מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם הרירית תתעבה?שולי20/05/2008
ביום ג' הזרקתי זריקה אחרונה של פיוריגון. ביום ד' אזריק אוביטרל.
הרירית ביום ג' הייתה 5.5 מ"מ.
האם עד הביוץ (יום חמישי או שישי) הרירית תתעבה? ואם לא האם יש סיכוי להריון?
תודה
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שולי
ד''ר דוד ישי21/05/2008אני מניח שהיא תתעבה עוד קצת. כמובן שיש סיכוי להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהחסוי20/05/2008
לרופא שלום
מהי בדיקת היסטרוקופיה? מתי מבצעים אותה? האם היא שוות ערך לצילום רחם?והאם היא בודקת את רירית הרחם לעומק? או את הרחם?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008היסטרוסקופיה = לראות את הרחם.
מבוצע ע"י החדרת סיב אופטי דרך צוואר הרחם לחלל הרחם. התמונה מועברת למצלמת וידאו ולמסך טלויזיה. רואים את תעלת צוואר הרחם, את חלל הרחם מבפנים, וכן את פיות החצוצרות (נקודת המפגש בין הרחם לחצוצרות).
מבצעים אם יש חשד לבעייה בחלל הרחם.
לא בודקים את הרירית לעומק, אלא אם לוקחים ביופסיה באותה הזדמנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות
חסוי20/05/2008לד"ר קול שלום
ראשית תודה על התשובה המעמיקה, התחלתי טיפולי הפרייה מאחר וצילום הרחם שלי לא יצא ברור, עברתי 2 ניתוחי לפרוסקופיה שלאחריהם התפתחו הדבקויות , בצילום הרחם שנערך לפני כשנה הרחם נשאר מקובע ולכן לא ניתן היה לקבל את זווית הצילום לבדיקת תקינות החצוצרות , בגלל ההדבקויות המליצו על התחלת טיפול הפרייה,לבינתיים -עברתי 3 הפריות + החזרת מוקפאים ,3 ההפריות היו עם עוברים "יפים" לטענת הרופא ורירית 10, לצערי ב2 ההפריות היה דימום לאחר שבוע החזרה ובהפרייה האחרונה -תמיכת 2 קרינון דימום קל מאוד ביום ה10 (בהחזרת המוקפאים לא היה דימום- תמיכת 2 קרינון)לצערי תשובת הבטא שלילית, שאלתי היא מניסיונך האם לאור נתונים אלו אתה ממליץ על צילום רחם נוסף כדי לוודא כי אכן יש בעיה בחצוצרות ואז להוריד אותן או לבצע היסטרוסקופיה? או אפשרות 3 לחזור לאופציית ניתוח לפרוסקופיה כדי לנקות את כל ההדבקויות שאולי נמצאות על החצוצרה וגורמות בעקיפין לדימום? ברצוני לציין כי התייעצתי עם הרופא המטפל - הוא טען ש3 האופציות טובות אך לצערי הוא ביקש שאני אקבל את ההחלטה ואני ממש לא יודעת מה לעשות ?
אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ישי
חסוי24/05/2008אודה להתייחסותך לשאלתי הקודמת
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןענת20/05/2008
שלום
הריון שבוע 5 .
1. רציתי לדעת מדוע יש צורך להמנע מקיום יחסי מין בזמן לקיחת אוטרגסטן כתמיכה או בכלל?
2. עד איזה שבוע לוקחים את האוטרגסטן כתמיכה?
3. עד איזה שבוע רצוי להמנע מקיום יחסי מין?
אודה לתשובה מהירה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול20/05/20081. ניתן לקיים יחסים.
2. 7 שבועות מהחזרת העוברים.
3. ראי 1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעפיצפיצ20/05/2008
בעלי הופנה לבדיקת זרע,
מסרו לנו רק כי יש צורך בהתנזרות של יומיים ושתוך שעה יש להעביר את הדגימה לבית החולים,
בכוס של בדיק שתן.
האם יומיים אכן מספיקים או יש צורך ביותר ?
חייבים להגיע תוך שעה ? מה קורה אם מתעכבים קצת ?
אפשר להשתמש בחומר סיכוך כלשהו או שאסור ?
תודה מראש על תשובתך,
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אושר שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008יומיים מספיקים.
לודא שמירת הזרע בטמפרטורת הגוף. לא לחשוף הזרע לחום או קור.
ניתן להשתמש בשמן תינוקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - להמשיך בהזרעות או הפריהלאה20/05/2008
שלום ד"ר יקר,
בעלי עשה לפני שנה בדיקת זרע שיצאה תקינה.
אבל השנה התחלנו הזרעות ובשתיים האחרונות הזרע היה חלש מאוד והמליצו לי ללכת על הפריה, כי הזרע לא היה מספיק טוב להזרעות.
שבוע שעבר בעלי עשה עוד בדיקה, להלן התוצאות :
שאלותי-
1) הבדיקה תקינה?
2) ואם כן, יכול להיות שזה היה מקרי (עקב מחלת חום שהיתה לו) שבשתי ההזרעות הזרע היה חלש? ועכשו הכל בסדר....?
3) כדי ללכת על הפריה או להמשיך בהזרעות?
תודה.
Coagulum present - no
Complete liquification - 30 minutes
Odor - normal
Color - normal
Viscosity -normal
Volume - 5.6 ml
pH - 8.4
Motile spermatozoa - 1hr 60%
(Forward progression - 1hr II - III (IV
Viable spermatozoa - 1hr 85%
Sperm agglutination - no
Sperm concentration - 55 million/ml
Morphology - normal forms 18%, Abnormal forms 82% ,
tapered heads - absent head
Microcephalus - double
Macrocephalus - tail adnormality
Amorphous - immature forms
Round head - leucocytes RBC
Fructose - mcgr/ml >1200
Zinc - 25-424 mcgr/ml* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008הבדיקה תקינה.
מתאים לטיפול עם הזרעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםקורל20/05/2008
שלום,
יומיים אחרי החזרה עם תמיכה של פרוגסטרון ואוטרוגסטן התחיל דימום. האם זה תקין? מה עושים? האם זה סימן שההחזרה נכשלה?
תודה רבה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורל שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008יתכן דימום עקב השרשה.
מציע להמשיך טיפול לפי ההוראות, וביצוע בדיקת דם להריון במועד שנקבע לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןאור19/05/2008
אני בשבוע ה-8 אחרי הפריה הרופא הפסיק לי את זריקת החיזוקים שהוא היה נותן לי פעמיים בשבוע כולל הפתיליות אנדרומטרין ביום חמישי . יש לי דלקת בנרתיק עם הפרשות צהובות ירוקות והיום שנכנסתי לשירותים היה לי הפרשה עם דם נכנסתי ללחץ הלכתי לרופא בנתיים בזמן שחיכיתי לרופא הדימום הפסיק הוא בדק והכל בסדר יש דופק אבל אני עדיין בלחץ . ביקשתי מהרופא להמשיך את החיזוקים זריקות והאנדרומטרין והוא אומר שהוא מעדיף שלא אבל עם אני רוצה אני יכולה להמשיך עם האנדרומטרין,רציתי עוד דעה.
האם להמשיך עם האנדרומטרין?
וממה יכול ליהיות הדימום?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008אם ההריון תקין תוספת פרוגסטרון בשלב זה אינה חיונית.
הרופא שלך צודק.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5 הפלות חוזרות וכל הבדיקות תקינותשוקשוק19/05/2008
שלום לכם. אני בת 34. אמא לילד בן 4 (הריון ראשון ספונטני ותקין). עברתי 5 הפלות חוזרות עוקבות בשנתיים וחצי שעברו (הריון 2 - בשבוע 16, הריון 3 - בשבוע 8, הריון 4 - בשבוע 10, הריון 5 - בשבוע 15 והריון 6 - בשבוע 14). ההפלה האחרונה היתה בסוף פברואר 2008. כל הבדיקות שעשיתי תקינות - היסטרוסקופיה, כריוטיפ שלי ושל בעלי, סיווג רקמות ו- X match, בדיקות קרישיות יתר, בדיקה כרומוזומלית של העובר בהפלה ה- 4 - הכל תקין! לציין הטרוזיגוט ל- MTHFR. לא בדקו את הגנטיקה של העובר האחרון עקב כשל טכני. בהריון ה- 5 קיבלתי זריקות של פרגניל עד שבוע 12 (טופלתי במרפאה להפלות חוזרות של פרופ' כרפ בתל השומר) ובהריון ה- 6 קיבלתי קלקסן 40 מ"ג + טבפירין + אוטרוגסטן + פרגניל (טופלתי אצל מומחית להריון בר סיכון מהדסה). הרופאה אמרה לי שאין לרפואה תשובה עבורי וכי עלי להיכנס שוב להריון ואז אקבל שוב קלקסן + אספירין + אוטרוגסטן, ובנוסף סטרואידים במינון של 5 מ"ג וכן אניטיביוטיקה שבוע בחודש. מה דעתכם? האם יש בדיקות נוספות שלא עשיתי (הרופאה ומרת שלא). אני אובדת עצות. אודה לתשובתכם בדחיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקשוק שלום
פרופ' שחר קול20/05/2008בהנחה שההריון הראשון היה ללא כל טיפול, והברור כולו תקין, אין סיבה רפואית ברורה לטיפולים התרופתיים שאת מקבלת, או אמורה לקבל במהלך הריון עתידי.
התועלת שבטיפולים אלו אינה ברורה, ולמעשה הם ניכשלו שוב ושוב לפי תוצאות ההריונות האחרונים.
לעניות דעתי - הרפי מכל הטיפולים. אם ההריון הבא יהיה תקין, הרווחת. אם לא - הטיפולים לא ממש יועילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית 5חסוי19/05/2008
נצפה זקיק טוב. ההורמונים טובים.
רירית 5 :(
מה סיכוי הצלחה להריון מהזרעה? משתמשת באנדומטרין, האם אנדומטרין יכול לתרום ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008רירית של 5 ס"מ היא דקה ומקטינה מעט את הסיכוייםצ להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. המשך אם אפשר
חסוי19/05/2008בכמה הרירית עשויה לגדול כל יום?
רירית 5 נצפתה יום לפני ההזרעה הראשונה.
האם אין בכלל סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חסוי20/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי21/05/2008הרירית עשויה להתעבות מעט בתוך יום. לא אמרתי שאין סיכוי. אמרתי שהוא נמוך יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זקיקים?חסוי19/05/2008
בביוץ טבעי ללא הורמונים, האם תמיד יהיה רק זקיק אחד מוביל?
האם כל חודש הזקיק אמור להיות כל פעם מצד אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008במעל מ 90% מהמחזורים הביוץ הוא של בייצית אחת. הביוץ אינו בהכרח חודש מימין וחודש משמאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןחסוי19/05/2008
הרופא שלי כתב לי במרשם אנדומטרין אך לא ציין מינון.
הרופא בקופה אמר שיש 30 ויש 45.
עם מה מקובל להתחיל (זו פעם ראשונה שאני משתמשת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008האנדומטרין הוא טבליה וגינאלית שמכילה 100 מ"ג פרוגסטרון. המינון המקובל הוא שתי טבליות ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחסוי19/05/2008
שלום רב.
בת 37.
מנסה להיכנס להריון מתורם בבנק הזרע.
מחזור- סביב 30 יום עם סטיה יום לפה יום לשם.
לפני מספר חודשים קרה שבאופן חריג וחד פעמי - לא קיבלתי מחזור חודשיים וחצי.
(עברתי אירוע אישי מלחיץ, עם מתח, שככל הנראה השפיע עלי).
בתקופה זו, רצה הרופא שלי לוודא שיש ביוץ טבעי , ועשינו מעקב זקיקים בשבוע בו היה אמור להיות הביוץ (ביחס למחזור 30 יום). כמובן שבשבוע זה לא נראה ביוץ (הרי קיבלתי מחזור רק כחודשיים אחרי) ועל סמך כך הרופא המליץ, שאתחיל ההזרעות עם אקיקלומין (התנסח-כנראה שאת לא מבייצת כל חודש).
בעצתו התחלתי טיפול באקיקלומין, ביצעתי 3 הזרעות עם אקיקלומין שנכשלו. הרירית לא היתה גבוהה.
החודש, החלטתי, שבטרם אפנה לזריקות, אני רוצה לנסות על סמך ביוץ טבעי.
ואכן, היה זקיק 21, הורמונים יפים (כך התנסח הרופא בבנק הזרע). הרירית - 5 (כנראה עדיין השפעת האקיקלומין מחודש קודם).
שאלתי -
אם חס וחלילה הפעם גם לא יהיה הריון, הייתי רוצה לנסות עוד חודש-חודשיים על סמך ביוץ טבעי, בטרם אתחיל להזריק הורמונים. מה דעתכם על כך?
האם זו גישה נכונה? האם הזריקות מעלות את הסיכוי להריון או שאם יש ביוץ טבעי זה אותו סיכוי? מה עדיף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008אם יש לך מחזור סדיר אני בהחלט בעד לעשות מס' הזרעות על הביוץ הטבעי שלך. התוספת בסיכויי להרות עם הזריקות אינה גדולה ( מ 20 ל 25 אחוז בערך )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF ראשוןלולי19/05/2008
ערב טוב ד"ר,
ב-23/5/08 אני מתחילה את הפרוטוקול הארוך ומתחילה להזריק דקפפטיל.
כמה ימים בסה"כ בדר"כ מזריקים את הדקפפטיל?
שמעתי מבחורות שהזריקו את הדיכוי הזה,כי בחודש שלאחר הדקפפטיל הביוץ שלהם השתבש
או שלא קיבלו ווסת בכלל מס' חודשים לאחר מחזור הטיפול הראשון.
האם יש ממה לחשוש?
ב-30/5/08 אני אמורה לקבל ווסת, מה יקרה אם לא אקבל בגלל הדקפפטיל?
אגב , הווסת שלי מאוד סדירה.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שחר
ד''ר דוד ישי19/05/2008את הדקפפטיל מזריקים יום יום עד יומיים לפני שאיבת הבייציות. בסה"כ כ 4 שבועות. לא יקרה כלום אם לא יהיה וסת הכל ימשיך כרגיל. צורת הלקיחה היומית של דקפפטיל אינה גורמת לדיכוי ארוך של המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהחסוי19/05/2008
אני היום בשבוע 10, בשבוע 7 עשיתי אולטראסאונד לבדיקת דופק והיה בסדר ב"ה. רק בשבוע 12 אעשה שקיפות עורפית. איך אני אמורה לדעת מה קורה עם העובר בטווח הזמן הזה? זה מאד מדאיג אותי. אם חלילה משהו לא היה תקין, היו סימנים כלשהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008את לא יכולה לדעת. אבל אם הבחילות ממשיכות ואם אין דימום אין סיבה לחשוב שמשהו לט בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
חסוי19/05/2008כמעט ואין לי בחילות ובשבועיים האחרונים גם נעלמה הרגישות בשדיים. לפעמים יש לי כאבי בטן אבל אין דימומים בכלל. זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חסוי
ד''ר דוד ישי19/05/2008אם את לא שקטה, לכי לעשות אולטרסאונד מוקדם יותר ממה שנקבע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה חסומהמיכל19/05/2008
שלום
לאחר צילום רחם נאמר לי שהחצוצרה השמאלית שלי חסומה.
בד"כ הביוץ שלי מהשחלה השמאלית, לכן הנחתי שזו הסיבה לבעיות לכניסה להריון.
הרופא אמר לי שגם אם הביוץ בצד השמאלי לא מחייב כי ההמעבר של הביצית תהיה מהחצוצרה השמאלית. האם תוכל להבהיר נקודה זו. האם ייתכן שהמעבר יהיה מהחצוצרה הנגדית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
ד''ר דוד ישי19/05/2008ראשית, פרט למצבים חריגים, הביוץ מתחלק פחות או יותר בין שתי השחלות. אבל בלי קשר. הבייצית בהחלט יכולה להיאסף ע"י השחלה הנגדית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)