מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להמשיך ?שרון01/05/2008
אני בת 28 לא מקבלת מחזור בכלל . לדעתי יש לי שחלות פוליציסטיות (רופא אחד אומר כן ואחד אומר לו) התחילו איתי עם גונל 2 אמפולות ליום ויום אחרי ההזרעה הגעתי לביה"ח עם גירוי יתר , אח"כ עברנו למונוגון 2 אמפולות ביום קיבלתי אוביטרל כשהיה זקיק בגודל של 17, ואחד 15 בדקנו אחרי יומיים שאכן התרחש ביוץ ולא נקלט הריון . הפעם קיבלתי עוד הפעם מנוגון 2 אמפולות ליום והפעם התפתחו 11 זקיקים בצד ימין הגדלים שלהם היו: 10 - 15 . בצד שמאל היו 3 זקיקים ולכן לא הסכמתי לקחת אוביטרל כדי לא להגיע למצב של גירוי יתר שוב . ושכחתי להוסיף גם שיש לי מבנה עכור של 12*13 .
שאלתי היא מה הטיפול הבא שכדאי לי לנסות ? או האם כדאי לעשות קצת הפסקה עם כל ההורמונים ? הוא האם כדאי IVF?
חשוב לי לציין שבילד הראשון שלי קיבלתי מטרודין ונקלטתי בפעם הראשונה.
יכול להיות שיש משהו לא בסדר עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008יש לברר גם את הנושא המכאני - צילום רחם, וכן נושא הזרע.
מציע לנסות טיפול כנ"ל אך במינון נמוך ותוך עליה זהירה כדי להגיע לביוץ של זקיק אחד. יש סיכוי טוב להשגת הריון ללא גירוי שחלות או ריבוי עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלרגיהחסוי01/05/2008
לרופא שלום,
שתי שאלות:
1.בעלי סובל מבעיות אלרגיה קשות הגורמות לקוצר נשימה בין היתר , היום עבר התקף אלרגי קשה וקיבל בהתאם לכך סטרואידים דרך כדורים וונטולין,שאלתי היא האם חומרים אלו שחדרו לגוף עלולים לפגוע באיכות הזרע שאמור הוא לתת למען ההפרייה בעוד יומיים?
2. מה תפקידה של זריקת האוביטרל ? וכיצד זה משפיע על הזקיקים?
בתודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום
פרופ' שחר קול01/05/20081. לא.
2. זריקת אוביטרל מתזמנת את לוח הזמנים של הביוץ ומאפשרת לבצע את שאיבת הביציות בדיוק בזמן הנכון. בטיפולי פריון שאינם IVF - מאפשרת לתזמן את ההזרעה התוך רחמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה או ווסת?לב01/05/2008
ד"ר שלום,
13 יום לאחר הזרעה, הגיעה ווסת שנמשכה 5 ימים - דימום, כמות, אורך הווסת כמו בכל חודש.
היום, 4 ימים לאחר סיום הווסת, יש לי בטא של 5 (כלומר, 21 יום אחרי הזרעה).
1) האם הדימום היה ווסת או הפלה?
2) בהנחה שזה היה ווסת - הביוץ שלי אמור להיות בעוד כ-6 ימים. הם יש אפשרות להיקלט להריון החודש הזה, למרות הבטא של היום?
3) בהנחה שזה לא היה ווסת - האם אני אמורה לקבל ווסת מייד לאחר איפוס הבטא?
בתודה מראש!
לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לב שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008יתכן הריון "כימי".
אם יהיה ביוץ - יש אפשרות להריון.
לא בהכרח יהיה וסת עם איפוס הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הדרך....טלי01/05/2008
היי, ואאוו כמה מוזר ומפחיד כאחד...התחלתי טיפולים , כרגע אני בשלב הזרקת הגונל...
אני חוששת עד מאוד משלב השאיבה.זה באמת כואב כמו שזה נשמע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלי שלום
אביבית01/05/2008טלי שלום,
תמיד אני נכנסת לאתר הזה, וקוראת איך הרופאים עוזרים לכולן, והפעם אני רואה את השאלה שלך ומרגישה כי אני יכולה לעזור לך.. אני עברתי כבר שני טיפולי ivf, ושתדעי שהיה לי פשוט ק-ל!
הטיפול הראשון היה מאד פשוט, הזריקות עברו בסדר, לא היו לי תופעות לוואי בכלל (ברוך ה'), והשאיבה גם עברה מצוין.
הטיפול השני היה ממש קצרצר, שבוע וחצי הזרקות ואח"כ שאיבה. ההרדמה הייתה קצת פחות נעימה בפעם הזאת, וההתאוששות ממנה גם, אבל שעתיים אחרי כבר שכחתי.. בטיפול השני גם חיכתה לנו הפתעה: הריון!
אמנם ההריון היה הריון כימי, ולא שרד, אבל התחושה כי זה קורה כהרף עין, מעודדת ומפיחה תקווה.
אל תפחדי, תהיי שלמה עם עצמך, תקשיבי לעצמך והרגעי,
את תראי שיהיו בשורות טובות ושהטיפול יעבור בעז"ה בשלום. והכי חשוב: תפילה! תתפללי לה' יתברך, שישמור עלייך, שיעזור לך וייתן לך הריון בקלות. את תתפלאי עד כמה הוא מקשיב.. תהילים גם מסייעים המון.
אז שיהיה המון בהצלחה, ואשמח להיות לך לעזר אם תרצי,
אביבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלי שלום
פרופ' שחר קול02/05/2008השאיבה בהרדמה כללית קצרה.
ללא תופעות לוואי.
כ - 3 שעות לאחר השאיבה את בבית...
[a href='http://www.ivf.co.il/hwhatis.htm' id='link']IVF זה [/a]הליך רפואי פשוט יחסית.
אין ממה לחשוש.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי טלי
אני05/05/2008היי טלי!
את כל כך מזכירה לי את עצמי..רק שאני כבר אחרי 3 הפריות שלא הצליחו...
כל דבר לא משתווה לתחושה שבגלל הטיפולים האלה יהיה לך ילדון/נת קטנה...
השאיבה ממש לא כואבת .את מורדמת לכמה דקות ואחר מתעוררת וחוזרת הביתה..זה נשמע מפחיד יותר ממה שזה!
ההחזרה אפילו יותר פשוטה ...שלושה ימים אחרי השאיבה את חוזרת לבית חולים ובדיוק בדקה וחצי מסיימת את הכל!!
אין לך ממה לחשוש,הכל באמת לא נורא,וקורה כל כך מהר!!
העיקר שתבחרי רופא טוב שיעזור ויתמוך בך שצריך והכל יעבור בשלום!!
בהצלחה..גם לי וגם לך חחחח....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון?איילת01/05/2008
שלום רב,
עקב טיפול בפיפל לפני פרוטוקול ארוך התבלגן לי קצת המחזור..
קיבלתי כדורי פרוברה, התחילו לי קצת הפרשות לאחר 8 ימים אבל לא משהו שאני יכולה לזהות כמחזור. אני כבר יומיים עם בחילות, עשיתי היום בדיקת בטא והתקבל הערך IU/L 3. הבנתי שזה אומר שאין הריון. האם זה בטוח שאין הריון? יכול להיות שפשוט הבדיקה נעשתה בשלב מאוד מוקדם ובגלל זה הערך כל כך נמוך?
התחלתי אתמול עם זריקות דקא, במידה ואני אכן בהריון - זה יכול לפגוע בהתפתחות ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילת שלום
פרופ' שחר קול01/05/20083 זה ערך גבולי, כנראה שלילי, אך מצדיק המשך מעקב.
דקפפטיל לא יגרום נזק להריון (אם יש).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות E2 לאחר בטא חיוביתיעל01/05/2008
ד"ר שלום,
קיבלתי היום תוצאות של 12424 pmol .
אני אחרי החזרה ועם בטא שלא הצליחה להכפיך את עצמה.
מה המשמעות של ערך כה גבוה ומה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008אין משמעות ספציפית.
אם אין הכפלה של הבטא יש מקום להמשך מעקב, ובעיקר לשלול הריון חוץ רחמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע חלש (התגלה בהזרעות)לאה01/05/2008
שלום ד"ר,
שנה שעברה בדיקת הזרע יצאה תקינה. בהזרעה הראשונה הכל היה תקין, אבל בשתי ההזרעות האחרונות יצא זרע לא טוב (כמות), הרופא אמר שאם נתונים כאלה צריך לשקול מעבר להפריות. השאלות שלי
1) איך יתכן שינוי כזה דרמטי בזרע?
2) אם רוצים לעשות בדיקה נוספת, יש משהו שצריך לציין, כדי שיבדקו יותר לעומק? או שבדיקה היא בדיקה ואין כמה סוגים של בדיקות זרע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008ספירת הזרע אינה יציבה לאורך חיי הגבר. עליות וירידות הן שכיחות.
שינויים דרמטיים הן למטה והן למעלה אינם נדירים.
בדיקה שיגרתית מספקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של מנוגון ואורגאלוטרןחסויה01/05/2008
בוקר טוב,
אתמול ב-22.00 הוזרקו 2 אמפולות של מנוגון 75 וכן אורגאלוטרן 0.25 מ"ג. לאחר כשעה החלה נפיחות בבטן ומאוחר יותר החלו להופיע כאבי בטן תחתונה מלווים בבחילה ובכאב ראש.
אין מדובר בכאבים חזקים אלא בתחושה כללית לא טובה.
התכנון הינו קבלת הטיפול לעיל לעוד יומיים נוספים.
לציין, כי למעט אוביטרל זו פעם ראשונה בה אני מקבלת תרופות.
האם מדובר בתופעות לוואי של אחת התרופות או כתוצאה מהשילוב ביניהן?
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008התרופות לא גורמות באופן ספציפי לתופעות הלוואי מהן את סובלת.
יש לברר את עוצמת התגובה השחלתית. אולי זו סיבת הכאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי- המשך
חסויה01/05/2008שלום ד"ר קול,
ראשית. תודה על תשובתך.
שנית, בדיקת דם מיום 29.4.08 (היום ה-8 למחזור) אסטרדיול- 374 ופרוגסטרון-1.3. בדיקת דם מהיום- אסטרדיול- 832 ופרוגסטרון- 1.1. (יום 10 למחזור).
הביוץ מתרחש אצלי בד"כ ביום 14 למחזור וערכי האסטרדיול ביום ה-13 נעים סביב 800-900 ללא טיפול.
האם ערכים אלו יכולים להסביר את התופעות?
שוב תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול01/05/2008האם לקראת IVF? לקראת IUI? מדוע טיפול באנטגוניסט? זקיקים?
התגובה השחלתית מאוד מתונה.
לא מסבירה התופעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה01/05/2008שלום שוב ד"ר קול,
אני לקראת IVF. בשל בעיות רפואיות אסור גירוי הורמונלי, ולכן המטרה הינה להבטיח ביצית אחת.
ביום 30.4.08 זקיק אחד בגודל 14 מ"מ ורירית הרחם כ-8 מ"מ. בשל סיבה זו אקבל מנוגון ואורגלוטרן במשך שלושה ימים בלבד, בדיוק כפי שהמלצת לי בפורום.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול01/05/2008עכשיו יותר ברור.
המצב ההורמונאלי הוא פיזיולוגי לחלוטין, לכן אין לקשור אותו לתלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה01/05/2008ערב טוב,
ראשית, תודה על המענה.
שנית, ביום 30.4.08 התקבלו הזריקות ב-22.00, היום 1.5 בשעה 20.00 ומחר ההזרקה אמורה להיות בשעה 13.00.
לפי הבנתי, יש להזריק כל יום באותה השעה. האם המועדים המשתנים אינם עלולים לפגוע בשאיבה המתוכננת ליום א'?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול02/05/2008מכיוון שיש 2 חומרים שונים יש לפרט מה ניתן ומתי.
להערכתי, אורגלוטרן אחרון היום (שישי) בצהרים, ואוביטרל בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה02/05/2008בוקר טוב ד"ר קול,
ב-30.4 התקבלו ב-22.00 מנוגון וארגולטרן. ב-1.5 כנ"ל בשעה 20.00. היום אני אמורה לקבל שוב מנוגון וארגולטרן ב-13.00. מחר בבוקר בשעה 8.00 אוביטרל לקראת שאיבה ביום א' ב- 17.00.
האם נכון מבחינת לוח זמנים?
רב תודות על המענה לכל שאלותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, לו"ז תקין.
פרופ' שחר קול02/05/2008בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותחסוי01/05/2008
שלום רב,
בלבטים רבים, ומבקשת להתייעץ.
אני קרובה לגיל 45. (בעברי 2 הריונות ספונטניים, לידה רגילה אחת ,והפלה יזומה) עברתי סה"כ שני טיפולי פוריות. האחד הזרעה שהניבה 8 זקיקים, אולם מאחר שהתגלו בעיות בזרע הבעל, זה לא היה אפקטיבי.
מטיפול שני שהוא IVF , נוצרו 9 ביציות מתוכן הופרו 4 באיקסי. הוחזרו 2 ו 2 אחרים הוקפאו.
הריתי מהחזרת הטריים אך ההריון הפסיק בשלב מוקדם . לא נצפה עובר ודופק. (הבטא היתה 18000 ). עברתי הפלה בציטוטק.
החזרת מוקפאים לא הצליחה.
IVF - פרוטוקול קצר: מנוגון כמה ימים, אח"כ אורגלוטרן, ולקראת שאיבה צטרוטייד. לאחר החזרה , תמיכה.
האם יש משהו נוסף שניתן לעשות ולא נעשה על מנת לשפר את הסיכויים?
אני לקראת IVF נוסף. הרופא לא נותן סיכויים להריון נוסף, ולא ממליץ לי לעשות עוד טיפול.וכבר דיבר איתי על תרומת ביצית. אני מבולבלת מאד. כי בכל זאת הריתי לא מזמן.....האם תוכל לחוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגה שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008הסיכוי להריון תקין המסתיים בלידה בגיל 45 הוא קטן מאוד. הסיבה העיקרית - איכות הביציות - לא ניתן לשפר זאת.
לכן סל הבריאות מגביל טיפולי IVF עד גיל זה.
הסיכויים שלך טובים יותר מהממוצע מכיוון שיש יחסית ביציות רבות, וכן מכיוון שהושג הריון לאחרונה (אומנם לא תקין).
לשיקולך: מחזור נוסף IVF או ללכת על תרומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך המהירהמורלי01/05/2008
בהמשך לשאלתי הזרקתי כבר 4 ימים גונאל 112 וראו זקיק אחד נישארו לי עוד 3 ימים להזריק גונאל ואז הזרעה האם קיים מצב שעד ההזרעה יהיו עוד זקיקים או מה שנוצר עד עכשיו זה מה שיהיה ובנוסך איזה גודל הזקיק אמור להיות על מנת שיתפס
בכללי כמה זקיקים אמורים להיווצר על גונאל כי ניראה לי שאחד זה ממש מעט לא?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורלי שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008זקיק אחד זה מעט, אך יכול להספיק.
סביר שלא יהיו יותר. מקובל להניח שזקיק בקוטר 17 ממ ויותר מכיל ביצית בשלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק +טסטרוןיסמין30/04/2008
דוקטור שלום,
לפני ביוץ מצב נתון זה זקיקים קטנים, וכאשר מתקרב הביוץ גדלים הזקיקים עד שנבחר זקיק אחד או שניים להיות הזקיק המוביל.
שאלותיי הן כמה ימים באופן טבעי לוקח לזקיקים לגדול? (עד רגע הביוץ)
ואחרי שמתרחש ביוץ ,כמה ימים לוקח עד שהזקיקים חוזרים להיות שוב קטנים?
ובנוגע לטסטרון , אם יצא תוצאה של 64.6 ושנה אחרי יצא תוצאה של 34.6 מה זה אומר? ואיך זה משפיע על היכולת להיכנס להיריון?
תבורך על עבודתך!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008הזקיק המוביל מגיע לקוטר של 20 + ממ - ויש ביוץ.
הביוץ יכול לקרות כבר ביום ה - 7 למחזור. או אפילו ביום ה - 21 - זה הכל תקין. אין חוקים נוקשים לקצב הצמיחה.
זקיקים קטנים נוצרים כל העת.
לגבי הטסטוסטרון (?) - יש לדעת יחידות וטווחי נורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יסמין02/05/2008הבנתי, אך מרגע שמתרחש הביוץ תוך כמה זמן חוזרים הזקיקים להיות קטנים?(האם זה לוקח כמה שעות / ימים או שזה חוזר במיידי?)
ובקשר ליחידות וטווחי נורמה , מה שמופיע לי בתוצאות של הבדיקה?
TESTOSTERONE
ng/dl
תוצאה 64.6 ערך נורמה מינימלי- 10.00
ערך נורמה מקסימלי- 80.00
שאלה נוספת, קראתי על ביוץ ספונטני, אם תוכל לפרט לי בבקשה מה זה אומר ? ואם זו תופעה אצל בנות שחלות פוליצסטיות?
והאם אפשר להיכנס מזה להיריון?
תודה על ההתייחסות והתשובות המהירות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיסמין שלום
פרופ' שחר קול02/05/2008הטסטוסטרון - תקין.
זקיק לאחר ביוץ הופך ל"גופיף צהוב" שחי במשך כ - 14 יום ומתנוון אם אין הריון. זקיק שבייץ לא חוזר להיות זקיק קטן. הוא סיים את חייו.
בגיל הפוריות אישה מבייצת מידי כ - 28 יום ביצית אחת. מדובר על ביוץ ספונטאני. כך נוצרים הריונות בעולמנו...
לגבי בנות עם שחלות "פוליציסטיות": המונח בשימוש נפוץ ושכיח. יש לשים טוב לב למה הכוונה. מניסיוני לרוב "מדביקים" את המונח לנשים פוריות "ללא עוול בכפן". מה שחשוב לדעת זה האם יש ביוץ ספונטאני. אם יש ביוץ - אפשר להרות, כמובן. אם אין ביוץ - יש צורך בטיפול רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הידע והתשובה המהירה!!!
יסמין03/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיפלשרית30/04/2008
שלום
הייתי מעוניינת לדעת מה הפיפל בודק?
באיזה שלב אמורים לבצע אותו כרגע אני מחכה ליום ה-21 למחזור על מנת להתחיל בדיכוי אז מתי מבצעים את הפיפל??..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
פרופ' שחר קול01/05/2008פיפל בודק את המיבנה המיקרוסקופי של רירית הרחם.
מבצעים לרוב כשבוע לאחר הביוץ. או שבוע לפני המחזור: בממוצע יום 21 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי30/04/2008
האם יש בעייתיות בנסיעות ארוכות באוטובוס/רכב (כשעתיים שלוש) בהריון צעיר בשבועות הראשונים או אח"כ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
חסוי01/05/2008האם לבישת בגדים הלוחצים מעט באזור הבטן מסוכנת להריון צעיר ובכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivfמירא30/04/2008
שלום, יש לי שאלה בקשר להפריה חוץ גופית,
1_האם יש סיכוי הצלחה גדול להפרות ביצית אחת באמצעות מיקרומינפיולציה בזמן שיש צורה פתאלוגית לזרע (ראשים עיגולים)?
2_האם צורה פאתאלוגית לזרע פירושה גם פגיעה בחומר הגיניטי בתוך הזרע או שזה לא קשור לכן יש אפשרות להפריה ולזכות בעוברים בריאים?
נא תשובתך המלאה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירא שלום
פרופ' שחר קול30/04/20081. - כן
2. לא
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה - שאלהאיה30/04/2008
קודם כל אני מודה לכם על הפורם הנפלא הזה ועל העזרה המסורה שלכם . אני אחרי טיפולים באקקלומין וטפולי גונאל במשך חודשים ובקשה הרופאה שנעשה צילום רחם כדי לברר שהכל תקין ) זרע תקין ( היום 30-4 ראיתי כמה טיפות דם ובבוקר עשיתי בדיקת דם, האם זה מראה שיש משהו לגבי ההריון למרות שטופלתי ומבייצת רק עם תרופה ?
עוד שאלה מה אפשר לדעת מצילום הרחם והאם זה עוזר לי להכנס להריון ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איה שלום
פרופ' שחר קול30/04/2008צילום רחם אמור לוודא שהמנגנון המכאני אנאטומי תקין. כלומר שהרחם תקין, שתי החצוצרות תקינות, פתוחות ומעבירות חומר ניגוד באופן חופשי, חומר המתפזר באופן חופשי באגן.
אם יש בעיית ביוץ - יש צורך לברר הסיבה, ולטפל בהתאם.
אשמח ליעץ באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)