתם הצטטנות) יכולה להשפיע לרעה על הצמיגות. . באופן כללי: בריאות כללית טובה, הימנעות מעישון, צריכת מזון איכותי, ופעילות גופנית יתרמו לאיכות הזרע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה שהקטינה ריכוזמאיה17/10/2008
היי, היום עשינו השבחת זרע והזרעה. אלה הנתונים לפני ואחרי השבחה: לפני השבחה : נפח 1.3, התנזלות שלמהף צמיגות מעט מוגברת, ריכוז 14, זרעונים בתנועה 43%, דרגות תנועה 1,2,3. לאחר השבחה: נפח 0.45, ריכוז 13, זרעונים בתנועה 45%, דרגות תנועה 2,3,4. נראה לנו מוזר שריכוז הזרעונים פחת מ 14 מליון לפני ההשבחה ל- 13 מליון לאחר ההשבחה. איך זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008הריכוז נקבע לפי נפח הנוזל (מדיום) בו מורחף הזרע.
יש לדון במספר תאי הזרע.
"לפני" - נפח 1.3 ריכוז 14 = 18.2 מליון, או 7.8 מליון בתנועה.
"אחרי" נפח 0.45 ריכוז 13 = 5.8 מליון, או 2.6 מליון בתנועה.
לכן, לא מדובר ב"השבחה" אלא בהכנת הזרע להזרעה תוך רחמית.
המנוף העיקרי -הזרמת כמות עצומה של זרע בתנועה לתוך הרחם.
באופן טבעי מגיעים לשם רק מספר אלפים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילאיריס17/10/2008
אני צריכה להתחיל להזריק את הדקפפטיל ממחר אבקש לדעת מה היא עושה ואם יש תופאות לוואי יש לציון שאני מיועדות להפריה ואני מאוד חוששת בתודה איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס שלום
פרופ' שחר קול18/10/2008דקפפטיל מנטרל את מנגנון הביוץ הטיבעי של הגוף.
תופעות לוואי: בשימוש ממושך - גלי חום. בכל מיקרה - חולפים עם תחילת הגירוי השחלתי.
התרופה ותיקה, בטוחה, ולכן אין ממה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים בבטן התחתונה בהריוןליאן17/10/2008
שלום, אני בהריון ביום האחרון של השבוע החמישי ומחר נכנסת לשישי, ע"י גונל+הזרעה. נתמכת ע"י אנדומטרין פעמיים ביום. אני מרגישה לחצים בבטן התחתונה, כאילו שהיא נפוחה כל הזמן ללא יכולת להכניס את הבטן. 1) האם זה נורמלי? 2) האם זו השפעה של הנרות? 3) האם אפשר בכלל להכניס את הבטן? בנוסף יש לי גם גזים כל הזמן. אודה מאוד על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן שלום
פרופ' שחר קול17/10/2008מציע להפנות השאלה לעמיתינו בפורום הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפחסויה17/10/2008
שלום רב, האם מומלץ לבצע בדיקת פאפ יום לאחר הזרעה, או לחילופין, יום לאחר נסיונות טבעיים להרות. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה שלום
פרופ' שחר קול17/10/2008בדיקת פאפ לא תשפיע על תוצאות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה17/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה שלישיתדינה17/10/2008
ברצוני לדעת איך ואם ניתן לעבור טיפול לאחר שני לידות ואם קופ"ח מממן את ההפריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דינה שלום
פרופ' שחר קול17/10/2008תלוי בגורמים רבים:
האם יש צורך רפואי ב - IVF?
איזו קופ"ח?
האם יש לך ביטוח משלים?
מציע לפנות לרופא נשים מטפל סמסגרת קופ"ח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביוץחסוי16/10/2008
שלום מחזור אחרון היה ב 5.10.08 מחזור כל 27-30 מחזור שנמשך שבוע קניתי ערכת ביוץ והתחלתי לבדוק בתאריך: 14:10:08 היה פס אבל היה חלש בהיר בשניהם 15:10:08 בשניהם היה פס אבל קצת חלש 16.10.08 גם היה בשניהם פס וגם היה חלש קצת מה זה אומר שלא היייתה עלייה בLH .?< עד מתי לבדוק אם יש ביוץ ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול17/10/2008איני ממליץ להתבסס על ערכות ביתיות לזיהוי ביוץ.
הצורך גבולי (לרוב) האמינות בספק.
אומנם הנוחיות גדולה מאוד, אך התועלת לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת ביוץ
חסוי18/10/2008היי היום זיהיתי את הביוץ שלי אתמול קיימתי יחסים האם יש סיכוי להתעברות??? אנחנו משתדלים לקיים יום כן יום לא אם הביוץ שלי היום האם לקיים גם היום או מחר????? כי אני עושה יום כן יום לא!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ' שחר קול18/10/2008סיכוי טוב.
מציע לקיים גם היום, וגם מחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF + חיסון נגד שפעתליאת16/10/2008
שלום רב, אני מטופלת פוריות הרבה זמן ונמצאת לפני טיפול IVF נוסף (ככל הנראה פרוטוקול ארוך) אני מעוניינת לקחת חיסון נגד שפעת כי אני תמיד בטיפולים נעשית חולה (בעיקר בחורף) האם החיסון יכול להשפיע על הטיפול / הריון באיזשהו אופן? האם בכלל כדי לקחת את החיסון? האם הוא יחליש את הגוף? תודה מראש על תשובתך וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול16/10/2008החיסון לא ישפיע על הפריון או על הטיפול.
החיסון לא מחליש את הגוף.
מחלת השפעת - בהחלט כן.
לכן, נראה שכדאי להתחסן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהyafa16/10/2008
הזרקתי פיוריגון עשיתי יום הפסקה לקחתי אוביטרל ו ב 8/10 עברתי הזרעה אני יכולה כבר ביום שני לעשות בדיקת דם או מוקדם ורק ביום רביעי אני צריכה ? אני כבר במתח .......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה שלום
פרופ' שחר קול16/10/2008מציע בדיקת דם ב - 22.10 (אם לא יגיע הוסת עד אז).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)