מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה דחוףעדן15/05/2008
שלום רב
לאחר שבועיים של הזרקה פיורוגון ביצאתי היום בדיקת דם והתוצאות היו:
ESTRADIOL (E-2) 7907
- nmol/L 6.2 PROGESTERONE
בנוסף היו שני זקיקים 19, 18 בשחלה ימינית
ו20, 18, 15 בשחלה שמאלית.
התוכנית הייתה להגיעה ליום הנכון ,לקחת אוויטרל ולעשות הזרעה.
קיבלתי הוראה מהאחיות לא לקחת שום דבר רק לבוא ליום ראשון לעשות בדיקת דם.
הייתי קצת מופתעת ולא הספקתי לשאול אותם מדוע לא לקחת החודש אוויטרל והזרעה.
האים החודש עבוד וכל ההזרקות היו לחינם בהנחה שאני לא מבייצת בלי אוויטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שביט שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008הסיכון הוא כפול: ריבוי עוברים, ואפשרות לגירוי יתר של השחלות.
אין לשלול אשרות לביוץ ספונטאני בלי אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשהחסוי15/05/2008
לרופא שלום,
אני נמצאת ביום ה9 להחזרה ,נוטלת תמיכה של 2 קרינון מאז יום ההחזרה בהמלצת הרופא ,היום בבוקר בניגוב לאחר השתן ראיתי הפרשה ורודה, בפעמים הבאות היא לא הופיעה אך בשעות אחר הצהריים זה קרה שוב. האם זה מרמז שאני עתידה לקבל מחזור?
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לדעת.
פרופ' שחר קול15/05/2008ממליץ להמשיך בטיפול ולבצע בדיקת דם ביום שניקבע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתי צריך תמיכת של אוטרוגסטאן?נית15/05/2008
אני בת 37.5 מתחילה שבוע 7 לאחר הצלחה בטיפול IVF שלישי.
מחכה לשבוע הבא שבו אבקר ביחידה להריון בסיכון גבוה בשל בעיית לחץ דם עוד לפני הריון.
מאז ההחזרה אני לוקחת אוטרוגסטאן (2*100) שלוש פעמים ביום.
עד מתי אני צריכה לקחת תמיכה זו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שב 9 להריון,
פרופ' שחר קול15/05/2008או 7 שבועות מהשאיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה15/05/2008
נמצאת בשבוע 5+1 עדיין לא סובלת מבחילות והכאבים בחזה מאתמול הפסיקו (בדיקת בטא לפני יומיים 1879 הראתה הכפלה יפה)
(אחרי ivf החזרה ב-25.4.08)
האם יש ממה לדאוג שאין לי את הסמינים שבנות מציינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםחסוי15/05/2008
אני בשבוע 9, עשיתי בדיקות דם ראשונות, התוצאות שקיבלתי בינתיים (רק אתמול עשיתי בדיקה) נראות תקינות לפי ערכי נורמה חוץ מLEUCOCYTES - U STRIP המורה על 250 כאשר ערכי הנורמה הינם עד 10. מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008יתכן זיהום בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי15/05/2008מה לעשות במצב כזה? האם זה מסוכן להריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית שתן, לא מסוכן להריון.
פרופ' שחר קול15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי15/05/2008האם אני צריכה לפנות לרופא בעצמי או שהוא אמור לעבור על הבדיקות ולהתקשר אלי אם יש דבר חריג? האם לפנות לרופא הנשים או כבר למעקב הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפנות לרופא הנשים המטפל
פרופ' שחר קול15/05/2008העוקב אחר ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם בתחילת הריוןחסוי15/05/2008
שלום רב,
תוצאות בדיקת דם להריון לפני 9 ימים (יום שלישי שעבר):
pmol/L 1891 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 186.6 PROGESTERONE
- IU/L 107 BETA-HCG
תוצאות בדיקת דם מהיום:
pmol/L 3736 ESTRADIOL (E-2)
- nmol/L 182.2 PROGESTERONE
- IU/L 6785 BETA-HCG
האם תקין למרות שיש ירידה קטנה בפרוגסטרון?
באולטראסאונד היום נצפה שק הריון אחד.
האם העליה הגדולה מעידה על הריון של תאומים זהים?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחוי שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008מהלך תקין.
תאומים זהים היא אפשרות. עליית הבטא אינה יכולה לוודא זאת או לשלול זאת. רק בדיקות א.ס. בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר קול המקסים!אירה15/05/2008
היי, ד"ר..
הזרעה ב11/5... האם אני אמורה להרגיש משהו? כלומר במידה והריון נקלט אני כבר אמורה להרגיש תופעות לוואי? ביום ההזרעה הרגשתי כאילו כאבי מחזור, אבל בימים האחורנים: כלום.... זה אומר שהטיפול הצליח? או שהוא לא? או עדיין מוקדם להסיק מסקנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם להסיק מסקנות.
פרופ' שחר קול15/05/2008בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה ושאלה חשובהמור14/05/2008
היום החזרתי עובר אחד לצערי מתוך שתיים אחד לא שרד. b עם חלוקה של 5 תאים נכנס לגופי. הרופא אמר לי כי כרגע אנו עומדים על שתי מחזורים עם ארבעה או חמישה החזרות ובנתיים לא נתפסתי אני בת 33 ללא עבר של לידות ולא הפלות הרחם בסדר בצילום שנעשה בפעם הראשונה שנבדקתי לפני שהתחלתי את ההפריות מחודש יוני האחרון אך היום הוא אמר לי כי בצילום דאז ראו חסימה בחצוצרה הימנית לטענתו החצוצרה בטיפולי פוריות אינה מהווה כלי חשוב חוץ מזה שבהחזרות יכול להיות שבגלל שהתווצרו נוזלים יש עיכוב לעובר ולכן הוא לא נקלט לטענתו אם ובמקרה והפעם העובר לא יקלט יצטרכו להוריד לי את החצוצרה אני הייתי בשוק בעלי עבר וסקטמי כך שבטוח שנבצע טיפולי פוריות אך להוריד לי חצוצרה אני מרגישה כי יאבד לי משהו מחלקי הרבייה שלי שבמצב רגיל לא הייתי צריכה להוריד אני לא יודעת מה לעשות כמובן שנקווה כי ההחזרה הזן תקלט והרופא רוצ לעשות לי צילום חדש אך מה עליי לעשות ולהחליט יש פתרון אחר? רב אחד אמר לי כי כנראה הייתה לי התקררות בעבר והיה לו פיתרון טבעי לחממם לי את הרחם מה שלא עשינו כי התחלנו בתהליך ההחזרה ולא רציתי לערב זאת ברפואה למי עליי להקשיב אולי הפיתרון הטבעי יעזור לי (חימום הרחם עם תבלין מסוים) אני יודעת שזו סוגייה מוזרה אך תנו לי דעה נוספת בבקשה ודחוף !!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008אם החצוצרה מורחבת ומלאה בנוזל כמו בלון, עדיף לכרות אותה. במצב כזה החצוצרה גורמת נזק גדול, ולא תועיל לך בהמשך.
חימום הרחם עם תבלינים לא יעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה למחר...לימונית14/05/2008
ד"ר שלום רב,
נמצאת לפני IVF ראשון. פרוטוקול ארוך. מחר בדיקות ראשונות לאחר הגירוי במנוגון שהחל ב9/5.
על פי מחזורי טיפול קודמים של הזרעות, בטיפול הראשון לקראת ההזרעה הראשונה היה מעין גירוי יתר, אך בשני הטיפולים לאחריו דווקא לא צמחו הרבה זקיקים.
לאור העובדה שהפעם הוגבר אצלי המינון של המנוגון - 3 ימים של 5 אמפ' ושאר הימים 3 אמפ', יש לי תחושה שאולי הושג כבר הגירוי הדרוש (נפיחות רבה מאוד בבטן). לאור זאת, ברצוני לדעת, האם כאשר אגיע מחר לא.ס ולבדיקת הדם, האם ייתכן שיתברר שאני בדיוק בשלב המתאים לשאיבה? (קרה לי פעם בהזרעה שבדיוק אותר השלב הלוטאלי ולכן ביקשו אותי להישאר להזרעה באותו היום)ואם כן, האם ייתכן ויגידו לי להישאר מחר בבוקר לשאיבה, ללא צום(האם בכלל נדרש צום לפני?) וללא אוביטרל?
במידה ויש סיכוי שכזה - האם לקחת בבוקר לפני בואי את הדקפפטיל או לחכות?
אודה על תשובתך המהירה.
בתודה מראש,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימונית שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008לא. במחזור דיכוי ארוך הסיכוי לביוץ ספונטאני הוא קטן. אם יהיה מצב כזה השאיבה תתבטל.
מציע להמשיך בטיפול כפי שנקבע לך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש בחזהחסוי14/05/2008
לרופא שלום, אני נמצאת ביום ה8 להחזרה,עד כה היה לי גודש בחזה ורגישות בפיטמות,היום תופעות אלו נעלמו, לחלוטין, מה ניתן ללמוד מכך? האם זה מרמז על כך שהעוברים לא נקלטו? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
פרופ' שחר קול14/05/2008הסימן אינו ספציפי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בענייני העלויותדיןדין14/05/2008
שלום,
אני עוד לא בשלב ההפריות והטיפולים (עוד לא התחלתי טיפול הורמונאלי ) - אבל השאלה שלי היא (וכנראה היא תהפוך רלונטית) - מה העלויות של הטיפולים (IUI, IVF וכו')
ברור לי שזה משתנה בין פרטי לציבורי - אבל בכל זאת, הערכה גסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני יכולה לענות לך לגבי IVF
חסוי14/05/2008בבית חולים פרטי העלות לבית החולים היא בסביבות 3000 ש"ח לטיפול, אבל בד"כ יש התחייבות מהמושלם. בנוסף יש עלות של רופא פרטי (אם את מעוניינת) שמלווה אותך אישית ועושה את השאיבה וההחזרה בעצמו- בסביבות 2500 לטיפול מלא (כולל שאיבה+החזרה+מעקב זקיקים וכו'). יש לזה יתרון כי ככה את יודעת מי מלווה אותך לכל אורך הדרך ומי מטפל בך ומכיר את ההסטוריה, הפרוטוקולים שקיבלת וכו', ואת לא תלויה ברופא התורן ביחידה.
כמובן שבבית חולים ציבורי, אין לך עלות של רופא אישי או של הטיפול עצמו- כי הקופה מכסה הכל- אבל התייעצי עם בנות שעברו את הטיפולים- קרוב לודאי שאם יש לך את היכולת הכספית תעדיפי ללכת לפרטי- אני ממליצה על כך בחום. מנסיון של הרבה טיפולים שהתחילו בציבורי ועברו לפרטי (ולשמחתי הסתיימו בינתיים כי אני בחודש שביעי כבר)- אין תחליף לפרטי- לא לרופא הפרטי שנמצא איתך, מלווה אותך ואת יכולה לסמוך עליו, ולא ליחידה בבית חולים פרטי- ששם היחס שונה בתכלית מזה שבציבורי. כשתיכנסי לכל התהליך הזה של הטיפולים תביני עד כמה הדברים האלו חשובים.
ההריון הזה עלה לי לא מעט כסף- ואני לא מצטערת על כך לשניה, בדיוק להיפך. הרופא הפרטי שליווה אותי לכל אורך הדרך מלווה אותי גם עכשיו, במעקב הריון אישי, ושוב אני אומרת- אין לזה תחליף. הוא מכיר את כל הסיפור וההסטוריה הרפואית, את כל הפרוטוקולים שקיבלתי, את כל הבעיות- זה שונה מאוד מרופא ציבורי שמעיין בתיק שלך כשאת מגיעה לביקור- ולא רואה את התמונה הכוללת. העצה הכי טובה שקיבלתי במהלך הטיפולים שלי- היתה ללכת לרופא הזה, ואני מודה מקרב לב לחבר שנתן לי את ההמלצה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
חסוי14/05/2008למירי שלום,כל כך כיף לשמוע שיש רופאים טובים באמצע הדרך..., אני עברתי 2 טיפולים בציבורי ו3 טיפולים בפרטי ולצערי אני לא יכולה להגיד שקיבלתי תמיכה יותר טובה מהפרטי, הרופא הפרטי שבחרתי הוא רופא בעל מוניטין גבוה עם ידע מקצועי כל כך רב אבל כשזה נגע לכל תהליך הליווי מאוד התאכזבתי ,הוא נתן לי את ההרגשה שהוא ממהר כל הזמן ,חסר סבלנות , וכאשר הזקיקים הגיעו לזמנם לקבל אוביטרל( 5 עברו את גודל ה17 ) המשיך להמליץ על המשך הטיפול ורק 3 ימים לאחר מכן כשחזר מח"ול התבצעה השאיבה , מה שיתכן וגרם לבשלות יותר לחלק גדול מהבציות שלא התפתחו בנוסףו בזמן השאיבה כששאב את 12 הזקיקים שהיו הוא פגע לטענתו בנים דם בשחלה מה שגרם לי לכאבים במשך שבוע שלם לאחר השאיבה, כאשר הרופא מהציבורי שאב בעבר 17 זקיקים והתהליך עבר בהצלחה ולא היו כאבים,ובטח לא פגיעה בשחלה, לכן הסקתי לצערי את המסקנה כי אין הבדל ומהות בין הפרטי לציבורי חשובה האנושיות של הרופא והיחס האישי. כעת אני מחפשת רופא שיגרום לי להרגיש שאפשר לסמוך עליו ולכן אשמח לדעת מי הרופא שנתן לך להרגיש כזה ביטחון , ביטחון שהוא כל כך נכון ומתאים לחוויה הזו ... אודה לתשובתך גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלית
חסוי14/05/2008הרופא שלי באזור חיפה. אם את מעוניינת בהמלצה (שווה זהב!) כתבי לי את המייל שלך- אני יודעת שלא אוהבים שמפרסמים שמות של רופאים בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירי
חסוי14/05/2008היי, אני עובדת בחיפה , כך שזה יוכל להיות נוח, שמעתי על כמה רופאים טובים באיזור. המייל שלי- [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלויות
פרופ' שחר קול14/05/2008בבי"ח ציבורי אין עלויות, פרט למחיר התרופות.
אם יש לך ביטוח משלים (מושלם או מגן זהב או עדיף וכו') את זכאית לטיפול בבי"ח פרטי בעלות קטנה יחסית של השתתפות עצמית.
יש לבדוק ההשתתפות ספציפית לגבי כל קופה וכל בית חולים.
IUI מבוצע בכל הקופות ללא צורך בתשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה והשבחהריקי14/05/2008
לבעלי יש בעיית זרע בינונית.
אמרו לי להזריק היום (רביעי) ב-22:00 אורביטל
וביום שישי בבוקר הזרעה + השבחה.
אמרו לנו לקיים יחסים היום ואחרי ההזרעה.
האם כדאי לקיים יחסים היום ? (אנו רוצים להגיע להשבחה עם כמות זרע טובה ויפה וחוששים ל"בזבז" זרע)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן!!!
פרופ' שחר קול14/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפאת עובריםמיכלי14/05/2008
שלום
יכול להיות שבאסותא יש איזשהו סעיף שחותמים לפני השאיבה שאומר שלאחר 5 שנים העוברים המוקפאים מועברים לצורכי מחקר ? אלא אם כן משלמים כסף כדי לשמר אותם יותר מ-5 שנים ?
פשוט לא כ"כ הספקתי לקרוא את הטפסים לפני שחתמתי ...........מהלחץ וההתרגשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול14/05/2008רצוי לקרוא בעיון.
לאחר 5 שנים ניתן להמשיך ולשמור העוברים בעלות כספית מסויימת, או להשמיד אותם, או למסור למחקר.
ההחלטה תמיד של בני הזוג.
אף אחד לא ישתמש בעוברים שלא בידיעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני טיפול הפריהדנה14/05/2008
שלום רב,
אני אמורה להתחיל בסופה"ש פרוטוקול קצר (ivf).
יש מישהי בעבודה שלי שהיא חולה במחלת הנשיקה וממשיכה לבוא לעבודה (אני משתדלת כמה שאפשר להתרחק ממנה, אבל לדבר איתה יוצא לי).
כמן-כן, אחיינת שלי חולה באבעבועות רוח (מהימים האחרונים), הייתי איתה ביום שישי האחרון (אז המחלה עדיין לא התפרצה).
האם יש איזשהיא בעיה להתחיל טיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול14/05/2008אם חלילה תידבקי באחת מהמחלות שהזכרת עלולים להיגרם סיבוכים רפואיים משמעותיים לך, ובוודאי לעובר אם יושג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
דנה14/05/2008תודה על המענה.
מה היית ממליץ למטופלת שלך במצב שכזה? לחכות עם הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה על קבלת התייחסות.
דנה15/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה שלום
פרופ' שחר קול15/05/2008לברר בבדיקת דם מצב החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםדיןדין14/05/2008
אני בת 26 ונשלחתי למעקב זקיקים לאחר כחצי שנה של ניסיונות טבעיים ללא הצלחה
יש לי ילד אחד מהריון טבעי שנקלט מהר יחסית
רציתי לשאול, התוצאות של מעקב הזקיקים הם:
יום 12 - מרובים קטנים, רירית 5.4
יום 14- זקיקים בגודל 7 ו-8, רירית 6.8
יום 19 - זקיקים מרובים קטנים , רירית 7.4
יום 23 - זקיקים 7 ו-8 רירית 7.1
מה המשמעות של התנודתיות הזאת?
מה המשמעות של הירידה ברירית? הם מעיד על ביוץ קרוב/שעבר או לקראת קבלת מחזור?
האם העובדה שהריון ראשון נקלט בלי בעיות מעלה/מורידה סיכוי להריון טבעי גם בפעם השניה?
האם העובדה שבעלי מעשן יכולה לפגוע בזרע שלו גם אם נקלט בפעם הראשונה?
מצטערת על השאלות הרבות - אני פשוט אובדת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דין דין שלום
פרופ' שחר קול14/05/2008המעקב מרמז על הפרעת ביוץ.
מציע שיחה עם הרופא המטפל כדי לקבל מענה לכל השאלות, ולקבוע מדיניות מעקב וטיפול.
עישון עלול לפגוע באיכות הזרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)