מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איקאקלמיןtt15/10/2008
לאחר שנה וחודש של נסיונות קיבלתי מהרופא איקאקלמין 2 כדורים למשך חמישה ימים מהם הכדורים ההם ?( יש לציין שלהריון הראשון נקלטתי ספונטנית בתוך חודשיים ואח"כ שתיתי גלולות 4 שנים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
tt15/10/2008יש לציין שבבדיקת הורמונים ביום השלישי למחזור היא יצאה תקינה ואני מאובחנת כבעלת שחלות פוליצסטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של פיוריגוןשרון15/10/2008
עקב pcod מטופלת בפיוריגון, חודש שעבר קיבלית מינון של 50 יחידות וביום ה12 למחזור נצפה זקיק אחד של 24*26 (עם ספק שמדובר בציסטה). החודש הועלה המינון ל75 יחידות ולאחר 6 ימי זריקות נצפה בא.ס תגובת יתר של השחלות (כ30 זקיקים בגדלים שונים) בטיפול הבא האם היית ממליץ לנסות שוב עם פיוריגון ואם כן באיזה מינון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול15/10/2008כן, פיורגון 50.
מציע לוודא א.ס. תקין לפני תחילת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותאירנה15/10/2008
שלום , עקב איחור במחזור שהיה אחרון ב 23/08 אחרי איקקלומין לא הגיע מחזור .. אמרו לי שיש לי שחלות פוליציסטיות אני מנסה להיכנס להיריון בבדיקות יצא LH- 8.9 מה זה אומר? פרולקטין 200 מה זה אומר ? זה גבוה? DHEAS - 6.7 כשהנורמה עד 11.5 טסטוסטרון 3? נורמות עד 2.6 האם לפי הבדיקות רואים למה אין לי מחזור? האם לפי הבדיקות יש בעיה כלשהי של פריון ומה זה DHEAS? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול15/10/2008הבדיקות מתאימות למצב של "שחלות פוליציסטיות", או בעיית ביוץ.
יש לברר האם היה ביוץ עם איקקלומין.
יש לברר האם יש ביוץ באופן טבעי.
יש להשלים בדיקת הדם ולבדוק גם אסטרדיול, פרוגסטרון, FSH עדיף ביום 3 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור?שיר@15/10/2008
מחזור אחרון ב-25/9 (כל מחזור מתחיל בכתבמים מס' ימים ואז יומים של דימום) ב-9/10 היו כתמים קלים ביותר כיומיים והם פסקו לחלוטין. האם זה מחזור שהקדים? אודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול15/10/2008אולי, לא ניתן לדעת בלי לבצע בדיקות דם וא.ס.
אולי הריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןמיכל14/10/2008
שלום, מנסה להכנס להריון כמעט שנה, מחזור סדיר, ביוץ בממוצע כל 28 יום. עברתי 2 הזרעות ללא צלחה. מחזור אחרון ב14.9 בד"כ אני סובלת מדימומים לפני המחזור וכאבי בטן. החודש הופיעו רק הכאבים. ועדיין לא קיבלתי. בבדיקת הריון ביתית התשובה שלילית. האם בדקתי מוקדם מידי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול15/10/2008כן, מציע להמתין לפחות שבוע לפני בדיקה ביתית נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מהפריה לתרומת ביציתטליה14/10/2008
ד"ר חג שמח ,ידוע שטיפולי הפריה מומלץ לבצע עם הפסקה בין טיפול לטיפול ,האם נכון הדבר גם כאשר עוברים מטיפול הפריה לתרומת ביצית ? כלומר אם עברתי החודש טיפול הפריה ,האם בחודש הבא אוכל לעבור תרומת ביצית ?בהנחה שאחרי כל טיפול הפריה יש לי ציסטות .תשובתך מאד חשובה לי ,תודה . ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה שלום
פרופ' שחר קול14/10/2008אין צורך בהפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
טליה14/10/2008ואם יהיו ציסטות מהטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יפריעו לרחם
פרופ' שחר קול15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טליה15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום בקשר לדימוםטלי14/10/2008
עשיתי החזרה של שני עוברים טריים ביום שישי והיום התחיל דימום. האם זה מחזור? להפסיק את הכדורים והזריקות? האם צריך ללכת לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול14/10/2008זה לא מחזור!
אסור להפסיק הטיפול!
יש להמשיך בדיוק לפי התוכנית לבצע בדיקת דם ביום שניקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
טלי15/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילנה13/10/2008
שלום רופאים נכבדים, יש לי כמה שאלות: 1.מתי מתחיל להשפיע האוביטרל? קראתי פה בפורום שזמן ההשפעה שלו הוא 36 שעות. ז"א שלאחר 36 שעות יש ביוץ? 2. עשינו 2 הזרעות: ראשונה:אוביטרל כעבור יומיים הזרעה. שנייה: אוביטרל ומייד הזרעה. (האולטראסאונד הראה שאני ממש לקראת ביוץ.) האם ייתכן שבשני הפעמים הללו אנו לא תפסנו את הביוץ? 3. אני קוראת שאנשים עושים בדיקות בטא כמה ימים לאחר ההזרעה. האם כדאי לבדוק כמה ימים אחרי ההזרעה משהו? האם יתכן שהיה מחזור בזמן, אבל בכל זאת היתה הפלה טבעית? מה זה בדיקת בטא? האם זוהי בדיקת הריון רגילה בקופ"ח? תודה רבה מראש על התשובות, וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנה שלום
פרופ' שחר קול14/10/20081 אם לא מתחיל ביוץ ספונני, הי אוביטרל יגרום לביו לאחר כ- 40 שעות. מכיון שהזרע חי כמה ימים, הרי הזרעה יום לפני הביוץ אינה בגדר "פיספוס". בניגוד למיתוס המאוד מקובל, אין חשיבות לתיזמון ההזרעה בדיוק בדיוק בשעת הביוץ.
2. ממליץ בדיקת דם להריון 14 יום לאחר ההזרעה. בדיק דם רגילה של קופ"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אילנה14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נס קפהאנונימית13/10/2008
אנ י בתחילת הריון ושותה הרבה נס קפה למרות שבעבר הייתי שותה כוס ביום רציתי לדעת האם זה לא טוב להריון נאמר לי ששתיית קפה / נס קפה תזיק לעובר בעתיד האם זה נכון וכיצד היא תזיק???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנות אולי תענו
מימי14/10/2008לי ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה
פרופ' שחר קול14/10/2008מציע להפנות השאלה לפורום המקביל בנושאי הריון בסיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רצאלה13/10/2008
קיבלתי דקפפטיל 3.75 חצי כמות ביום השלישי למחזור לפני כחודש וחצי. מאז אני ללא כל טיפול נוסף ואתמול התגלתה ציסטה 2.8 בשחלה. שאלתי היא : 1. האם יש קשר בין מתן הזריקה במועד מאוחר מהנהוג (יום 21 או היום הראשון במחזור) לציסטה? 2. הרופא שלי ממליץ לשאוב אותה בימים הקרובים. מה דעתך? 3. תוך כמה זמן אמורה לפוג השפעת הזריקה במינון זה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובהמשך לשאלתי
צאלה13/10/2008עובי הרירית כעת 8.4 אסטרדיול - 421 פרוגסטרון - 1.7 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצאלה שלום
פרופ' שחר קול14/10/20081. יתכן. 7 ימים לאחר הביוץ - עדיף מבחינת הסיכון לציסטות
2. חיובית.
3. מאוד אישי. יכול להיו חודש , אולי יותר. קשה לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבועאנונימית13/10/2008
אפשר לראות דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק
מיכל13/10/2008שלום , בדרך כלל ניתן לראות דופק בשבוע 7 על ידי בדיקת אולטרסאונד בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה6
פרופ' שחר קול14/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאירנה13/10/2008
תודה רבה על התגובה המהירה !!!!! הטסטוסטרון שיצא לי 3- האם זה אומר שזה הסיבה שאני לא נכנסתי להריון- אני עשיתי בדיקה ואני לא בהריון- זאת פעם הראשונה שאני לוקחת איקקלומין- לפני איקקלומין לקחתי פרוברה והיה לי דימום מאוד חלש , מאוד במשך פחות מיומיים- ואז אחרי לקיחת איקקלומין- לא התחיל המחזור ועדיין אין- מה זה אומר פרולקטין 200? האם לפי הבדיקות שלי רואים למה לא היה לי מחזור? האם לפעמים קורה שאחרי איקקלומין לא מגיע בכל אופן מחזור ( כשלא בהריון) אני מאוד פוחדת ?<האפ זה אומר שאם יש לי רמה כזאת של טסטוסטרון יהיו לי אקנה? פעם היה לי כשהיתי בת 17 עכשיו אני בת 25 ואני מאוד רוצה להיכנס להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
פרופ' שחר קול13/10/2008כיוון שאת צעירה הסיכוי להריון הוא מצוין.
יש לעקוב אחר התגובה השחלתית, לתעד ביוץ ולקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגיוןשירה13/10/2008
שלום ד"ר שאלתי מה הבדל בין גונלף לפרגיון? בעבר טופלתי בגונלף ועכשיו בע"ה אני אמורה לעבור טיפול בפרגיון והזרעה חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול13/10/2008אני משער שהכוונה לפיורגון.
פיורגון וגונל הם מוצרים דומים.
יצרנים שונים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהאירנה13/10/2008
שלום ד"ר רופא יש לי רק ביום חמישי לכן אני מאוד מבקשת עזרתך אני מנסה להיכנס להריון עקב שחלות פוליציסטיות אני נוטלת איקקלומין פעם ראשונה - לקחתי ואחרי איקקלומין לא הגיע מחזור כבר יום 50 למחזור רופא נתן לי בדיקת הורמונים- וזה התשובה- |טסטוסטרון 3 כשהנורמות זה 0.5- 2.6 FSH- 4.7 LH 8.9 PROLACTIN -200 TSH -3.33 כשהנורמה 0.35-5.5 האם זה מסוכן לפריון שטסטסטרון גבוהה? האם זה אומר שיהיה לי אקנה? מה הסיבה שהמחזור לא הגיע ואולי לא היה ביכלל ביוץ? רופא נתן לי גם אוטרגסטון האם אני יכולה להתחיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירנה שלום
פרופ' שחר קול13/10/2008רמת הטסטוסטרון סבירה במצב של שחלות פוליצסטיות.
ממליץ לעקוב אחר המצב בשחלות, ולוודא ביוץ לאחר טיפול באיקקלומין.
המחזור לא הגיע כי אולי את בהריון? אולי לא היה ביוץ? ללא מעקב מסודר אין לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר (שאלה תמימה שכזאת)אור12/10/2008
מה המשמעות גירוי יתר שחלתי? האם אומר כי כמה בציות בשלות ביחד, ואם כן למה זה בעייתי? אני לקראת הזרעה, מטופלת בזריקות; האם לא כדאי דווקא כי מספר בציות יבשילו יחד על מנת להגביר את הסיכוי שמימלא נמוך יחסית להפריה (כ20%)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול13/10/2008לקראת הזרעה יש לשאוף ל 2 - 3 זקיקים בגודל מתאים לביוץ.
אם יש יותר - הסיכון הוא כפול: ריבוי עוברים, וגירוי יתר של השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)