מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דימום אחרי ביוץmk03/05/2008
שלום רב,
אני בת 31 , יש לי ילד בן 3.5 שהגיע באופן טיבעי, לידה רגילה. מזה שנה וחצי מנסה להכנס להריון שני אך לא מצליחה. הבדיקות שלי ושל בעלי תקינות ( לא נשלחתי לעשות צילום רחם). לפני חצי שנה טופלתי בכדורי איקלוקמין וזריקת אוביטרל אך גם לא הצלחתי להרות . מאז שקיבלתי את הכדורים המחזור אינו סדיר ואני מדממת פעמיים בחודש. לפני חודשיים התייצב המחזור אני מקבלת כל 30 יום ואף מרגישה כאבי ביוץ - דקירות בצד ימין בבטן התחתונה. חודש שעבר קיבלתי בתאריך ה- 10.4.2008 וב- 1.5.2008 הופיע דימום קל והפרשות חומות בניגוב עד היום . כמו כן הדימום הופיע לאחר שקיבלתי הודעה לא נעימה שגרמה לי ללחץ רב. שאלותי הן: האם הדימום יכול לנבוע ממתח נפשי? האם קשור לשינוי הורמונלי כלשהו? האם במקרה של הדבקויות ברחם יש דימומים כאלו?
אני כבר מיואשת מאחר ואיני יודעת כיצד להמשיך מכאן? אודה לתשובתך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MK שלום
פרופ' שחר קול04/05/2008מציע ברור פריון מסודר, כולל וידוא ביוץ ספונטאני, בדיקת זרע וצילום רחם.
יש לברר את מקור הדימום.
הידבקויות ברחם לא גורמות לדימום לא סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ראשוןמיכל03/05/2008
שלום, אני מנסה להכנס להריון, קנינו ערכת ביוץ כדי להגדיל את הסיכויים, אך ללא הצלחה למרות שהמחזור סדיר (28 יום). עברו רק מס' חודשים אך ברצוני לפנות לעזרה ואינני יודעת למי.
אנא עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא פריון
פרופ' שחר קול04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
מיכל04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח ליעץ באופן אישי
פרופ' שחר קול05/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לדחות ביוץ בווסת טבעי?תאיר03/05/2008
כרגע בי"מ 7 ומבייצת סביב י"מ 11-12 (הזרעות)
האם בשלב הזה של הסייקל יש משהו שניתן לקחת כדי לדחות את הביוץ? (ואם כן מה?) או שכבר מאוחר מדי לסבב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלמה שלום
פרופ' שחר קול04/05/2008מאוחר מידי אם רוצים לשמור על היכולת להשיג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם כאביםיעל03/05/2008
לרופאים היקרים שלום רב, החזרת 2 עוברים לפני 10 ימים. היום התחיל דימום כבד עם כאבים קשים מאד (לא כמו מחזור אלא כאבים שאני בקושי מצליחה לדבר) בבטן תחתונה טיפה בצד. האם זאת הפלה? הרופא לא עונה לי ואני לא יודעת אם לחקות לתור שלי אצלו (ביום ב'). הבנתי שבמילא אין הרבה מה לעשות אם זו הפלה. האם נכון? אשמח בבקשה לקבל את דעתכם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון: יש לי גם חום
יעל03/05/2008האם יכול להיות בכלל משהו שלא קשור להחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל שלום
פרופ' שחר קול04/05/2008כנראה מדובר בווסת לאחר מחזור טיפול שלא צלח.
לחום אין קשר להחזרה שהיתה לפני 10 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובטרלחסוי03/05/2008
לרופא שלום,
היום בבוקר הזרקתי אובטרל(טיפול ארוך),השאיבה מחר בערב, הרופא ביקש שאקח גם 2 כדורי פרדינזון (באמצע התהליך היה פרוגסטרון גבוה 5 ולכן כדי לאזן התחלתי לקחת ואכן עזר) שאלותיי הן מתוך סקרנות:
1. האם פעולת האובטרל(גרימת ביוץ) יחד עם פעולת הפרדינזון במקרה שלי (הורדת הפרוגרסטרון)לא סותרות אחת את השניה?
2.מדוע לדעתך היה צורך בנטילת פרדנזון לאחר אובטרל?
3.מה התהליך שקורה לזקיקים מרגע קבלת האובטרל עד שאיבתן?
אודה על התייחסותך
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית
פרופ' שחר קול04/05/20081. לא
2. ניסיון אמפירי להקטין פעילות האדרנאל.
3. שלבים אחרונים של הבשלת הביצית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות פרופיל הורמונליtal03/05/2008
שלום, אני שוהה בחו"ל וערכתי בדיקות דם לפרופיל הורמונלי. ברצוני לדעת אם הערכים נראים תקינים, ואם לא מה המשמעות של החריגה. הבדיקה נעשתה ביום החמישי למחזור, לאחר צום.
s-tsh 2.21 (0.37-3.50) mIU/L
prolactin 10.0 (3.3-26.7) ng/ml
fsh 5.6 IU/L
s-LH 3.6 IU/L
17B oestradiol 232 pmol/L
Total testosterone 1.73 (0.7-3.2) nmol/l
dheas 3.74 (2.68-9.23) umol/L
s-17oh prog 2.5 nmol/L
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול04/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfשירי03/05/2008
שלום לדר', אני לקראת הפריה שניה ביום רביעי אולטרא' לאחר שסיימתי 6 ימים גונל 300 יח' רירית 3.5 ו- 5 זקיקים קטנים מ-10 ועוד ניצנים. ביום רביעי בערב התחלתי מנוגון 4 אמפ' ליום, ומחר בבוקר שוב אולטרא' האם יש סיכוי שיהיו עוד זקיקים חוץ מהחמישה שניראו ביום ד' .
בהפריה ראשונה נשאבו 7 ביציות והיה הריון כימי.
תודה רבה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיגל שלום
פרופ' שחר קול04/05/2008כן, סביר שיהיו סביב 7 ביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת גסטון ריידראני אני03/05/2008
אני לפני ביצוע הפרייה חוץ גופית ורציתי לשאול על גסטון ריידר
זהי זריקה שצריכים להזרק אך ורק פעם בארבע ימים משהו כזה
אין לי מושג לגביי הזריקה הזאת האם היא ידוע ומשתמשים בה?.
האם מומלצת על ידכם תודה רבה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אני שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008פרוגסטרון רטרד לא בשימוש שיגרתי בטיפול IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינוןליאן03/05/2008
שלום
אני בשבוע 19 הריון תאומים אחרי הפריה, השתמשתי מיום ההחזרה ( טריים) בקרינון 8 % אחת ליום עד שבוע 10, שמעתי שימוש בתקופה כזאת ממושכת יכולה לגרום לנזקים לעובר! ידוע לך על כך? מלכתחילה לא הבנתי מדוע הרופא אמר לי להשתמש כל כך הרבה כי שאר הנשים מפסיקות בשבוע 8, רמת הפרוגרסטרון שלי הייתה טובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנתיים ...
אופק03/05/2008זה בהחלט מקובל אחרי טיפולי הפרייה לתת תמיכה של פרוגסטרון מבחוץ עד שנוצרת השיליה שממשיכה לייצר זאת עד סוף ההריון
יש כאלה אפילו שאומרים להמשיך עד לשבוע 12
וזה לא גורם לשום נזק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופק שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008השיליה הצעירה נוצרת סביב שב' 7 - 8 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008טיפול בקרינון לא יגרום נזק לעוברים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסוי03/05/2008
אחרי ההזרעה התחלתי לקחת אנדומטרין.
האם אפשר בכלל להשתמש בערכת הריון ביתית עם האנדומטרין ? או שהנרות עשויות/עלוליןת לשנות התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008הנרות לא ישפיעו על התוצאה.
אמינות התוצאה אינה 100 אחוז בלי קשר לאנדומטרין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גובר על מהחסוי02/05/2008
קשה לי להבין -
מצד אחד - אוביטרל שאמור לקבוע ביוץ תוך כ40 שעות מרגע הזרקתו.
מצד שני - לגוף יש ביוץ טבעי שהיה אמור להיות ממילא.
לא בהכרח הם חופפים.
שאלה מס' 1 - מה גובר על מה? הביוץ הטבעי או האוביטרל? המוקדם מבינהם?
וגם -
פעמיים במעקב ביוץ (שכולל בדיקת זקיק ודם) , החליט הרופא להזריק אוביטרל ביום ה-15, והזרעות ביום ה-16-17.
החודש, על סמך ההורמונים והזקיק הוחלט להזריק אוביטרל ביום ה-13, והזרעות בוצעו ביום ה-14, 15.
שאלה מס' 2 - האם יכול להיות שלמרות הזרקת אוביטרל, הביוץ היה מאוחר יותר, ולא בתחום ה-40 שעות ? (משמעותית מאוחר יותר, כיומיים לאחר ההזרעות?) .
לציין שלא קיבלתי מחזור. אוביטרל התקבל ב-16/4. מה דעתכם? יש סיכוי שעוד יגיע המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/05/20081. המוקדם גובר.
2. לא.
3. מציע בדיקת דם להריון ב - 4.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת IVF ראשוןלולי02/05/2008
שלום ד"ר,
היום אני ביום ה-3 לווסת וב-25.3.08 אני אמורה להתחיל את הדקאפפטיל (פרוטוקול ארוך).
מה שלא ברור לי זה העובדה שבעוד כ-12 יום בערך יתרחש הביוץ הטיבעי שלי, בעוד שאת הדיכוי אני מתחילה בעוד כ-21 יום. שאלתי היא בהנחה שאני אכנס להיריון בביוץ הקרוב, איך אדע שאני בהיריון??? ואם באמת אהיה בהיריון ואתחיל את הטיפול של הדיכוי, האם זה לא מסוכן לעובר?
ושאלה נוספת, האם בחודש הבא (יוני) אני אקבל ווסת למרות הדיכוי שאני אמורה להתחיל
ב-23.5.08?
אין מספיק מילים בפי להודות לך ד"ר יקר....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות נוספות
לולי02/05/2008
1. רציתי לדעת אם ביומיים הראשונים לאחר ההחזרה חייבים לשכב, או שאפשר להסתובב בבית ,או לצאת לנסיעות קצרות, ובכלל האם ישנה עוד המלצה לימים אלו?
2. האם ישנה המלצה לאי קיום יחס מין לאחר ההחזרה ולכמה זמן כי הבנתי שיש מחקרים שאומרים להפך שקיום יחסים משפר את סיכויי ההשרשה של העוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות נוספות
פרופ' שחר קול03/05/20081. ההמלצה למנוחה נגזרת מעוצמת התגובה השחלתית. אין קשר לעוברים ברחם או להשתרשות.
2. כנ"ל לגבי קיום יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר שלום
פרופ' שחר קול03/05/20081. אין לדעת אם יושג הריון טרם תחילת הדקפטיל.
2. הטיפול אינו מסוכן להריון.
3. לרוב המחזור מגיע בזמן, לאחר תחילת הטיפול בדקפפטיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןחסוי02/05/2008
4/4 - ווסת. אקיקלומין החל מיום 5.
16/4 (יום ד) אחה"צ - זריקת אוביטרל
17/4 (יום ה) צהריים - הזרעה 1
18/4 (יום ו) לקראת צהריים - הזרעה 2.
החל מיום זה נוטלת אנדומטרין (בוקר ולילה).
א. מתי ניתן לבצע בדיקת הריון ביתית?
ב. במידה ואקבל מחזור היום-מחר.....ובנוסף אאשר בבדיקה ביתית שאין הריון, האם ניתן להפסיק אנדומטרין ובכך לחסוך את בדיקת הדם ?
חבל לי להמשיך עוד יומיים עם אנדומטרין לחינם.......
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008בדיקה ביתית אינה רגישה מספיק. לכן יש להמתין לפחות שבוע עד לאמינות.
טיפול באנדומטרין אמור למנוע הגעת המחזור.
מציע שלא להתנות הטיפול בבדיקה ביתית בשלב זה.
מציע לסמוך רק על בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר הבהרה?
חסוי03/05/2008ביצעתי הבוקר בדיקת הריון ביתית, תשובה שלילית.
עפ"י התאריכים שציינתי, אם אכן אין הריון, אזי אמור כבר להיות מחזור....
למה התכוונת כאשר ציינת:
"טיפול באנדומטרין אמור למנוע הגעת המחזור......." -מניחה שהכוונה רק כאשר יש הריון.
אך כשאין, האם אנדומטרין גם גורם לעיכוב בקבלת המחזור?
בנוסף,
אני מוטרדת שאינני מקבלת מחזור. האם זה יכול להיות קשור לסיצטות או משהו כזה?
האם יכול להיות שהבדיקה הביתית טועה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול03/05/2008בדיקה ביתית אינה אמינה ב - 100 אחוז.
המשך טיפול באנדומטרין, גם אם אין הריון עשוי לדחות הווסת.
אין קשר לציסטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר עוד משהו קטן?
חסוי03/05/2008בכמה אנדומטרין עשוי לדחות את הווסת? יום-יומיים? יותר מכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול04/05/2008קשה לחזות מראש. יכול לא להשפיע, ויכול גם לדחות בימים רבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
שחר05/05/2008אני עשיתי את הצילום לפני התחלת הטיפול בזריקות.
וחוץ מזה, צילום הרחם היא בדיקה בגדר MUST לפני IVF, לא עושים לאף אחת הפרייה
ללא צילום רחם.
תאמיני לי שכדאי לך לעבור את זה, נכון הבדיקה לא הכי סימפטית, אבל חשובה מאוד.
בקשר לזריקות, אני מצטערת שלא התחלתי ישר עם הזריקות , חבל על הזמן עם האיקאקלומין.
אבל שוב, זו דעתי האישית.
שיהיה לנו בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר
חסוי05/05/2008א. האם את סבלת מתופעות לוואי של הזריקות? (השמנה, מצבי רוח, כאבים בשדיים?)
ב. אחרי כמה טיפולים עם זריקות והזרעות הוחלט שתעברי ל-IVF?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה בבקשה תשובה היום
חסוי04/05/2008שלום. מעלה מחדש את הנתונים שכתבתי לכם לפני כיומיים כיון שיש לי המשך שאלה דחופה:
4/4 - ווסת. אקיקלומין החל מיום 5.
16/4 (יום ד) אחה"צ - זריקת אוביטרל
17/4 (יום ה) צהריים - הזרעה 1
18/4 (יום ו) לקראת צהריים - הזרעה 2.
החל מיום זה נוטלת אנדומטרין (בוקר ולילה).
ב-3/5 בדיקת הריון ביתית (שתן) - שלילי.
היום-בדיקת דם - התוצאה: Beta Subunit, hCG 7.6 mIU/mL
מניחה ששלילי ואין הריון. האם נכון?
האם להפסיק היום אנדומטרין? אפשר בבת אחת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול05/05/2008התשובה אומרת שמתחיל הריון.
מציע להמשיך טיפול, ולעקוב אחר הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיבלתי מחזור
חסוי05/05/2008חזרתי כעת מהרופא שלי. הוא אמר שעל סמך הבטא שנמוך מ-10 ועל סמך כך שההכתמות הפכו לדימום........(ווסת) - אזי אין הריון.
אני אמורה לעשות צילום רחם שבוע הבא ועכשיו אני כבר מבולבלת (האם יש באמת סיכוי שמתחיל הריון ושזה רק דימום?????) הרי אסור לעשות צילום רחם בהריון.
האם יכול להיות שהיה תחילת הריון בעת בדיקת הדם ......ועד הערב הוא "נפל" והגיע הדימום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסוי שלום
פרופ' שחר קול05/05/2008לרוב בטא שלילי מצוין כפחות מ - 3 .
אם המעבדה נתנה תשובה מספרית זה אומר שהחל תהליך של הריון.
יתכן מאוד ומדובר בהריון "כימי" או הפלה מאוד מוקדמת.
בכל מקרה, מציע לעקוב אחר הבטא עד שמתאפס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני החזרת עובריםמיכל02/05/2008
שלום רב,
אני צריכה לעשות החזרת עוברים. לקחת ביום השלישי של המחזור פרוגינובה.
עכשיו אני לוקחת פרוברה על מנת לקבל מחזור.
1. לא רשמו לי כמה כדורים של פרוברה אני צריכה לקחת. בדרך כלל אני לוקחת במשך חמישה ימים, אבל נדמה לי שהפעם הוא אמר לי לקחת שבעה ימים. כמה ימים אתה מציע?
2. אני לקחתי עד עכשיו חמישה כדורים. הבטן שלי התנפחה וכואבת. זה קורה לי תמיד רק במחזור ולא לפני. האם זו תגובה נורמאלית?
3. לפני הטיפול אני רוצה לייתר ביטחון לעשות בדיקת הריון. האם בדיקת הריון ביתית תהיה אמינה בזמן שאני לוקחת פרוברה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל שלום
פרופ' שחר קול02/05/2008פרוברה ניתן לרוב במינון של 2 כדורים ליום 5 מג כל אחד) למשך 7 ימים.
לרוב פרוברה לא גורם לנפיחות וכאבים.
בדיקת הריון ביתית היא פחות אמינה בהשוואה לבדיקת הריון בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה..
מיכל02/05/2008תודה רבה על תשובתך המהירה.
1. אם יש לי נפיחות וכאבי בטן (בבוקר הייתה לי בחילה ). האם עלי ללכת למוקד חרום או שזה לא נורא?
2. האם הכדורים יכולים לפגוע באמינות בדיקת ההריון?
תודה רבה,
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל שלום
פרופ' שחר קול03/05/20081. לא נורא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכפלת ביתאאופק02/05/2008
שלום לרופא
ביום ה-13 להחזרת 2 עוברים ביתא 914
כעבור יומיים ביתא לא ממש הוכפלה פי שתיים אלא היא 1779
האם תקין?
האם יש סיכוי לתאומים בערך כזה?
היית ממליץ לחזור שוב על ביתא?
מתי ניתן לעשות כבר US
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפק שלום
פרופ' שחר קול02/05/2008מציע א.ס. בתחילת השבוע הבא, כ - 3 שבועות מיום השאיבה. אפשר יהיה לראות שק (י) הריון, ולוודא מיקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
אופק02/05/2008תודה על תשובתך
אבל השאלה היא האם ההכפלה תקינה?
האם ערך כזה גבוהה של ביתא מעיד על הריון חוצרחמי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/05/2008לא היתה הכפלה במובן המתמטי. זה ברור.
אבל.....מדובר ביולוגיה. אין להסיק מסקנה כלשהי בשלב זה.
לכן תחנה הבאה - רצוי שתהיה א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)