מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטאהילה27/10/2008
בתאריך 14.10 שאיבה, ב16.10 החזרה. 2 עוברים 4 תאים. בתאריך 27.10 ביקת בטא 72? האם תקין , האם זה נמוך . האם עשיתי את הבדיקה מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי27/10/2008הבטא ברמה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי תרומת זרעמיכל27/10/2008
שלום אני מתופלת iv f יש לי ילד אחד ביו 4 וחצי . מאז אני נסיתי 9 טיפולים שמהם 5 שאיבות בהם אני כל פעם סובלת .הבעיה שלנו היא שאין זרע לבעלי .וכול שהזמן עובר פחות ופחות מצליחים לצור עוברים . ההתלבתות היא העם לא כדי לעבור לטרומת זרע ,והאם בהזרע הסכויי שלי להקליט הוא גדול יותר ( אני( בת 32 ואצלי הכול בסדר לדברי הרופאים ).הסיבה שאנחנו רוצים טרומה היא שלאות הפרסומים האחרונים שהטיפולים - הורמונים מגדלים את הסכוי לחלות בסרטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול27/10/2008זו החלטה אישית שלכם.
בהנחה שאת פוריה, הרי אין צורך ב - IVF כדי להשיג הריון עם תרומת זרע.
סיכויי ההריון עם תרומת זרע בהזרעה תוך רחמית - טובים מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה ביוםה-8 לווסתהריונית טריה27/10/2008
לקראת IVF ראשון התחלתי להזריק גונלF 150 יחידות ביום ה2 לווסת (23.10.08) היום עשיתי אולטרסאונד ונצפו כמה זקיקים, הגדול מבינהם 17 מ"מ, אחד של 14, 12 ו 10 + כמה קטנים. נאמר לי שהתגובה טובה, ובבדיקת דם ה E2 היה 1000. לא שאלתי לגבי הפרוגסטרון. עובי רירית 7.5 מ"מ. אמרו לי להזריק היום צטרוטייד + 150 יח' גונל ולחזור מחר למעקב זקיקים ובדיקת דם. כנראה שהשאיבה תתבצע ביום חמישי הקרוב. האם זה לא מוקדם מידי? חשבתי שהשאיבה בד"כ היא ביום ה 12 או 13 בפרוטוקול קצר , ולפי החישוב שלי עכשיו זה יהיה ביום ה-8לווסת. מדאיג אותי שזה כל כך מהר...האם התופעה של שאיבה מוקדמת מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמית שלום
פרופ' שחר קול27/10/2008מוכרת. יש נשים עם תגובה מהירה יותר.
מועד השאיבה נקבע לפי קוטר הזקיקים ורמות ההורמונים, לא לפי יום המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור קול על תשובתך המהירה!
הריונית טריה27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ומחזורחסויה27/10/2008
צהריים טובים!! אני בת 26 והפסקתי גלולות לפני כשנה. תקופה ארוכה לא קיבלתי מחזור ובהמלצת הרופא המטפל המתנתי בסבלנות. עשיתי פרופיל הורמונלי (מבלי לקבל מחזור). לאחר 9 חוד' קיבלתי מהרופא פרוורה+איקקלומין. נראה לי שיש לי שחלות פוליציסטיות (מאז הפסקת הגלולות יש לי קצת אקנה ושיעור). בא.ס זקיקים קטנים רבים עד 10 מ"מ. המתנתי שוב בהמלצת הרופא וביום 50 למחזור פרוגסטרון 1.8 ואין סימן למחזור. שבוע הבא יש לי תור לרופא - האם אצטרך שוב להמתין למחזור ולקחת איקקלומין? האם יש לי שחלות פוליציסטיות? מה הסיכוי שלי להרות בקרוב? האם יש משהו שאוכל לעשות כדי לזרז זאת? מצ"ב פרופיל הורמונלי לפני הפרוורה: תודה רבה!! 6.1 17-OH-PROGESTERONE 11.9- 1.61 nmol/L 9.3 ANDROSTENEDIONE 10.8- 0.94 umol/l 5.9 DHEA SULPHATE 5.5- 0.35 mU/L 2.62 TSH 3.1- 1.29 nmol/L 2.0 T3-TOTAL 20.0- 10.3 pmol/L 14.3 T4- FREE - IU/L 7.8 LH - IU/L 5.5 FSH 3.5- 0.01 nmol/L 2.2 TESTOSTERONE- TOTAL - pmol/L 196.0 ESTRADIOL (E-2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא יודעת אם קשור אבל רירית 6.5
חסויה27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ' שחר קול27/10/2008אין צורך להמתין למחזור נוסף.
אפשר להמשיך בטיפול מיד.
יש בעיית ביוץ.
סיכוי מצוין שטיפול תרופתי יפתור הבעיה ויושג הריון.
אם יש עודף משקל - ירידה עשויה לסייע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקת צטרוטיידהריונית טריה27/10/2008
דוקטור קול שלום, היום אני אמורה להתחיל להזריק צטרוטייד. (פרוטוקול קצר, לאחר 4 ימים של זריקות גונל F).האם אני צריכה להזריק את הצטרוטייד בשעה קבועה בחמשת הימים הקרובים? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, במקביל לגונל.
פרופ' שחר קול27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןשרון27/10/2008
שלום, מה הן רמות תקינות של פרוגסטרון בתחילת הריון?(שבוע 4) האם הפרוגסטרון צריך לעלות כאשר ההריון מתקדם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול27/10/2008פרוגסטרון בעשרות רבות. עולה עם התקדמות ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרל ובדיקת הריוןשרון27/10/2008
שלום רב, ב15.10 קיבלתי חצי מזרק אוביטרל והיום עשיתי בדיקת הריון ביתית אשר יצאה חיובית האם מדובר בשאריות אוביטרל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שלא.
פרופ' שחר קול27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
שרון27/10/2008האם המצאות של ציסטות בשחלה יכולה לגרום לתוצאה חיובית בבדיקת הריון ביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול27/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מקבלים וסת באופן טבעי אחרי הפרישרית27/10/2008
אני 10 ימים לאחר החזרה של 2 עוברים. רציתי לדעת במידה והעוברים לא נקלטו האם מקבלים וסת באופן עצמאי ורגיל או שאצטרך לקבל טיפול תרופתי עבור זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול27/10/2008רני מניח שאת מקבלת "תמיכה". טיפול זה עשוי למנוע בוא הווסת אם אין הריון.
הפסקת הטיפול , אם לא מושג הריון, תביא את המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסביב טפולהשלומית27/10/2008
שלום, אני לאחר מחזור טיפול אחד של IVF , בעקבות בעית זרע. שאיבה ב- 07/09/08 והחזרה ב- 09/09/08. נקלטו שני העוברים שהוחזרו. יש לי ציסטות בעקבות הטיפול בגודל של כ- 4 ס"מ בשתי השחלות. בשבת (18/10/08) חוויתי תסביב טפולה בצד שמאל ועברתי לפרוסקופיה. הכל עבר בהצלחה, הטפולה חזרה למקומה ללא גרימת נזק וההריון נשמר. שאלותי הן : 1. מה הסיכוי שזה יקרה שוב במהלך ההריון? כבר מכל כאב אני נכנסת ללחץ. 2. מה הסיכוי לנזק לעוברים בעקבות ההרדמה ומשכחי הכאבי שנתנו לי? 3. האם יש סיכון מוגבר להפלה (נתנו לי זריקת פרוגסטרון ואני אמשיך לקחת אנדומטרין עד שבוע 11)? 4. האם בהריון ובטיפול הבאים הסיכון לתסביב נוסף גדל? 5. חשבתי בפעם הבאה לנסות מחזור טיפול טבעי, בכדי לא לסבול כמו שסבלתי במחזור הטיפול הנוכחי (גם לאחר מחזור טיפול נשאבו 8 ועדיין לא שרדו יותר מה-2 שהוחזרו, אז אני לא מבינה למה לסבול ...)? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסביב
פרופ' שחר קול27/10/20081. סיכוי קטן.
2. אפסי.
3. לא
4. לא
5. סיכויי ההריון במחזור טבעי נמוכים משמעותית לעומת מחזור גירוי שחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור טיפול טבעי
שלומית27/10/20085. נמוכים כיוון שיש פחות ביציות? או כי הרחם פחות מוכן לקליטה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול27/10/2008פחותביציות, בלי קשר לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסביב המשך
שלומית29/10/2008בהמשך לנושא : יש לי כאבים קלים בצד שבו היה תסביב, וכאבים כמו כאבי מחזור קלים (לא חדש מאז השאיבה). האם זה תקין... הכאב אכן נסבל פשוט אני לא יודעת אם זה נורמלי שיש כאבים שכאלו. צואר הרחם שלי נמדד ב- 12/10 ונמצא תקין (קצת מעל 4), והעוברים הגיעו לכ- 2.4 ס"מ. אני פשוט לא רוצה סתם לרוץ לרופא על כל שטות שנורמלית... מה דעתך? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול29/10/2008כאב קל מאוד שכיח במהלך ההריון, לרוב עקב גדילת הרחם.
מצד שני...תמיד עלול להיות מקור אחר, או סיבה אחרת לכאב.
קשה לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם דקיקהשחר27/10/2008
מנסה להרות שוב כבר שנתיים. ההריון הראשון טבעי, גם הלידה, ועכשיו לאחר נסיונות טבעיים ודיקור וצמחים וגם איקקלומין (לפני חצי שנה) שעשה לי את כל תופעות הלוואי האפשריות (ציסטות, כאבי ביוץ קשים, כאב ראש טורדני , רירית לא עבה במיוחד - 5 ועוד), החלטתי לאור גילי (41) להתחיל הזרעות, אך מה גדולה היתה תדהמתי כשאמר לי המומחה שיש לי רירת דקה מאוד - 2.5 ביום ה-11 של המחזור. אני די בשוק, במיוחד שאני יודעת שלפני מספר חודשים הרירית היתה "בסדר גמור". כשאמרתי לרופא שאז עם רירית טובה לא הריתי, הוא ביטל ואמר שמסתכלים על מה שעכשיו. אז מה אפשר לעשות? מה המשמעות לשינו שכזה בעובי הרירית, האם עובי הרירית זה משהו שמשתנה? היש תקווה לעוד אח במשפחה? סליחה על האורך, אני פשוט קצת סוערת (וזה עוד בלי הורמונים....)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
פרופ' שחר קול27/10/2008יש לדעת את המצב ההורמונאלי המדויק ביום בו נעשתה בדיקת הא.ס. שהראתה רירית דקה.
אם לא עברת גרידה או פעולה חודרנית אחרת ברחם לא סביר שהרירית שהיתה תקינה לפני מספר חודשים הפכה להיות דקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל26/10/2008
מה זה אנדומטריוזיס? מה התופעות וכיצד זה משפיע על פוריות? הכין בודקים אם יש את זה,אצל איזה רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעלי שלום
פרופ' שחר קול27/10/2008נדידת רירית הרחם אל מחוץ הרחם.
עלול לגרום לנזק לאיברי האגן: שחלות, חצוצרות, מעיים, שלפוחית שתן וכו'.
מציע לפנות לרופא נשים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי היקר!לירון26/10/2008
שלום, שמי לירון, בת 25 מטופלת IVF ראשון בבי"ח כרמל בעיה זכרית רק 0.1 זרעונים FSH של הבעל 25.6 אני תקינה,ביום ד' האחרון ביצעת לי שאיבה של 2 ביציות אשר הופרו ל 2 עוברים בני יומיים - 4 תאים. החזרה הייתה (ע:"י ד"ר צפנת ) ביום ו האחרון 26.10.שאלותי: 1. הבעל נשלח לבדיקת קריוטיפ בזמן בקרוב האם יש דרך חטפל בהורמון הFSH ע"י כדור מדכא? ניתוח? משהו? 2. אני חשה מאז ההחזרה במעין כאבי מחזור (בעם בצד ימין, פעם בשמאל ופעם באמצע) האם תקין? האם אמרוים לחשו בתופעות מסויימות? 3.האם אפשר לחזור לפעילות רגילה לאחר שנחתי 3 ימים? הליכות? נקיון הבית? עבודה? 4. עצם העובדה שהעוברים התפתחו בצורה תקינה מעידה על איכות הזרע והביצית? ז"א שהמעט שיש לבעלי הוא לפחות טוב? איכותי? 5. ביום ההחזרה הריריתץ הייתה 10 האם זה ועצם היותי תקינה וכן תקינות העוברים מעלה את סיכויי הקליטה? בתקווה לIVF מנצח... תודה לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לירון
ד''ר דוד ישי26/10/2008ה FSH הוא תוצאה של התפקוד הלא תקין של האשך ולא הגורם לו. לכן אין שום משמעות להורדהת הרמה שלו.
התחושות שאת מרגישה נורמליות
אפשר לחזור לפעילות רגילה
התפתחות של עוברים טובים ( על פי המדדים שלנו ) בהחלט מעידה על איכות טובה של הזרעים שנבחרו. יחד עם הרירית הטובה יש לך סיכויים טובים להריון. כמובן במסגרת הסיכויים של טיפול IVF - כ 30%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה לד"ר ישי
לירון26/10/2008תודה על ההתייחסות, רציתי לדעת אם בכל זאת יש דרך לטפל בבעל? רפואית? אלטרנטיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לירון27/10/2008...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לירן
ד''ר דוד ישי27/10/2008לא טיפול שידוע לי. בודאי לא טיפול שיביא לשינוי משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורחסוי26/10/2008
שלום אני 7 ימים לפני המחזור ויש לי כבר כאבים כמו של מחזור אבל קלים! ביוץ היה ב 19.10.08 מחזור אחרון 5.10.08 מחזור כל 27-30 האם הכאבים מרמז על בוא המחזור?? האם יש כאבים קלים גם אם יש הריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי26/10/2008כל האפשרויות שציינת באות בחשבון כולל זו שמתחיל להתפתח הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתשילי26/10/2008
שלום ד"ר: אמרתי לך כבר שהרופא נתנה לי בחודש הזה אסטרופם מהיום ה11 אחרי המחזור לשלושה ימים כל יום פעמים וביום ה12 נתנה לי הזרקת אוביטרל , וביום ה15 כמובן היום נתנה לי להתחיל עם דופסטון שני כדורים כל יום ל12 ימים , השאלה שמטרידה אותי היא אין אפשרות להריון בחודש הזה _(בגלל הדופסטון כי התרופות משפיעות על הריון) ? אני מקווה שתסביר לי מאוד טוב כי אני מתגעגת מאוד להריון הראשון שלי אחרי שנה ושלושה חודשים של נסיונות , בת21.5 בלי שום בעיות אצלי ובעלי. אני מחקה לתשובתך וסליחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירלי
ד''ר דוד ישי26/10/2008הדופסטון אינו מפריע להריון אלא תומך בו אם הוא ניתן לאחר הביוץ. מאחר שהתחלת לקחת אותו 3 ימים אחר זריקת האוביטרל אני מניח שהתחלת אותו לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי האיקאקלמיןtt26/10/2008
הריון ראשון ספונטני קליטה תוך חודשיים ( לפני חמש שנים). מנסה להקלט שוב כבר שנה וחודשיים ללא הצלחה. קיבלתי מהרופא איקאקלמין שני כדורים ליום למשך חמישה ימים מהיום החמישי. היום 26.10 קיבלתי מחזור בבוקר האם אני צריכה להתחיל לשתות את הכדורים ביום חמישי 30.10 בבוקר או ביום שישי 31.10 בבוקר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום חמישי
פרופ' שחר קול26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
tt26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
tt26/10/2008האם יכול להיות מצב שבו נקלטים להריון ועדיין יש דימום חודשי כמו המחזור? ואם שותים איקאקלמין כי לא יודעים שנקלטים האם יש נזק? מה יכול לקרות? תודה
פרופ' שחר קול27/10/2008כן, יתכן הריון עם דימום.
אם יש אפשרות להריון - עדיף לבצע בדיקת דם לבטא לפני תחילת טיפול באיקקלומין.
ראי
Clomiphene is used to induce ovulation and is contraindicated after conception has occurred. Multiple pregnancies, most often twins, may be a complication of ovulation induction with clomiphene (1).
Shepard reviewed five animal reproduction studies involving the use of clomiphene in mice, rats, and monkeys (2). Hydramnios, cataracts, dose-related fetal mortality, and multiple abnormalities of the genital tract were observed in fetal mice and rats, but no congenital anomalies resulted after exposure of monkeys during the embryonic period. In mice, preovulatory administration of clomiphene produced a decrease in implantation rates, and growth retardation and an increased incidence of exencephaly in surviving fetuses (3). The decreased rate of implantation and growth retardation, which were most pronounced when the drug was given immediately before ovulation, apparently were caused by impairment of uterine function, rather than by a direct effect on the embryo itself (3).
Several case reports of neural tube defects have been reported after stimulating ovulation with clomiphene (4,5,6,7 and 8). However, an association between the drug and these defects has not been established (9,10,11,12,13,14,15,16 and 17). In one review, the percentage of congenital anomalies after clomiphene use was no greater than in the normal population (9). Similarly, another study involving 1,034 pregnancies after clomiphene-induced ovulation found no association with the incidence or type of malformation (18). Recent studies have also failed to find an association between ovulation induction with clomiphene and neural tube defects (19,20,21,22,23,24 and 25) or any defects (19,23). Congenital malformations reported in patients who received clomiphene before conception include the following (8,9,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39 and 40): Hydatidiform mole Retinal aplasia Syndactyly Clubfoot Pigmentation defects Microcephaly Congenital heart defects Cleft lip/palate Down's syndrome Ovarian dysplasia Hypospadias Polydactyly Hemangioma Anencephaly Persistent hyperplastic primary vitreous A 1996 prospective study examined the possible relationship between clomiphene and spontaneous abortions (41). The outcomes of 1,744 clomiphene-induced pregnancies were compared with the outcomes of 3,245 spontaneous pregnancies. The incidence of spontaneous abortion (clinical and p* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)