מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוברהיעל18/05/2008
שלום ד"ר
קיבלתי מחזור בתאריך 23/04/2008
מתי אני יכולה להתחיל לקחת כדורי פרוברה לקבלת הוסת הבאה?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנית
ד''ר דוד ישי18/05/2008את יכולה כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץחסוי18/05/2008
TSH 2.09
Estradiol 906.0
Progesterone 0.4
FSH 3.1
LH 2.5
Prolactin 323.7
Dhea-SO4 6.7
Testosterone 2.54
בוצע ביום ה-3 למחזור,האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי18/05/2008תקין. למעט האסטרוגן שהוא גבוה מהצפוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמירי18/05/2008
שלום רב! היתי אמורה לקבל וסת ביום חמישי ועברתי בדיקת בטא יום חמישי שהתה שלילית .התחלתי עם חצי דקא ביום שישי,יש לי איחור 3 ימים ,מה יכולה להיות הסיבה שעדין הווסת לא הגיע? האם לעבור שוב בדיקת בטא ? האם זריקת חצי דקא דחתה את הווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי18/05/2008לא ברור לי מדוע התחלת עם הדקא לפני שקבלת וסת. אני מציע שתחזרי על הבטא. אם הוא שלילי ועדיין לא קבלת לכי להבדק ע"י הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא18/05/2008
זריקת פרגינל 5000 ביום חמישי בערב 8וחצי בערב
לפי חישוב של 30 שעות הרי שהביוץ אמור להיות ב 2 בלילה בין שישי לשבת
יחסים ב שישי 10 בבוקר -שישי 10 בלילה -שבת בוקר וצהריים
לפי החישוב שהביוץ התקיים ללאחר 30 שעות ב 2 בלילה
איזה זרע אמור "לתפוס" זה של שישי בלילה? שלפני הביוץ
או שבת בבוקר שלאחר הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי18/05/2008שניהם יכולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםעידית17/05/2008
לאחר ivf הריון בשבוע 5+3 .יש לי אנדומטריומה 2 ס"מ אשר גורמת לי לדקירות בנקודה מסויימת וקבועה בזמן ביוץ ולפני מחזור.
גם עכשיו בזמן ההריון יש לי מדי פעם דקירות בנקודה
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אוסנת
ד''ר דוד ישי17/05/2008זה נשמע לי כמו משהו חסר משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהליאורה17/05/2008
שלום רב, אני מנסה להיכנס להריון, כבר עשיתי 2 הזרעות, ללא הצלחה.
ביום שלישי למחזור ביצעתי בדיקות הורמונאליות. התוצאות הן :
TSH=2.95
Prolactine=210
LH=10.4
FSH=10
Estradiol קטן מ-200 pmol/L
Testosterone=1.1
DHEA-S=5.92
האם התוצאות תקינות?
האם על סמך התוצאות הנ''ל אני צריכה טיפולים הורמונאליים ?
איזה טיפול הורמונאלי מומלץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי17/05/2008הבדיקות הן בתחום הנורמה. השאלה מתי לעבור לטיפול הורמונלי תלויה בגילך ובמצב הזרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
ליאורה18/05/2008תודה על התשובה ,אני בת 38 , זרע מתורם מבנק הזרע
האם אתה יכול לענות עכשיו לגבי הטיפול ההורמונאלי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי18/05/2008אני נוטה, לאור גילך, להמליץ לנסות מחזור טיפול נוסף ואם לא תהרי לעבור לטיפול הורמונלי ( בתנאי שצילום הרחם תקין )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליאורה19/05/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFשירי17/05/2008
לפני כחודשיים הריון כימי (IVF ראשון)
בתאריך 10.5.08 נשאבו 4 ביציות (פרוטוקול ארוך) הופרו 3 עוברים (IVF שני).
ב- 12.5.08 הוחזרו כל 3 העוברים (עוב' יפים) מה הסיכוי להריון לפחות לעובר אחד.
בת 36 יש 2 ילדים מהיונות טבעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר דוד ישי17/05/2008הסיכוי להריון ממחזור טיפול של IVF, עם החזרה של עוברים טריים הוא של כ 30% בכל טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי IVFדבי17/05/2008
שלום. אני בת 34 + 2 בנות קטנות אחרי החזרת עוברים טריים שנקלט אבל הבטא התחילה לרדת בשלב מסוים. לפני החזרת הטריים החזרנו פעמים מוקפאים של צלח.
התינוקת שלי הי גם כן ממחזור טרי.
יש לי 4 עוברים מוקפאים. שאלתי היא האם כדאי לי להחזיר את כל ארבעת העוברים (יש היסטוריה של סרטן שד במשפחה) בכדי לחסוך בהורמונים ? האם כדאי ללכת על מחזור טבעי שוב מבלי לנסות את המוקפאים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי17/05/2008אני חושב שלא נכון רפואית להמשיך בטיפולי IVF לפני שנותנים הזדמנות ומחזירים את העוברים המוקפאים. אם יש הסטוריה של סרטן שד במשפחה, אני בהחלט ממליץ לאישה במצבך ( עם שני ילדים ) ללכת על מחזורים טבעיים גם במחזורי ההפשרה ( אם אפשר ) וגם במחזורי הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כך כך הבנתי את תשובתך
דבי17/05/2008ראשית תודה על התגובה המהירה אבל לא הבנתי עד הסוף למה התכוונת.
מה הכוונה למחזורים טבעיים. בניסיונות המוקפאים הקודמים לקחתי אסטרופם
ובמחזורי ה- IVF שעברתי (שניים במספר) עברתי את הפרוטוקול הקצר עם כל הזריקות.
מה האלטרנטיבות שמוצבות בפני ?
האם להחזיר ארבעה עוברים מוקפאים בבת אחת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום יעל
ד''ר דוד ישי18/05/2008לא ברור לי מה הקשר בין מספר העוברים המוחזרים והסיפור של הסיכון לסרטן השד.
בכל מקרה, מס' העוברים המוחזרים לרחם נקבע ע"י הוראות של משרד הבריאות והוא תלוי בכמה פרמטרים. לגבי העניין של הסיכון לסרטן שד שהוא תלוי אסטרוגן, אמרתי שלנשים עם מחזור סדיר אפשר להחזיר עוברים מופשרים במחזור טבעי בלי לתת הורמונים. אמרתי גם שיש אפשרות, במצב שבו רוצים להמנע מרמות גבוהות של אסטרוגן, ( עם יתרונות ועם חסרונות בצידה ) לעשות טיפול IVF ללא הורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןחסוי17/05/2008
לד"ר קול
אני ביום ה11 להחזרה .זו הפרייה רביעית, בשתי ההפריות הראשונות קיבלתי מחזור ביום ה7 להחזרה, בטיפול השלישי -החזרת מוקפאים שדרשה 2 קרינון , החזרה זו היתה היחידה שבה לא קיבלתי מחזור אך התשובה היתה שלילית,מאי קבלת מחזור בהחזרה הסקנו כי בהפרייה הנוכחית ,3 עוברים טריים , רירית 15בהחזרה ,נשתמש גם בתמיכה לוטאלית זו וכך עשינו ,אך לצערי שוב דימומים קלים ביום ה10 שאלתי אליך היא- מניסיונך איך אפשר להסביר את התופעה שלמרות נטילת 2 קרינון (בוקר וערב) עדיין הרחם מצליחה לדמם? איזו בדיקות עליי לערוך כדי לברר עניין זה לעומק?
אני מאוד מודאגת
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול17/05/2008היסטרוסקופיה לוודא תקינות חלל הרחם והרירית.
בהמשך לנסות תמיכה אחרת, למשל אוביטרל, או גסטון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי18/05/2008שאלתי היא מה ההבדל בין צילום רחם להיסטרוסקופיה שציינת? כי לפני כשנתיים עברתי לפרוסקופיה בעקבות ממצא ציסטי- שלימד כי הרחם עם רירית סקרטורית תקינה,חצוצרות תקינות, אך בעקבות אי כניסה להריון טבעי הופנתי לצילום רחם הרופא ניסה לצלם את החצוצרות אך לא הצליח כנראה בגלל הדבקויות שנוצרו לאחר הניתוח ולכן הוא קבע כי הרחם מקובע למקום ולא ניתן לנייד מספיק לצורך הצילום והוסיף כי חלל הרחם עצמו תקין, שאלתי היא מניסינך מה אתה ממליץ? אני פוחדת לערוך צילום רחם כי בגלל ההדבקיות מהלך צילום הרחם גרם לגוף מעין טראומה , הגוף רעד ללא שליטה במשך 11 דקות רצוף,האם לאור ממצאים אלה כן היית ממליץ לבצע היסטרוסקופיה?ואם כן מה ההבדל בין זה לצילום רחם?
אודה להתייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול18/05/2008היסטרוסקופיה - בדיקת חלל הרחם, ללא התייחסות לחצוצרות (פרט להדגמת נקודות חדירתן לרחם). כדי לוודא חצוצרות תקינות ופתוחות יש לבצע צילום רחם או לפרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותדנית16/05/2008
רציתי לשאול לגבי ההערכים של טרום הזרקת אוביטרל,
ידוע לי שהזקיק צריך להיות בגודל 18 בערך, מה לגבי הפרוג והאסטרוגן יש מינימום רמה שהם צריכים להיות כדי שהאוביטרל ישפיע?
מאיזה רמה של פרוג כבר אפשר להגיד שאין טעם בהזרקת אוביטרל לתזמון כי תהליך הביוץ כבר החל באופן טבעי?
מה קורה שיש שני זקיקים ואחד כבר בדרך לבייץ או אחד קטן עדיין, האם האוביטרל יכול לשבש את תהליך הביוץ או שהם יבייצו בזמן שלהם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול17/05/2008כדי לוודא ביוץ עצמוני יש צורך גם בבדיקת LH, שכן עליה גדולה ברמתו מקדימה את תהליך הביוץ. רק לאחר מכן מתחיל הפרוגסטרון לעלות. מכיוון שבטיפולי פריון שיגרתיים אין כל רבותא בידיעה מדויקת בלו"ז של שעות בודדות מתי מתרחש הביוץ, אין מקום למדידות חוזרות ונישנות של הפרמטרים הנ"ל.
אפשר לתת אוביטרל, ליתר ביטחון, אם כי לא תמיד חיוני, ולתזמן ההזרעה או יחסים בהתאם למיטב השיפוט הקליני.
אוביטרל יגרום לביוץ של כל הזקיקים שבגיעו לקוטר מסוים, פחות או יותר באותו הזמן. אוביטרל א ישבש תהליך ביוץ שכבר החל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דנית17/05/2008תודה ד"ר קול,
אני שואלת זאת מכיוון שנראה לי שמפספסים את הביוץ שלי עם האוביטרל בגלל סוף שבוע ותיאום זמנים.אשמח לעצתך, אני מקבלת מחזור כל 28 יום, לפי מעקבי ביוץ אחרים הביוץ שלי מתרחש בסביבבות היום ה14 .ביום רביעי היום ה11 למחזור נצפו 2 זקיקים 13 14 נאמר לי לחזור יום א,בגלל הסוף שבוע, עד שאני אקבל תשובה יהיה 2 בצהריים ואז יום א אבוד אם אקח אוביטרל הוא יהיה רק בערב כדי לתזמן בערך36 להזרעה בבנק הזרע ואוליזה יהיה מאוחר כי ההזרעה תהיה ביום שלישי.נראה לי שהביוץ הטבעי שלי מתרחש בראשון שני,אני בודקת גם עם ערכה ביתית בנתיים עוד אין עלייה של הlh.לדוגמא באחד הפעמים ביום א- היה זקיק 20 האסטרוגן 1180 והפרוג4.8 ,האם אלו לא נתונים ממש לפני ביוץ(אני ללא טיפול הורמונלי)?אני חוששת שוב לפספס וחשבתי ללכת הפעם על ביוץ טבעי ללא אוביטרל,יוםא הקרוב הוא יום ה-14 למחזור.
מאד אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית שלום
פרופ' שחר קול17/05/2008ניתן לשלוט על מועד הביוץ ע"י שימוש באנטגוניסטים במקביל לגונדוטרופינים למשך יומים - שלושה. זה מאפשר לצלוח בשקט את סופי השבוע.
אם יש רתיעה מפני מהלך כזה, אפשר לקחת הסיכוי של ביוץ, ולבצע הזרעה עוד לפני שיודעים את תשובות בדיקות הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שוב,בנתיים...
דנית18/05/2008ערכת הביוץ הראתה ב9:30 בערב שני פסים שווים כך שרמת הlh מתחילה לעלות אז אני משערת שהביוץ אכן יתרחש בראשון או שני, אני צודקת?מחר בבוקר אני גם אדע מה מצב הזקיקים,מה הגודל המקובל לביוץ בתהליך טבעי?
אני לא מעונינת להשתמש בהורמונים למינהם,לא מרגישה טוב עם זה,גם יש לי אפשרות לראות את תוצאות הדם ב12 בצהריים במחשב ואז יש מספיק זמן ללכת לבנק הזרע, לכן רציתי שתאמר לי מה הנורמות לe2,prog שמרמזות על ביוץ קרב,אם תוכל כמובן
תודה דנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון מהבוקר
דנית18/05/2008נצפה זקיק 1 בגודל20, זה לא יהיה מאוחר להזריק היום בערב אוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנית שלום
פרופ' שחר קול18/05/2008לא מאוחר.
נראה שכדאי לעשות הזרעה ביום שני בבוקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוזרק בטעות אוביטרל במקום דקא...תאיר16/05/2008
פרוטוקול ארוך, אחרי 23 ימי דקא + 6 ימי מנוגון 3 אמפולות היו זקיקים קטנים (מתחת ל-10, פוליציסטית)
אתמול בלילה לקחתי בטעות את המזרק של האוביטל במקום הדקא... )-:
ביחידה אמרו לי שהסבב הלך, אבל שינסו להציל ולהמשיך אותו בלי הפסקה. אמרו לי להזריק היום בבוקר (כ-12 שעות מההזרקה של האוביטרל) דקא, וכן שוב היום בערב, ומחר בערב (בשעות ההזרקה הקבועות). בננוסף, הונחתי ליטול גם 2 פרוברה ליום עד יום א', וביום א' לבוא למעקב.
האם תוכלו בבקשה להסביר לי את משמעות ההחלטה? מה צפוי עכשיו לקרות?
אני מבינה שהדקא אמור לדכא את ההורמונים, בעוד שהאוביטרל מעלה אותם. האם אין סיכוי שהדקא בכל אופן יגבר על האוביטרל, או שבכל מצב האוביטרל ידמה בגוף מצב של ביוץ?
כמו כן, מה משממעות הפרוברה שניתנה לי? ומה מצופה שהיא תתרום בתהליך? האם יהיה צורך להתחיל מהתחלה את כל הטיפול? (לציין שאין לי ביוצים טבעיים ובכל הפעמים שקיבלתי זה היה רק עם פרוברה)
אשמח לכל מידע והסבר.
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבואסת שלום
פרופ' שחר קול16/05/2008אוביטרל גורם לביוץ. לכן חייבים לבטל מחזור זה, להגיע למצב בסיסי של שחלות לא מגורות, ולגרום לוסת כדי לאפשר לייצר רירית רחם חדשה (תפקיד הפרוברה, אם האוביטרל לא יביא לעלייה תקינה של הפרוגסטרון).
לסיכום: שום אסון לא קרה. תהיה דחייה מסויימת של הטיפול. לא נגרם לך כל נזק בריאותי. מציע לשכוח את הארוע, אך כמובן לזכור היטב לבדוק טוב טוב לפני שמזריקים את התכשירים השונים בהמשך הדרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריה ראשונהמירי16/05/2008
שלון רב! לאחר שעברתי 5 הזרעות וכשלו [3 ע"י גונל 112.5 שהניב תוצאות של זקיקים טובים 18.18.20.18.17.17 ,מה שלצערי לא הצליח .מלבד אנדומטריומה 2 ס"מ ,הכל תקין. אני אמורה לקבל היום וסת ועדין לא קיבלתי ,עברתי בדיקת בטא ,אתמול ששלל הריון.ממה נובע האיחור? בדר"כ יש לי כתמים יום יומים ,הרופא ביקש שקבל היום זריקת דקא 3.75 [רק חצי מהכמות ] ו2.6 לעבור בדיקת דם לבדוק אסטרודיול ופרוגסטרון .מה התפקיד של הדקא? אם אעדין לא קיבלתי ווסת ? מתי אני אמורה להזריק גונל ומתי מתבצעת השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
פרופ' שחר קול16/05/2008אני מבין שנבדקו ההורמונים, ועל סמך התוצאות קיבלת הוראה להזרקת דקפפטיל.
דקפפטיל אמור לנטרל את בלוטת יותרת המוח, ובכך למנוע ביוץ מוקדם.
ב - 2.6 יקבע הרופא האם ניתן להתחיל גונאל.
השאיבה היא כ12 - 14 יום לאחר תחילת הגונל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אם כך מדוע לא הנחו אותי
תאיר16/05/2008לחכות עד לקבלת ווסת (כתוצאה מהאוביטרל) והנחו אותי בכל אופן להמשיך בדקא?
האם תהיה אפשרות כלשהי להמשיך/להתחיל בסבב החדש לפני תום שבועיים מהיום? האם המשך הזרקת הדקא יקדם את הסבב הבא באיזה שהוא אופן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך למבואסת
פרופ' שחר קול17/05/2008לאוביטרל פעילות ממושכת, לכן יש צורך להמתין עד השגת שקט שחלתי. זה יקח בערך 10 - 14 יום.
המשך הדקפפטיל נועד לאפשר שקט זה, ע"י ניטרול הגונדוטרופינים האנדוגניים המופרשים מיותרת המוח.
כאמור - מעט סבלנות, תשומת לב לפרטים, ריכוז ואופטימיות יביאו לתוצאה הרצויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אביגייל16/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאביגייל16/05/2008
1. האם עישון של כ-15 סיגריות ביום מפריע להשתרשות העובר ברחם? (טיפולי IVF)
2. אם ניתן לדעת (סטטיסטית) מתוך כמה נסיונות החזרה מצליח הריון?
3. האם ניתן לטפל בבעיית זרע , כמות ואיכות, בבעל אולי טיפול הורמונלי כדי להשיג הריון טיבעי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביגייל שלום
פרופ' שחר קול16/05/20081. אין נתונים ספציפיים. בודאי שעשיון לא מועיל לאיכות העוברים או רירית הרחם.
2. תלוי בגיל של האישה. [a href='http://www.ivf.co.il/hresults.htm' id='link']ראי תוצאות טיפולים בארץ לעומת חו"ל[/a].
3. כן, תלוי ביסבה לבעיית הזרע. רצוי לערוך ברור, כולל פרופיל הורמונאלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא ציסטיטלי16/05/2008
שלום
קיבלתי מחזור לפני יומיים ,בכוונתי לבצע החזרת עוברים במחזור זה.
אתמול 15.5.08 ביצעתי אולטרסאונד ,מעקב זקיקים, רשום: החזר ציסטי צלל בקוטר 16 מ"מ .
מה זה אומר , האם ניתן יהיה לבצע את הטיפול החודש הזה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
פרופ' שחר קול16/05/2008אם מדובר על מחזור הפשרה, יש לוודא מצב הורמונאלי לפני תחילת טיפול באסטרדיול.
אם מדובר על מחזור הפשרה על בסיס מחזור טבעי, יש לעקוב ולתעד היטב מועד הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולחסוי16/05/2008
לד"ר קול
כיצד אפשר להגיע לטיפול פרטי אצלך? והאם יש השתתפות של הקופה (כללית,ביטוח פרטי-הראל)בטיפול ?
בתודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול16/05/2008מרפאתי נמצאת בבי"ח אלישע, חיפה.
אפשר לקבוע תור בטלפון 04-8300000
ביטוח פרטי מכסה עלויות לפי תנאי הפוליסה. מציע להתייעץ עם סוכן הביטוח או החברה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)