מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלונותעידית13/05/2008
יום 14 להחזרה בטא 464
ביום ה-16 התחילו הכתמות חומות למשך שעתיים
היום יום 18 בטא 1879
האם לאור התוצאה היום אפשר להסיר את החששות?
האם הבטא מתאים לתחיל שבוע חמישי ( מחר)?
מחר מתחילה שבוע ח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסנת שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008נראה טוב.
מציע א.ס. עוד יומיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתיסמין13/05/2008
דוקטור שלום,
לפני שנה התחלתי לשתות חומצה פולית אך לא סיימתי את הטיפול של 3 חודשים.
לפני שלושה חודשים קיבלתי שוב מרשם ושתיתי את כל הכדורים.
כמה זמן צריך לשתות חומצה פולית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008מומלץ 3 חודשים לפני כניסה להריון, ולאורך ההריון כולו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יסמין15/05/2008גם אם עדיין לא נקלטתי להיריון אני צריכה להמשיך לשתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן.
פרופ' שחר קול15/05/2008אם בכוונתך להרות בחודשים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםחסוי13/05/2008
לרופא שלום,
לאחר החזרה ,בעקבות סגירתו של בית החולים עקב ערב חג העצמאות הרופא החזיר 3 עוברים בני 4 תאים,לאחר 60 יום.
שאלותיי:1. האם קצב ההתפתחות תקין? 4 תאים לאחר 60 יום?
2. לטענתו החזרה בשלב זה של 4 תאים עדיפה מאשר התפתחות במעבדה לתאים גדולים יותר? האם אימרה זו נכונה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008בלבול...
עוברים בני 60 שעות (לא ימים) אמורים להיות עם מעט יותר תאים.
התאים לא גדלים במעבדה, אלא מספרם מתרבה.
אפשר להמתין ליום 5 (לאחר השאיבה) אך בהחלט יתכן שחלק מהעוברים לא יגיעו לשלב זה וייעצרו בדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןיעל13/05/2008
ד"ר שלום,
במזל טוב אני בהריון, אחרי הזרעה.
היום עשיתי בדיקת דם וערך הבטא הינו: 1230.
מחזור 13/4/08
הזרעה- 28/4/8.
שאלותיי:
א. מהו גיל ההריון עפ"י הבטא ?
ב. האם יש סיכוי לתאומים לאור התוצאות ? יש לציין כי הבדיקה נערכה היום, היינו 15 ימים לאחר ההזרעה. (כמו כן, יש לי כבר תאומים שגם הם לאחר הזרעה, ואז התוצאה הייתה "יותר מ-1000, ואף היא נעשתה 14 יום לאחר ההזרעה).
תודה !!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008גיל ההריון נקבע לפי מועד הביוץ, לא רמת הבטא.
יש סיכוי לתאומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןדורית13/05/2008
שלום רב,
אני בעלת שחלות PCO ואני מטופלת בכדורי איקקלומין.
מחזור ראשון של איקקלומין הסתיים בביוץ ללא הריון.
במחזור השני לא התפתח זקיק בכלל.
אני אמורה להתחיל מחזור מס' 3 במינון יותר גבוה (2 כדורים ביום).
כמה זמן אחרי הוסת אני אמורה לקחת כדורי פרובה לצורך לקבלת וסת?
(בלי פרובה אני לא מקבלת מחזור ואני רוצה להתחיל בטיפול איקקלומין)
אודה לתשובתך
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 ימים
פרופ' שחר קול13/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הבנתי...
דורית13/05/2008להתחיל לקחת את הכדורים 7 ימים מהיום הראשון של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורית שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008משך הטיפול עם פרוגינובה הוא 7 ימים.
ניתן להתחיל את הטיפול סביב יום 10 - 14 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןחסוי13/05/2008
לרופא שלום,
מדוע לוקחים פרוגסטרון - קרינון לאחר ההחזרה? מה תפקידו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה לוטאלית.
פרופ' שחר קול13/05/2008מכיוון שעלול לקרות שהשחלות לא ייצרו מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי13/05/2008אני מבינה מתשובתך כי השחלות הן אלו שמייצרות את הפרוגסטרון, שאלתי היא במידה ויש שחלה שלא "עובדת" ולא מייצרת זקיקים לשאיבה (כנראה כתוצאה מפגיעה בניתוח לפרוסקופיה) צריך לקחת יותר פרוגסטרון בצורה מלאכותית, משמע יותר קרינון כדי להשלים את תפקיד השחלה העצלה?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חזק שבוע שישיאור13/05/2008
שלום לרופאים המקסימים
אני אחרי החזרת מוקפאים בשבוע שישי והיום החלו לי דימומים חזקים המלווים בבחילות וכאבי בטן , ביצעתי בדיקת אולטרסאונד (הכל נראה תקין שבוע 6 + 1 ויש דופק) והרופא אמר לי שעלי לנוח.
כאבי הבטן והבחילות מתגברים והדימום ממש כמו בימים הראשונים של המחזור (לעיתים אף עם גושים).
מה לעשות?
תודה מראש על עזרתכם :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול13/05/2008המשך טיפול תרופתי.
המשך מעקב א.ס.
לקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה על תשובות מהירות מעשיך חסדדגנית13/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תודה
פרופ' שחר קול13/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטותחסוי13/05/2008
לד"ר קול שלום רב,
לאחר 2 טיפולי הפרייה ,עברתי אולטרסאונד שדיים ונמצאו מספר ציסטות בשני השדיים כאשר הגדולה מבינהן היא בגודל של 7 מ"מ, הרופאה טענה כי כנראה זה נוצר מההורמונים שאני נוטלת בהפריות וביקשה שאהיה במעקב, שאלותיי הן
:1. האם תופעה זו מסוכנת?
2. האם זה עלול לגרום בעתיד לגידול סרטני במיוחד לאור העובדה שאני ממשיכה בטיפולי ההפרייה?
3. במידה וזה לא מסוכן מדוע עליי להיות במעקב?
4. כעת בטיפול הפרייה שלישי בשלב ההחזרה , נוטלת 2 קרינון, האם בהתאם לנתוני האולטראסאונד אני צריכה להוריד במינון הקרינון לאחד?
בהרבה תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול13/05/20081. לא
2. 3. - מציע להתייעץ עם כירורג שד.
4. המינון המומלץ הוא קרינון אחד ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל ההריוןשרון13/05/2008
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הראשונה - שכחתי לציין שהבטה היא 93 - לאיזה שבוע מתאימה תוצאה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008גיל ההריון לא נקבע לפי הבטא אלא לפי יום הביוץ ועוד שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע ההיריוןשרון13/05/2008
שלום רב,
החזרת עוברים היתה בתאריך 1/5/08. באיזה שבוע של ההיריון אני נמצאת. ואיך נעשה חישוב ההריון
בטיפולי IVF
בתודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008גיל ההריון מחושב לפי מספר השבועות שחלפו מיום השאיבה + 2.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם- הפרכת המיתוסלימור13/05/2008
שלום רב,
ברצוני לשתף אתכם בצילום רחם שנעשה ע"י ד"ר קול הנכבד.
לפני כניסתי לבדיקה קראתי בכל מיני פורומים על כאבים בזמן צילום הרחם, אני כותבת בכדי להרגיע את הקוראות הלחוצות, שאין מה להלחץ והדבר בכלל לא כואב (מלבד צביטה קטנטנה וכמעט בלתי מורגשת).
אני מקווה שעזרתי בקצת למי שאמורה לחוות את החוויה בקרוב.
בברכה
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה. עשית שירות חשוב לציבור
פרופ' שחר קול13/05/2008המשתמשות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי IVFשרון13/05/2008
ד"ר שלום
אני בהריון בשבוע הרביעי כתוצאה מטיפול IVF אני סובלת עוד מלפני ההריון מעצירות קשה האם אני יכולה לשתות תה LIDO?
ביומיים האחרונים התחילו לי כאבים בבטן התחתונה האם יש צורך לדאוג או לקבוע תור לרופא?
כמו כן בעוד כמו חודשיים אני מתכננת לנסוע לאילת נסיעה של כמה שעות ברכב האם זה מותר? ולא יכול לסכן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008מציע להעביר השאלה לפורום העוסק בהריון "בסיכון".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת מוקפאים...אופטימית...13/05/2008
היום שבועיים אחרי בטא שלילית אבל משום מה היתה ירידה בכל תקופת הטיפול בערכי E2 מ-1300 (שבוע ללפני ההחזרה) ועד היום (400). במשף כל הזמן הזה לקחתי פרוגינובה 3 פעמים ביום...
מה הסיבה לכך והאם זה הגורם שלא נקלטו העוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימית שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008יתכן והתפתח זקיק דומיננטי שבייץ, ובחלק מפרק הזמן תרם לרמת האסטרדיול.
בכל מקרה, זו לא הסיבה לכישלון הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת דחוף - בטאחסוי13/05/2008
שלום לרופאים.
קיבלתי תוצאות בטא לפני יומיים: 157
היום עשיתי שוב, התוצאה : 287
אני בחרדה עצומה, זה הריון יקר (הריון טבעי לאחר טיפולים)
האם יש חשיבות להכפלה מדוייקת?
מה המשמעות של הבטא הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגה שלום
פרופ' שחר קול13/05/2008צפויה הכפלה או יותר מכך של הבטא מידי יומיים.
מכיוון שזה לא המצב, מומלץ להמשיך ולעקוב אחר רמת הבטא, ובעוד כ- 5 ימים לבדוק בא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)