מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חישוב גיל ההיריוןלימונית24/10/2008
ד"ר ישי/קול שלום רב, ברצוני לדעת איך מחשבים את גיל ההיריון כאשר העוברים הוחזרו לאחר 3 ימים? שאיבה ב-20/10/2008 החזרה ב- 23/10/2008 מה נקודת החישוב שלי להכנסה במחשבון? רציתי גם להבין קצת יותר בתהליך שקודם להחזרה. בפעם הקודמת של ה-IVF, הודיעו לי מהמעבדה יום קודם על כמות ההפריות, והסבירו לי שאת מספר העוברים שנוצרו ניתן לראות ביום למחרת. הפעם, כאשר התקשרתי למעבדה לאחר יומיים (ולא יום כמו בפעם הקודמת), שוב הסבירו לי שכרגע רואים רק הפריות ולא עוברים, לכן, מה שלא מובן לי, זה איך יכול להיות שפעם רואים עוברים יומיים לאחר השאיבה, ופעם רק שלושה ימים לאחר השאיבה? חשוב לי לציין שזו לא ביקורת על אף אחד, אלא פשוט רצון להבין יותר את התהליך, וזה מתקשר לשאלה הראשונית שלי לגבי גיל העוברים. בתודה מראש ובהמון הערכה על המענה שלכם כאן בפורום, שבת שלום, לימונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008תאריך וסת אחרון מחושב לפי מועד השאיבה פחות 14 יום.
ביום שלאחר השאיבה רואים כמה ביציות עברו הפריה תקינה.
למחרת ניתן לראות חלוקה של הביצית המופרית (תא אחד למחרת השאיבה) לתאים (2 - 4 תאים) . בשלב זה אנו מדברים על "עוברים".
ביום השלישי לאחר השאיבה צפוי לראות 6 - 8 תאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
איריס25/10/2008נמצאת בטיפול לאחר מספר ימים של זריקת דקיפפיל נצפתה ציסטה נשלחתי לעשות בדעקת דם בשם למרקרים אבקש לדעת איזה סוג בדיקה זו כי אני ממש בלחץ תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיריס שלום
פרופ' שחר קול25/10/2008מדובר בבדיקת דם שעשויה לשפוך אור על סוג הציסטה.
כמובן, יש לדעת פרטים נוספים לגבי הממצא, גודלו, מרקמו, ופרטים רבים נוספים.
בשורה התחתונה - אין סיבה ללחץ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר קול
איריס25/10/2008תודנ רבה ושבוע מקסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ראשון, כמה שאלות...הריונית טריה23/10/2008
שלום דוקטור בת 29, מחזור סדיר. לקראת IVF ראשון בעקבות בעית זרע. היום אני ביום השני לוסת והתחלתי להזריק 150 יחידות של גונל F. ביום שני הקרוב אני מוזמנת לאולטרה סאונד + בדיקות דם ואז גם אתחיל עם הדיכוי . אני מבינה שהפרוטוקול הוא קצר. האם ניתן לדעת מתי תתבצע השאיבה? כמה זקיקים בד"כ מתקבלים בפרוטוקול קצר? האם הסיכויים טובים עם נתוני הזרע הירודים? (מורפולוגיה 4% ריכוז 16 מיליון ותנועה 50% לוויקוציטים +++ בלי המצאות של חיידקים בתרבית) תודה מראש!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול24/10/20081. בממוצע השאיבה ביום 13 למחזור. תתכן סטיה של מספר ימים לשני הכיוונים.
2. מספר הזקיקים הממוצע - סביב 10 - 12
3. סיכויים טובים מאוד, שכן את צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור!
הריונית טריה25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד תודה ששאלת את השאלה לי בדיוק...
מירי25/10/2008המצב שלנו זהה לחלוטין למצב שלך.........זה אומר שאני יאמץ גם את התשובה של ד"ר קול....... מה הסיכוי באחוזים בערך????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל"רוצה תינוק" שיהיה בהצלחה לשתינו!
הריונית טריה25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחסוי23/10/2008
ערב טוב ביום השני של המחזור עשיתי בדיקה לפרוגסטרון ויצא 3.1 ביום החמישי עשיתי והפרוגסרטון עלה ושוב עלה ביום השביעי, מהן הסיבות שפרוגסטרון עולה ולא יורד?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008אולי היה ביוץ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
חסוי24/10/2008לא היה ביוץ, אבל ידוע לי שזה גרום לבעיה בטיפולי הפוריות. מה ההשלכות של פרוגסטרון שעולה ולא יורד? ואיך ניתן לטפל בנושא במידה ? תודה , מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/10/2008פרוגסטרון גבוה פוגע בסיכויי ההריון.
יש מקום לברור יסודי יותר, לפעמים יש גם טיפול שיכול לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
חסוי25/10/2008אשמח לדעת איזה סוג של טיפולים יש ע"מ להוריד את הפורגסטרון ? תודה , ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל תשובה לשאלותי בבקשה
חסוי27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/10/2008אגוניסטים של GNRH.
סטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםציפי23/10/2008
במסגרת טיפולי פוריות אני נוטלת גלולות בשם belara , נותרו לי 7 כדורים אולם היום הופיע דימום קל. בסוף החפיסה הזו אני אמורה להתחיל מחזור טיפולים חדש. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008סביר להמשיך עד סיום החפיסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצתךgsh23/10/2008
אני ואישתי בני 29 מנסים כבר שנה. הזרע שלי לא מזהיר: ריכוז 40 מיליון.תנועה 50% מורפולוגיה 7% אישתי פנה לקופ"ח ובמרפאת האישה עשינו הזרעה על ביוץ טבעי שנכשל. עכשיו רוצים לתת לה איקקלומין רציתי לדעת ברשותך 1)מה התועלת של כדורים אלו לגבי אישה שמבייצת?(קראתי שזה רק לנשים שלא מבייצות כלל) 2)כמה הזרעות מנסים עד שעוברים הלאה? 3)האם פוליפ ברחם שיש חשד שיש לה יכול למנוע כניסה להריון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שי שלום
פרופ' שחר קול24/10/20081. לדעתי האישית - חסר תועלת.
2. מציע צילום רחם.
3. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להזריק אוביטרל? דחוף...שרון23/10/2008
שלום רב, התייעצות חשובה: פוליציסטית ללא ביוץ לאחר הפסקת הגלולות, וכתוצאה מכך + בעיית זרע קלה - תחילת טיפולים והגעה ל-IVF, כאשר החזרת מוקפאים מהשאיבה הראשונה הביאה לי את הילדון הקטן שלי לפני שנה. עכשיו מתחילים לחשוב על הילד השני, ורוצים לראות מה הדרך הכי נכונה לעשות את זה. בגלל כאבים שהיו לי בצד שמאל, נשלחתי לעשות אולטרסאונד, שם גילו זקיק בגודל 15 מ"מ, מבלי שלקחתי כל תרופה (זה היה תוך כדי הנקה, של פעם אחת ביום). מייד הפסקתי את ההנקה והמשכנו לעקוב אחר הזקיק, שגדל מאוד לאט והגיע לגודל של 16X17 מ"מ. בהוראת רופא הפוריות הזרקתי אוביטרל ועשינו הזרעה. בדיקת פרוגסטרון שנעשתה מוקדם מדי בגלל אילוצים שונים (3 ימים אחרי ההזרעה, 5 אחרי ההזרקה) הראתה פרוגסטרון גבולי של 7.1 ו-E2 של 1200, כנראה "בזכות" האוביטרל. ההזרעה לא הצליחה ומהר מאוד, כ-8 ימים אחרי ההזרעה, קיבלתי מחזור. אתמול, ביום ה-11 למחזור, נצפה באותה שחלה זקיק בגודל 20X14, שוב מבלי כל טיפול. נראה לי לא הגיוני גם יחסית ל-E2 הנמוך (245) וגם לאור היום המוקדם של המחזור, וגם לאור הרירית הדקה (כ-5 מ"מ). ב-CT שעשיתי לפני כ-10 ימים (בגלל אותם כאבים בצד שמאל) התגלתה ציסטה בגודל 3 ס"מ בשחלה הימנית. האם יכול להיות שבאולטרסאונד רואים כל פעם את אותה ציסטה ובכלל אין ביוץ למרות האוביטרל? כי זה מה שנראה לי לאור כל הממצאים.. לא הייתי רוצה לעשות סתם זריקת אוביטרל, כשבכלל אין לי זקיק שמבייץ. אשמח לשמוע את דעתך בעניין, כי מחר אני אמורה להזריק, ונראה לי שממש אין טעם. ואגב- ב-CT נמצא "ורידים מורחבים ומפותלים באגן הקטן, כולל וריד שחלתי בולט משמאל" - היכן שיש לי כאבים. האם הגודש הורידי הזה הוא המקור לכאבים? יש מה לעשות? האם יכול להיות בכלל שהוא נגרם כתוצאה מכך שהייתי במחזור? מצטערת על כמות השאלות, אני פשוט כבר מאוד מבולבלת מכל עניין השחלות שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008אוביטרל לא יגרום לנזק, גם אם לא ישיג ביוץ.
לא סביר כי בדיקת א.ס. לא תזהה ציסטה בקוטר 3 סמ' בשחלה.
הגודש הוורידי - תופעה מוכרת לאחר הריון ולידה. לא אמור לגרום לכאב.
באופן כללי - המצב ההורמונאלי שלך אינו ברור. יש מקום למעקב ביוץ צמוד. אם לא יתועד ביוץ תקין, יש מקום לטיפול.
בשורה התחתונה - הסיכוי להריון נוסף - מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא דובים ולא יער..
שואלת25/10/2008מסתבר שההרגשה שלי היתה נכונה. הזקיק לא היה זקיק שמבייץ, אם בכלל הוא היה זקיק.. עשיתי אתמול בדיקות דם וההורמונים ירדו לגמרי (E2 = 184, P=1). לא עשיתי אולטרסאונד אז אני לא יודעת מה עלה בגורל הרירית, אבל אני ממש לא מבינה מה יש לי שם בשחלה ימין, ואיך זה שרירית מתעבה כשיש ירידה של האסטרוגן. יש לך השערה מה קורה לי בגוף? הורמונים שלא עולים, זקיק בגודל מטורף שמתכווץ, ורירית שמתעבה? מה יכול להסביר את זה? האם בעיות בתפקודי בלוטת התריס יכולים להסביר את כל זה (התחלתי לפני כחודש טיפול באלטרוקסין עקב תת פעילות). אשמח לתשובה, כי שום דבר לא מסתדר לי (מזכירה - פוליציסטית, אבל עם ערכי אסטרוגן נמוכים כל הזמן). תודה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרון שלום
פרופ' שחר קול26/10/2008כנראה מדובר על ממצא ציסטי, ולא זקיק.
בהנחה שתפקודי התריס מאוזנים, אלטרוקסין לא מסביר הארועים.
הערכה מלאה מחייבת מידע מלא על כל הברור, פרופיל הורמונאלי בסיסי, ופרטים נוספים.
מניסיוני, המונח "פוליציסטית" נמצא בשימוש יתר, ולא באופן מדויק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלימורן23/10/2008
ד"ר שלום בת 29 מנסה שנה להרות. רציתי לדעת האם FSH =9 נחשב תקין ביום ה-3 למחזור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול24/10/2008בהנחה שאסטרדיול באותו יום נמדד ונמצא נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
מורן24/10/2008אסטרדיול נמדד 219 pmol/L האם הפרופיל ההורמונלי תקין כאשר FSH=9 ו-LH=3.9 תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול25/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםאירנה23/10/2008
שלום ד"ר אני התחלתי טיפול באוטרוגסטן והתחיל לי מחזור אני צריכה לקחת ביום ה 5 למחזור איקקלומין- מתי עושים מעקב זקיקים? באיזה יום למחזור וכמה ימים עושים אותו? האם במעקב זקיקים רואים אם יש לי ביוץ או לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008מציע להתחיל מעקב זקיקים סביב יום 11 - 12 למחזור.
המעקב אמור לתעד ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות דקפפטיליפית22/10/2008
שלום לכם, שאלתי היא היום התחלתי טיפול ראשון לפני IVF והרופא אמר לי להתחיל היום את זריקת דקפפטיל ורשום מיון של 0.1 מ"ג.........הגיוני להתחיל עם אמפולה אחת ???????? אני נמצאת עשרה ימים לפני שצריך להגיע המחזור...... ואני רואה שרשום גם 3.75 מ"ג ......מזה זה אומר ?????? אשמח לקבל תשובה בהקדם..אני בלחץ שאולי הייתי צריכה להזריק יותר מאמפולה אחת ואין עם מי לדבר כעת .. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008אפשר לקחת דקפפטיל במינון יומי של 0.1 או במינון חד פעמי ארוך טווח של 3.75
יש להבהיר המינון עם הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיפול הורמונליחוששת....22/10/2008
בת 32 שחלות פוליצסטיות, לאחר שנה וחצי של נסיונות, הזרעות וזריקות אוביטרל. ללא הצלחה . במחזור האחרון הזרקתי גונל אפ במשך 11 יום, ביום ה 19 למחזור היה דימום קטן מאוד (בצבע כהה) לא במועד של המחזור (בד"כ מחזורים של 30-35 ימים), כשדיברתי עם הרופא שלי הוא אמר שאין מה לדאוג וזה קורה. רציתי לדעת מדוע היה דימום? האם זה תקין? בנוסף, הרופא המליץ לי לעשות צילום רחם ואני ממש חוששת, לאחר שקראתי כי הבדיקה לא נעימה בכלל , אך אמרו לי כי הבדיקה מועילה ופותחת "סתימות" אם יש ... תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוששת שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008לגבי הדימום - השאלה היא האם היתה תגובה שחלתית לגונל. יתכן שהרירית לא יציבה מכיוון שלא נחשפה לרמות אסטרדיול תקינות. כמובן שיש לשלול מקור דימום אחר.
אם היו ביוצים מתועדים ולא הושג הריון יש בהחלט מקום לבצע צילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון??
חוששת....30/10/2008תודה על התשובה. לדעתי היתה תגובה לזריקה (גונל) עשיתי מעקב זקיקים ולדעתי היא השפיעה גם על הרירית. אתמול (יום 29 למחזור) עשיתי בדיקת הריון והתשובה היתה לא ברורה, קו אחד חזק וברור וקו אחד חלש ביותר, השאלה היא : האם לזריקה (גונל אפ) יש השפעה על בדיקת הריון? ( עשיתי את בדיקת ההריון 12 יום לאחר הזריקה האחרונה) , אני חושבת שאחכה עוד יומיים ואעשה בדיקת הריון נוספת במידה ולא אקבל מחזור. תודה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול31/10/2008עדיף בדיקת דם אם יש ספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חייבת לקחת אוביטרל?דחוף!גל קאי22/10/2008
(בת 41),בביקור אצל רופא נשים היום הומלץ לי לקחת אוביטרל לאחר שנראה זקיק בגודל של 19מ"מ בשחלה ימנית ו7 בשחלה שמאלית,העניין הוא שלא הצלחתי להשיג את הזריקה והשעה כבר 21:00,האם לעשות הזרעה (מחר)בכל זאת גם ללא לקיחת אוביטרל?מה אתם מציעים לי..בבקשה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' שחר קול24/10/2008כן, ביוץ ספונטאני יתכן.
בכל מקרה עדיף הזרעה לפני הביוץ ולא אחרי.
אפשר לקחת אוביטרל גם בבוקר יום ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסורד22/10/2008
שלום ד"ר, אני בת 31 סובלת מאנדומטריוזיס חמור המלווה בהידבקויות קשות. עברתי לפני שנה וחצי ניתוח להסרת ציסטה מסוג אנדומטריומה מהשחלה (לא נוקו ההידבקויות). עפ"י בדיקות אחרונות איברי האגן דבוקים, הרחם מקובע היטב ואינו נייד כלל והשחלות גם כן דבוקות לרחם וגם המעי הגס והשלפוחית דבוקים - הכל בגוש אחד לפי דברי הרופא. אני שוקלת כעת להרות מתרומת זרע אך נאמר לי שבמצב כזה הסיכויים אפסיים להרות וכי עליי לעבור ניתוח נוסף להסרת ההידבקויות הקשות. האם אכן במצב שכל איברי האגן דבוקים ומקובעים הסיכויים להרות נמוכים מאוד ורצוי לעבור ניתוח לפרוסקופיה נוסף? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורד שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008לפי התיאור אני סבור שיש לשקול IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ורד24/10/2008אז אתה מציע לא לעשות את ניתוח הלפרסקופיה ולפנות ישר ל-IVF?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד שלום
פרופ' שחר קול25/10/2008במיגבלה של המידע החלקי הקיים - כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפוליציסטית22/10/2008
אני פוליציסטית,אמורה להתחיל טיפול שני עם איקוקלומין ללא מעקב זקיקים משום שרופאת הנשים שלי אומרת שבפעמים הראשונות של טיפול באיקוקלומין אין צורך במעקב זקיקים,מה דעתך ?האם אני יכולה לחייב אותה לבצע לי את הבדיקה אם אני ממש מעוניינת בכך? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCO
פרופ' שחר קול24/10/2008לדעתי האישית, יש מקום למעקב א.ס. כדי לתעד זקיק דומיננטי וביוץ.
יתכן ואני טועה.
איני מאמין שניתן "לחייב" רופא לבצע מעקב זקיקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותדני22/10/2008
למכובדים ערב טוב .... הנני כבת 27 מאובחנת כבעלת שחלות פוליצסטיות בשלב זה מטופלת בזריקות בשם GONAL לאחר הזרקה של שלושה שבועות לא אובחן זקיק מוביל !!!(מזריקה 225 מ"ג). שאר הבדיקות בתחילת הטיפול יצאו תקינות. לדבריו של הרופא "נראה לי מוזר שהזריקות אינן משפיעות" תשובה זו גרמה לי לחרדה וברצוני לשמוע את חוות דעדתכם בנושא. מאחר ואיני עובדת בבית חולים הודרכתי אישית כיצד להזריק אני מאמינה שאני מזריקה נכון. בכבוד רב דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דני שלום
פרופ' שחר קול24/10/2008כמובן שיש לדעת מידע רב נוסף כדי לייעץ ברצינות.
בעיקר יש לברר כיצד נקבעה האבחנה, מה הפרופיל ההורמונאלי המלא, ממצאים בא.ס. ומה משקלך.
אני סבור כי יש מקום ליעוץ אישי, ולא ע" האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ו- TSHאופטימית22/10/2008
שלום, אחרי 2 IVF שנכשלו ותת פעילות בלוטת התריס שמאוזנת ע"י אלטרוקסין. בבדיקה אחרונה ה- TSH חריג מאד ומעל 10. אני לקראת התחלת טיפול IVF 3. האם יש טעם להתחיל או שצריך לחכות עד לאיזון בלוטת התריס? כמה זמן עד לאיזון בהנחה שמגדילים כמויות האלטרוקסין? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH
פרופ' שחר קול24/10/2008ממליץ לאזן תפקודי התריס לפני ניסיון IVF.
עדיף להמתין עד לקבלת TSH בטווח הנמוך של הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)