מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחוף!!!מאיה07/05/2008
באיזו שעה להזריק את האוביטרל היום?
השבחה נקבעה ליום שישי בשעה 8:00 בבוקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 20:00
פרופ' שחר קול07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שליליתשרונס07/05/2008
שלום, היום קיבלתי תשובה שלילית אחרי IVF ראשון. (בטא שלילית). רצוי לציין שאין לי בעיית פוריות אלא שתי החצוצרות שלי חסומות. קיבלתי מחזור אתמול. יש לי 7 עוברים מוקפאים. אני רוצה לדעת מתי ניתן להתחיל את ההחזרה הנוספת? האם ישנה תקופת צינון? האם נדרשת הכנה כל שהיא לטיפול הבא?
מחכה לתשובתך המהירה,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונס שלום
פרופ' שחר קול07/05/2008אפשר להמשיך מיד במחזור הפשרה.
נדרשת הכנה ע"י תרופות.
מציע להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אופי החסימה בחצוצרות.
לעיתים, סיכויי ההריון עולים אם כורתים החצוצרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהמאיה07/05/2008
ללא טיפול הורמונלי, לקראת ביוץ טבעי. היום במעקב זקיקים - עובי רירית 13, זקיק 19 (+זקיקים קטנים); בדיקת E2 מיום ראשון 678 ופרוגסטרון 2.5 (היום בטעות לא עשיתי בדיקת דם).
בערכת ביוץ ביתית עדיין אין סימון על עליה ב - LH.
לבעלי יש ספירת זרע נמוכה.
דיברתי עם הרופא והוא ממליץ על קיום יחסים החל מהיום, ובגלל החג - הזרעה עם השבחה ביום שישי בבוקר.
השאלה שלי היא האם כדאי לעשות הזרעה בלי אוביטרל או שכדאי לקחת זריקת אוביטרל(250) לפני ההזרעה?
אם אני אקח את זריקת האוביטרל זה יבטיח שהביוץ לא יתרחש לפני יום שישי בבוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי שלום
פרופ' שחר קול07/05/2008נטילת אוביטרל ביום רביעי בערב תבטיח שהביוץ לא יהיה אחרי יום שישי בצהרים.
אוביטרל לא ימנע ביוץ מוקדם יותר.
מציע לקחת אוביטרל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה והבעת תודה והערכהשולי07/05/2008
שלום רב,
ראשית ברצוני להודות לכם על הקמת הפורום המדהים הזה. אני מודה לכם על המקצועיות והתשובות המהירות. אתם עושים עבודת קודש ומצליחים לתת לי הרגשה טובה ומרגיעה ובזכותכם אני בטוחה שיהיה בסדר ואני אכנס להריון בקרוב. יישר כוח ושיהיה לכם חג עצמאות שמח ומי יתן ותמשיכו לשמח כך בנות.
שנית, אני מזריקה היום בצהריים אוביטרל(לאחר טיפול בפיוריגון). מתי יתרחש הביוץ? מתי עלינו לקיים יחסי מין ועד איזה יום?
אני מאוד רוצה שזה יצליח הפעם.
תודה,
שולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שולי שלום
פרופ' שחר קול07/05/2008מציע קיום יחסים מידי יום , החל מהיום, עד יום שישי, כולל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעת הערכהחסוי07/05/2008
לד"ר שחר קול
ברצוני להביע הערכה על הקמת הפורום הזה, אני נמצאת בהליך הטיפולי מזה כחצי שנה ורק לפני שבועיים גיליתי את האתר הזה ומאז אני מרגישה יותר רוגע נפשי, הידיעה שאם מתעוררת בי שאלה אצליח לקבל עליה תשובה עניינית, מקצועית ומלאה עוד באותו היום מאוד מאוד מרגיעה ועוזרת בכל התהליך הנפשי והפיזי שחווים באופן טבעי ..
אז שוב תודה לך על המענה המהיר, התשובה המקצועית והמסורה בפרט ולהוגי האתר בכלל.
יישר כוח!!!!
חג שמח
גלית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מקרב לב
פרופ' שחר קול07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני מצטרפת לברכות :-)
לולי08/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגילה07/05/2008
יום 12 להחזרת עוברים בטא 194 פרוגרסטרון מעל 127
האם יש סיכוי לתאומים?
ראוי לציין שמזריקה גסטון שתי אמפולות ליום
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, יש סיכוי
פרופ' שחר קול07/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחסוי07/05/2008
שלום רב,
היום בבוקר החזרה, 3 עוברים(2 הנצה ואחד רגיל) ,גודל תאים 4-(שברים 5% ) ההחזרה התבצעה לאחר 60 שעות מיום השאיבה בעקבות סגירתו של בית החולים היןם בערב עקב החג.,רירית בעובי 14 .
שאלותיי:
1.מזה יומיים אני לוקחת פרדינזון ואנטיביטיקה בשם דוקסון 100 בגלל ההנצה ,נותרו עוד 3 ימים- האם לא מסוכן להמשיך עם האנטיביוטיקה כשהעוברים ברחם?
2.בנוסף לדוקסון והפרדנזון ,לאחר ההחזרה הרופא המליף על נטילת פרגינובה -פעמיים ביום וקרינון פעם אך ציין כי פרגינובה לא הכרחית וזה נתון לשיקולי? מנסיוני הקודם עברתי 2 הפריות ובשתיהן קיבלתי מחזור 7 ימים לאחר ההחזרה ולכן פוחדת אני שזה יקרה שוב ,מנסיונך מה אתה מציע האם כן לקחת את הפרגינובה פעמיים ביום בנוסף לקרינון או לקחת פעמיים קרינון כדי למנוע קבלת מחזור גם הצעה זו הרופא השאיר לשיקול דעתי ואנני יודעת מה עדיף? 2 פרגינובה וקרינון אחד או 2 קרינון במקום הפרגינובה?
אודה להמלצתך
חג שמח
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול07/05/20081. לא מסוכן.
2. אם קיבלת אוביטרל או פרגניל לביוץ - פרוגינובה אינה הכרחית, אך לא תזיק אם תיקחי. קרינון (או תכשיר פרוגסטרון אחר) חיוני. המינון המקובל של קרינון לפי הוראות היצרן הוא 1 ביום (בבוקר).
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
חסוי07/05/2008לא הבנתי מדברייך, האם צריך לקחת פרגינובה פעמיים ביום או להסתפק בפעם אחת? לקחתי אובטרל, ונכוןליום ההחזרה היום-הרירית היתה 15 האם עדיין יש צורך בפרוגינובה? ואם כן? האם כדור אחד או שניים?
שאלה נוספת האם נטילת 2 קרינון ביום עלולה לעשות נזק לגוף?(בעבר 2 הפריות וקבלת מחזור בשתיהן שבוע לאחר ההחזרה כתוצאה מחוסר תמיכה לוטאלית, יש לצייין כי אז קיבלתי אנדומטרין ולא קרינון)
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/05/2008אין צורך חיוני בפרוגינובה. נטילתה (ולא משנה באיזה מינון) לא תיגרום נזק או תועלת.
כאמור, לפי היצרן, המינון המומלץ של קרינון הוא אחד ביום. מינון כפול לא יזיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםדיןדין07/05/2008
שלום
אני ובעלי מנסים להרות כבר חצי שנה באופן טבעי (לאחר הריון ראשון תקין שנקלט תוך 3 חודשים)
יש לי שחלות פוליציסטיות ונששלחתי למעקב זקיקים
עשיתי בדיקה שלישית במסגרת מעקב הזקיקים
ביום ה-14 לביוץ התוצאות היו : רירית 6.8 וזקיקים של 7 ו-8
ביום ה-18 (הבדיקה החדשה) התוצאות הן: רירית 7.4 ובשתי השחלות מצוין זקיקים קטנים מרובים
אני מוסיפה גם את הנתונים של גודל השחלות
ביום ה-14 - לא צוין (צויינו הזקיקים)
ביום ה-18 - ימנית: 42X23
שמאלית: 35X19
מה הדבר אומר ביחס לביוץ - כן/לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם לדעתכם יש טעם ללחוץ על הרופא ?
דיןדין07/05/2008לעשות משהו נוסף? (כדורים או משהו בסגנון?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/05/2008אם אכן יתברר שאין ביוץ, יש מקום לטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ?
פרופ' שחר קול07/05/2008כנראה שלא היה ביוץ, שכן לא זוהה זקיק דומיננטי טרם ביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות??דנה07/05/2008
לרופאים שלום,
אני מנסה להכנס להריוןכבר 3 שנים ולא מצליחה. אני בת 28. אובחנתי על ידי רופא הנשים שלי כבעלת שחלות פוליציסטיות.
הסימפטומים שלי: השמנה רצינית וקושי גדול לרזות גם כשאני בקושי אוכלת, שיעור יתר, דילול רציני בשיער בראש, אקנה, מחזור לא סדיר ובשנה האחרונה לא היו כמעט מחזורים בכלל. בבדיקות: עודף אנדרוגן, טסטוסטרון גבוה. נאמר לי שאין לי אדרנל היפרפלזיה.
הרופא נשים המליץ לי לעבור לרופא פוריות אבל כשעשיתי חיפוש פה בפורום על שחלות פוליציסטיות ראיתי שד"ר קול אומר שאין בעצם אבחנה כזו של שחלות פוליציסטיות וזה לא מפריע לפריון. האם הבנתי נכון? האם אין קשר בין הסימפטומים שלי לזה שאני לא מצליחה להיכנס להריון? האם צריך לפנות לרופא פוריות או לאנדוקרינולוג, או סתם להמשיך לנסות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול07/05/2008מה שחשוב זה האם יש ביוץ. לא מראה השחלות בבדיקות א.ס.
מתיאורך אני מבין שאין לך ביוץ, לכן אין טעם לנסות להרות ללא טיפול רפואי.
הטיפול די פשוט וסיכויי ההצלחה גבוהים.
מציע לפנות לרופא פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גונאלחסוי06/05/2008
רופאים יקרים - מנסיונכם (או כל מי שיכול לעזור):
רכישת זריקות גונאל אפ -
להבנתי יש צורך בועדה רפואית או רופא מומחה םריון שייאשר את התרופות?
אני בקופת חולים לאומית.
אני לא מבינה איך זה מסתדר עם לוחות הזמנים הצפופים - הרי צריך להתחיל הזריקות כבר ביום החמישי של הווסת, אז איך כל הפרוצדורה הולכת?
או שהאם צריך אישור חד-פעמי של הועדה ואח"כ אפשר לרכוש באופן קבוע?
מישהו מכיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול07/05/2008לטיפולי IVF יש צורך באישור ועדה.
לגבי טיפולים אחרים - יש לברר עם הסניף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםחסוי06/05/2008
לרופא שלום
שאלתי היא האם החזרת עוברים טריים 60 שעות מזמן השאיבה הוא זמן סביר?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןחסוי06/05/2008
עד מתי יש צורך בנטילת אוטרוגסטן לנרתיק אם אני כבר בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 7 שבועות מיום השאיבה
פרופ' שחר קול06/05/2008או הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםסיגל06/05/2008
יש לי מחזור סדיר כל 28 .בימים של המחזור יש לי גזים ורישרושים רעשים מהבטן רק שאני במחזור .בימים נקיים אין לי .וזה מאוד מפריע לי ביום יום . רציתי לדעת אם יש אפשרות שזה מעיד על בעיית פוריות ? ואם אפשר לטפל ברעשים בזמן המחזור ? יש לציין שעשיתי צילום רחם והכל תקין ושנתיים מנסה הריון ואני רק בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום
פרופ' שחר קול06/05/2008יש לדעת איכות הזרע.
המקור הוא מעי / מערכת העיכול.
לא מעיד על בעית פריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח.ליאורה06/05/2008
לרופאים יקרים.תודה רבה על תשובותכם המהירים.אתם עושים עבודת קודש.חג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאורה
ד''ר דוד ישי06/05/2008תודה וחג שמח גם לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחג עצמאות שמח לכל משתתפי הפורום
פרופ' שחר קול07/05/2008ולכל אזרחי המדינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי ריריתחסוי06/05/2008
לרופא שלום,
האם זה נכון כי רירית בעובי 20 ומעלה "בעייתית" לקליטת עוברים טריים?
מניסיונך ,מהו העובי בעל סיכויי השרשה טובים?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול06/05/2008מעדיפים לראות רירית סביב 10 - 12 ממ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)