מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך מומלץ להמשיך?חסויה21/05/2008
שלום,
ביצענו בדיקת זרע לבעלי. אצלי פרופיל הורמונלי תקין, יש ביוץ ומחזור סדיר.
התוצאות היו: נפח: 2 סמ"ק
ריכוז: 70 מליון לסמ"ק (סה"כ 140 מליון)
תנועתיות: 22%
מורפולוגיה קרוגר: 1% תקין, 99% פתולוגי.
כל שאר המדדים תקינים.
כמובן שנבצע בדיקה חוזרת, אבל בהנחה והתוצאות יהיו דומות: האם יש טעם לנסות הזרעות או כדאי ללכת ישר על IVF?
מה הסיכוי להכנס להריון בהזרעה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי23/05/2008עם ריכוז כזה גבוה יש סיכוי שאחרי הכנת הזרע להזרקה לרחם ( " השבחה " ) יהיה זרע שיוכל להפרות גם ללא IVF. בכל מקרה, צריך לחזור על בדיקת הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהיעלה21/05/2008
בוקר טוב,
אני בתחילת ההריון ומקבלת תמיכה של אנדומטרין, 3 פעמים ביום.
הבוקר דיממתי קצת (בניגוב) וזה כנרראה מפצע שנוצר כתוצאה מהחדרת התמיכה. יש שם כאב של פצע.
מה ניתן לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעלה
ד''ר דוד ישי23/05/2008את לא צריכה לעשות כלום. פשוט להזהר יותר. פצע יתרפא מהר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםעדי21/05/2008
עשיתי מעקב זקיקים ביום ה- 19
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות, הרופאה שלי בחו"ל
שחלה ימנית:
מידות השחלה: 42x18 מ"מ
בשחלה נצפה זקיק לא צלול עם הילה וסקולרית בגודל 13x20 מ"מ שנראה כגופיף צהוב.
שחלה שמאלית:
מידות: 17x33 מ"מ
זקיקים קטנים מרובים
עובי אנדומטריום 7.2 מ"מ
הערות: רירית סדירה תלת שכבתית ומעט אקוגנית
דוגלס: חופשי מנוזל
אציין שעשיתי מעקב כל השבוע ונצפה זקיק מוביל שגדל כל יום בצורה תקינה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי23/05/2008כדי לתת תשובה יותר מדוייקת צריך לדעת גם את המצב ההורמונלי.
בכל מקרה, מהתיאור של הממצאים באולטרסאונד ניתן להבין שאת כבר אחרי ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גוףחסוי20/05/2008
שלום מחזור כל 29 יום
חום גוף שלי התחיל מ: 36.1 בתאריך שבו קבלתי מחזור 20.04.08
מחזור שלי נמשך שבוע ,
עד היום החום גוף שלי גבוהה 37.0
בתאריך 19.05.08 קבלתי מחזור עם כאבים חזקים בכל הגוף
חום גוף היה על 37.0
מה זה אומר חום גוף כזה??
יש לי חולשה בכל הגוף עייפה כל הזמן רוצה לישון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי23/05/2008האם עשית בדיקת ההריון ?
לחום הגוף ולכאבים והעייפות יכול להיות קשר להריון ( למרות הדימום ) או למצבים אחרים כמו מחלה וירלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא עשיתי בדיקת הריון כי ידעתי שזה .
חסוי25/05/2008מחזור!
חום גוף עכשיו 36.8
היום או מחר אני מסיימת את המחזור
רציתי לדעת מתי יהיה לי ביוץ מתי להתחיל לקיים יחסים כדי לתפוס?
מחזור אחרון 19.5.08* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי25/05/2008מהו אורך המחזור שלך ( הזמן שבין יום ראשון של וסת ליום הראשון של הוסת הבא )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
חסוי25/05/2008לפעמים 29, 30 26!
בדרך כלל המחזור שלי נמשך שבוע!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי26/05/2008לפי הנתונים שמסרת אורך מחזור ממוצע שלך הוא כ 28 ימים. אם כך , הביוץ הוא סביב היום ה 14.
( מתחילים לספור מהיום הראשון של הוסת )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגינובהחסוי20/05/2008
לרופא שלום
על פי מה מחליטים אם לתת פרגינובה כתמיכה לאחר החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי23/05/2008הפרוגינובה ( או בעצם כל תכשיר אסטרוגן ) היא חלק הכרחי בהכנת הרחם להחזרת עוברים מופשרים ( אלא אם עושים החזרת מופשרים במחזור טבעי )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לתשובהחסוייה20/05/2008
אני ביום ראשון שהיה לפני 2 עברתי החזרה של 2 עוברים עכשיו רציתי לשאול עובר אחד בן 4 תאים ואמרו לנו שבמעבדה ראו שמהתא הזה יש עוד תא אחד גדול שעומד להתחלק.
השאלה שלי האם מדובר בעובר אחד או תאומים?
ועוד שאלה האם לא אמורים להיות איזו שהם סימנים אחרי ההחזרה אם זה נקלט או לא, כי אני מרגישה כאילו לא עשו לי כלום.
ומתי אני יכולה לעשות בדיקת דם אמרו לי מיום ה 12 אבל הסקרנות הורגת אותי אי אפשר לפני?
ומה עם בדיקה ביתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין ש
חסוייה20/05/2008שהרירית שלי ביום ראשון היה 8.6 האם זה טוב?
אני לוקחת הורמונים פריגינובה ונרות לנרטיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל מ ה ל א ע ו נ י ם ל י
חסוייה22/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה כמה שיותר מהר
חסוייה23/05/2008אני ממתינה כבר כמה ימים לתשובה למה לא מתייחסים כאן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוליי הם בחופש
חסוי23/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרונה
ד''ר דוד ישי23/05/2008התא המתחלק הוא חלק מהעובר ולא הופך אותו לתאומים.
לא אמורים להרגיש משהו מיוחד
הבדיקה המוקדמת היא אחרי 12 יום בבדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
חסוייה24/05/2008ואם אני עושה בדיקת דם ביום ה9 או 10 או 11 זה משנה את התוצאה אם היא נעשתה גם בבדיקת דם?
חייב בדיוק ביום ה 12 אם זה לפני זה יכול לשבש את התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרונה
ד''ר דוד ישי24/05/2008גם כשיש הריון, ההורמון מגיע לרמה שאפשר למדוד אותה רק בשבוע 12. לפני שבוע 12 גם אם יש הריון התשובה תהיה תמיד שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץעדן20/05/2008
ב18/05 ביצעתי בדיקת דם והתוצאות היו:
pmol/L 5405 ESTRADIOL (E-2)
nmol/L 22.7 PROGESTERONE
וזה לאחר לקיחת פיורוגון במשך שבועיים
באוטראסאוד ניצפו 5 זקיקים שגודלם בין 20 ל33.
בגלל גירוי יתר וריבוי עוברים נאלצתי לא לעשות הזרעה החודש.
1.מה אומרות תוצאות הבדיקה, האים היה ביוץ ומתי?
2.אם היה ביוץ , מהם הימים הנכונים לקיום היחסים ומתי אין סיכוי שהיחסים יועילו?
3.אם לא לקחתי אוויטרל מתי אני יכולה השתמש בערכה לבדיקת הריון בבית.
אני צריכה לחזור לבדיקת דם בעוד שבועים, אם עד הבדיקה אני לא אקבל ווסת סימן שאני בהריו?
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדן
ד''ר דוד ישי23/05/2008התוצאותמראות שהיה ביוץ. לא ניתן לדעת לפי התוצאה מתי בדיוק הוא התרחש.
יחסי המין צריכים להתקיים בין יומיים לפני הביוץ ליום אחרי
הבדיקה צריכה להיעשות 14-15 ימים מיום הביוץ ( כמובן אם יודעים מתי היה הביוץ )
עצם אי הופעת הוסת אינה אומרת בהכרח שיש הריון. תעשי בדיקה ותדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון לאחר אוביטרלמאיה20/05/2008
שלום ד"ר,
מנסים להיכנס להריון על בסיס מחזור טבעי, תזמון ביוץ עם אוביטרל.
קיבלתי את זריקת האוביטרל לפני 14 ימים (כולל יום הזריקה, וכולל היום).
האם בדיקת הריון ביתית היום יכולה להיות אמינה? האם יכול לסמן הריון בטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גלי
ד''ר דוד ישי23/05/2008אם הערכה מראה הריון, הסיכויי שאכן מדובר בהריון קרוב ל 100%. אם התוצאה שלילית ואין וסת כדאי לחזור כעבור מס' ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת זרע דחופה בבקשהניר20/05/2008
ד"ר שלום, אבקש את דעתך הדחופה לבדיקה:
volume:5. normal
viscisity: normal
wihite blood cells: -
other round cells: -
ph: 7.5
(according to WHO)
concentration: 7 million
motility: 26%
total motili count: 10 million
motile progressivity: rapid: 11%, slow:12%, non progressive: 3%, immotile: 74%
morphology: normal forms: 44%
abnormal forms:56%-
head: 23%
mid piece: 22%
tail: 11%
agglutination: none
vitality: -%
אבקש לדעת מה הסיכויים בהשבחה/ הזרעה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניר
ד''ר דוד ישי23/05/2008צריך לחזור על בדיקת הזרע. אבל אם זה המצב , הזרע גבולי להזרעה. הריכוז נמוך מאד וכך גם התנועה. מה שמתקן את המצב מעט הוא הנפח הכללי הגדול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישי - בנוגע למידע על עובריםכלנית20/05/2008
ד"ר ישי היקר,
היום (20/5) עשית לי החזרת עוברים בבי"ח הכרמל. דנו בהרבה נושאים לגביי התוכניות לעתיד, במידה וייכשל, אבל בסופו של דבר יצאתי ללא ידע לגבי העוברים שהוחזרו.
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1) האם אני יכולה להסיק מכך שלא נקראתי לשיחה מקדימה, שבטוח ששני העוברים שהופרו והוחזרו לי הם באיכות טובה? או שמפאת גילי המתקדם (42) היו מחזירים לי בכל מקרה את שניהם גם אם לא היו נראים טוב?
2) האם במקרה שיש ספק לגבי טיבם אז היו מדווחים לי עליו?
3) האם אוכל לדעת יותר אינפורמציה בנוגע לכמות התאים של העוברים שהוחזרו?
אודה מאוד לתשובתך,
בהערכה ענקית!
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי23/05/2008אנחנו מחזירים כל עובר שיש לו סיכוי להצליח.
אני כמובן לא זוכר איך היתה איכות העוברים וכמה תאים היו לכל אחד מהם.
עכשיו שהעוברים ברחמך את צריכה להתרכז אך ורק בתקוה להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרירית תתעבה?שולי20/05/2008
ביום ג' הזרקתי זריקה אחרונה של פיוריגון. ביום ד' אזריק אוביטרל.
הרירית ביום ג' הייתה 5.5 מ"מ.
האם עד הביוץ (יום חמישי או שישי) הרירית תתעבה? ואם לא האם יש סיכוי להריון?
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
ד''ר דוד ישי21/05/2008אני מניח שהיא תתעבה עוד קצת. כמובן שיש סיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהחסוי20/05/2008
לרופא שלום
מהי בדיקת היסטרוקופיה? מתי מבצעים אותה? האם היא שוות ערך לצילום רחם?והאם היא בודקת את רירית הרחם לעומק? או את הרחם?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008היסטרוסקופיה = לראות את הרחם.
מבוצע ע"י החדרת סיב אופטי דרך צוואר הרחם לחלל הרחם. התמונה מועברת למצלמת וידאו ולמסך טלויזיה. רואים את תעלת צוואר הרחם, את חלל הרחם מבפנים, וכן את פיות החצוצרות (נקודת המפגש בין הרחם לחצוצרות).
מבצעים אם יש חשד לבעייה בחלל הרחם.
לא בודקים את הרירית לעומק, אלא אם לוקחים ביופסיה באותה הזדמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
חסוי20/05/2008לד"ר קול שלום
ראשית תודה על התשובה המעמיקה, התחלתי טיפולי הפרייה מאחר וצילום הרחם שלי לא יצא ברור, עברתי 2 ניתוחי לפרוסקופיה שלאחריהם התפתחו הדבקויות , בצילום הרחם שנערך לפני כשנה הרחם נשאר מקובע ולכן לא ניתן היה לקבל את זווית הצילום לבדיקת תקינות החצוצרות , בגלל ההדבקויות המליצו על התחלת טיפול הפרייה,לבינתיים -עברתי 3 הפריות + החזרת מוקפאים ,3 ההפריות היו עם עוברים "יפים" לטענת הרופא ורירית 10, לצערי ב2 ההפריות היה דימום לאחר שבוע החזרה ובהפרייה האחרונה -תמיכת 2 קרינון דימום קל מאוד ביום ה10 (בהחזרת המוקפאים לא היה דימום- תמיכת 2 קרינון)לצערי תשובת הבטא שלילית, שאלתי היא מניסיונך האם לאור נתונים אלו אתה ממליץ על צילום רחם נוסף כדי לוודא כי אכן יש בעיה בחצוצרות ואז להוריד אותן או לבצע היסטרוסקופיה? או אפשרות 3 לחזור לאופציית ניתוח לפרוסקופיה כדי לנקות את כל ההדבקויות שאולי נמצאות על החצוצרה וגורמות בעקיפין לדימום? ברצוני לציין כי התייעצתי עם הרופא המטפל - הוא טען ש3 האופציות טובות אך לצערי הוא ביקש שאני אקבל את ההחלטה ואני ממש לא יודעת מה לעשות ?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי
חסוי24/05/2008אודה להתייחסותך לשאלתי הקודמת
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת20/05/2008
שלום
הריון שבוע 5 .
1. רציתי לדעת מדוע יש צורך להמנע מקיום יחסי מין בזמן לקיחת אוטרגסטן כתמיכה או בכלל?
2. עד איזה שבוע לוקחים את האוטרגסטן כתמיכה?
3. עד איזה שבוע רצוי להמנע מקיום יחסי מין?
אודה לתשובה מהירה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול20/05/20081. ניתן לקיים יחסים.
2. 7 שבועות מהחזרת העוברים.
3. ראי 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעפיצפיצ20/05/2008
בעלי הופנה לבדיקת זרע,
מסרו לנו רק כי יש צורך בהתנזרות של יומיים ושתוך שעה יש להעביר את הדגימה לבית החולים,
בכוס של בדיק שתן.
האם יומיים אכן מספיקים או יש צורך ביותר ?
חייבים להגיע תוך שעה ? מה קורה אם מתעכבים קצת ?
אפשר להשתמש בחומר סיכוך כלשהו או שאסור ?
תודה מראש על תשובתך,
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008יומיים מספיקים.
לודא שמירת הזרע בטמפרטורת הגוף. לא לחשוף הזרע לחום או קור.
ניתן להשתמש בשמן תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - להמשיך בהזרעות או הפריהלאה20/05/2008
שלום ד"ר יקר,
בעלי עשה לפני שנה בדיקת זרע שיצאה תקינה.
אבל השנה התחלנו הזרעות ובשתיים האחרונות הזרע היה חלש מאוד והמליצו לי ללכת על הפריה, כי הזרע לא היה מספיק טוב להזרעות.
שבוע שעבר בעלי עשה עוד בדיקה, להלן התוצאות :
שאלותי-
1) הבדיקה תקינה?
2) ואם כן, יכול להיות שזה היה מקרי (עקב מחלת חום שהיתה לו) שבשתי ההזרעות הזרע היה חלש? ועכשו הכל בסדר....?
3) כדי ללכת על הפריה או להמשיך בהזרעות?
תודה.
Coagulum present - no
Complete liquification - 30 minutes
Odor - normal
Color - normal
Viscosity -normal
Volume - 5.6 ml
pH - 8.4
Motile spermatozoa - 1hr 60%
(Forward progression - 1hr II - III (IV
Viable spermatozoa - 1hr 85%
Sperm agglutination - no
Sperm concentration - 55 million/ml
Morphology - normal forms 18%, Abnormal forms 82% ,
tapered heads - absent head
Microcephalus - double
Macrocephalus - tail adnormality
Amorphous - immature forms
Round head - leucocytes RBC
Fructose - mcgr/ml >1200
Zinc - 25-424 mcgr/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008הבדיקה תקינה.
מתאים לטיפול עם הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)