מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירוי יתר שחלתירעיה11/05/2008
שלום
אושפזתי במשך שבועיים בבית חולים אחרי שטופלתי בזריקות מנופור בגלל גירוי יתר שחלתי
מאז הטיפול עליתי 12 קילו
הנני בהריון שבוע 5-6
לאחר 5 ימים שירדתי במשקל (סה"כ 4.5 ק"ג ) שוב התחלתי לעלות (עליה אטית במשקל) ויש מעט שתן
האם כדאי לחזור למיון שוב ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיה שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008חשוב לדעת כל הפרטים, בעיקר האם הירידה במשקל היתה ספונטאנית, או לאחר ניקוז מים מחלל הבטן.
אם יש יעוט שתן למרות שתיה רבה, רצוי להיבדק שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת מוקפאיםשובל11/05/2008
שלום רב,
לפני כחמישה ימים הוחזרו לרחמי 2 עוברים מוקפאים, ויש לי שלוש שאלות:
1. האם ג'ינס הדוק (בעיקר באיזור הבטן) שנלבש במשך שמונה שעות, עלול לפגום בסיכויי ההשרשה?
2. האם כעס פוגע בסיכויי ההשרשה?
3. האם טיפת דם זעירה, שלושה ימים אחרי ההחזרה מעידה על השרשה?
תודה רבה והמשך יום נעים
שובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שובל שלום
פרופ' שחר קול12/05/20081. לא
2. לא, אלא אם גורם לבלבול בנטילת התרופות.
3. אולי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לפני כניסה להריוןקלימנט11/05/2008
שלום אני עומדת לפני תהליך כניסה להריון ע"י תרומת זרע, במרפאת הפוריות לא עדכנו אותי איזה בדיקות עלי לעשות {לגבי תרומת הזרע, ובדיקות גנטיות}נראה שאני אפספס את הביוץ הנוכחי בגלל חוסר מידע, האומנם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלימנט שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008לפי הוראות משרד הבריאות תרומת זרע מחייבת שורה של בדיקות דם, טרם ביצוע הפעולה עצמה.
התשובות מגיעות תוך ימים ספורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרערמי11/05/2008
שלום
הייתי מעוניין לדעת מה זה אומר
TOTAL COUNT ולידו הערך:14.5(10 בחזקת 6)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמי שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008סה"כ יש ארבעה עשר מליון וחצי תאי זרע.
או 14,500,000
המספר מתקבל ע"י הכפלת הריכוז בנפח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית תקינה של הבטא?יעל11/05/2008
אני היום מתחילה שבוע 7. השבוע יש לי תור לרופא.
בשבוע שעבר עשיתי מס' בדיקות:
04/05 - בטא 552
06/05 - בטא 1939
11/05 - (היום) הבטא 7830. לכאורה הכפלה שנכונה לאתמול ולא להיום. האם זה תקין?
עד איזה שבוע הבטא צריכה להכפיל את עצמה.
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון אני בשבוע 5+5
יעל11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008בערכים אלו אין משמעות לבטא אלא לבדיקות א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יעל12/05/2008תודה ד"ר,
1. מתי לעשות בדיקת אולטרסאונד לראות שק הריון?
2. מתי לעשות בדיקה לשמוע דופק?
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבר מחר...
פרופ' שחר קול12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמורלי11/05/2008
האם לא צריך לחכות 20 דקות אחרי הזרעה בשכיבה כדי לתת לזרע סיכוי טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, חסר משמעות.
פרופ' שחר קול12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מקבלת מחזורשני11/05/2008
בסוף חנואר הזרקתי דקא 375 וההפריה נכשלה.
מאז היה דימום ביום הבטא כמו מחזור ועד עכשיו לא קבלתי.
יש לי תחושות מוזרות החזה נפוח וכואב מידי פעם, כאבים בבטן תחתונה כאילו אני עומדת לקבל מחזור ואז הכל עובר.
אםשר להסביר מה קורה כאן????
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008קיבלת חומר המשפיע למספר חודשים.
ההשפעה הממושכת גורמת לשיבושים.
ניתן לברר בבדיקות דם האם פגה ההשפעה.
אין נזק בריאותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות אולט
שני12/05/2008הרירית 10 מ"מ הבנתי שזה אומר שאני אקבל בקרוב ועלי להמתין.
באיזה מ"מ רירית מקבלית מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון 12.5 האם יש ביוץ?
אור12/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שכן
פרופ' שחר קול12/05/2008רצוי לדעת היחידות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה11/05/2008
ד"ר שלום,אני לקראת הזרעה ראשונה(עם זריקת אביטרול),זקיק מוביל 19,רירית 7.האם רירית 7 טובה להקלטות ולהשרשה?
שאלה נוספת,ראיתי כי אתה ממליץ לקיים יחסים ביום ההזרקה אך האם זה מומלץ גם למי שיש בעיית זרע?(3-6% תקינים)?לא מומלץ "לשמור"על הזרע עד ההזרעה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול11/05/2008רירית של 7 ממ - תקינה.
לדעתי, אין מקום לאגירת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך על התשובה המהירה
דנה11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר אם אפשרלני11/05/2008
אפשר לקבל הסבר קצת יותר מפורט לתשובתך "יכול לנחש שמדובר בתכנית לא לגמרי שמרנית של תמיכה לוטאלית" בעניין זריקת דקפפטיל 0.1 לאחר 3 ימים מהחזרת העוברים + קרינון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד משהו
לני11/05/2008בשאר הפורומים הרופאים ענו : "הזריקה ניתנת כחלק מהתמיכה הלוטאלית (בדומה למתן אוביטרל או פרגניל), תמיכה מצויינת בנוסף לקרינון" .
ועוד תשובה- "לגבי הדקפפטיל - הוא גורם לשחרור LH ו-FSH שמשפיעים על השחלה וגורמים לייצור אסטרוגן - שדרוש לתמיכה ברירית ובהיריון"
זה IVF ראשון שלי לכן אני נורא דואגת שהכל יהיה בסדר .
רב תודות,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלני שלום
פרופ' שחר קול11/05/2008הגישה השמרנית כוללת שימוש בתכשירי פרוגסטרון לתמיכה לוטאלית.
שימוש באגוניסטים פחות נפוץ, אך מבוסס על מאמרים שהופיעו בספרות המדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFשירי11/05/2008
אתמול יום שבת בוצעה שאיבה, מהיום בבוקר תמיכת קרינון.
ביום של החזרת העוברים יש להחדיר קרינון לאחר ההחזרה על מנת שהג'ל לא יפריע בהחדרת העוברים או להמשיך כרגיל...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום
פרופ' שחר קול11/05/2008מציע לקחת הקרינון לאחר ההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה11/05/2008
יום 14 להחזרה בטא 464
היום יום 16 התחילו כתמים חומים בניגוב
האם יש טעם לדאוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירה שלום
פרופ' שחר קול11/05/2008דאגה לא תעזור.
יש להמשיך ולעקוב ולקוות לטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גילה11/05/2008אבל האם זה משהו שכיח או שמעיד על הריון כימי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמירה שלום
פרופ' שחר קול12/05/2008די שכיח.
לא ניתן להסיק מסקנות כלשהן לגבי תקינות ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
גילה12/05/2008האם כדאי לנוח?
האם מנוחה טוטאלית, כלומר שכיבה במיטה תעזור במידה וישנה בעיה למנוע אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה
פרופ' שחר קול12/05/2008אם ההריון תקין מנוחה לא תפריע, ולא תועיל, אם ההריון לא תקין- מנוחה לא תעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לידע כללי.....יסמין10/05/2008
שבוע טוב, ברצוני לשאול 2 שאלות :
1) האם עדיף לקיים יחסי מין בשעה מסויימת ? (בבוקר/בלילה)
2) האם ניתן לבצע בדיקת דם לפרוגסטרוןכדי לזהות האם היה ביוץ ,במהלך כל החודש או שצריך לבצע אותה אחרי מספר ימים מהמחזור?
ואם המחזור שלי לא סדיר ואני אבצע בדיקת דם אחרי חודש או יותר (כדי לעקוב אחרי הביוץ )זה יגלה לי אם היה ביוץ או לא?
תודה על מלאכת הקודש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
פרופ' שחר קול11/05/20081. לא עקרוני.
2. בדיקת ביוץ אמורה להתבצע כשבוע לפני המועד המשוער של הווסת.
אם המחזור לא סדיר, יש לעקוב באופן צמוד יותר, כולל עם בדיקות א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי E2חסוי10/05/2008
לד"ר קול שלום רב, אני ביום ה4 להחזרת עוברים טריים ונוטלת רק קרינון אחד,וברצוני לערוך בדיקות דם על מנת לדעת האם זקוקה אני לתמיכה נוספת (בעבר קיבלתי מחזור 7 ימים לאחר המחזור בגלל תמיכה לוטאלית נמוכה)ולכן שאלתי היא מהם הערכים התקינים פחות או יותר של E2 ופרוגרסטרון שאמורים להיות לערך לאחר שבוע מההחזרה במידה ואכן התבצעה השרשה?ובאופן כללי מה הערכים התקינים של מדדים אלו בתום 12 היום מההחזרה המלמדים על הריון מלבד מדד הבטא? בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתון נוסף
חסוי10/05/2008לפני השאיבה E2=11500 האם יש צורך בנטילת פרוגינובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנתון נוסף
פרופ' שחר קול11/05/2008לא, אלא אם הביוץ בוצע ע"י אגוניסט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול11/05/2008טווח הערכים מאוד רחב.
רצוי לראות ערך פרוגסטרון של 40 ויותר (ננמול לליטר) .
ערכי E2 פחות עקרוניים.
אין לדעת אם היתה השרשה לפי ערכים אלו.
רק בדיקת הבטא מעידה על תחילת הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלק וריריתחסוי10/05/2008
האם האמירה שאכילת סלק ליכולה לתרום לעיבוי רירית, נכונה?
מנסיונכם - האם זה מדעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול10/05/2008מעולם לא שמעתי זאת. אין לי מושג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהי מהבנות מכירה?
חסוי11/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהא10/05/2008
שלום רב
כמה זמן לוקח לגבר להגיע לרמה הכי טובה של זרע
כמה ימי "הנתזרות" רצוי על מנת להגיע לרמה תנועתית \ספירה\כמות הכי טובה שיש
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יומיים - שלושה
פרופ' שחר קול10/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)